icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

monika0001
5. feb 2011

@jankaslamka - hej hej takto mi to aj doki hovoril.. aj sestra to mala tak.. takže s inou možnosťou ani nerátam...
ale nevadí mi to. ja sa straašne bojím nástrihu 😀

jankaslamka
5. feb 2011

@monika0001 😀 jasne chapem 🙂 nastrih neboli..nastrihava sa pocas kontrakcie 😉 horsie je sitie.. cisarsky tiez nebude len o tom ze nemusis tlacit 🙂 postavit sa s cerstvo zasitym brucom tiez neni sranda 🙂 Ale sak co nespravime pre nase zlaticka 🙂

monika0001
5. feb 2011

@jankaslamka - šak ja viem, ale čo ak by ma nenastrihli, že netreba a ja sa natrhnem?? juj toto bola moja najväčšia trauma 😀 😅

jankaslamka
5. feb 2011

@monika0001 neboj oni vidia kedy treba nastrihavat a kedy nie..zavisi to od vysky hradze a tu ma kazda z nas inu 🙂 netreba nas tymito vecami az tak dopodrobna rozmyslat 🙂 vsetko ma svoje za a proti..predsa len cisrasky je zasah do brusnej dutiny a moje mat svoje nasledky v podobe zrastov a bolesti.. a zas zo spodu to tiez nie je med lyzat 🙂)) ale ked sa na to pripravis tak to zvladnes 🙂 ale v tvojom pripade podla mna nas tym, ze ako by si tlacila rozmyslat ani nemusis 🙂 a ani na nastrih, sitie, dychanie 🙂

monika0001
5. feb 2011

@jankaslamka - no kamoška mi tak rodila v jednej nemenovanej nemocnici v BA a oni že netreba nástrih a ona chda sa tak roztrhala, že až.. na to jej doki povedal, že on sa necíti na to zašívať to a ona po 5 minutách začala tak krvácať, že musela dostať novú krv a just ju ten debil musel šiť. Ona chúďa má takú traumu z toho, že ďalšie dieťa nechce kvôli tomu ☹

monika0001
5. feb 2011

@jankaslamka - ale hej.. stalo sa a každé má svoje + a -.. ale tak uvidíme čo bude, no nie 😉

jankaslamka
5. feb 2011

@monika0001 no bohuzial su aj taketo pripady ☹ ja mam tiez kamosku, ktoru dokonca nastrihli a aj napriek tomu sa natrhla skoro do polky stehna 😢 tiez uz nechce rodit..ale je tam vela faktorov, ktore to ovplyvnuju... a hlavne pre toto si zazmluvujem lekara..nepojdem na nahodu 🙂 chcem mat istotu, ze je tam clovek, ktory sa o mna postara a nenecha ma tam trpiet ako prasa.. Vzdy je to o lekare a o spolupraci rodicky a samozrejme o co najmensich komplikaciach najlepsie 🙂

jankaslamka
5. feb 2011

@monika0001 jasne..pozri plus pri cisarskom je minimalne to, ze nebudes v 50tke trpet na 100% inkontinenciou z dovodu vaginalneho porodu 😀 😀 😀

monika0001
5. feb 2011

@jankaslamka - vidíš.. to ani neviem 😀

monika0001
5. feb 2011

@jankaslamka a mimochodom tým trpím už teraz 😀 kýchnem a som pocikaná 😅 😀 😀 😀 😝

jankaslamka
5. feb 2011

@monika0001 vidis uz vies 😀

jankaslamka
5. feb 2011

@monika0001 ale to teraz nie je inkontinencia z dovodu, ze ti nefunguju zvierace 😀 😀 😀 to sa teraz stava aj mne..to je preto lebo ti tam setllinka tlaci 🙂 mna dakedy ubehne aj ked ma riadne do mocoveho kopne 😀

monika0001
5. feb 2011

@jankaslamka - mojka ja som to mala aj predtým.. ale nepriznávam sa k tomu 😅 😀 😀 😀 😀 😝
a keď som chorá nebodaj tak vložky musím nosiť aby som nechodila mokrá 😀

henika81
5. feb 2011

@monika0001 to je super tak si uzivaj kopance, 🙂 a mozno ti uz nedvihnu davku ak sa citis lepsie

monika0001
5. feb 2011

@henika81 - no ja sa cítim dobre len ten môj cukor robí zlobu...
a by ste sa divili ale z grahamového jedného rohlíka mám vyšší cukor ako z fašíriek a zemiakov... 🙄

jankaslamka
5. feb 2011

@monika0001 tak sa robme ze som nic nepocula, nevidela, necitala 😀 😀 😀 😀

monika0001
5. feb 2011

@jankaslamka - oki. Ďakujem 😀 😀 😀 😀
pssttt

majulienka27
5. feb 2011

@adka47 ahoj áno vieme čo čakáme, chlapčeka Jakubka, pekné meno ste vybrali dievčatku, len aby bola baba 😉 , a vy prečo ešte neviete čo čakáte, nechali ste si to na prekvapko?
Určite sú dobré odsvávačky aj ručné no ja som na takú nemala šťastie. Od tej mojej ručnej ma iba ruka bolela a neodsala som ani zďaleka toľko koľko s elektrickou.papa

majulienka27
5. feb 2011

@monika0001 ja dostávam kopance do mechúra pravidelne každý deň 😅 , asi aby som na drobca nezabudla

majulienka27
5. feb 2011

@jankaslamka máš pravdu že šitie bolí oveľa viac ako nastrihnutie, aj keď mňa nenastrihol počas kontrakcii ale pred ňou nebolo to také strašné 6 stehov mi zašíval 45 minút, trvalo to dlho ale keď sa zahojili tak som si už ani nespomenula, niektoré ženy nastrihnutie cítia napríklad pri zmene počasia

adka47
5. feb 2011

@majulienka27 len , aby bola baba!!!presne tak, mne nevedeli povedať v 20tom lebo bolo otočené ale , vraj možno chlapček ale nie je si istý a mne sa tomu nechce veriť ,keď bolo otočené tak ako to videl? ukazoval mi na monitore ručičky , nožičky , bruško len pohlavie nie ,a potom keď som bola u svojho doktora podľa frekvencie srdiečka dieťatka keď mi počúval bruško povedal dievčatko tak neviem čo sa vo mne skríva musim čakať do 30teho týždňa 😢

majulienka27
5. feb 2011

@adka47 jaj jaj tak to sa ešte načakáte, ale dúfajme že to čakanie bude stáť za to, ja som bola strašne nedočkavá, lebo už som aj niečo chcela začať nakupovať len som sa do toho nemohla pustiť kým som si nebola istá, neutrálne veci som nechcela kupovať lebo tých máme dosť aj dievčenských ale tešila som sa na nakupovanie chlapčenských a nakoniec to vyšlo je to chlapček, moja intuícia ma nesklamala a ja som sa mohla pustiť do nákupov.
Tiež som už o tej frekvencii počula že dievčatká majú vyššiu ako chlapci, no len keby sa na to dalo spoliehať.

monika0001
5. feb 2011

@majulienka27 - ja zatiaľ iba tri ktá 😀 ale počítam, že to začne .-D

oki idem do postele.. už to aj tak dlho sedím pri pc 😝

bru nocku...

majulienka27
5. feb 2011

@monika0001 ja počítam že kedy to skončí, možno keď sa otočí hlávkou dolu tak to skončí, dobrú noc

henika81
6. feb 2011

@majulienka27 Ahojky, no mne sa uz otocil hlavkou dolu, a je to intezivnejsie, take tlaky mam na mechur ked sa hybe, a kopka mi stale do bokov a do zaludka no sranda, co to taky maly zazrak dokaze 🙂

zabkatt
6. feb 2011

ahoj maminy, tak moje skusenosti po cisarskom: Po zakroku ležiš 24hodin, vyživa a aj proti bolesti lieky ti idu cez infuziu. Maličke ak chceš vidieť tak ti donesu ukazať, ale kojiť ešte nebudeš. Na druhy den ti babo už donesu, priložia a niektore maminy už mliečko maju ine zas nie. Ja som mala už na druhy den, na druhy den ta aj postavia z postele, pôjdeš sa osprchovať a už na wc budeš chodiť sama. Ak sa nato mamina citi babo jej nechaju na izbe ak nie nosia ho len na kojenie🙂 Postupne sa všetky bolesti zmiernuju a na 5ty den ak je babo v poriadku idete domov🙂

henika81
6. feb 2011

@zabkatt ahoj, no to je super to sa da, ine zeny mi to opisali horsie som sa nalakala, asi kedy si videla ty babo po zakroku, ja ho urcite budem chciet vidiet hned, a pozriet ci ma vsetko tak jak ma, nikdy nevies ?? A to budem mat aj hadicku na moc? no ja neviem ci budem schopna pustit v posteli, mne akokolvek treba ja musim sadnut na wc, tak fakt neviem. A este mi vraveli ze zzenu pred cisarskym aj oholia a daju klystir aj to je tak? Ved naco holit ked idu rezat brucho? to az tak?

zabkatt
6. feb 2011

PRI PLANOVANEJ SEKCII si ťa pripravia den vopred, takže od večera neješ a klistir nieje potrebny. Všetky nemocnice to však riešia inak, ale ja som sa oholila doma takže ma neholili. Ked maš plnu narkozu dieťatko vidiš, ked ťa preberu tak ti ho donesu a ked maš spinal tak ti ho ukažu ihned po vybrati, ale najlepšie je nehybne ležať tych 24hodin aby ťa nebolel chrbat a bola si schopna druhy den ako tak fungovať🙂 čo sa tyka hadičky ano robia automaticky vyvod a na druhy den ked ťa idu postaviť tak ti ho vyberu, ale to tiež robi každa nemocnica inak, v TO ma vycievkovali pred zakrokom a vyvod som nemala ale čo som počula tu v PN ti ho zavadzaju na sale, takže tiež zavisi od nemocnice.
Čo sa tyka toho že niektore dievčata to tu opisuju hrozne tak nieje to len tak že hop ja idem na cisarak parada, ale jednoducho to treba brať tak že ked je to odporučene od lekara tak oni asi najlepšie vedia čo je dobre a čo nie, ja som osobne na cisarsky nechcela isť a ani teraz by som najradšej nešla, ale keďže lekari rozhodly že nieje dobre aby som šla rodiť normalne aby sa mi rana nenatrhla, tak to musim jednoduch vziať tak ako to je 😒 Netreba sa však stresovať lebo nam to aj tak nepomôže, ja som bola velmi z toho na nervy že musim isť na cisarsky, lebo sa mi zle hojila rana, ale už si hovorim že mi to nepomôže zbytočne v noci nespim takže hlavu hore 😒 😀

zabkatt
6. feb 2011

a kkkiki neviete ako? ta by to mala mať už za sebou nie? tušim spominala že v piatok ma isť na CR? da nam potom najnovšie info, teda hadam že si najde čas nam to tu napisať jej skusenosť🙂

mia_m
6. feb 2011

@zabkatt kde budes rodit, znova v TO ?