icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

zabkatt
29. jan 2011

🙂 no hadam že to prežijem, ta baba čo bola so mnou na izbe ked som mala po prvej sekcii tak bola uspata len od pasa dole a psychicky bola totalne odpisana chudiatko furt jej bolo zle ked o tom len hovorila no opisovala to hrozne tak som bola rada že ja som si tym nemusela prejsť, ale všade to robia asi inak 😉

monika26
29. jan 2011

@paula1234 ahoj, no mna na to upozornila sestricka na gynekologii a ked idem na poradnu, alebo na vysetrenie mimo poradne, vsetko mi dr. znaci na zadnu stranu PN. No asi vsade su ine pravidla. 😢

arusska
30. jan 2011

veru veru vsade sa to inak robi. My ideme v pondelok do poradne, tak som zvedava co mi doktor povie na to moje srdiecko a ten zapal. A mam strasne blby pocit v panve - akoby sa mi zasa roztahovala.... 😕 /si uz niekdy pripadam ako hypochonder/

arusska
30. jan 2011

a inak k tej PN. Moj doktor sa len zasmial ked som mu povedala ze chcem vychadzky a povedal ze tehotenstvo /aj ked rizikove/ nie je choroba aby mi daval vychadzky. Povedal mi len ze ak by som nahodou mala kontrolu mam mu zavolat a on to vybavi, ze ma predsa nebude obmedzovat vo vychadzkach... takze vsade to beru asi inak...

pepi_petra
30. jan 2011

@arusska aj ja mam na zadnej strane napisane vychadzky rano a poobede,ale kontrolu som zatial este nemala a to marodujem od polovice septembra.

Inak s tym hypochodrom sme na tom rovnako.Stale ma nieco boli a problem mam ze sa strasne bojim o babatko a ked ma niekde len pichne hned som na prasky ci mimi je ok. 😒

aaddeell
30. jan 2011

@arusska takze na PN nemas napisane nic? lebo ani ja nemam a teraz neviem ci to znamena ze mozem chodit na vychadzky alebo nie
@pepi_petra a cas kedy mas vychadzky ti napisal doktor podla toho co uznal alebo si mu povedala ako to chces ty

paula1234
30. jan 2011

Baby o tych vychadzkach sme sa tu uz bavili, oni su oficialne od 10-12h. a pobede od 14-16 h., tak vam to povedia aj na socialke a ostatne uz zavisi od dr., ktory vas vypise, ci vam bude kryt chrbat alebo nie) Hovori sa, ze tehotnym kontrola nechodi, ale su tu kocky co kontrolu mal, takze sa to neda povedat) Ja som tiez na pn od polky septembra a tiez som nemala, i ked mam stale nejake kontroly, odbery atd., na to mi dr.povedala, ze to sa vybavi, ked mam ineho dr., alebo kontrolu, ona mi inak pise na zadnu stranu vsetko), no a niekedy sa stane, ze musim rano zavist maleho do skoly, nema mi ho kto, ked je manzel v praci a odchadza o pol siestej z domu, to este ani druzina neni, takze musim, inak sa neda)za to ma hadam nezavru..))), inak sa neflakam a dodrzujem poctivo, ved kde by aj clovek chodil v takejto zime, ked chcem ist neico vybavit idem doobeda, alebo pobede na aute, aby som mala viac casu) 😉

paula1234
30. jan 2011

Inak viem, ze na zaciatku to tu dost riesila EVITKA, ale ta sem uz nejako nechodi)

pepi_petra
30. jan 2011

@aaddeell mam od 10-12 a od 14-16 hod,tak ako napisala paula.Mne ich napisala sestricka.Len sa ma opytala ci chcem vychadzky a bolo.Tiez mi na zadnu stranu pn-ky pise navstevy u nich.

@paula1234 ano mas pravdu,pocuj a co je stou Evitkou,nevies?

arusska
30. jan 2011

takze moji chlapci sa dnes isli lyzovat. Uz som aj uvarila aj upratala a teraz mam vylozene nohy pred telkou. 😀

katkanova
30. jan 2011

Ahoj maminky, tak aj ja sa pridavam ak mozem 🙂 vyratali nam to na 26/5, ale podla toho ako rastieme a kopeme ... asi to bude aj skor 🙂 neviem si vobec rady s nakupovanim oblecka - nakolko sme v UK a tu je vsetko dake ine, ani len dupacky sa tu nepredavaju 😖 poradte - moze byt malinke bezne doma len v takom kratkom body bez rukavov a "nohavov", ci mu bude zima ?
pa

henika81
30. jan 2011

@mirm
@mathildica168 ahojte baby diky vam za podporu, asi je nas tu takych viac co malo priberame, no ja 5 tyzdnov ani deko predtym 6kg a teraz za dva dni 500g a zasa nic tyzden ta to je sranda fakt, nechapem ako to je s tym priberanim, tak dufam ze este priberiem, este nam treba pribrat do toho 11.maja, dufam ze prekrocim aspon tu moju hranicu 50kg tak by som chcela. No uvidime, tak sa drzte baby aj vy 🙂

arusska
30. jan 2011

@katkanova no veru, ja som si tiez v Londyne uzila. Tam maju deti riadne studeny odchov.... Ale viem ze min. v BABYGAP sa daju kupit aspon k bodickam take nohavice s ukoncenim (teda take co maju vsite ponozticky)... Teda aspon ja som tam kupovala pred par rokmi, ale ved v maji bude teplucko, hoci tam take teplo urcite nebude ale urcite prikryvaj dekou.

paula1234
30. jan 2011

@pepi_petra tak to netusim, len si pamatam, ze na zaciatku tu dost chodila a vzdy to riesila a dost o vsetkom diskutovala, ale potom sa stratila..)))) 😒

katkanova
30. jan 2011

@arusska no takych nohavic par mam, len sa mi zdaju take dake uzke cez brusko - zato som chcela dupacky ... no cas este mam tak mozno v dakych charity shopoch sa daco najde. S tymi anglicanmi je to pravda - studeny odchov - ja v bunde a ciapke a dievcatko v kociku v letnych satockach 😕

sedem
30. jan 2011

@katkanova ahoj, ak mozem poradit, skus si popozerat nejake vecicky na internete, dnes sa da uz naozaj pekne vybrat a snad nebude az taky problem s odoslanim do Anglicka 🙂 pripadne skus kuk na ebay 🙂 asi by som sa bala babo nechat len v bodynku, aj ked to samozrejme zavisi od teploty, ale asi s nim nebudes len doma...

lucig
31. jan 2011

...dnes v noci sme zažili prvý kŕč do lýtka.. 🙂 fúúú ale vyskočila som z postele ako srnka.. 🙂 🙂
Baby včera ako som vstávala z postele, tak ma naraz dosť pichlo v podbrušku..a odvtedy ma bolí pod bruškom.. ☹
čo to??? 😒 ☹ treba ísť radšej k doktorovi? nie je to nejaká ukrutná bolesť, no stále to cítim.. ☹
krásny dník všetkým

honeybunny81
31. jan 2011

@paula1234
@pepi_petra evitku najdete v sukromnych temach 🙂

@katkanova ja som sa s klasickymi dupackami v uk stretla, hlavne v marks&spencer a mothercare, a este v debenhams inde veru ani nie, tam kde vsade si uz kukala? 😅 ozaj a vitaj medzi nami 😀
@lucig
To pichnutie ta prejde, to je maternica co sa rozpina moja dr ma na to vopred upozornila, daj si magnezium. Mne sa toto pichnutie stava ked si kychnem, potom som odrovnana cely den 😠 neznasam kychanie !!! 😀

vemako
31. jan 2011

ahojte kocky tak ja mam za sebou hroznu noc,tak strasne ma palila zaha,ze som este o 3 hod v noci nespala,potom mi prislo zle,ledva som dobehla na wc a vsetko co som zjedla skoncilo v zachode,potom som si citala knihu do 4 a niekedy o pol 5 som zaspala a este mi celu noc tvrdlo brucho,no proste katastrofa ☹ @lucig presne ako pise honeybunny81 aj ja ked niekedy kychnem,tak ma to strasne zaboli ale potom mi to prajde a stava sa mi to ked v noci idem na zachod a prudko sa postavim,aj ked nemam velke brusko pripadam si uz ako tulen 😀 ,kazdy pohyb je pre mna coraz tazsi 😉

pepi_petra
31. jan 2011

@vemako ahojky aj ja som vcera vracala a dnes mi je zasa zle aj ked som si dala Torecan ☹ jedlo sa mi stale vracia do krku.Ked si ty vracala nebolelo ta pri tom brusko?mna velmi ☹
Ja si tiez musim davat poroz pri kychani a vstavani a pohyblivost je fakt pre mna dost unavna.Co budem robit ked budem v 8 mesiaci.... 😅 😝

weronika187
31. jan 2011

@katkanova ahojky a vitaj 😉

@vemako @pepi_petra ja sice nemam zahu, ani nevraciam, ale stale kaslem a tiez ma z toho strasne boli brucho a niekedy teda poriadne picha pravo v podbrusku ☹ a pri kychani ani nehovorim 😒 ale uuuplne najviac ma bolia krize 😖 neviem baby, aj vas tak straaasne bolia krize? neviem si s tym rady... si pripadam ako stara babka 🤐

pepi_petra
31. jan 2011

@weronika187 ano aj mna bolia kriza.Ked sa mam zdvihnut zo sedenia,alebo ked idem v noci na wc-ko tak to je boj sa narovnat.Niekedy problem urobit krok.Tie bruska nam davaju zabrat 😅

Baby nemate problem si ostrihat nehtiky na nohach?Ja som si robila pedikuru a bola to uz naozaj makacka a muz sa na mne dobre nasmial,dychcala som ako furia 😀 😀 😀

weronika187
31. jan 2011

@pepi_petra 😀 😀 😀

lucig
31. jan 2011

@honeybunny81 ..ďakujem.. 🙂 lebo ma to aj naplašilo ☹ prvé tehu..tak človek ani nevie ako má na určité veci reagovať.. 🙂
@vemako .. 🙂 to sme na tom rovnako.. 🙂 tiež mám menšie bruško zatím len +3kg.. no tiež sa už niekedy cítim ako slon.. 🙂 včera ma prvý krát tak boleli kríže že uf..som nemohla ani doupratovať len také bežné veci.. ☹ 🙂
no my všetko vydržíme pre tie naše zlatíčka, ktorích sa už určite všetky nevieme dočkať.. 🙂 🙂

vemako
31. jan 2011

@pepi_petra bolelo ma brucho,myslela som ze tam aj porodim a bolelo ma az do rana kym som nezaspala,bud mi tvrdlo alebo ma bolelo,no hroza 😒 no a stou pedikurou ja to naozaj riadna makacka a este to bude komedia kym porodime,asi pojdem rodit ako jezibaba s dlhymi pazurmi 😀

aaddeell
31. jan 2011

@vemako aj ja mam pichnutie ked si kychnem alebo ked prudko vstanem v noci ked idem na wc ale po chvili to prejde
@pepi_petra ja sa chystam si oholit nohy a to som zvedava ako zvladnem horsie je to s holenim dole 😎

macka381
31. jan 2011

lucig ty si pribrala iba 3 kg za celé tehotenstvo??? Tak ja už 12 kg a to sa ma ja minule predavačka pýtala či idem rodiť už v marci.....ako čítam, tak mám asi najväčší prírastok hmotnosti, ale už sa to snažím obmedzovať, lebo malý je dosť veľký. Inak bruško ma najviac ťaží alebo ťahá dole, ked upratujem alebo umývam dlážky, inak sa to zdá zvládnuť.

aaddeell
31. jan 2011

budete deticky balit do perinky? a co im obleciete ak ano kedze bude leto? iba body?
a co balenie na siroko? robi sa to este?

vemako
31. jan 2011

inac vcera sme boli s mm v Polsku a kupila som si tam pampersky dvojbalenie ma vyslo neakych cca 25 euro a v jednom baleni ich je 94 a ste na noc,tych je v baleni 72,ale pri nich boli aj vlhcene utierky za cca 10 euro,takze neviem ci sa to oplati,nemam prehlad kolko stoja u nas

macka381
31. jan 2011

@aaddeell ja určite nebudem baliť malého do klasickej páperovej perinky....chcem si kúpiť aspoň dve zavinovačky, majú poväčšinou kokosové vlákno vo vnútri, dá sa to oprať v pračke. Na internete je pekný výber a myslím, že v máji to bude stačiť.
A to balenie na široko? Tak ja som počula názor, že sa to robí iba v tom prípade, ked je to nutné pre to dieťaťko, že ti to napr. odporučí detský lekár....ale toto mi hovorila svokra, možno lekári majú na to svoje vysvetlenie alebo maminy, ktoré majú staršie detičky...no nechám sa poučiť 😉