icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

happy8051
22. júl 2012

inak baby co kojite a deti mavaju koliky... mne pediatricka povedala, ze zakladnym problemom preco sa to deje je nedostatocne mnozstvo tekuton, ktore maminka vypije.... a mne sa to potvrdilo... par dni som pila len liter denne a koliky prisli... takze sa vraciam k beznym styrom litrom denne hoci sa mi uz len pri tej predstave prevracia zaludok...

anika159
22. júl 2012

@happy8051 oki🙂 tak to mas fajn ak to bolo bez placu🙂

riela
22. júl 2012

@monuska342 aj on chce niečo napísať, musí to byť šikovný chlapček 🙂

monuska342
22. júl 2012

@anika159 aj moj tak ale dnes som ho skusila ulozit po 2 hodkach bdenia lebo som citala zeby babetka nemali byt dlhsie hore ako 2 hodky lebo potom su nervozne a idem ho zachvilku kuknut a on spi 🙂 asi to funguje som zvedava ako bude vecer a dnes v noci spal 6 hodin bez zobudenia novy rekord 🙂

monuska342
22. júl 2012

@riela ja viem ale ja potom nemozem nic napisat 🙂 sikovny snazi sa mi pomahat keby uz aj druhy mal aspon 1 rok 🙂 potom uz bude lepsie 😉

anika159
22. júl 2012

@monuska342 no moj dnes plakal od pol7 do pol 1... A uspat ani za nic teoria je uper prax problem🙂))

demonique
22. júl 2012

@keira po prirodzenom. buducei tyzden mi konci sestonedelie

marianax
22. júl 2012

@happy8051 ahoj vitame ta 🙂

happy8051
22. júl 2012

baby, je tu maminka co ma rovnaky datum porodu ako ja? 6.6. 🙂

meg_junova
23. júl 2012

Baby, je tu niektora z vas, ktora krvaca/la este aj treti tyzden po porode??

zu2za3na
23. júl 2012

@meg_junova no tak to musí byť strašná bolesť, my chodíme von každý deň aj mimo Košíc už, čerstvý vzduch mu viac prospieva ako ten košický, môj malý tiež veľa papá, v piatok ideme do poradne tak som zvedavá, koľko pribral :
) 🙂

petuska123
23. júl 2012

@meg_junova ja som krvacala 6 tyzdnou

mata1976
23. júl 2012

@happy8051 ahoj, moj maly sa narodil tiez 6.6.

mata1976
23. júl 2012

@meg_junova ja som krvacala 3 tyzdne a este stale sa 'cistim' aj 6t po porode. bola som u gynekologicky, predpisala mi injekcie oxytocin na stiahnutie maternice ale nepomohlo. zajtra idem na dalsiu kontrolu... ☹

happy8051
23. júl 2012

@meg_junova kazda krvaca inak dlho a inak intenzivne. aj 6 tyzdnov je ok. ja pri prvej dcere 4tyzdne, teraz len 2

happy8051
23. júl 2012

@mata1976 super ze mame rovnaky datum 🙂 narodil sa spontanne? ja som rodila obe deti indukciou a tento datum som si vybrala 🙂

keira
23. júl 2012

ja krvacam sem tam

1ivanka1
23. júl 2012

@happy8051 ahojcek..fuha po 6? a neboli ju brusko?

keira
23. júl 2012

kolko vypiju vase deti prikrmovane UM za den?

meg_junova
23. júl 2012

@mata1976
@happy8051 Dakujem baby 🙂)) Som rada, ze to je okej.. Len som si nebola ista..

meg_junova
23. júl 2012

@zu2za3na Ako vam v dobrom zavidim.. Ja sa este zotavujem.. Tak si uzivajte slniecko a cerstvy vzduch. ja musim tiez lekarke dnes zavolat a objednat nas do poradne.. Maly je valibuk, iste pribral a som zvedava, kolko 🙂)) tak krasny den!! Piseme si 🙂

happy8051
23. júl 2012

@1ivanka1 brusko ju boelo len jeden den, dovtedy bola ok. rurku sme nepouzili, len sme cvicili a vykakala sa. u kojenych deti je to bezne ze nekakju kazdy den

happy8051
23. júl 2012

@meg_junova uprav si pas, mas tam, ze si este stale tehu 😀

mata1976
23. júl 2012

@happy8051 ano spontanne, u mna si ten datum vybral on sam 😀 , ledva som stihla dojst do porodnice, za 45min bol na svete valibuk jeden (4440g)...

silvia0201
autor
24. júl 2012

ahojte babenky. ako sa máte? ako kukám, tak sem nemáte čas veľa vypisovať ako keď sme boli tehu 😀 ani ja nemám čas. dneska som sa dostala k pc len o 20.30 hod.
boli sme odcestovaný, čo som aj patrične oľutovala. vo štvrtok mi malá spala v pohode, no ale dievčatá, neverili by ste v piatok mi nespala od 8.hod. do 20.hod. spala ale len také 5 min. spánky. potom na druhý deň sa to našťastie napravilo. no a v nedeľu sme cestovali domov, ale malá neprespala celú cestu domov, bola od polky cesty hore. po príchode domov som nevedela čo mám skôr robiť, ale najprv som dala malú dporiadku a potom veci... povedala som si, že najbližšie pôjdem s dieťaťom takú dlhú cestu (500km tam-späť) už len na rok, keď bude minimálne ročná. aj to nebude ešte ono.
dneska mi zas doobeda nespala nič a to bola od 7.30 hore a zaspala o 13.30. už som si mylsela, že zas mi bude hore celý deň. aspoň som stihla navariť a niečo v vonka porobiť. v piatok na budúci týždeň máme poradňu.
ešte riešim dilemu. máme sa rozhodnúť, či dáme malú v treťom mesiaci očkovať proti rotavírusu. ja som strašne na vážkach. vy si dáte drobcov očkovať??

jankalac
24. júl 2012

@silvia0201 ja som Samka davala ockovat, tak dam aj malu ...

silvia0201
autor
25. júl 2012

@jankalac a nemal žiadne reakcie po očkovaní??

chelonka
25. júl 2012

Baby potrebujem poradiť, malinku kojim a zacalo sa nám stavať pri kojeni v ľahu tak ked pije neviem či prestala prehltať alebo čo ale mlieko jej ide von nosíkom a už sa nám to stalo aj par krat pri kojení v pozícii tanečníka. viete mi poradiť prečo ssa to deje? a nezdá sa mi žeby hladna nebola, lebo prsník hlada jak salena a sáče sa mi donho a krmime cez klobučík ešte

anulienka_nr
25. júl 2012

@silvia0201 ahoj Silvi, ja som si už objednala vakcínu, ale stále som na vážkach...zisťujem na každú stranu pre a proti, radila som sa už aj s osobou z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva, tá mi očkovanie odporučila..., vraj je veľmi veľa rotavírusových infekcií a očkovanie aspoň zmierni priebeh ochorenia keď mu nezabráni...

anulienka_nr
25. júl 2012

@chelonka podľa mňa môžeš mať silný vypudzovací reflex a malinká nestíha vytečené všetko mliečko prehĺtať, skús zmeniť polohu kojenia na polohu proti gravitácii (napr. poloha kedy Ti bude ležať na brušku,alebo sa pri klasickej polohe skús nakloniť dozadu aby mlieko sala a netieklo jej veľmi...) U nás to funguje, mám podobný problém, hlavne keď si dá malinká dlhšiu pauzu a mám plné prsia, len jej mliečko zabehuje nejde jej noštekom...