Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@aaddeell dakujeme, strasne sa tesime ze je vsetko v poriadku. Inak kamarat kupoval pre svoju malinku plienky tesco a vraj su velmi kvalitne a podobaju sa na pampers. Vraj je to omnoho lacnejsia verzia ale ze napr. i v cechech kupuju najma tesco. Takze neviem, ci to pozna ja nejaka mamicka u nas...
@adka47 my ideme na 4D v utorok ...tak vtedy už budem možno vedieť aj pohlavie ak sa nám malické nebude utajovať 🙂 môj doktor nevidel na sone nič, asi je slepý 🙂 ale na ultrazvuku som bola zatiaľ len raz cez bruško, teraz pojdem v utorok druhý krát. ja viem že iný doktori robia sono pri každom vyšetrení ale môj doktor to nerobí, on to nepokladá za prospešné pre to malé v brušku 🙂 🙂
@duracelko ani môj doktor nerobi sono , lebo ho ani nemá 😒 ,škoda , lebo inak by mi už iste pohlavie povedal , a preto mi aj teraz naposledy povedal pohlavie podľa frekvencie srdiečka tak ako pri prvom , ale neviem či mám tomu veriť 😨 preto som taká neistá , aj keď od začiatku ako som videla na teste dve čiarky pomyslela som : ,,už sme dve 🙂"keby to bola aj pravda , tak potom napíš že ako si dopadla
@kakakina ja si myslím že každá mamina kojenie zvládne, je to o psychike a podpore od najbližších a hlavne o chcení. poznám mamičky čo sa radšej vrátili ku fajčeniu len aby nemuseli kojiť svoje dieťa ☹ ja som si svoje prežila, mala som uplne bolavé bradavky, z rankami, malá vygrckávala aj moju krvičku čo som sa velmi zlakla ale zahojilo sa a kojila som úspešne do 21 mesiacov... tento kontakt medzi mamou a bábatkom je podla mna to najdôležijejšie lebo je to prirodzené tak ako v prírode 🙂 môjho staršieho syna som nekojila len asi cca do 2,5 mesiacia, nemala som podporu a bola som presviedčaná že mám slabé mlieko...
@zuzulienka51 mne tak isto vraveli , že Tesco plienky sú dobré , ale veľmi si vychvaľujú aj v Dm-ke Baby love plienky a sú aj za dobrú cenu a veľké výhodné balenia, a ešte jednu výhodu má dm , že sa u nich môžeš zaregistrovať už aj ako tehotná a dostaneš takú knižôčku so zľavami a aj na detský krémik na zadoček baby love 50%zľavu a potom keď porodíš odnesieš ukázať rodný list a dajú ti štartovací kufrík so vzorkami 🙂
ahojte,
ani ja este neviem pohlavie babatka, mozno teraz v nedelu, idem na 3/4D, tak uvidime, ci sa ukaze...
@aaddeell co sa tyka plienok, ja som na zaciatok do nemocnice kupovala Pampers a ked sme dominali zasoby, co sme dopredu nakupili a dostali, presli sme na Babylove z DM a sme dodnes pri nich, kedze som spokojna..Pampersky mi neskor uz mala precikavala, takze nam asi tvarovo nesedeli, a tie z DM su aj ovela lacnejsie..ostatne sme neskusali, tak neviem poradit, mozno ine maminky 🙂 ale tak ako nam kazdej vyhovuje ina kozmetika, aj babatka su rozne a najlepsie je asi odskusat a ked ti bude vyhovovat cena a kvalita a babo nebude mat problemy, tak pouzivat...
@adka47 presne tak ja som si niesla pri bianke do pôrodnice babylove plienky z DM-ka a boli dobre za dobru cenu... ale teraz majú plienky 1 v rovnakej ceny ako pampers za 0,15 centov/kus. tak ja si kupim asi pampers. .. aj ja som vtedy dostala zlavnenú knižku ked som sa zaregistrovala, a asi aj kufrík 🙂
@duracelko s kojením som bola na tom tak isto , malého som kojila asi len 2 týždne , namýšlala som si , že mám slabé mlieko a preto ho bolí bruško a má koliku -to bola veľká chyba -ľutujem to do dnes ☹ ,pri druhom dieťatku takú chybu nespravím , budem sa snažiť kojiť čo najdlhšie už teraz sa na to teším!!!už aj odsávačku som si objednala , lebo pri prvom som mala mlieka veľa a vytláčala som si rukami a to bolelo tak hádam sa odsávačka viac osvedčí...
aj ja som obzerala Pampersky , naozaj sú teraz za dobrú cenu, ja som sa teraz pri druhom rozhodla , že všetko čo sa týka výbavičky si kúpim ja (samo. , keď budem vedieť pohlavie ) a potom , keď sa narodí a budú chodiť návštevy povieme , že chceme len plienky , vlhčené a krémik na zadoček -takto spravila aj kolegyňa a nekupovala plienky deväť mesiacov
@adka47 mne sa v pôrodnici mliečko hned nerozbehlo mala som len mledzivo, tak som bola nestastná že nebudem mať mliečko a nebudem môcť kojiť. ale treba si len prikladať bábatko a mliečko sa rýchlo rozbehne. ja som si raz pýtala prikrmit bianku lebo mi plakala, ale to som dostala striekačku a takým spôsobom som ju dokrmila. to sa mi páčilo že jej v pôrodnici nestrčili hned do pusky flašu 🙂
dobrý nápad s tými plienkami, a vlhčenými, ja si dám takto kupit aj detskú kozmetiku ale poviem akú chcem 🙂
baby, taka rychla oztazka, co to znamena ak mam vyzenie bielkoviny v moci? Vsimla som si to v tehu knizke a zvlastne na tom je ze lekarka mi o tom nic nepovedala a ani mi nedala ziadnu liecbu. Na nete som citala ze je to znak zapalu a ze by sa to malo liecit antibiotikami. Ale tiez tam pisu ze to moze byt kratkodoba zalezitost ked je zena tehu. A uuuuuplne najstrasnejsia vec je ze ak mi zacnu opuchat nohy a zvysi sa mi krvny tlak spojeny so svysenymi bielkovinami, tak to je znak preeklampsie.. 😕 ...tolko informacii a ja neviem ktoru z nich si mam vybrat, poradnu mam az v pondelok a urcite sa na to spytam, len chcem vediet ci s tym nahodou nemate skusenosti. Hmmmmm? 😖
@alena24 hej, falosne pozitivne to byva tak si nerob hlavu, dr ti povie ak by to bol problem. A nestresuj, opuchy ma kazda. Neboj. 😕
@alena24 resp. Mas tam aj nejaku konkretnu hodnotu?
@honeybunny81 super, si ma potesila, aj som si myslela ze to nic strasne nebude ked mi k tomu Kotlebova nic nepovedala, len ma to tak napadlo ze to pozriem na nete bo co je ta kolonka v tehu knizke kde sa pisu bielkoviny pri kazdej poradni, tak tam mam plus a nie minus ako obycajne. Nemam ziadnu konkretnu hodnotu takze snad to nic nebude 😅 A inak vy sa ako mate? Tanicka poslucha? 😉
@alena24 ja som mala bielkovinu na zac.tehu na ++, moja dr. mi poslala moc na kultivaciu a chvalabohu to bolo vporiadku, tak mi nic nedala, akurat nejake gulicky urobene v lekarni na vkladanie do posvy na tyzden a presloto a odvtedy je to ok (klop, klop), ale ked si mala len na +, tak to nie je nic, vraj je to v tehu normalne) 😉 uvidis ako to bude na buducej poradni a ked ty nemas problemy pri moceni, ani s vytokom, tak to urcite nie je nic vazne) 😉
Baby ja som pri malom pouzivala Hugies-ky asi mesiac a potom uz len Tesco plienky do 2 rokov, kym nezacal chodit na serblik) 😵
@paula1234 dakujem moc, urcite to nic neznamena, len som sa cudovala ze v tehu knizke to mam a nic mi o tom dr nepovedala, ale ved nevadi, asi to nebolo nic dolezite a v pondelok sa jej to uz spytam 😉
ked sa uz bavite o tych plienkach, kolko plienok za den asi babo pouzije? Urcite je to individualne, ale cca asi kolko tak prve tri mesiace? tie co uz mate skusenosti 😉
@adka47 aj ja dúfam, že tentokrát budem dojčiť dlhšie, mliečka som síce mala dosť ale mala bola lenivá a nechcela ťahať tak sme po dvoch mesiacoch trápenia prešli na systém odsávania. Bolo to veľmi náročné ale potiahli sme to do 10 mesiacov. Veľmi mi pomohla elektrická odsávačka od Medeli, bola som s ňou veľmi spokojná. Teraz sa dúfam vyvarujem chybám ktorých som sa dopustila 😠
@alena24 ja som sa teraz tiez kukala do knizky a mam tam minusy a jedno plusko na konci 1.trimestra, takze nic sa neboj moja.
Tanicka poslucha uz aj v noci spime lepsie 😝
Vy ako ?
Ja som niekde citala aj segra potvrdila ze spotreba plienok na zaciatku je cca 10 ks/den teda v prvych mesiacoch cca 300 ks /mesiac, potom ze cca 8 ks /den ale to je podla mna aj trosku individualne, ale aspon sa mozeme od tohto cisla odrazit. 😀
@duracelko ,ja neviem v com bol problem!Bola som po sekcii,prikladala som ho vzdy ked zaplakal zdalo sa mi ze pije,ale dieta mi plakalo a plakalo,a ked som prisla po tyzdni k detskej lekarke,a maly za tyzden skoro nic nepribral,musela som zacat prikrmovat.Ale nevzdavala som to maleho som pri kazdom krmeni prikladala a potom odsavala,a odsavala 🙂 .takto som bojovala skoro do roka,len aby mal aspon trochu materskeho mliecka.Ale bolo to trapenie,ked som chcela odsat jednu-dve denne davky bola som na odsavacke skoro 24h.tak dufam,ze toto dietatko sa umudri a chyti sa hned!Pri dvoch detoch a domacnosti by som uz taketo odsavanie nestihala ☹ !
@majulienka27 je to stále tak , že sa učíme z vlastných chýb a chceme ich potom napraviť aj ja tak isto , teraz som si objednala a už ju mám aj doma odsávačku Tomme tippe a nebolelo ťa to ?keď si si odsávala?
@zuzulienka51 pocula som o tych tesco plienkach fialovych ale kedze nemam deticky tak neviem ci to je pravda 🙂
@alena24 ja som malana zaciatku tehu bielkoviny v moci , doktor mi zobral aj stery ci nemam nejaky zapal ale nemala som o tyzden som doniesla moc a bolo vsetko v poriadku
idete si kupovat odsavacky mlieka kupovat dopredu? a ked ta aku elektircku alebo manulanu co je lepsie?
ja tiež som použivala tie tesco a super, ale malemu nerobili žiadne zle okrem huggies🙂
@aaddeell ja som si kupila dobredu vyšla ma vyše 20 eur a to som ju mala potom problem predať... nikdy som nepotrebovala odsavačku. mala som mliečko akurat tolko kolko malá potrebovala, niektore maminy maju uplne naliate prsniky a nakojili by kludne aj dve deti tak tie to asi potrebuju. ja by som na tvojom mieste zatial nekupovala. v pôrodnici sa ti vytvori len mledzivko to prvotne mliečko, len niektorym maminám tečie mlieko prúdom. potom ak ti bude treba kupi aj manžel a donesie ti do nemocky ak bude treba, alebo kupite ked už budeš doma a bude treba.... to je moja skúsenosť...
@aaddeell ja som vyskúšala hádam všetky plienky čo sú u nás na trhu 🙂 (pampers, huggies, tesco plienky, babylove z DM, z kauflandu, lidla) nikdy nekupujte tie šustave sáčkové 🙂 treba len vyskušať a rozhodnúť sa podla toho či dieťa precikáva plienku, alebo podla ceny, ako komu vyhovuje 🙂 posledné som kupovala pampers nohavičkové odúčacie s ponny pre bianku, s plienkami sme už skončili 🙂 🙂
😀 😀 ja som si ináč nakúpila asi 50 kusov bavlnených lebo som bol v tom že budem tolko potrebovať. určite si kupte aj bavlnené plienky ale nie až také množstvo ako ja pri bianke 🙂 my ich používame aj teraz na utretie po najedení, alebo ich dávam na kolená ked je aby si kakavkom neobliala oblečenie 😅
@aaddeell ahoj, ja som si kupila odsavacku elektricku az priamo v porodnici na Antolskej, ked som vedela, ze ju potrebujem a prsia som mala ako kamen... Medela elektricka, mozem len odporucat, je jednoducha, nie tak draha a uplne staci... a u nich vysla este lacnejsie ako v obchode. este mi ju aj priamo vysterilizovali

baby a co sa tyka plienok ake idete kupovat? poradte tie co mate skusenosti aka znacka je dobra