Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@alena24 ahojky,no zatial nevracia a kupila som si Tums a Malox.Chcela som Rennie,lebo som si citala recenzie na nete,ale u nas v lekarni ich nemaju ,ze len v cechach a tam sa mi nechce ist.Tak uvidim co spravi Tums. 😒
@alena24 ano už chodím na predpôrodnú prípravu, bola som tam 2-krát. Je to super, strašne milá teta-pôrodná asistentka, ktorá má veľa skúseností a ešte rozpráva takým príjemným hlasom......až ma to tam uspáva niekedy 🙂 Začali sme už aj cvičiť a tiež nacvičovať predýchvanie kontrakcií....takže som spojná maximálne a ty si už tiež začala???
@macka381 no mala som uz minuly tyzden ale kedze som bola jedina tak zaciname az o dva tyzdne, mi povedala ze mi bude stacit 10 sedeni, no snad to stihnem a nebudem rodit skor bo inak by som tych 10 nestihla 😅 som myslela ze nas bude viac ale v Tepliciach asi nie je moc tehuliek 😉 a uz aj vies ako dychat a ako tlacit? kolko vas tam je?
@alena24 super tebe tehotenstvo nejako prospieva 🙂 odporúčam mat ale dalšie dieťatko 🙂 🙂
no a chlapček nás prekvapil, ale manžela velmi milo, a dedka takisto, budú mať pokračovatela svojho rodu a manžel bude mat s kým chodiť konečne na hokej -to sú celý chlapy 🙂 mna ten chlapček prekvapil dost, myslela som že môj manžel vie vyrábať len dievčatká 🙂
doktor nám povedal že chlapček je otočený koncom panvovým, to znamená zadočkom dole, hlavičku mám na pravej strane bruška. keby som teraz mala rodit tak je zle... vám sa bábatka už v brušku otočili hlavičkou dole???
@duracelko aj ja som pocula ze babo moze byt otocene aj den pred porodom nozickami dolu. Polohu vraj riesia vacsinou pred porodom. Nas drobec bol pred dvomi tyzdnami nozickamu hore, ale mam pocit ze sa este vrti a pretaca takze momentalne to viem odhadnut len podla kopancov a polohy hlavicky. Mne sa dnes stalo napr ze drobec sa uplne zaprel nozickami tak ze som presne videla dve nohy na jednej strane a hlavicka mi vykukla na druhej strane. Bol presne napriec v brusku. Bolo to uzasne ale celkom to aj bolelo. Je uzasne kolko ma uz teraz sily bo ved to urcite nie je jednoduche robit take akrobacie 😀
@aaddeell jahody sa teoreticky mozu ale patria medzi alergeny a tie nie su pre male babo vhodne takze ja sa ich urcite aspon pol roka popripade rok vyhnem pokial budem kojit. Ale poznam mamicky ktore davali aj malym detickam jahody a nic im nie je takze je to viac menej len na mamicke ako sa rozhodne.
@alena24 takže vy budete mať až 10 sedení, no my len 6 dokopy, takže už len štyri, ale je to strašne super.....no a dýchať sme už dýchali pri prvom, čo bolo také všelijaké, niektorým babám prišlo z troška také chvíľkové nevoľno, tento týžden sme sa už zlepšili. Len nám povedala, aby sme to nepodcenovali a určite každý den do pôrodu dýchali a dýchali, vraj je to na nezaplatenie potom. Je nás tam inak 8 tehuliek....
Inak ten tvoj malý je ale zlatý, že tam v brušku stvrára takéto kúsky, mne sa akurát z jeho kopancov nadvihuje bruško a hlavne ked som v robote, no sranda..
@aaddeell mňa záha nepáli ani teraz a ani pri prvom a malá bola krásne vlasatá, takže ja tomu neverím že to súvisí s vláskami, ale som rada že mňa netrápi aj keď neviem čo do konca tehu príde ale zatiaľ je to OK
@alena24 moja kamarátka mala malého otočeného v deň pôrodu dole hlávkou, ale ako jej doktor prepichol plodovú vodu tak sa jej otočil presne naopak a nakoniec musela rodiť cisarským, takže aj také veci sa stávajú ☹
nerobte si z toho hlavu aj ja mne sa maly otočil až nejaky den dva pred terminom🙂 a aj tak som mala cisarsky☹
Ahojte aj ja mam termin na maj 🙂 presnejsie 11.maja a budeme mat chlapca Michala 🙂 To je moje prve babo 🙂 takze uz sa tesime 🙂 Nabuduci tyzden mam poradnu takze sa uz nemozem dockat kedy sa s malym uvidime 🙂 teraz mam 28tt 😀 a zatial je vsetko v poriatku len mam pocit ze nejako zlenivel lebo este pred tyzdnom skakal ako divoch a teraz skace ale uz pomenej a niekedy si musim az pockat aby som nieco zacitila 🙂
@mirka5633 ahoj vitaj medzi nami
baby vcera som si pozerala co vseatko uz mam pre babo na oblecenie a nevim ci nemam toho malo ☹ kolko dupaciek idete kupovat alebo skor polodupacky? ja rozmyslam nad polodupackami kedze bude leto a maleho chcem mat v perinke ak sa mu tam bude pacit
a co ciapocky mne sa moc nepacia tie na uvazovanie mam aj strach aby sa mi maly v nej neuskrtil tak som kupila bez uvazovania, kolko asi tak treba bavlnenych plienok 30 ks staci?
@zajo79 takze dupacky nemam kupovat? a mam 6x body s kratym rukavom a 6x s dlhym je to dost? ale hovorim si ze ked bude malo tak vybehneme kupit a kupovala osm velkost 0-3 mesiace a ked som to vcera pozerala tak sa mi to zda velke 😕 neviem ci mam kupit aj 00 velkost, a cie ciapocky so snurkami alebo bez?
@aaddeell jedna tenka zo snurkou...babo sa vrti, ak to nema uviazane, tak to ma vselijako len nie na hlave.
a body.. no vyzera ze je dost,ale ved vela veci dostanes a dnes nieje problem vybehnut a kupit. radsej dokupit ako zbytocne mat nakupenu plnu skrinu.
a tie opalovacky si este par kup..ked bude teplo je to super. tenke ponozticky.
ja mam aj par veci z 56tky, predsalen na nohaviciach je to vidiet ked su velke. este kabatik, ci body s kratkym rukavom sa da aj 62ka, ale polodupacky ci take mini teplacky tam cm vystavajuce clovek nezakryje
a ked niekde najdete polodupacky, dajte vediet...hmko vypredane s polodupackami. to jedine mi chyba 😕
@aaddeell ja mam aj so snurkami aj bez,ale co viem podla segry,ked davala malej bez snurok sa jej to stahovalo do ksichtiku ked otacala hlavickou a na zavazovanie jej pekne drzala.Tak si kup aj na zavazanie a sama uvidis.
@zajo79 polodupacky si mozes pozriet aj tu www.kojenecke-obleceni.eu
A tie ciapocky sa nam skor osvedcili na zavazovanie, ale pre kazdeho je mozno lepsie nieco ine. 😉
a opalovacky su naozaj fajn, babo si este nevie regulovat teplotu, tak je lepsie nech je prve tt viac zakryte, ako menej, prip. dat na body polodupky. 🙂
@zajo79 nemas za co, ta pani v Lienke vie super poradit, nech sa nekupuje zbytocne vela, 😉 a este je jeden obchod na Mostnej,(neviem ci poznas tam kde je Metrovy textil, to je Kmetkova ulica smerom k lavke), maju tam super ceny na flasky Avent, plienky a pod... tiez tam maju aj nejake mini oblecko, vacsinou tovar z UK, aj ked tam maju niektore oblecko ako second, ale aj novy tovar. 😉

Baby mandle !!! na zahu mandle !!! Nesolene neprazene 😀