Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@nef2702 ďakujem pekne za povzbudenie, akurát malý zaspal, od 20.00 do 21.00 vrieskal ešte aj počas kŕmenia, ani nosenie nepomohlo, ani infacol nám nepomáha ☹ Ani cez deň nespal medzi kŕmeniami, dnešný deň teda tiež o ničom čo sa týka spánku - a to všetko sprevádzané plačom. No čo už, musíme vydržať a modliť sa, aby to aspoň po tých 3 mesiacoch prešlo bo mi je furt do plaču, ako sa to moje malinké stvorenie trápi kvôli bolestiam, aké to preňho môže byť zlé ☹ Tak strašne ho ľutujem. Ešteraz vďaka za povzbudivé slová, dobre sa čítajú, dodávajú energiu a nádej🙂
@hrivushka
@sandy80 ... u nas sa tiez cele dni place, ani kocikovat nemozem ist ☹
Tiez som si vycitala na webe, ze nas trapi reflux, mala si tazko odrgava, mliecko pije po castiach, kym sa napapa ubehne viac ako 1/2 hodina, vzdy mi vygrcne mliecko von a vzdy po jedle stikuta ... no a place aj pred jedlom, aj po jedle co ju asi trapi kyselina. Od vcera jej davam Gastrotuss baby, uvidim ci jej to pomoze. Cez den mi spava max. po 1/2 hodinkach, v noci chvalabohu prespi 7 hodin v kuse, tak sa vyspim. Len ten den je desivy, ked tolko place ... nosime ju na rukach, hojdame na fitlopte, niekedy to zabera, niekedy vobec, v kociku nechce byt. Rozmyslam, ze skusim este ten Nutriton, ci to pomoze ...
holky, tie co dokrmujte UM, aku stolicu ma vase babatko a ako casto?
mavatej aj problemy s vykakanim? tuha stolica a podobne?
ako to riesite? co im na ulahcenie vykakania davate?
@keira ahoj my len UM papame a stolice je riedka takej zltej farby a fajne smrdi 😀
@keira moja má zo začiatku zelenkavú stolicu, ktorá prejde potom do žltej.
a čo dávam malej aby sa vykakala?? no zo začiatku som jej dala espumisan L, keď nemala dva dni, ale teraz je slivková sezóna, tak keď nekaká, zjem zo 4 slivky a ke´d nejem slivky, tak si dám musly, alebo ovsené vločky s jogurtom a malá má na druhý deň kaku, nakoľko najprv kojím a potom ešte dokrmujem.
@marianax no ako čítam, tak si ,,užívaš drobca". aj moja je niekedy taká. tak minule mi vstala o 2.33 a ja v nádeji, že ju nachovám, tak zalomí a bude spať ďalej. tak to poväčšinou býva. no lenže milostivá akonáhle bola napapaná, vypleštila okále a smiala sa mi. mala som dosť. takto sme boli hore do 4.-tej. znova v nádeji, že pospí aspoň tri hoďky, o 5.-tej znova bola hore do 8.-mej. no ja som bola akko zombík 😝
@petuska123 a ako casto 😕
@keira stolica riedka, tak raz za den, trapi ma to, predtym to bolo omnoho castejsie, neviem co s tym, ked ju boli brusko tak sa snazim cvicit nozkami, masaz bruska, mame sab simplex, homeopatika,ocividne nepomaha nic alebo mozno pomaha bez toho by to bolo asi horsie..neviem... 😒 neviem co s tou stolicou, na poradni to poviem dokine ze kakame len tak malo..napr.naposledy kakala vcera rano o 5hod, a teraz cakam co bude, brusko boli, neviem ako jej pomoct... ☹
@silvia0201 ahoj moja no vies co dnes som vyskusala jednu metodu a to ze som mu rucky schovala aby ich nemohol vybrat zabalila som ho jak kuklu a spi mi od 12tej no papal odvtedy 3krat idem ho uz aj zobudit aby sme aj v noci spali 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=LXqOxQKSCaUtu je video jedneho doktora ktory ma metody ako ukladat deti a vela inych veci kolo babetiek sama som zvedava ci nieco take zaberie i na nasich drobcoch ale vyskusat to mozem 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=2r36-RzULcktoto je vraj poloha pri kolike 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=kScr892y4I8pozri si je tam viac videi i ostatne mamicky ked chcu nech si to pozru 🙂
@keira co ako casto??? kaka aj 4 krat denne a papame 5 krat denne
@petuska123 vy papate len 5krat denne???
@petuska123 coze 4x? 😢
my ledva jeden krat .. a to velmi takzo 😢
Baby ako zistím, či mám zapálený prsník? pravý má bolí ako pri naliatí ale naliaty nieje, mlieko z neho ide a malinká z neho aj pije? na prvý pohlad prsník vyzerá úplne normálne. a ak by to bol zápal, čo treba robiť?
@petuska123 ano cez den 5 krat rano o 6 potom o 12 potom o 15 potom o 18 a potom 23 a posledny krat o 4 hod.potom sa to uz opakuke . no tak 6 krat 😀 😀 😀 😀
@1ivanka1 ano cez den 5 krat rano o 6 potom o 12 potom o 15 potom o 18 a potom 23 a posledny krat o 4 hod.potom sa to uz opakuke . no tak 6 krat 😀 😀 😀 😀 😀 a vy kolko krat? no vcera bola u nas dokina a maly pribral za mesiac 1 kg a do vysky narastol 3cm 🙂
@petuska123 a to ti tak dlho vydrzi bez jedla??a to ma um ci je kojene?no my jeme pravidelne po 3 hodkach niekedy sme hladny aj skor....takze jeme tak 8krat denne
@1ivanka1 my jeme len UM

ahojte baby, my sme síce februaroví🙂, len som sem došla napísať kočkám, ktoré sa trápia s bruškami malinkých..my sme to mali tiež, od rána do večera rev, akoby som malého z kože drala..takisto nič nepomáhalo, ani sabsimplex, ani masaže, ani krémiky typu pupík, ani fenyklový čaj, proste nič.. a akonahle mal malý tri mesiace, zo dňa na deň to prestalo..je to na nervy, ale treba vydržať, tak ako vravia, že väčšine to zvykne prejsť do tretieho mesiaca, tak to môžem zo svojich skúseností potvrdiť🙂