icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

zabkatt
4. feb 2011

aj ja mam medela elektricka, tiež som mala kopec mliečka a maly nestihal piť, tak som odsavala a odkladala do mrazaku🙂 ale problem bol aj že som študovala a ked som bola v škole tak mu musel dať manžel z flašky a on si potom nato zvykol že nemusi ťahať, takže som len odsavala a odsavala 😀
Teraz som si ju tak isto kupila a nevymenila by som ju za žiadnu ale dufam že tento krat ju nebudem potrebovať no pre istotu som si ju zaobstarala prinJHORšOM PREDAM

alena24
4. feb 2011

@honebunny81 Adamko tiez poslucha aj ked miestami kopka tak ze ma to az zaboli 😉 ale hlavne je ze kopka, niekedy dokonca dost aj v noci a cez den asi spinka tak to budeme mat este radist ked sa narodi a bude mat taky rezim 😉 V pondelok idem ku Kotlebovej tak som celkom zvedava co nove, ale myslim ze nic, nevies nahodou ci Kotlebova posiela do Cegysu na sono v 30tt alebo neskor?
Inak dakujem za radu ohladom plienok, znaciek budem asi skusat viac ale vobec som nemala predstavu kolko denne ich asi budem potrebovat 😀

alena24
4. feb 2011

co sa tyka tej odsavacky, ja si ju kupim pokial budem vidiet ze ju potrebujem takze az ked sa maly narodi, zohnat sa da podla mna dost rychlo a muz popripade rodicia mi po nu skocia. Ja som rozmyslala nad elektronickou bo napr kamoska mala rucnu a dost sa s nou namorila, vraj ju aj ruka bolela bo mala malo mliecka a ked ho chcela vsetko odsat, dost to trvalo. Mna teraz napr napadlo, neviete preco davaju v nemocnici ked este nemate mliecko len glukozu, preco nie umele mliecko? Nechapem tomu. Napr mne teta hovorila ze co bola ona v nemocnici /mala sekciu/ ze malej davali cely tyzden len glukozu bo nemala mlieko a ze jej schudla z 3,5 kg na 2,8kg co je podla mna dost. Ja si nenecham dieta tak schudnut, ved to je barbarstvo no nie? Ci?

honeybunny81
4. feb 2011

@alena24 ja by som napr.nedovolila aby dalii malej umele mlieko moze sa ti stat ze potom odmietne to materske a tiez moze nastat intolerancia tskze radsej sladka voda nech sa len pekne rozbehne mliecko nech si maly cucka to a neboj aj v mledzive ktore je na zaciatku je vsetko potrebne co ma babo dostat takze umele mlieko pre mna rozhodne nie a aj v nemocniciach baby friendly hospital daju len sladku vodu. Si to vygoogli a uvidis pre aj proti a uvaz sama. 😉
Co sa tyka kotlebovrj tak ano posiela do toho 31. tt takzeasi ti hned aj povie. Ja idem k dr az 22. tak az potom mi da listok.
A adamko nech len kopka 😀 Inac musim uznat ze niekedy kopance pekne bolia 😠 ale vydrzime !

paula1234
4. feb 2011

Baby v pohodke, ten uzv sa ma robit od 28-32 tt, ze to je naidealnejsie, hovoril mi to dr., ked sme tam boli na 3D) Inak ja som pri malom /rodila som sekciou/ tiez nemala mliecko najprv, takze mu davali tu slasku vodu a potom som mala len trosku, ale neschudol a doma som ho kojila len 2 tyzdne, nechcelo tiect, proste aj som sa snazila, ale nebolo..))) ☹ , skoncili sme na sunari, ale aspon prespal noc, zobudil sa 1x a buval dalej, vsetko ma svoje nevyhody a vyhody 😎, takze neviem co bude teraz, i ked cisarsky mam uz od mojej dr.odklepnuty na 90%. kedze pri prvom zistili, ze nema vyvinute porodne cesty a maly nemal ako zostupit na porodenie, ale hadam trosku mliecka bude, budeme sa snazit x-

jankaslamka
4. feb 2011

@paula1234 to kojenie netreba vzdavat 🙂 keby si mala velky problem povedz, dam ti kontakt na jednu pani a ta ti urcite poradi 🙂 cez maily, telefon ale aj osobne 🙂

mia_m
4. feb 2011

ja som tiez za gluzkozu, to ze dieta schudne je normalne, aspon ma tak mamicka sancu kojit, ja si urcite vezmem caj na podporu mlieka, aby som to urychlila
kocky, ked mate sekciu, kedy vam donesu male na prilozenie ??

majulienka27
4. feb 2011

@adka47 vôbec nie, možno tie prvé ťahy boli silnejšie kým sa mliečko roztieklo ale potom v pohode, s ručnou odsávačkou ma to bolelo oveľa viac ako s elektrickou, to si človek na to potom tak zvykne že to ani nevníma 😉

majulienka27
4. feb 2011

@zabkatt ja som na tom bola presne ako ty, tiež kôli škole som musela odsávať a mala zlenivela že sme na odsávačke boli do 10 mesiacoch, ale čo už dúfajme že to bude tentokrát lepšie 🙂

duracelko
4. feb 2011

@alena24 u nás v bb dávaju umelé mlieko Beba či ako sa to volá... pripravia to do striekačky v prípade že mamina má málo mliečka... neviem o tom žeby dávali glukozu...každé bábatko schudne, ak je podla tabuliek ako bola naša bianka, su na to nejaké percentá. moja malá sa narodila 3,200 a odchádzali sme z pôrodnice 3,020 kilo. doktorka ked nás prepústala vravela že si ju tam nechajú ako ukážkové bábo, mala krásnu babetk.tváričku žladna žltačka, a este aj váha jej ubudla tak ako by mala 🙂 za mesiac potom pribrala kilo 🙂

duracelko
4. feb 2011

@paula1234 v každom meste existujú laktačné poradkyne, ktoré poradia pri dojčení. skús sa opýtať v nejakom materskom centre 🙂

evka3887
4. feb 2011

Ahojte baby , konecne som si nasla majovu skupinku...🙂 som tu nova , ale tak permanentne na tejto stranke , kedze prve babo...🙂 termin mame 15-maj , ale citim to na skor...vraj chlapci sa ponahlaju na svet skor , tak uvidime ako to bude s tym nasim...🙂

arusska
5. feb 2011

98 DNI DO TERMINU PORODU 😵 😵 😵
uz to mame vacsina z nas pod stovku 😀

katkanova
5. feb 2011

@arusska juuuj, ja este nad 100, ale aj som celkom rada, lebo som sa zalubila do tehotnosti, keby to takto pokracovalo celych 9 mesiacov, nedbala by som byt tehotna stale - vsetci su taki ohladuplni a starostlivi, mozem bez vycitiek spat uprostred dna a neupratovat ... a ten pocit ked sa maly mrvi v brusku je zazracny 🙂

monika26
5. feb 2011

Aj ja zboznujem ten pocit ked babo kope, niekedy to dobre zaboli, ale je to super citit, ze v nas rastie novy zivot.

paula1234
5. feb 2011

@duracelko no to ja viem, ale ked sa neda, tak sa neda..))) 😉

paula1234
5. feb 2011

@monika26 to je pravda, pravduca..))) 😵

katkanova
5. feb 2011

@monika26 a ake je to pri druhom, ine? lebo ja mam stale taky zvlastny pocit - stale si hovorim ze vo mne je novy zivot, maly cloviecik, ale je to take zvlastne, niekedy tomu stale nemozem uverit, alebo premyslam nad tym co asi vie, citi... ako sa tam vnutri ma 😵

adka47
5. feb 2011

@majulienka27 ahoj, pozerám , že si presne tak ako ja v 25tt,a máš jedno dievčatko , ktoré sa volá tak ako my chceme dať druhému , dúfam , že to bude dievčatko -bude to Danielka , ty vieš čo čakate?tá elektrická odsávačká je čím odlišná od ručnej? papa

henika81
5. feb 2011

ahojte, ako sa mavate?? babatka kopu? moj strasne co niekedy pochybujem ze je to normalne,ale nech radsej kope ako by malo byt ticho. Chcem sa Vas niektorej opytat ktora rodila uz na cisarsky, aky tam je postup po cisarskom? kedy davaju male na kojenie alebo kedy mozem vstat z postele? Ja idem na cisarsky a fest sa bojim co bude potom, bojim sa zze nebudem schopna ani maleho nakrmit. Mi hovorili ze tam je zena napojena na hadicky ze nemoze ist ani na WC?

monika0001
5. feb 2011

ahojte..

ja len, že keby náhodou v bille majú akciu na plienky pampers premium care 😉
z 15 € na 9,99€

mia_m
5. feb 2011

@monika0001 ahoj monika, ako sa citis ?
aj mna zaujima, ako je to pri cisarskom, uz som sa to tu vcera pytala, ale nikto neodpovedal ☹

henika81
5. feb 2011

@monika0001 ahooj no ako sa mas, dlho sme nekecali, ty si pichas inzulin co? nebodaj aj ty ides na cisarsky?

henika81
5. feb 2011

@mia_m aj ty ides na cisarsky? ci este to nemas iste?

mia_m
5. feb 2011

@henika81 este nemam uplne iste, ale mam s tym pocitat, tak sa troska obavam

monika0001
5. feb 2011

ahoojte...

ako sa mám?? čo vám poviem.. lepšie doma ako v nemocnici 😀
hej pichám si inzulín a dokonca mi už druhý krát zvýšili dávku. teraz čakám na pondelok kde sa rozhodne či ide zasa hore dávka alebo už stačí..

a hej zatiaľ mi "hrozí" cisársky a ja sa nejako nebránim.. 😀
by som sa bála rodiť normálne, lebo vraj je to pri tej mojej mutácii a pri tej cukrovke nebezpečné.. tak uvidíme....
Zatiaľ mi môj doki vravel, že to vyzerá na CS...

Inak malinká kopká čím ďalej tým viac a ja som spokojnejšia aspoň a to ma tak napĺňa a drží nad vodou...

jankaslamka
5. feb 2011

@henika81 ja som teda este nerodila, ale mam kamosky co rodili a aj na kurze nam hovorili, ze po cisarskom si na jednotke intenzivnej starostlivosti 24 hodin, tam babatko za tebou nechodi, ty ak sa na to budes citit mozes ist za nim na novorodenecke..babatko ti daju az ked ta prevezu na oddelenie sestonedelia a potom ti daju aj babatko.. Nam na kurze odporucala, ze akonahle budeme moct chodit treba ist za babom aspon kazde dve hodinky a prikladat si ho nakolko sa pri cisarskom neuvolnuje z tela oxitocin, ktory spusta kojenie.. ale uvidis, v nemocnici ti to urcite povedia ako to chodi

monika0001
5. feb 2011

a už som dostala predvčerom prvý kopanec do močového mechúra- auu... 😀

jankaslamka
5. feb 2011

@monika0001 moni to je super, ze sa citis lepsie 🙂 Inak ja co som mala kamosky s cukrovkou a co aj poznam baby, tak ani jedna nerodila normalne..oni isli automaticky na cisarsky 😕