icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

pepi_petra
14. feb 2011

@paula1234
@mia_m takze bude lepsie aspon 20ks tych plienok? Aj mne sa pacia tie obrazkove.Take mam doma len dve,co som dostala.
Myslim si ,ze mi nic nezistia,len to ako mi povedala dr v nemocnici,ze mam v silny tlak na zaludok ,ako sa mi roztahuje maternica.Uz by som zozrala vselico,len aby sa mi konecne ulavilo!!!Ale aspon,ze babatko je vporiadku,to jedine ma hreje na srdci. 😵

mia_m
14. feb 2011

@pepi_petra jasne, to je najpodstatnejsie 😉
myslim ze 20 je tak akurat

duracelko
14. feb 2011

@pepi_petra ja som kupila pri mojej dcérke 50 kusov, mala som menší a vačší rozmer 😀 😀 ale to som dost prehnala, no po 16 rokoch ako som mala dalšie dieťa som nebola v obraze (vtedy som používala len látkové)

pepi_petra
14. feb 2011

@duracelko kokso ze 50ks 😀 😀 😀 ty mas inu zasobu.No ja ostanem u tych 20ks,to staci si myslim.Ked bude malo lahko dokupim,dnesnej dobe nieje problem nieco kupit.Len tie ceny su niekedy ohurujuce 😠

paula1234
14. feb 2011

@pepi_petra ja si tiez myslim, ze 20 ks je akurat, ja si necham tych 17 ks a este dokupim par tych obrazkovych..))) 😉

duracelko
14. feb 2011

@pepi_petra ja som hned 10 ks balík predala jednej mamine.. už sme tie menšie stihli zopár zničiť pri bianke pri papaní, a dajaké mám nechané u mamy... takže mám asi 30 kusov. ja som bianku musela baliť naširoko 3 mesiaca potrebovali sme preto viac plienočiek bavlnených .. niečo iné je ked balíte naširoko len jeden mesiac 🙂

pepi_petra
14. feb 2011

@paula1234 Ja si chcem v Tescu kupit este pre mimi tie velke osusky dve.Mam male to som kupila v Metre,tam boli v akcii.

duracelko
14. feb 2011

@kosicanka3 myslím že taký matrac máme doma aj my... je tam obrázkový poťah na vrchu... ja si myslím že je kvalitný a super ...

pepi_petra
14. feb 2011

@duracelko tak to hej,ked ste museli.A asi sa aj rychlo zakazia .Stale este rozmyslam co mi chyba.Ty mas vyhodu ,ze deti mas,tak si viacej v obraze 😉

adka47
14. feb 2011

@pepi_petra fíh tak dosť veľa ,a el oplati sa nie? aj ja by som si chcela, predsa je človek kľudnejší

lucia80
14. feb 2011

@duracelko tak si teda poctivo absolvovala preventívne prehliadky 😉

lucia80
14. feb 2011

@adka47 och bože, to je hrozné len čítať, nie to ešte zažiť, držím palce, nech to čím skôr OK.

lucia80
14. feb 2011

@macka381 ja tiež trpím výtokmi skoro stále, doki mi stále dáva dokola tabletky alebo krém na vkladanie zvnútra, ale vždy sa to vráti. Čím ťa preliečil?

lucia80
14. feb 2011

@alena24 @macka381 výtok v pošve by nemal byť pri pôrode aj preto, lebo keď bábätko ide cez pôrodné cesty, môže chytiť nejakú infekciu, napr. zápal spojiviek alebo tak, aspoň čo mne hovoril doktor pri prvom. Preto je treba to preliečiť. Ja som mala každý mesiac tabletky a teraz už mám tiež asi tretí krát, no ale čo už.

lucia80
14. feb 2011

@paula1234 ja mám zatiaľ 10ks po malej a plánujem ešte 10 dokúpiť + tiež asi tak dve väčšie, myslím že by to mohlo stačiť, či ?

duracelko
14. feb 2011

@lucia80 práveže nie, mna málokto dostane ku doktorom... preventívne chodím len k zubárovi, ku gynekologovi, a u svojho všetobec.lekára som bola naposledy v r. 2008. som už 2 mesiac chorá na priedušky a nemôžem sa tam dokopať...

duracelko
14. feb 2011

@pepi_petra a prebalovací pult máš?? ja som pri bianke nemala, čo bola velká chyba... mala som prebalov.podložku čo sa dala nad postielku tam som ju prebalovala... a klasicku vaničku na kúpanie... teraz si chcem kupit aj plastový prebal.pult s vaničkou...

lucia80
14. feb 2011

@duracelko no veď práve toho zubára som myslela, keď si tam bola tak často ako školáčka 😉

aaddeell
15. feb 2011

@duracelko aj moj manzel bol vcera v lidli kupil krasne uteraky pre maleho sa tesim a za super cenu 😀
a dnes ide este kupit prebalovacie podlozky a vlozky do podprsenky kamaratka mi ich odporucila ze su najlepsie
@adka47 skus na zuby ako prevenciu elmex gelee ja to pouzivam a zatial je vsetko v poriadku je to taka malicka pasticka, ja si idem zazmluvnit lekara k porodu
@paula1234 @pepi_petra ja teda este nemam ziadne dietatko ale ked som tak pocitala bavlnene plienky tak si kupim asi 30 ks pretoze ak bude treba balit na siroko tak to su uz dve a male babo sa prekaka takze ich bude treba niekolko denne, jednu do perinky ku hlavicke ked si maly grcne a to sa nezda a 30 plienok bude spinavych raz dva

macka381
15. feb 2011

@lucia80 @alena24 baby prosím nestrašte ma tu 🙂 že potrhať pri pôrode....no ked si tak spätne uvedomujem, tak mne mama hovorila, že ja som ju pri pôrode potrhala, ale len preto, lebo som mala 4 kg....
Ja inak výtoky nemám, tie som mávala skôr pred tým spolu so svrbením ako som zostala tehotná.Teraz je to len svrbenie spôsobené plesňou, ktorú tam mam neustále. Už sa vyše dvoch rokov liečim ,ale stále neúspešne, po každé iné masti, iné tabletky na vkladanie....už je to niekedy zúfalstvo. Teraz som momentálne preliečaná, takže stav kludu, len dokedy?? Podľa gynekologičky a kožnej, mám pravdepodobne alergiu na pleseň alebo niečo s imunitou, len teraz ma imunitu a alergia nevyšetria. Takže to začnem riešiť až po pôrode.
Inak dosť sa bojím toho, aby som tam nemala streptokoka, lebo toho som mal v tele na dvoch miestach a je to vraj nebezpečné pre bežného človeka, nie tak pre tehotnú ženu, lebo streptokok putuje po tele....takže treba sa liečiť antiobitikami. NO uvidíme čo bude, musíme to len vydržať.

macka381
15. feb 2011

@pepi_petra ano máme rovnaký termín, už som pozerala...tiež som zvedavá kto pôjde skôr, no ved uvidíme. Inak my dve máme ešte jeden spoločný problém a to je tá naša nešťastná záha. Ja tiež v poslednej dobe strašne cítim tlaky brucha na žalúdok a potom cítim prehrozné pálenie záhy, už fakt neviem čo by som si na to dala. Niekedy mám pocit, že to už nevydržím

aaddeell
15. feb 2011

@macka381 a neskusala si ionove vlozky http://www.tiens-doma.sk/produktyh/41-nove-prod...
moja neter ma 8 rokov a trpi vytokmi a zapalmi a odkedy jej dava svagrina preventivne tieto vlozky ustupilo to
@macka381 ja som mala vcera taku zahu ze som myslela ze to neprezijem tak silnu som este nemala

macka381
15. feb 2011

@aaddeell ano skúšala som ich, síce len jedno to balenie, tak neviem...aj som si myslela, že mi zabralo, lenže potom som letele lietadlom v kuse 12 hodín a problém bol na svete. Aj sa odporúča, že nosiť v tehotenstve, ale neviem....ked ja mám niekedy pocit, že to mám z toho, že sedím v práci 8 hod. za pc a ešte k tomu nosiť vložky, len sa to tam parí a parí.....pred tehu som nosila iba tampony radšej.....
Už fakt niekedy neviem čo si mám nato dať, rozhodne pomáha dobrá sprcha, ale stále si myslím, že problém je niekde inde v mojom tele, len to sa rieši už dva roky a zatial bez výsledku. Sú však napr.aj také baby čo to majú 8 rokov a tak....ja už musím len skúšať a skúšať čo zaberie na to, je to taký nekonečný kolotoč....

No a tá záha, tak takúto krízu som mala ja zase v piatok v práci, som myslela, že ujdem domov ležať, asi to budem musieť riešiť tými tablektami Tums alebo čo si ty skúšala???

kakakina
15. feb 2011

@macka381 ,skuste babenky tie mandle co poradila honeybunny.Ja som mala od zaciatku hroznu kyselinu,a snad zo vsetkeho,aj z vody.Teraz zujem kazdu chvilku mandle,ale ciste neprazene,nesolene a uz tyzden som nebrala rennie 🙂 .Inac som vyskusala asi vsetko,a nic nezabralo,ale tie mandle su aspon pre mna zazrak,konecne mozem cosi zjest a v pokoji aj polezat 😉 !

avenev
15. feb 2011

@duracelko a kolko ma teraz rokov? dokedy deti spavaju v postielke?

kakakina
15. feb 2011

@aaddeell ,ja som mala pri malom asi 12 obycajnych plienok,aj sme balili nasiroko,a bolo ich az az.Nikdy mi nechybali.A dve velke osuckove ku kupaniu.nekupujte zbytocne vela,potom vam to bude lezat v skrini a nevyuzijete.prat budete urcite casto a v leto to uschne raz-dva 😉

pepi_petra
15. feb 2011

@duracelko ano mam prebalovaci pult.Na tom si zakladam.Moja svokra hovori ,ze to je zbytocnost,ale ja som ho velmi chcelaNemam teda original prebalovaci pult.Muz mi ho spravil z pc stola. 🙂 .Aj vanicku mam.
@macka381 na zahu je dobry Tums,ja si ho davam.Teraz mi dr v rizikovej poradni dal Espumisan a samozrejme Torecan.Lebo mi je tak strasne zle,ze cely den prelezim v posteli ako mrzak.Niesom nic schopna. ☹
@kakakina mandle mam kupene od vcera,ale teda nic moc.Stale ich mam v puse a dufam.No uvidim co mi zajtra zistia z testov na ktore idem ☹

macka381
15. feb 2011

@pepi_petra @kakakina asi skúsim teda aj tie mandle aj ten Tums, potom napíšem, aké zázraky to narobilo 🙂

zabkatt
15. feb 2011

babule čo sa tyka tych vložiek ja s tym robim a môžem len doporučiť, ja som vytokmi trpela od 13tich rokov a od kedy použivam ionove a robim s tym a venujem sa tomu tak je po probleme🙂 vrchna vrstva je bavlna takže zapareniny nehrozia a to je najväčšia vyhoda oproti ostatnym vložkam že super piju, nezapachaju pri vytokoch a su super priedušne, dokonca ked ma babätko problem nejaky s bronchididovym ochorenim tak sa doporučuje im to davať do plienočky ono to vytiahne ten zapal, len to treba navlhčiť aby sa tie iony z tej vložky uvolnili do tela. Môj tatino ich použiva aj na zlatu žilu a velmi si pochvaluje 😀
ja ma po malom nejakych 10ks plienok tak uvidim či budem dokupovať, ale na to viazanie na široko mi to stači 😀 Ja idem zajtra do poradne tak sa už tešim čo nove🙂

aaddeell
15. feb 2011

@zabkatt a daju sa tie vlozky pouzit aj po porode na zahojenie rany od spodu?