icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

mia_m
2. feb 2011

podla povier, vraj ju maju mamicky, co cakaju chlapcov 😀

jankaslamka
2. feb 2011

Baby k tomu baleniu na siroko.. u nas sa tak bali preto, lebo mame na to geneticke predispozicie a hlavne dievcatka..preto sa robi 4den sono klbikov ci su na spravnom mieste a potom v 7mom tyzdni znova kontrolne sono..a to ci treba alebo netreba vam povedia v porodnici...a ked treba tak sa bali teraz uz tak, ze jednorazova plienka, na to balvnena a na to postolkove nohavicky.

monika0001
2. feb 2011

ahojte..
nestíham vôbec čítať čo píšete. stále musím ležať a včera som behala po lekároch..

ale mám nové info ohľadom mojej pôrodnice 😉
Tak do Dunajskej nejdem lebo - keby sa náhodou niečo stalo malinkej tak mi ju automaticky prevezú do Nových Zámkov a pre mňa by to bolo na nervy.... Jedna vec, že po cisárskom by som nemohla hneď za ňou a potom od BA je to kúsok ďalej teda...
Ale môj doki mi vybaví pôrodníka na Kramároch a tým pádom to bude iné kafe 😉
Viem aj ktorého ale to nebudem takto verejne písať ale teším sa!!!

sloniiicek
2. feb 2011

ja som nemala ani pri dcere pasik - ciaru na bruchu a ani teraz pri malom.

sloniiicek
2. feb 2011

inak babule tiez suhlasim s tym obleckom najmensie si vela nekupujte, lebo to rychlo deticky vynosia. sice nasa martinka tie novorodenecke nosila skoro 2-3 mesiace, ked sa narodila mala 48cm a tu svoju velkost si pomalicky niesla so sebou. 62 (0-3 mesiace) nosila takmer pol roka. ale su deticky, co sa narodia dost velke a rychlo rastu.

my sme balili aj do perinky aj na siroko. ale my sme nasiroko balili asi 1,5 mesiaca iba. hned nam ortoped pri prvej navsteve vravel, ze uz nemusime. my sme boli v BA u sukromneho. a perinku sme potom tiez dlho nevyuzili, lebo martinka sa narodila v juli a boli velke horucavy a chudatko sa mi zaparovala a same potnicky mala. ale teraz budu nasi drobci majovi, takze dufam, ze perinku vyuzijeme dlhsie. moja manzel sa napriklad bal chytit dceru bez perinky.

cumliky treba vyskusat rozne, mozno sa vam chyti babatko hned na prvy, mozno budete musiet dlhsie hladat ten spravny tvar.

my sme flasku zo zaciatku takmer vobec nepouzivali. tym, ze som kojila, tak to nebolo treba do pol roka vobec pouzivat.

neviem teraz, ze v com by som vam este mohla poradit. ak by ste chceli nieco vediet, tak sa kludne spytajte. ved kazda si urcite najde ten svoj system. 😀

majulienka27
2. feb 2011

@pepi_petra ja čiaru ešte tiež nemám, ale podľa mňa je ešte čas
pri dievčatku som mala a teraz uvidíme, len sa mi marí že to až neskôr sa mi zjavila a dlho dlho po pôrode som ju ešte mala, ale to že z akého dôvodu sa vytvorí to vôbec netuším

pepi_petra
2. feb 2011

@majulienka27 prave to ma zaujima ,ze z akeho dovodu sa urobi 😉

aaddeell
2. feb 2011

ja uz mam davno aj pupok von a mam aj stredovu ciaru 😉 cakame chlapceka tak asi bude nieco na tej povere

dnes hovorili v damskom magazine na STV1 o dudlikoch tak ak vas to zaujima pozrite si to na nete

majcaalexko
2. feb 2011

ahojte som tu nova 🙂

majcaalexko
2. feb 2011

@aaddeell mozem sa spytat u kazdej mamicky je to rodielne kedy pupok vypukne von alebo rovnake ? lebo ja este nemam a co je ta ciara ?

jejo
2. feb 2011

@majcaalexko ta ciara sa vola linea negra a objavuje sa individualne rovnako ako vytlaceny pupik

adka47
2. feb 2011

Ahojte , som tu nová ,termín mám koncom mája, a chcela by som sa spýtať či mate niektorá skúsenosti , s určením pohlavia dieťatka podľa ozvukov srdiečka ,mne v 22týždni na sone nevedeli určiť pohlavie , lebo bolo otočené a teraz v 24 tt, mi môj doktor počúval bruško a povedal mi že podľa tlkotu srdiečka si myslí , že je to dievčatko.ďakujem

mia_m
2. feb 2011

@adka47 dost nezvycajny sposob na slovensku, v knihe co mam, pisu o tom, ze vo vseobecnosti maju dievcatka rozdilenu frekvenciu ako chlapci, ale ze to nie je 100% metoda urcenia pohlavia

adka47
2. feb 2011

veľmi by som chcela vedieť pohlavie svojho druheho dieťatka , doktor mi aj pri prvom povedal ako prvý , že to bude chlapec a bolo tak , teraz si prajeme dievčatko a ja musim čakať do 30 tt aby som sa spýtala na sone , vy už všetky viete pohlavie?dr na sone v 22 si mysli že chlapec ale nie je si istý (bolo otočené )tak neviem... 😒

mia_m
2. feb 2011

@adka47 vacsina z nas isla kvoli tomu na 3D, aby nam povedali pohlavie
tak mas tajnostkara v brusku 🙂 chce vam prekvapko pripravit

adka47
2. feb 2011

@mia_m aj pri prvom to tak bolo až do ôsmeho mesiaca keď mi to povedal dr podľa srdiečka a ako si som aj citila , že to bude chlapček od začiatku,a teraz sa to opakuje 😢 ako pozerám aj ty maš chlapčeka prveho 🙂

mia_m
2. feb 2011

@adka47 aj druhy bude chlapcek 😉

myzma
2. feb 2011

@majcaalexko vitaj.... asi je to u kazdej ine... niektorym nevykukne a ani ciara sa neurobi... ja som mala ciaru donedavna po predoslom tehu.. ale pred par mesiacmi zmizla pocas dalsieho tehu a pupok mi vykukol teraz hned na zaciatku...

@adka47 my nevieme, co cakame, kedze nejdem na 3D, ani na 100% nebudeme vediet.. dr. nieco videl... a mozno skor nevidel 😀 v predoslom tehu nam povedali 2x dievca a mame naaaaadherneho chlapca... bolo to skvele prekvapenie... takze si to chceme zopakovat X-)

myzma
2. feb 2011

@monika0001 a ako sa vlastne mas? co nove? odkedy si napisala, ze ides do nemocnice, vlastne nic o tebe neviem, tiez nestiham citat, takze budem rada, ak napises, co ty, co drobcek a tak...

adka47
2. feb 2011

@mia_m jajaj ja som ešte stále v neistom , raz chlapček raz dievčatko , aj som myslela na 3D robi to u nás jeden dr za 50 eur a zdá sa mi to veľa aj keď viem že by som si bola na istom ,a citila si od začiatku že to bude chlapček -vieš tá matkiná intuícia či ste aj vy chceli dievčatko?

adka47
2. feb 2011

@myzma dakedy si myslím , že je to dobre riešenie :nechať sa prekvapiť!a zase nič nie je na 100% ako píšeš aj ty ,dokonca som počula , že aj na 3d sone sa už zmýlili 😒

myzma
2. feb 2011

@jankaslamka s balenim nasiroko a s tym, co si napisala nemozem podla skusenosti suhlasit... v porodnici nam na siroko nekazali balit, ani nas na to neupozornili... ked som sa na to spytala, bolo mi povedane, ze to nerobia ale z inych dovodov ako vzhladom na deti... mamicky kradli latkove plienky... takze prestali davat... ale ani v zozname veci do porodnice to nemas spomenute, aby si si zobrala vlastne... ale to je moja skusenost z kramarov... pediatricka mi povedala, ze podla tej kontroly (ja neviem, kedy to bolo, 1, ci 2. mesiac?). sa urcuje, ci balit nasiroko alebo nie... ze od narodenia netreba... ale to je moja skusenost a skusenost zien, ktore rodili pred rokom so mnou... 🤐

mia_m
2. feb 2011

@adka47 na zaciatku som bola presvedcena o dievcatku a potom sa to zmenilo na chlapceka, aj doki ho potvrdil, chceli sme parik, ale aj takto to bude dobre 😉

adka47
2. feb 2011

aj ja to už nechám tak však nič iné mi neostáva , preto som sa aj pýtala o tej frekvencii srdiečka -lebo chcem vedieť ale musím čakať do marca ☹

majcaalexko
2. feb 2011

@myzma dakujem lebo na to ze som v 7 mesiaci my vsetci hovoria ze mam male brucho a cuduju sa ze mi este nevykukol pupok ... a to o tej ciare pocujem prvy krat

myzma
2. feb 2011

@majcaalexko z maleho bruska sa tes, vyhnes sa striam, snad 🙂 ja zatial priberam menej ako pri predoslom tehu... ale zvacsujem sa den co den... ale zase mam straaaaasne vela pohybu, mam doma rocneho krpceka, co prave spi nocnym spankom 🙂

ja som tu ciaru mala az k prsiam... sranda bola, ze pocas mesiacov po porode sa dala scasti i zmyt... 😅 urcite to nebola spina cez stred mojho brucha.. ale normalne sa dala ta vrchna cast koze, ktora bola natiahnuta peelingom postupne odstranovat... ale zostala potom taka jemna a teraz ju nevidno... kukam si akurat na brucho, mam tam asi 10cm bledy pasik nad pupkom, ale to si vsimne len pozorne ocko... ta prva bola takmer cierna 😅

majcaalexko
2. feb 2011

noooo ja nato ze som v 7 mesiaci som pribrala 3 kg ... nooo strie mam lebo som naraz strasne moc schudla tak sa mi popraskalo brucho 🙂 no tak to musi byt radost behat za takym malym krpcekom a dalsieho mat v brusku ....

alena24
2. feb 2011

ahojte babulky, aj mne uz trci pupok a co je trosku horsie spravil sa mi aj pruh na pupku ktory mal byt uz povodne zrasteny ale zjavne nie je. Takze si teraz musim davat riadny pozor aby mi nepraskol. Niekdy to stipe ale inak sa to da, ved co uz matka neurobi pre babatko 😅 Inak o tej ciare som pocula, ja ju zatial nemam ale viem ze kamoska ju mala a ze sa jej spravila az ku koncu tehotenstva ale je to vraj individualne.
Inak cim som vo vysson stadiu tehu, tym som viac unavena. Dokazem zaspat na pockanie a to sa u mna nikdy nestalo. Vcera som si skusala dvoje tehu nohavice a bola som z toho jak mechom prastena. Som zvedava co to bude v 9. mesiaci, sa uz asi ani z postele neskotulam 😅

sloniiicek
2. feb 2011

@majcaalexko - ja som tiez pribra len asi 2,5 kila. a strie som chytila po porode dcery. cele tehu nic a ked som porodila, tak sa mi spravili strie. ☹

duracelko
2. feb 2011

@kakakina 🙂 🙂 nám nezakázali perinku tak sme ju používali.. a naširoko sme viazali viac menej aj preto že na tom nastojil môj manžel, on ma ešte také komunistické prežitky 🙂 🙂 a cumlík naša bianka nechcela nijaký, a prinútiť som ju naozaj nevedela, aj ked by som velmi rada ukludnila plačúce dieťa cumlom 🙂 🙂 . ja som už vtedy vravela že ona je už taká maličká múdra, nedá sa obalamútir nejakým cumlom a vie že je to len umelina 🙂 🙂