icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

emily84
11. sep 2012

Dnes sme boli na vazeni - 12 tyzdnov a 2 dni a 5.24kg. Myslim, ze priberame pomalicky, no mala je zdravucka, spokojna, vysmiata, takze zrejme je to ok. Aspon nemusim nosit velku vahu, aj ked tych 5 kil je uz veru dost tiez...
Zajtra mame druhe ockovanie, snad nebudem znova plakat s malickou ako prvy krat.... ☹
A buduci tyzden baby masaz po prvy krat,... tesime sa...
Skusali ste uz niektora s vasim drobcom plavanie? Nasa ma velmi rada kupkanie a chcem s nou zacat chodit plavat, len neviem kedy zacat...
A este jedna otazocka, ked zacnete prikrmovat, kde budete mat babatko? Pokial este nevie samo sedkat, moze uz byt vo vysokej stolicke na krmenie?

emily84
11. sep 2012

@chelonka, vraj je dobre na zaciatok ked dietatko este len zacina spoznavat nove chute ovocia a zeleniny zmiesat vsetko s mlieckom, dokonca i kasu.... mna by to asi samu nenapadlo, no je to logicke, aspon babatko z toho nema taky sok, ked pride odrazu uplne ina chut, konzistencia.... ja tak urcite skusim a uvidime... 🙂

lenka_x
11. sep 2012

@monuska342 aj ja by som sa bala mojej malej davat pecivo a piskoty, ved som jej este ani presnedavku ani kasu neskusala. Sa bojim, ze by mi uz mliecko nechcela

lenka_x
11. sep 2012

@blackswan75 no ja som sa zlakla, ci nema zapchu alebo co. a nevedela som ci to plati aj pri vacsich detickach alebo len pri miminach.

monuska342
12. sep 2012

@lenka_x ved prave preto sa dojcene deti odporuca prikrmovat od 6 mesiaca aby sa neodstavili a neboli ukratene o MM ved to ze je tam lepok a ten sa odporuca od 7 mesiaca davat...vsak ked bude mat jej dieta celiakiu potom sa zbada

monuska342
12. sep 2012

@emily84 skus v autosedacke na stolicku je este skoro 😉

riela
12. sep 2012

@zuzube zajtra vám moc držím palce, držte sa!

lenka_x
12. sep 2012

@monuska342 prave dnes som bola s jednou kamoskou ktora hovorila ze zacala piskotky davat v priatom ci siestom mesiaci, aby mala nemala problemy, ze sa to ma popri MM na take zvykat.

lenka_x
12. sep 2012

@emily84 ahoj, ja som si zistovala to plavanie, mne to odporucim neurolog. U nas v Trencine sa plava s detickami od
5-teho mesiaca. Tiez nad tym rozmyslam, keby jej to malo pomoct, tak pojdem. Ale vraj je na to poradovnik, planujem tam skocit a pozistovat.

lenka_x
12. sep 2012

@silvia0201 ja som skusala presnedavku jablkovu, tiez sa ksichtila, nesla jej do hlavy ta nova chut 😀 a kupila som aj kasu od ukonceneho stvrteho mesiaca, tak este tyzden vydrzim a vyskusam, co na to povie. Chcela by som jej ju zarabat vecer, aby v noci dlho prespala.

lenka_x
12. sep 2012

@chelonka mojej kamaratke toto tiez robi syncek, taha sa do sedu. Zacal v nejakych troch mesiacoch. To mu ale nedovolila, lebo treba pockat na kontrolu u ortopeda, ci je vsetko v poriadku. Inak tusim deti zacinaju same dediet po siestom mesiaci. Ako ktore, lebo kazde je ine.

marianax
12. sep 2012

@zuzube Moja zlata to mi je hrozne luto chudatko zlate malinke veeelmi silno drzim palce nech to dobre zvlatne nech ma ocka v poriadku budem na vas velmi mysliet pomodlim sa nech je naozaj vsetko v poriadku hrdinka malinka ona to zvladne a ty musis tiez kvoli nej nam dnes prefukovali slzne kanaliky a na druhy tyzden vo stvrtok ideme znova 😒 napis moja ako to prebieha objimam na dialku

monuska342
13. sep 2012

@lenka_x ja neviem ale preco piskoty?ved to je sami cukor ked chce davat lepok moze skusit nieco ine ako sladkosti 😉

lenka_x
13. sep 2012

@monuska342 aj ja by som sa to bala dat malej, hlavne ze je obalena cukrom.

silvia0201
autor
13. sep 2012

@lenka_x ahoj. ja som jej dneska kúpila prvú kašu-ryžovú od dokončeného 4. mesiaca a večer so jej na skúšku dala ochutanť 😉 celkom jej to chutilo-skoro všetko vypľula 😀

lenka_x
13. sep 2012

@silvia0201 aj ja mam kasicku kupenu, len som jej este nedavala. Ale chcem skusit navecer, uvidim, co mi na to povie. Som zvedava. Davali sme jej trosku z tej kupovanej presnedavky jablckovej a ta sa jej pacila 😎

silvia0201
autor
13. sep 2012

@lenka_x ja som sa dosť dlho rozhodovala, akú jej mám kúpiť. nevedela som, či vanilkovú, jablkovú, alebo banánovú. nakoniec som kúpila ryžovú aby bola neutrálna chuť. zajtra jej dám na obed.

monuska342
14. sep 2012

@lenka_x no ved to vies teraz jej mozno nic nieje ale to sa prejavi az neskor aj skore zavadzanie prikrmov 😉

monuska342
14. sep 2012

@lenka_x
@silvia0201 teda baby vy ste ake rychle ja by som sa este bala dat tak skoro ozaj a neviete mi poradit moj maly je iba kojeny a zapeka ho uz neviem co mam robit inak ako bez rurky sa nevie vykakat 😒

hrivushka
14. sep 2012

nejak skoro davate tie prikrmy nie? vraj to dost zatazuje obličky takto skoro. a ovocie az ako posledne by sa malo davat. moja mala ma už cez 6 kil, stale ju kojim, v noci sa budi uz len raz, niekedy vie prespat aj celu noc. uz sa asi mesiac sama otaca aj z brucha na chrbat aj naopak. no prikrmovat ju este urcite nechcem, naco takto skoro?

monuska342
14. sep 2012

@hrivushka aj mne sa to zda skoro ja tiez chcem davat az od 5 mesiaca a najskor sa ma davat od ukonceneho 4.

gaborova11
14. sep 2012

@monuska342 nevete kedi mozem davat malemu uz kase a polievki ma 3mesiace furt mu davam mlieko tak chcem abi mal neco ine.... 🙂

miskaska
14. sep 2012

@gaborova11 Este ma cas, mliecko mu zatial staci.Nepotrebuje kase a polievky. Ak je na UM, tak od skonceneho 4. mesiaca ak kojeny, tak od skonceneho 6. mesiaca...zacina sa zeleninovym prikrmom.

gaborova11
14. sep 2012

@miskaska ja uz nekojim davam mu mlecko co mi predpisala doktorka a ked si dava stale ruki do ust co mu mam dat ...

miskaska
14. sep 2012

@gaborova11 ale to neznamena, ze je hladny..aj nas si zuzle ruku. V tomto veku to robia vsetci..ese mas mesiac cas..a zo zaciatku ho tie prikrmy ani nezasytia, lebo sa dava iba po troskach.

gaborova11
14. sep 2012

@miskaska jaj a kobkas ho cistej vode alebo davas neco nejake midielko decke.....

miskaska
14. sep 2012

@gaborova11 ja vacsinou v cistej vode. Ale obcas pouzivame mydlo Sebamed 🙂

gaborova11
14. sep 2012

@miskaska jaj skusim ja ties len cistej vode 🙂

monuska342
14. sep 2012

@gaborova11 presna ako pise miskaska az od ukonceneho 4 mesiaca nedavaj skor je to zbytocne a zatazuje to oblicky aj tak prvy mesiac ty moc toho este nespapa tak 2 lyzicky mozno rozbehne sa to az okolo 6 mesiaca potom sa rozpapate 🙂 ja viem ze uz chces skusit nieco ine ale uz tych par tyzdnov predsa vydrzis 😉 a to ze si dava rucky do ust je prirodzeny reflex vsetko bude teraz skusat ustami 😀

keira
14. sep 2012

@gaborova11 to mu tam uz zacinajuc zubky mozu sarapatit, aj nas dava 😉