icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

majulosa
28. jún 2012

@monuska342 a koľko krát dene si mu dávala ten espumisan L a po koľkých kvapkách?? ked mal 1mesiac aj 3týždne??

majulosa
28. jún 2012

@1ivanka1 no ved práve ja dávam espumisan L od soboty ale tiež ešte zvykne mať taký veľký plač ☹

majuska55
28. jún 2012

Ahojte, tak aj ja sa pridavam. 22.6. o 8.55 sa nam narodila Viktoria, 3080 g a 49 cm. A taky rychly porod ako som mala ja prajem vsetkym. O osmej rano som prisla do nemocnice, co som mala kontrakcie kazde dve minuty, ale dali sa uplne v pohode predychat a o necelu hodinku uz bola mala na svete. :D

chelonka
28. jún 2012

@miskaska noooo už porodila cca pred štvtrou po obede, su v poriadku s malinkým, ale podorobné informácie podá ona, o tú krásnu chvilku ked sa pochváli svojím andelíkom ju predsa nepripravným 😀 😀 😀 😀

zu2za3na
28. jún 2012

@meg_junova Ahoj. no potom daj vedieť, či si porodila v termíne 🙂a aké máš z toho pocity, tiež asi prvé bábo, že?Ja mám také čudné pocity teraz 🙂 a strašne by som chcela porodiť toho 30.6, je to pekný dátum a 5.7 mi má prísť sestra z Prahy, tak by som strašne chcela byť už aj s malým doma a nie trčať v pôrodnici. ja bolesti nemám žiadne len mi často tvrdne bruško ako kameň, ale to mi tvrdlo aj predtým lebo ho nemám také obrovské, malý sa tam španuje, nechápem ako sa tam vôbec zmestí 🙂 vždy keď idem na kontrolu, mám tam asi najmenšie bruško zo všetkých mamičiek....a ako sa dá zistiť druhý termín? ja mám v tehotenskej knižke zapísaný iba jeden termín a druhý som už nejak neriešila.

sandy80
28. jún 2012

tak my máme poradňu za sebou - malý váži 3520 g, pred 2 týždňami vážil 2920 g, tak sme pekne pribrali. skoro každé 3 hodiny mi vypije cca 110 - 135 ml UM, podľa Vás je to dosť? so zaspávaním máme naďalej problém, keďže ho bolí to bruško, aj keď sme vymenili UM, a už pekne kaká sám aj niekoľkokrát za deň. používame espumisan L počas každého kŕmenia mu nakvapkám do úst asi 5 kvapiek. dneska som kúpila ešte sab simplex, ale v lekárni mi bolo povedané, že to je zložením to isté ako espumisan, no vyskúšam a uvidím. aj teraz chudák spí vedľa mňa v kočíku, sme vonku na záhrade, a stále sa mrví, plačká, vidím že sa trápi, bolí ho to bruško, ja neviem, ako mu pomôcť

monuska342
28. jún 2012

@anika159 aj moj tak spava v noci sa budi iba na krmenie a potom spinka dalej len dnes ho v noci bolelo brusko tak sa viac mrvil a mrncal ale inak spal celkom dobre moj spava tak do pol deviatej potom je ale 3 hodky hore a potom este vecer byva tak 2-3 hodky hore a inac spinka

monuska342
28. jún 2012

@anika159 v trnave a ty?

monuska342
28. jún 2012

@majulosa aj 3 krat denne a tusim 25 kvapiek sa dava a tvoj ma uz skoro 2 mesiace? to uz moj aj prestaval mat problemy s bruskom

monuska342
28. jún 2012

@jana3720 no ved to sa ani necudujem ja davam 25 kvapiek ked vidim ze ma bolesti vacsinou sa mu ulavi 🙂

monuska342
28. jún 2012

@jana3720 ja si davam hrozny pozor na stravu a maleho aj tak boli brusko...nechapem to 😒

anika159
28. jún 2012

@monuska342 moj tiz tak len rad mrnci tak niekedy v noci si oen tak mrnci... Ja sa na to nezobudim moj drahy este zvyknuty nie je...vcera mal skvelu noc spal presne tak ako tvoj... Len ja ho krmim vzdy takmer hodinu takze to ho unavi vzdy🙂)) ja v bratislave v ruzinove...🙂

majulosa
28. jún 2012

@monuska342 no ale ja dávam iba raz 25-kvapiek za deň lebo nebolo napísané že koľko krát denne tak som myslela že iba raz

d.j.
29. jún 2012

ahojte, kolko vam papaju vase babatka? moj hlados uz spapa z UM 90ml a snazim sa aj dojcit no neviem kolko spapa z MM ale pribera riadne. nie je to vela na 3 tyzdnove babo???

adulka165
29. jún 2012

@macuka jéj rovnako nám bábatka vážili 🙂 len ten môj bol trošku dlhší až 53 cm , super že ti to takto dopadlo prajem skoré uzdravenie 😉

meg_junova
29. jún 2012

@zu2za3na Aj my by sme uz zajtra radi rodili, uz len preto, ze to pocasie sa ma zase zmenit. A 30.6. je krasny termin 🙂 Ten mame podla sona.. podla pristroja. Oficialny termin mam v knizke 4.7., ale pridala som sa do tejto diskusie, lebo som si myslela, ze porodim urcite v juni. A ano, je to prvy porod 🙂))) Vobec neviem, co nas caka.. Len sa modlim, aby to uz bolo coskoro a hlavne rychlo 🙂 Ja som mala slabulinke bolesti vcera rano, ale dnes zase nic, akoby som ani nebola tehotna. Aj ja mam relativne male brusko, hoci vcera sa uz priatel vyjadril, ze mam pekny kotol :D Mam pocit, ze je uz obrovske, lebo je nasponovane a tazko sa mi s nim v posteli operuje.. Ale v skutocnosti si ani ja neviem predstavit, kde je tam to babo naskladane. Drzim palce teda, aby ste aj vy boli v termine a snad sa nam obom podari priviest na svet oba uzlicky nacas.
A nebyvas teraz viacej unavena??

anika159
29. jún 2012

@d.j. To som sa aj ja pytala ci sa nemoze az prilis priberat🙂 moj ma tri tyzdne a papa tak isto...

1ivanka1
29. jún 2012

baby od včera sme nekakali 😒 😒 prdíme ale nekakáme...nebola ste niektorá v podobnej situácii?

1ivanka1
29. jún 2012

@sandy80 akú UM ste mali predtým? lebo my nekakáme už od včera..máme sunar HA plus moje mlieko

monuska342
29. jún 2012

@anika159 dnes som bola na poradni a vazime 4100 gramov a to ho iba kojim 🙂 ked sa narodil mal 3240 celkom pekne pribera 🙂 tuto noc bol maly ukazkovi spinkal od 20.00 do 12tej napapal sa a spinkal do 4tej rano a potom az do osmej horsie bolo to ze prvy syn bol hore uz od siestej ale tak nejak vydrzim 🙂 hodinu?moj papa 10 minut 🙂

monuska342
29. jún 2012

@majulosa nam espumisan dobre zabera keby som mala dat iba raz tak to by som tu nevydrzala pocuvat ten rev 😉 aj prvemu som davala casto a nic mu nieje ono sa to nevstrebava posobi iba v crievkach 😉

sandy80
29. jún 2012

@1ivanka1 my sme mali bebu pro 1... odkedy pijeme Hipp Bio Combiotic, kakáme aj 2 -3 krát za deň🙂

sandy80
29. jún 2012

@monuska342 ja som tiež dával pri každom kŕmení asi 5 kv espumisanu, teraz vyskúšam ešte sab simplex, z toho sa môže dať 15 kv. do každého mliečka, uvidím, či nebude lepšie ako espumisan🙂

monuska342
29. jún 2012

@sandy80 daj potom vediet aj ja by som rada vyskusala ale aj espumisan nam pomaha 😉

majulosa
29. jún 2012

@monuska342 aha tak dakujem za radu.. 🙂

marianax
29. jún 2012

@jana3720 no a co papas ty lepsie by som ti poradila co vyradit 🙂 ja som dost prisna na seba vela toho nejem ani kecup ani horcicu cokoladu nic strukoviny ani zdaleka o kapuste ani nehovorim xi takze vela polievocky takej razcovej a omacky take jemne s cestovinou zemiaky sunky alebo salamy s rozkom je toho malo co si dozicim ale nechcem aby maleho brusko bolelo ale postupne zacnem po troske si pridavat do jedalnicka niektore potraviny 🙂

macuka
29. jún 2012

@adulka165 dakujem Ti Adulka....Aj Tebe nech Boh požehná a nech ti krásne bábatko rastie...Kolko vazi teraz? Moha ked isla z nemocnice tak vazila 3350...schudla..teraz kojim a nemam doma vahu tak uvidim az o tyzden u dr... 😉

anika159
29. jún 2012

@monuska342 no to mas super ja ho prikladam tp je tak 20 min...potom flasa to je. Tak 40 aj s odgrgavanim.... V noci nad nim normalne zaspavam... Dnes mal zlu noc aj kazdu hodinu a pol bol hore hodinu som krmila a tak dookola... A moj drahy si pride domov o pol10 rano... Bol na 30 kamaratovej no zabit...

d.j.
29. jún 2012

@anika159 tak to som rada ze nie je jediny papkac. sme boli v poradni a za 2 tyzdne pribral 650g sa mi to zda vela

sandy80
29. jún 2012

@d.j. náš za 16 dní pribral 600 g tiež🙂