icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

mia_m
28. jan 2011

@pepi_petra niekedy ano, ale tiez mam problem, ze sa mi to vracia stale spat, ale nedokazem to vyvracat, takto mi to zaludok stale vytlaca a potom som na nervy, co mi je z toho zle a jasne, ze nic potom uz nezjem

zabkatt
28. jan 2011

aj ja som plus nejakych 6,5kg 😉 no pri malom som pribrala do 7meho mesiaca 17kg, takže je to oki🙂
Mam naplanovanu sekciu zatial okolo 12.4:-(

mia_m
28. jan 2011

@zabkatt to sa robi s takym velkym predstihom ?? som nevedela a z akeho dovodu ti ju nariadili ?

honeybunny81
28. jan 2011

ahojte, my sme dnes boli na 3D, takže sme plní zážitkov 😀
no, princeznička je to na 100 percent 😎 😎 😎 veľmi sa tešíme. Na začiatku sa nám ukazovala pekne, potom už sme ju asi otravovali tak sa zabárala noštekom do placenty a nechcela sa ukázať.. ale máme asi 10 videosekvencií a 10 fotiek takže super!!!!

mandy29
28. jan 2011

@honeybunny81 krásne fotečky... 😉 koľko ste platili za video?

honeybunny81
28. jan 2011

platili sme 50 eur za CD a fotku, boli sme tam cca 1 hodinu a 15 min.. 😀

duracelko
28. jan 2011

@honeybunny81 gratulujem dobre dlho ste tam boli... aspon mate potvrdené že to bude dievčatko, a máte pamiatku pre malú ked jej to raz ukážete 🙂 uvidím ako dopadneme aj my 8.februára na 4D 🙂

honeybunny81
28. jan 2011

@duracelko no z toho 20 minut som skakala po chodbe a po schodoch nech malá zmeni polohu 🙂

duracelko
28. jan 2011

@pepi_petra takto sa to počíta je to v tabulke....

duracelko
28. jan 2011

@honeybunny81 pri našej bianke sme boli vo Zv asi polhodinu a prechadzat som sa nemusela, lebo nespala a bola možno až príliš hyperaktívna... tváricku bolo super vidiet, aj zívala, cmulala si palček aj pila plod.vodu len ritušu mala akosi stále pritlačenú k placente ... je to super zážitok vidiet čo má mamina v brušku najma pre oteckov 🙂 🙂

pepi_petra
28. jan 2011

@mia_m presne tak to mam aj ja ,len stym rozdielom ze ja zeriem stale 😀 Muz sa nestiha divit,ze v jednej chvili som bleda az zelena ako mi pride zle a za 10minut uz tlacim nejake jedlo 😀
@zabkatt nic sa neboj ,hlavne aby babatko bolo ok,preco ti budu robit sekciu?
@duracelko je dakujem za tabulku,som zasa o nieco chytrejsia 😀
@honeybunny81 bozinku,mala je uzasna gratulujem 100% princeznicke,musel to byt zazitok. 😅

arusska
28. jan 2011

@zabkatt preco mas naplanovanu sekciu tak skoro???

zabkatt
28. jan 2011

no maleho som mala tiež sekciou a nespravili mi to najlepšie tak mi to stale ťaha a boli to, a kedže rana nieje dobre zahojena, tak to tak nejako vyratal, že male zodpoveda terminu pôrodu na 26.4 a spravia to nejakych 10dni dopredu aby sa to bruško moc nenatiahlo a neporobili sa mi vyrastky či čo. Na dalšej kontrole mi presne povi datum ale som z toho vykolajena od včera nespim a že v plnej narkoze mi to tiež nespravia ako som mala prvy že len spinal mi spravia☹ Ked ja sa tak bojim ihly do chrbta že neviem ako to do toho aprila prežijem, ale čo mi ostava☹

simonka99
28. jan 2011

@zabkatt aj ja mam naplanovanu sekciu na 21.4. a tiez budem mat spinal-uz mam jeden takyto cisarsky za sebou a mam len super zazitok-tiez som mala zmiesane pocity,ale ta ihla do chrbta je uuuuplne v pohode-oni to predtym nastriekaju nejakym znecitlivejucim sprayom a je to vazne len okamih 🙂 neboj,zvladnes to 🙂

zabkatt
28. jan 2011

@simonka99 ked ja sa bojim že to tam psychicky nebudem zvladať ked budem počuť jak debatuju -(

mia_m
28. jan 2011

@zabkatt skus sa nato pozriet z pozitivnej stranky, spinal je setrnejsi k tebe aj malemu ako narkoza a budes pocut malinkeho plakat hned, ako sa narodi, budes mat kontakt skor s nim ako pri narkoze a aj sa po spinale das rychlejsie dokopy, co bude pre malinkeho lepsie a tu ihlu, ja som mala epi a tiez som sa bala tej ihly do chrbta, tiez som to kvoli tomu nechcela, ale musim povedat, ze som ani nevedela ako a uz to bolo, ani som to necitila, neboj, to zvladnes, mysli pozitivne 😵

majulienka27
28. jan 2011

@klba ja som to mala tiež dosť rýchle o pol 8 som prišla a niečo pred 10 som odchádzala s tým že výsledky budú na druhý deň

majulienka27
28. jan 2011

@duracelko ahoj my sme s našou malou u zubárky boli keď mala rok aj tri mesiace, robila jej preventívku, ale asi si vieš predstaviť aká bola, poriadne ani pusu neotvorila, ale zato sa povozila v kresle púšťala vodičku a také zábavky aby sa nebála, teraz chodí stále so mnou aj keď jej nič nerobia ale aspoň jej to prostredie nie je cudzie

alena24
28. jan 2011

@honeybunny81 jeeeej no nadhera, som rada ze vasa princeznicka spolupracovala na rozdiel od naseho drobca 😉 aj vam hovoril vahu aky teraz ma ci nie? S drobcom sme uz boli na 3D/4D dva krat a dnes som tak rozmyslala ze bych sla aj na treti ze mozno bude v lepsej polohe, ale som si potom povedala ze uz to necham tak a pockam, mozno v 30tt odhali tu svoju t varicku, taky nas maly Zorro 😀

sloniiicek
28. jan 2011

caute kocky. to vam tak skoro dopredu uz hovoria o planovanych sekciach a terminoch?

inak ja som mala tiez epidural a bolo to uplne vpohode, to pichanie. to vobec nevnimas, pri tych kontrakciach. museli mi ju pomaly pichat medzi kontrakciami, vzdy som im povedala, ked to na mna islo a vtedy to prerusili. asi na 3x.

majulienka27
28. jan 2011

@pepi_petra ja mám plus 7 doteraz to šlo v celku pomaly, ale za minulý týždeň plus dva kila až som nechápala a neverila vlastným očiam, len dúfam že nebude každý týždeň takýto, lebo tých 7 kíl riadne cítim

sloniiicek
28. jan 2011

a ja som pribrala zatial pribrala 2,5 kg. 😒 pri malej som to mala rovnako. dokopy som pribrala tusim 6 alebo 7 kilo. a ked som prisla z nemocky mi zostalo kilo. ale potom som pribrala, lebo ma vecer manzel napchaval vybornymi vecerami. 😅

sloniiicek
28. jan 2011

jaj a nas drobec je presne podla terminu poslednej menstruacie. 😀

sloniiicek
28. jan 2011

@klba - chcela som sa spytat, ty davas starsie dietatko do skolky od septembra? lebo my mame v tomto dilemu. nevieme sa rozhodnut. ja by som ju dala, ale manzel je proti. ja to na nej jednoducho vidim, ze ten kolektiv deti potrebuje a zeby jej asi pomohol. no, uvidime. na zapis ideme do 2 skolok a do septembra sa rozhodneme, teda ak nas vobec prijmu. 😒 teraz su problemy s tymi skolkami.

honeybunny81
28. jan 2011

@alena24 no spolupracovala prvych 10 minut potom sme ju len tahali zo strsny na stranu, opica jedna, ale stihli sme to na zaciatku ponahravat, sme sa poucili z morf.uzv, tam sa nam tiez schovavala!!! Ano aj nas meral, zodpovedame presne tt, cize 24,4 tt a vazime 670 g. Aj nam ukazoval nejaky graf k tomu a ideme pekne stredom, co je priemer tak ako ma byt.
Na tvojom mieste uz by som pockala do tej 30 tt, i ked mne sa to asi lahko hovori ze? 😖

mia_m
28. jan 2011

@sloniiicek ja davam do skolky, chcem sa venovat malemu a alex sa do skolky pyta, uz mu nestacim, chce kolektiv, ja to chapem, v jeho veku uz treba vytvarat socialne vazby, ak mate dilemu, skus najprv na pol dna

arusska
29. jan 2011

@sloniiicek
@mia_m ja som davala maleho do skolky od 2r a 4mesiacov - sice sme si trosku dlhsie zvykavali ale tiez to potreboval aj on aj ja. Takze sa nebojte toho a kludne ich dajte do skolky, ved ked budete mat doma miminko tak sa im tak nebudete vediet venovat ako ucitelky v skolke. Ja som bola nadmieru spokojna hoci tie prve dva mesiace bolo veeeela placu...

klba
29. jan 2011

@sloniiicek povodne som tiez mala dilemu ci dat do skolky, 😉 kedze budem doma, zvazovala som za aj proti, 😉 ale myslim ze je to lepsie pre drobca, je dost zivy a doma by sa nudil, potrebuje vela pohybu, kolektiv,
Predsa babatko potrebuje vacsiu starostlivost a nebudem sa starsiemu moct tolko venovat, okrem toho v skolke sa nauci kopec novych veci, nauci sa samostatnosti, kolektiv mu tiez prospeje.

U nas bola najprv svokra proti, ale ked mala drobca na cely den rozmyslela si to, 😀 😝 okrem toho spociatku je adaptacny pobyt, deticky tam byvaju cca mesiac len na hodinu a postupne to predlzuju, kym si dieta nezvykne, 😉 a je na tebe na kolko hodin denne ho das.
Ja som spociatku chcela dat len na doobedie s tym ze sa tam napapa a pojdem pre neho, ale asi ho tam necham aj spat a pridem po neho okolo 14,h, doma by som ho musela este ukladat na spanok a to sa nie vzdy podari skor ako za 2 hodky, aj ked uz teraz mi bude chybat, bude mi smutno. 😅

A skus sa o tom porozpravat s muzom, vysvetli mu ze budes mat viac starosti s babom, proste povedz mu za aj proti, prip. chodte spolu na den otvorenych dveri nech vidi ako to v skolke chodi, ake aktivity tam deti robia, aky maju denny program a verim ze prehodnoti nazor. 😉
Moj muz ide na DOD so mnou aj drobcom, ukecala som ho nech vidi ako to tam funguje, kde maju triedy, skrinkyake su ucitelky a pod.. nech ma vobec nejaku predstavu. 😉

A to sa da zapisat aj do 2 skolok naraz? To som nevedela, 😕 inak diky za tip, 🙂 my mame v okoli dve skolky nad ktorymi vaham, (aj ked jedna je uz vybrana), ale tiez sa bojim toho ze ho neprijmu, kvoli nedostatku miesta, tak asi je dobre mat druhu skolku v zalohe. 😉

A okrem toho maly ma v maji 3 roky, do skolky pojde az od septembra, takze prve 4 mesiace bude s nami a babom doma, nech sa neciti odlozeny a odstrceny babom hned na zaciatku ale pripravuje sa postupne ze pojde do skolky, aj ked tie prve mesiace doma budu narocne, ale snad to ustojime. 😉

simonka99
29. jan 2011

@zabkatt 🙂 neboj zvladnes-aj ked mam pocit,ze tie tabletky,co mi dali predtym zjest boli nejake ''naladovky'' 🙂 a ked uz k tomu prislo,tak som si ani poriadne neuvedomovala,ze mi rezu brucho...a oni nedebatovali medzi sebou,ale so mnou a o uplne inych veciach 🙂 teda myslim anesteziolog(ti,co ma ''rezali'' pracovali potichu 🙂

arusska
29. jan 2011

@simonka99 😀 pekne si to napisala ... ze ti co ma rezali pracovali potichu...