Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
ahojte kolko vam cez den spinkaju drobci? moj hrozne malicko asi tak hodinku trikrat denne niekedy aj to je moc a spat ide az vecer o jedenastej neviem cim to je zeby ho budil starsi...
@guedaluz Ahoj mi máme to isté skúsila som si odsať mliečko a zistila som že mám málo. Malinká sa napapala a dokonca si grgla a grckala. Tak som skúsila odsať a mala som len 80ml. Stále na rukách a len vo zvislej polohe keď som ju dala ležkať trhala sa ručičky a nožičky ako keby mala silné vetri. Musela som ju stále držať za ruku a hladkať aby mi vôbec zaspala. Zaspala ale tým vrtením jej stále vypadal dudlík ktorý ju ukľudnoval a zase sa budila.Dudlik som jej podala aj 20 krat za hodinu čo nie spala ale bdela. Na noc som ju okúpala a zaspala v pohode štyri hodky, dojčenie spanie už len dve hodiny a zase kolotoč. Dávala som infacol, pupíka a všetko možne pila som kamilkový čaj na ukludnenie a aby kakala ale nič.Skúsila som BEBU HA a zarábam jej ju do kamilkového alebo feniklového čajíku a spí aj cele tri hodiny a kľudná. Uvidíme ako to bude ďalej. Konečne som ale tieto tri dni dokázala si umyť zuby, niečo vybaviť a ožehliť bez stresu a behania. Nevýhoda ale je, že malinka nechce moje mlieko už ani z fľašky. Dnes mi ale pediatrička poradila že nech jej ho pridám do tej Bebi tak ešte vyskúšam ale tri dni len čistú bebu a potom začnem pridávať a ak začne zase bolenie prestanem čo už za jej pokoj aj môj to stojí si myslím.
@marianax Marianka dakujem za rady...My to mame take smiesne teraz uplne plesam nad tym aky je Boh dokonaly...jendo prso mi stvoril na jedennie, a druhy relaxacny, tej si vyzaduje Noemi ked chce zaspat...Normalne ona vie co chce..ked chce jest ziada si ten vacsi, a ked chce spat, tak ten mensi s ktoreho sa tak mieko neleje....No mudre dieta..Ona mi cumel odmieta...Inak s tym kocikom je to uz lepsie...ako som ju nosila na rukach tiez sa potrenovala a uz pekne spinka aj v nom... 🙂 Nech sa aj vam dari marianka...
@mata1976
@marianax
@eemmaa OCKOVANIE je PODVOD!!!!! tu je clanok dalsi...Ja som uz svojej lekarke povedala, ze odmietam a ona vraj ma musi nahlasit tak si chystam peknu rec na tu lekarku co ma bude mat akoze napomenut ze som nezodpovedna mater...
http://ona.idnes.cz/ockovani-je-velky-podvod-ri...{%22442745169110494%22%3A10150112733981611}&action_type_map={%22442745169110494%22%3A%22og.recommends%22}&action_ref_map
Dnes mi maleho ockovali dufam ze mi noci nedostane teplotu.... Tak mi moje lackal u doktorki a dnes mi stale spinka 🙂 🙂 🙂 🙂
tak aj my máme už očkovanie za sebou. malinká sa strašne rozplakala, skoro som revala aj ja 😢 preventívne som mojej dala Panadol baby 3ml hneď ako sme prišli a ďalšie 3ml pred spaním. večer bola veľmi uplačkaná, ledva mi vypila 70ml. som zvedavá ráno, či bude mať reakciu a teplotu. ak nie, bude už za vodou.
@silvia0201 ahoj moja tak aku ste mali noc ako to mala zvladla to ockovanie
@marianax noc bola ako furt. vstala mi o pol druhej, potom o pol piate. takže celkom v pohode.
@silvia0201 moj mi spinkal celu noc som si mislela ze sa mi bude budit ale nie spinkal mi krasne celu noc : Vipil mi krasne 150ml a zas mi zaspal a isiel mi spinkat bolo osem hodin o kolkich mesiacoch moze polievki
Baby čo je normálne, teda kolko je normálne - ešte zdravé odsat denne babatku soplíkov? stalo sa vám niekedy že po doodsavaní soplíkov vysavačom prepadne na pár sekund fontanela ako pri dehydratácii potom sa to vrati hned do povodneho stavu. (tah vysavača mám regulovatelny a vysavame pod 1800)
ahojte maminky, potrebujem od vas radu. Moje dievčatko už par dni nemalo stolicu. Viem, že u novorodencov kojenych je normalne, že nemusia kakat aj pat dni, ale je to normalne aj u stvormesacneho babatka?? Poradte, co jej mam dat, alebo co mam ja jest, aby sa vykakala. Prdiky ma, brusko ju sice bolieva, ale to vyriesi cvicenie s nozickami. Dakujem za akukolvek radu, pripadne vasu skusenost
@lenka_x kym nepapa prikrmy je to uplne normalne aj moj kaka iba raz za niekolko dni 😉
@monuska342 ja uz som sa zacala obavat, lebo kamarakta ma syna a ten jej nakaka do kazdej plienky 😒
@lenka_x dojcene dieta moze kakat aj do kazdej plienky aj raz za niekolko dni takze je to ok 🙂
ahojte zienky ....kedy zacnete prikrmovat ....moj maly je taky hlados ze nestiham ho kojit 😖 najradsej by som ho uz nakrmila niecim 😅
@slavka1212 kojene babatka sa prikrmuju az od ukonceneho siesteho mesiaca ak sa nemylim. Tak az od vtedy 🙂
@slavka1212 aj moj je taky hladosko uz ma skoro 7 kil a to mal len 3 ked sa narodil je ibe kojeny a prikrmovat budem az ked bude mat okolo 5-6 mesiacov uvidim podla jeho potreby ci mu bude stacit mliecko
@miskaska vsak prave to ...ze este to potrva kym zacneme papat ..... 🙂
@slavka1212
@monuska342 mne doktorka povedala ze mozem zacat skusat malej davat od ukonceneho stvrteho mesiaca. Kase, ovocie, presnedavky atd. Moja kamoska ma ale hladosa, dnes ma styri mesiace a uz ho minimalne mesiac veselo krmi kasami, presnedavkami, pecivom, piskotkami a neviem cim vsetkym este. 😎 velmi sa mu to paci, skusa rozne chute. spapa len velmi malicko, vobec mu to neublizuje
@lenka_x ak nekojis mozes zacat od 4 teho mesiaca ale co sa tyka tvojej kamosky tak nemam slov ja niesom uplne tabulkova ale take malemu babetku davat vsetko co si vypisala je namna silna kava to ze mu teraz nic nieje este neznamena ze mu to neublizuje mna moja mama krmila tiez vsetkym co jej doslo pod ruku a teraz mam vela zdravotnych problemov ktore su dokazane ze su z nespravnej stravy v skorom veku....vies to sa ukaze az neskor ak je hladosko treba prikrmovat UM a nieje piskotami naco mu to je???ja to proste nepochopim 😠
ma vase babatko tiez spankove fazy lahky spanok a hlboky spanok kazdych 30-40 min? Malicka Emily ked je v hlbokom spanku, mozem s nou robit co chcem, dat ju kam chcem, vobec sa nezobudi. No akonahle prejde do lahkeho spanku, je velmi aktivna, kope nozickami, rozhadzuje rucickami a prebudi sa. Vtedy si vyzaduje dudlik, hojdanie, no celych 40 min kym znova nepride do hlbokeho spanku.... posledne dni sa ju snazim aspon odnaucit od hojdania, takze ju len cicikam v postielke, obcas sa podari, obcas nie... kedze bude len tazsia a tazsia, chcela by som aby sa naucila pekne zabuvkat sama bez hojdania. Sice najlepsie by bolo aj bez dudlika, lebo ten ked vypadne, tak maminka ho musi zakazdym dat spat, ale nemozem chciet zase vsetko naraz.... (aj ked pravdu povediac aj to hojdanie mi uz zacina chybat, keby to bolo v mojich silach, casu... najradsej by som ju hojdala a mojkala sa s nou celych 24 hodin denne.
Ake mate skusenosti vy?
mamicky,
prosim vas, ake ocka maju vasi drobci? Mne sa zda, ze mala ich ma take ako keby zamutene, take, ze jej zrenicku nevidno poriadne, iba tak zakalene, alebo ako to mam opisat.
@lenka_x ahoj moj syncek kakava tiez kazdych 5,6 dni, u kojenych deti je to normalne lebo meterske mliecko je plne strebatelne, takze potreba kakania nie je taka. vobec to neries, dokoca nemusia kakat aj vyse tyzdna 😉 😉
@emily84 aj ja, ale nie vždy sa to dá mojkať celý deň. Cez deň mi väčšinou zaspinká pekne aj sama - tiež keď jej vypadne dudlík sa niekedy preberie ale už je to menej a menej. už zvykne dudlať aj naprázdno. večer máva takú túlivú náladu - chce sa nosiť, hojdať, zaspáva mi buď na rukách - tak že som opretá o vankúšiky lakťom a malá mi ležká v lone. Alebo si ľahnem vedľa nej a chytím ju za bruško, riťku alebo len za ručičku. Ako kedy 🙂
@zuzube tak radšej behni k lekárovi keď to predtým tak nebolo.

@guedaluz prikrytý dekou🙂