icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

zabkatt
15. feb 2011

@aaddeell ja som ich neskušala osobne lebo som mala sekciu, ale baby ich odo mna brali a veľmi si pochvalovali, minuly tyžden som davala balik cely do pôrodnice babam🙂

alena24
15. feb 2011

@zabkatt a daju sa tieto vlozky kupit aj v drogerii alebo v lekarni ci len objednat cez web?

mia_m
15. feb 2011

@zabkatt asi hovoris o anionovych vlozkach, je ich viac druhov, modre, zelene ...., mozes povedat viac, cim sa odlisuju a tak, mna by to zaujimalo, dakujem

lucia80
15. feb 2011

@macka381 tie výtoky poznám, ja sa tiež stále na to liečim, už hádam aj 6 rokov, stále sa to opakuje, niekedy viac, niekedy menej, aj manžel raz musel požívať nejaké masti, ale tiež nič nezabralo. Stále intímku, a ten pocit pálenia, no hrozné. Tiež myslím že hlavný problém je niekde inde, napr. cukrovka, plesne alebo niečo podobné, len mňa lekár nikam ani neposiela, ani nič nerieši, len stále vkladáme a vkladáme... Tiež mi hovoril, že môžem byť rada, lebo niektoré baby sú tu aj 2 x za mesiac, len sa mi nechce veriť, že sa toho nedá nijako zbaviť.
Toho streptokoka mala teraz kamoška a museli jej podať určitú dobu pred pôrodom antibiotiká, aby sa bábinku niečo nestalo.
A na tú záhu tu myslím paula1234 odporúčala mandle, tak skús to.

lucia80
15. feb 2011

aha, tak teraz čítam spätne, honeybunny odporúčala tie mandle, sorry 😉
A na ten výtok nie je dobré používať moc intímne mydlo, tangá, úzke nohavice alebo obtiahnuté rifle, niekedy aj aviváž robí galibu...Ale tomu sa v dnešnej dobe asi moc nevyhneme.

mathildica168
15. feb 2011

ahojte, dlho som nepisala, ale citam vas pravidelne, teda ak mam cas a stiham... ste sa teda pekne rozpisali 😀 neviete mi niektora poradit, vcera sa mi na bruchu v hornej casti spravili take cervene bodky, taky vysyp a dnes ma to uz zacalo aj svrbiet. tak neviem, co mam spravit, citala som si tu na nete, ze ekzemy v tehotenstve su pomerne caste a ze lekari aj tak nemozu dat nic na liecbu... no a neviem ci to mam z jedla, alebo z noveho prasku (vymenili sme za sensitive-co by bola troska ironia) alebo vcera som sa natrela detskym olejcekom, lebo mi dosiel olej proti striam... tak neviem. nemali ste niektora nieco podobne? ako ste to riesili?

honeybunny81
15. feb 2011

@mathildica168 ahoj ja som to uz tiez mala, vyzera to ako taky vyhadzany pas cez cele brusko 😖 tiez to bola reakcia zrejme na jedlo ale to v tehu nikdy nevies z coho. Aj segra to mala niekolkokrat. Zmizne to same len vynechaj ten olejcek a kozmetiku nachvilku, y ironiou je ze kamoskin maly sa vysype len zo sensitive prasku z normalneho nie, aj pampers utierky sensitive tak nemoze len tie normalne. To je tazko 😝
A pozor na detsky olejcek aviril co sa tyka dospelych tak vie sem tam narobit sarapatu 😖 neviem aky si mala ty, ja len tak 😉

aaddeell
15. feb 2011

@lucia80 s vytokmi to poznam aj ja od malicka to mam , ale odkedy som prestala pouzivat mydlo na intimnu hygienu a od spodu sa umyvam iba cistou vodou tak je vsetko v poriadku , a presne ako pises ziadne tanga, nehrozi plavaren, ale ked som prechladnuta tak mam vzdy
aj teraz mam ale to mi dr povedal ze to je tehotensky ze to je ok

aaddeell
15. feb 2011

a este som sa chcela pochvalit dnes som bola v lidli kupit si vlozky do podprdy a prebalovacie podlozky a mali aj tehu podprsenky tak som si jednu zobrala na skusku a sedi mi jak uliata 🙂 tak sa tesim lebo co som si kupila v obchode tak ta mi tak dobre nesedi ako tato za par supiek

lucia80
15. feb 2011

@aaddeell ja si to bez intímneho mydla ani neviem predstaviť, ale tuším to potom vyskúšam, uvidím ako to bude po pôrode, lebo teraz v tehotenstve to mám samozrejme častejšie, taj uvidíme. A ja som tiež bola včera v Lidli, a dnes som vyslala manžela aby mi ešte jednu podprdu dokúpil, aj tie pančušky bežové som kúpila, tak apoň niečo.

henika81
15. feb 2011

ahojte kocky, tak mam dneska po poradni a po odberoch, no a moj maly nebude majovy tak som chcela aby bol majovciatko, no co narobime len nech bude zdravy, vazime 1231g a ze tam je nejaky tyzden rozdiel ci co mi tam spominala dr., ale ja som bola taka happy ze je vsetko ok, ze som sa zmohla len na to kedy bude najvhodnejsi termin na sekciu a hovori mi ze ked maly bude mat 2500 a bude po 36tt tak uz sa moze robit planovana sekcia, takze to vyzera takto ze maly bude niekedy okolo 11.aprila este pred velkou nocou na svete 🙂 hovori ze som velmi chuducka ze nemozeme maleho nechat na 3-4kg nechat pribrat lebo moja maternica by to nezvladla, pokial uz budem v tom 36tt a maly bude uz mat nad 2500kg tak sa moze. ze uz to povazuju za donoseny plod.
No co vy na to baby???

zuzulienka51
15. feb 2011

@aaddeell Aj ja som si ju vcera kupila a som bola normalne prekvapena ako sedi 🙂
Baby aj ja mam podobny problem ze sa vyhadzujem po brusku ako pubertiacka. Nevravim ze som nemala problemy s akne, ale uz par rokov bolo vsetko ok a teraz zas - po chrbte a po brusku. Neviete co by na to pomohlo?

mathildica168
15. feb 2011

@honeybunny81 no presne ten aviril som pouzila... 😒 ale nepouzila som ho prvy krat, uz som si ho par krat dala aj predtym, skor ako som si kupila ten speci na strie... a vtedy som nemala nic. ale boli sme vcera na valentinskej veceri a mala som viac chodov, tak asi mi nieco nesadlo a mam to fakt z toho jedla. len neviem z coho konkretne. no a ako pises, je to taky pas cez brucho, mam to skor na lavej strane. a hrozne to svrbi... ale ked pises, ze to same zmizne, tak dufam ze mas pravdu. pockam este a uvidim. na babatko to dufam nema nejaky negativny vplyv... ☹ no a tie sevsitive pripravky... tak to je skvele, ze sa zrovna z nich niekto vyhadze a z normalnych nie. a ja mam celkovo citlivu pokozku, tak som si myslela, ze sensitive (persil) by mi nemal robit problemy...

mathildica168
15. feb 2011

@zuzulienka51 ty to mas ako akne? lebo ja to mam ako taky drobny vysyp a svrbi to. take malinke cervene pupaciky.

zuzulienka51
15. feb 2011

@mathildica168 ja by som skor povedala ze u mna je to akne, tym ze to mam len miestami, ale naozaj to posobi tak zapalovo ako akne :(

mathildica168
15. feb 2011

@zuzulienka51 v kazdom pripade je to neprijemne aj pre teba aj pre mna... 🙄

zuzulienka51
15. feb 2011

@mathildica168 To urcite, ale najlepsie bude ked si to asi nebudeme drazdit a musime to vydrzat 😒

alena24
15. feb 2011

@lucia80 mne Dr. odporucila tiez sa umyvat len vodou tam dolu a nepouzivat ziadne gely na intimnu hygienu a to som bez nich nemohla ani zit. U tehotnych sa moze vytok vyskytnut z hocicoho preto je treba co najviac veci eliminovat napr tiez ak zjeme vela sladkeho, moze to sposobit vytok a zapal😒

mathildica168
15. feb 2011

@zuzulienka51 to sa lahko povie, ked mna to straaasne svrbi a neviem ci si na to mozem nieco dat. ale vyskusala som krem pre babatko co je na zapareniny a na podrazdenu pokozku a trosku mi to upokojilo. ale tak snazim sa to ignorovat a neskrabat sa

alena24
15. feb 2011

kocky, nie je nic krajsie ako byt tehotna, moji rodicia sa akurat vratili z nakupov a priniesli mi asi kilo cerstvych jahod a pol kila cucoriedok...mnaaaaaaaaaaaaam, no a ze nezer navecer 😀 to si s Adamkom teda daaaame 😀

kakajka
15. feb 2011

@macka381 ak casto trpis vytokmi, tak mas urcite v tele kvasinky candidu, nemavas aj zaludocne problemy? niekedy sa to najviac drzi v zaludku a prejde do do ostatnych casti tela, ja som s tym bojovala styri roky az kym som cez leto nevyhladala jedneho pana, co ma diagnosticky program a presne zistil, v com je problem, celkom som sa z toho dostala, len tehotenstvo je dost hormalne vypatie a tak sa mi to pred mesiacom vratilo, ale nic stasne, doktor mi dal nejaky jednorazovy krem a teraz sa mi to vratilo znovu, tak som skusila nieco prirodnejsie, pozri toto http://www.zdravysvet.sk/kategoria/prirodna-koz... ja sa v tom kupem a je mi lepsie, objavila som to uplne nahodou na nete

evka3887
15. feb 2011

Ahojte baby , citam Vas pravidelne , mame maleho Kubika naplanovaneho na 15.maja finale MS v hokeji...takze dvojita radost pre tata...ale spat k nam...🙂 vcera sa nam maly posunul az uplne dole , citila som ho az v podbrusku ako sa tam hybal...a uz tyzden mam strasny problem s panvovou ..strasne ma bolia kosti a pripisujem to , ze brusko mi zacalo naberat na objeme az posledne 3tyzdne...tak neviem ci mate niektora skusenosti ...moj gynekolog je uz zo mna asi na prasky, kedze je to moje prve tehotenstvo a mamina zas panika tiez..jooj tak ja som 25rokov dozadu rodila , si myslis ze si vsetko pamatam ? 🙂))

honeybunny81
16. feb 2011

@mathildica168 skus to vydrzat ale fakt si na to nic nedavaj to prejde same 😅
Neboj babatko ma hruby obal, tomu to nevadi.
Verim ze to svrbi moja musime vydrzat, uz len chvilku 😀

aaddeell
16. feb 2011

vcera vecer ma bolelo podbrusko ako keby som mala dostat menstruaciu velmi ma to vystrasilo a maly sa vobec nehybal som sa celu noc budila a prosila ho aby aspon kopol a on nic az rano velmi ma vylakal, ale pripisujem to tomu ze som nesla krokom cez prechod ale som si podbehla ☹ uz to nikdy neurobim, ale mala som riadny strach nakolko mam operovany krcok tak som sa bala ci to nahodou trochu nepovolilo, a najhorsie je ze nas Adamko sa velmi malo hybe pohyby skoro vobec necitim je to strasne kludne babatko, ale dnes mi uz nic nie je a kedze rano kopkal tak dufam ze je v poriadku
@henika81 tak ty uz budes zachvilu mamina 😀
@zuzulienka51 mne manzel kupi dnes este jednu podprdu, fakt je super

macka381
16. feb 2011

@kakajka no asi ked sa objaví svrbenie, tak sa tam vyskytne táto príšerka, ale inak ma Dr. naposledy vyšetrovala niekedy v septembri, odvtedy iba samé masti a čapíky podla vlastného uváženia, ktoré chvílu zaberajú, chvílu nezaberajú a taaak...taký istý kolotoč. Čo sa týka žalúdka, tak problémy nemám, ale ako som tu písala, skôr bude problém s imunitou alebo alergia na plesne, na čo vyjadrili svoje podozrenie dve doktorky....takže uvidíme po pôrode, ja už len dúfam, že sa to pohne správnym smerom. A diky za link..

macka381
16. feb 2011

@lucia80 tak ako tvojho manžela preliečovali, tak aj toho môjho...ale bez výsledného efektu. Myslím si, že by fakt bolo rozumnejšie mu zobrať stery a potom cielene lieičiť, lebo napr.moja kamáratka to takto vyriešila a hned bolo po probléme.
A myslim si, že netreba sa nechať odbyť, lebo oni tí doktori už ani nevedia čo s nami, len maste a čapíky dookola, ale mysli, že problém v tele treba hladať niekde hlbsie a poslať aj na iné vyšetrenia. Tiež ma už prechádza trpezlivosť a po pôrode sa rozhodne púšťam do "boja" prinajhoršom dotiahnem aj muža na gyndu alebo čo. Ved to nie je normálne stále takto dookola trpieť výtokmi a svrbením..

paula1234
16. feb 2011

@macka381 manzela by si mala dotiahnut k dobremu urologovi..))) 😉

mathildica168
16. feb 2011

@aaddeell aj moja malinka je strasne kludne babatko a ozyva sa mi len velmi zriedka. ale vsimla som si, ze ked si dam nieco sladke, tak akoby ju to nabilo energiou a zacne sa hybat. v pondelok som bola na tom glukozovom teste a normalne som bola v soku, ale vo velmi pozitivnom, ako sa cely den potom nezastavila. bolo to uzasne, som si to vychutnavala... a teraz zase kopka len velmi malinko...

irenea
16. feb 2011

@henika81 ahoj ja som podobne, teda mam iny problem, mam nizko placentu ale tiez mam doporucenu sekciu a povedali mi, ze mam vydrzat aspon do 36-37tt a potom mi ju uz mozu urobit, tak snad vedia co vravia

dankakk
16. feb 2011

@evka3887 tak moja dr. Je zo mna tiež isto hotová 🙂 hlavne ked jejpopisujem všetky moje divne pocity... Mne malé kope do rebier ale stikutku cítim úplne dole az pri lonovej kosti. Neviem si predstaviť ako je tam poskrucane. No a tie bolesti mám aj ja. Take silne posledne 3 týždne tiež. Boli tohlavne ked vstanem alebo ked sa otáčam na posteli. Minule ma strašne bolel aj bedrovy kĺb- ten mi však pomasiroval drahý konskou mastou a bolo celkom fajn...