icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

henika81
16. feb 2011

@irenea ahoj, tak dufam ze vedia co vravia , mne dr,. hovorila ze babo je uz vtedy vyvinute a povazovane za donosene len musi mat vahu minimum 2500g a moze sa operovat, viem ze ty si mala na zaciatku tehu nejake problemy ze? dobre si pamatam? tak je super ze aj napriek tomu ste to s malou vydrzali az sem. Ja musim ist kvoli tomu ze som chuducka a dr,. sa obava ze potom by moja maternica uz neuniesla dalsie tehu tak nahle ak maly bude mat 2500g a uz budem v tom 36tt tak sa ide na to. Mam strach ani si nevies predstavit aky. Maly je uz teraz podla tabuliek s vahou na svoj 28tyzden popredu lubi papkat po tatovi tak aspon ze nebude kostlivcek ked sa narodi. tak sa drzte obidve a coskoro uz uvidime nase zlaticka. 🙂

@aaddeell no budem uz coskoro, a aj sa bojim ako to vsetko pozvladam, strasne sa bojim tej operacie mam normalne fobiu z nemocnic a nie to este z operacnej saly a toho co bude potom, ako sa budu spravat sestricky a aby sa nieco neskomplikovalo, ale to sa asi vsetky bojime,ze? 😀

alena24
16. feb 2011

ahojte kocky, to ze nas vsade boli a picha je vraj normalne. Ved si vezmite ze to co niektori priberaju niekolko rokov, my naberieme za par mesiacov. Mne sa napr strasne zle otaca na postely, si pripadam jak Titanic a ked sa prevraciam na druhu stranu, no to je hotova veda a treba na to presny postup bo ma hned chrbat boli. Mna malinky pomerne dost kopka, v noci si asi robil rozcvicku bo sa cely vystrel az som sa zobudila a potom sa stale mrvil a kopal mi do rebier.

duracelko
16. feb 2011

@avenev dokedy sa zmestia deti a dokedy chcú 🙂 🙂 naša bianka nechce este sama spat v inej izbe.. tak spi stále s nami, zaspi pri mne v našej posteli a potom ju manžel prenesie do jej postielky a tam už spí celú noc... ona si pýta v noci este napiť, a má niekedy zlé sny tak je dobre že je s nami.. od 2,5 roka jej už nedávam plienky na noc, od plienok sme sa začali odúčať ked mala v máji 2 roky...

duracelko
16. feb 2011

v BB stojí zazmluvnenie lekára pri pôrode 232,50 eur čo je podla mna dosť 😝 muž pri pôrode : 33,50 eur. mne sa osvedčil muž pri pôrode, dostala som pôrodnika čo mal práve službu, a všetko prebiehalo super a doktor bol veľmi milý ked tam bol manžel ani nemohol inak 🙂

duracelko
16. feb 2011

@alena24 ja tiež som na začiatku 7mesiaca a pohyby cítim dakedy až ako bolesť, čo si nepamatam pri bianke... až v poslednom mesiaci to bolo už na nevydržanie 😝

duracelko
16. feb 2011

@henika81 neboj sekciu zvládneš 🙂 včera som sa rozprávala v materskom centre s maminou rodila sekciou dvojičky chlapcou a mal každý po 3 kilá 🙂 takže valibuci a dvaja 🙂

macka381
16. feb 2011

@paula1234 tak k urológovi??? Nebolo by to lepšie cez gyndu??

Inak ty bývaš niekde blízko Tn,? lebo ma napadlo, či si náhodou nekupovala plienky cez stránku http://www.webareal.sk/najlacnejsieplienky/esho...
Majú aj kamenný obchod v TN, tak rozmýšlam, že sa tam vyberiem, ale vôbec neviem ako sa pohybujú ceny v obchodoch, ked som ich doteraz nepotrebovala 😉

alena24
16. feb 2011

@duracelko chlapci byvaju asi akcnejsi v brusku 😉 ja som len strasne zvedava ci bude taky aktivny aj ked sa narodi, ak ano, tak sa mam na co tesit 😀

@henika81 sekcia je urcite bezpecnejsia pre babatko, neboj, ani nebudes vediet a malinkeho budes mat pri sebe. Sekcia ma vela vyhod a si napr vezmi ze vsetky zname mamicky rodili vzdy sekciou a nie prirodzene, takze to bude urcite dobre 😉

henika81
16. feb 2011

@duracelko no nic ine mi ani neostava, ja sa bojim aj toho ze nieco zanedbaju a a ja mam aj bezlepkovu a bezlaktozovu dietu a ze mi nahodou do infuzky daju nieco co nesmiem a bude zle jak ma raz chytia krce a prehanky na posteli tak neviem co so mnou budu robit, a zasa si to odnesiem len ja. Ja nedam do ust nieco co nemam bud uvarene same sebou alebo je tam uplne zlozenie, tak aj toho sa dost obavam. no uvidime ako bude snad to bude ok. 🙂

henika81
16. feb 2011

@alena24 tak dufam, no uvidime, a ti chlapci su asi fakt aktivnejsi, mne sa uz neda ani najest na sediaci ten moj, tak silno kope dole do slabin a ti pohyby no je to uzasne ale niekedy aj bolest. Ked fakt bude taky aktivny aj po narodeni tak aj ja sa mam na co tesit. 😀

pepi_petra
16. feb 2011

Ahojte baby ☹ tak som doma z rizikovej poradne a dr mi odporucil zasa hospitalizaciu a infuzie. ☹ No skusim to vydrzat do vikendu a uvidim ci budem nadalej chudnut,lebo teraz mam dole 2,5kg. 😠

alena24
16. feb 2011

@macka381 ahoj macka, ten obchodik poznam ale este som v nom nenakupovala, je za Mostami /neviem ci to poznas/. A neuvazovala si nahodou nad drogeriou z DMky? Ponukaju aj program DM babybonus kde mas zlavy na urcite potreby pre mimi a pre teba napr plienky, olejceky, vlhcene obrusky. Vela kamosiek je s ich vyrobkami velmi spokojna. Ak by si mala zaujem, myslim ze prihlasku najdes aj na www.dm-drogeriemarkt.sk 😉

alena24
16. feb 2011

@pepi_petra ach petka, ti si to tehotenstvo asi vobec neuzijes 😖 . 2.5kg v 7mom mesiaci je celkom dost bo teraz by si mala najviac priberat, a s torecanom tiez vracias? Neboj, ved ani ta hospitalizacia nie je taka strasna, a hlavne mimi a aj ty dostanete vyzivu ktoru potrebujete. Treba si len nabalit vela knih a ja si tam beravam aj notebook 😉

honeybunny81
16. feb 2011

@macka381 ceny byvaju lepsie sj o 3 az 4 eura ked su plienky v akcii, a to byvaju casto, napr tie co dom kupovala v tescu stali 9 eur a tu stoja az 12... Treba pokukat vsade, poskusat, co ti bude vyhovovat 😀

duracelko
16. feb 2011

@pepi_petra moja to je zle ked chudneš.... mala by si ist na pár dni do nemocky, možno ti tie infuzky pomôžu aj uplny oddych na lôžku. želám nech sa to zdravie napraví..a hlavne nech je bábo v brušku v poriadku.
😝 ja som už tiež druhý mesiac chorá, mám úplne oslabenú imunitu, stále tie priedušky, a teraz mám polovicu tváre uplne bolavú, od fúkania nosa, mám upchaté dutiny .. ked som bola na základke chodila som na prerážanie nosa, keby mi to pomohla išla by som hádam aj teraz 😠

evka3887
16. feb 2011

@dankakk no ved to , kope si kade tade , ale tiez sa mu cikutka dole ...a ked sa pozeram na brusko , len nechapem ako to tam lezi a s cim vsetkym to hybe...mi to pride akokeby sa tocil na pup.snure ako na hrazde....🙂)) skoda, ze k vybave domacnosti nepatri ultrazvuk....by som sa pozerala kazdu minutu co tam vystraja...🙂))

weronika187
16. feb 2011

@pepi_petra juuuj, tak to mrzi ☹ ale neboj, ty to zvladnes 😉 uz len chvilku a budeme sa tesit z drobcekov 😵

@evka3887 tak to teda, aj nas drobcek si v brusku taaak santi, ze niekedy nechapem, ze co to tam stvara 😀 😀 😀

@alena24 asi mas pravdu, ze chlapci su akcnejsi 😀 a veru tiez dufam, ze ho to potom prejde a po porode bude kludne babo 😵 😵 😵

pepi_petra
16. feb 2011

@alena24
@duracelko
@weronika187 kocky dakujem za povzbudenie.V pondelok a mozno aj skor naklusem do nemocky.Bola som tam pred tyzdnom,dali mi 3infuzky a poslali ma domov,tak snad aj teraz to tak bude.Asi tam budem do porodu varena pecena. 😒

mathildica168
16. feb 2011

@pepi_petra ty 2,5 kg dole ja som ich zase za 3 dni nabrala... dnes som zazila trosku sok ked som skocila len tak nahodou na vahu aj to ma kolegina nahnala, a ze od pondelka 3,5 kila hore. No a ty nevahaj a radsej do tej nemocky chod, nech mas istotku. nie je to sranda. nech ta potom daco nemrzi ☹ aj ked verim ti, ze sa ti nechce...

kosicanka3
16. feb 2011

@duracelko dakujem za odpoved k tomu matracu.. tak asi ho teda kupime🙂

paula1234
16. feb 2011

@macka381 urcite cez urologa, lebo on spravi muzovi vsetko co treba a na gynde tazko, tam mu mozu len predpisat lieky atd., ale nevies ci su to tie spravne) 😉 Inak ten obchod nepoznam, ja budem drogeriu a vsetko co k tomu patri kupovat v DM drog.pouzivame ju cela rodina aj maly, a je fajn a hlavne dobre ceny su tam) 🙂

pepi_petra
16. feb 2011

@mathildica168 no to je ale dobre ze priberate 😀 ja som za 4tyzdne pribrala6kg .To mi inak vybehli oci na vahu,ze ako vela som nakysla 😀 a teraz to ide dole vodou.Snazim sa aj troska pojest,ale nechuti mi.Zajtra idem do poradne k mojej dr tak som zvedava co mi povie,ci treba ist do tej nemocky.
Ale mam take nevolnosti ako na zaciatku tehu.Znova mi zacalo vsetko smrdiet,sprchac,avivaz,chladnicka,jedlo...... 😖

@weronika187 no moja mala v brusku robi take otocky az az 😀 hlavne vecer ked zalehnem k TV.Alebo v noci ked spim a lezim nejako blbo,tak zacne stuchat do mna aby som sa prevalila....no uz teraz si rozkazuje 😀 😀

majulienka27
16. feb 2011

ahojte, ja som mala v pondelok poradňu, dosť som sa jej bála pretože mi strašne tvrdlo brucho či som chodila sedela alebo hocičo robila, najhoršie to však bolo pri chodení, nemohla som nikam ani na krok a ak tak len autom. Bála som sa ako je na tom kŕčok a ten bol v poriadku tak to ma upokojilo aj keď sa ma doktorka pýtala či nechcem ísť do nemocnice tak som nechcela, lebo máme doma malú a neviem si to bez nej predstaviť. Povedala mi že ak nezaberie magnézium že musím prísť aj tak, ale našťastie je to oveľa lepšie v utorok ma ešte raz chytilo ale dnes zatiaľ nie tak som rada, lebo určite by som to len tak nenechala a šla by som nakoniec ale ako poslednú možnosť by som to volila.
Náš maličký je strašne divý, tiež to takto nepoznám, malá sa len sem tam hýbala ani som nevedela že je tam ale zas je to veľmi milé keď vidím ako sa vytláča na bruchu a žiadne jeho údery zatiaľ neboli bolestivé.

aaddeell
16. feb 2011

@mathildica168 mna glukozovy test iba caka tak som zvedava ako bude maly na to reagovat 🙂
@henika81 tie obavy z porodu poznam aj ja radsej na to nemyslim , ale hovorim si ze prezili to ine zeny tak to prezijeme aj my 😉
@duracelko fuha ceny za porod mate tak ako my v BA len za manzela je riadny priplatok tu je 16,60
@henika81 moj maly je zase strasny kludas ani neviem ze som tehu sem tam kopne
@pepi_petra to mi je luto , nech to uz rychlo ubehne a ty mas malu pri sebe a nevolnostiam bude koniec

weronika187
16. feb 2011

@pepi_petra 😀 😀 😀 ja tiez o chrustikovi neviem len v noci 😀 od rana, ako vstanem, kopka a kopka a santi tam 😉 a vecer je to normalne divadlo, kludne sa da volnym okom pozorovat, ako tam vystraja 😀

@mathildica168 @pepi_petra ja za posledne 2 dni som tiez pribrala, sice "len nieco cez 1kg", ale za 2 dni to uplne staci, no nie? 😅

pepi_petra
16. feb 2011

@aaddeell ja mam ist na glukozny test 1.3. a obavam sa ako to zvladnem,ci sa tam nedovraciam.U nas za ucast muza pri porode beru 20euro.Ale ja ich asi usetrim,lebo moj chlap zatial nema odvahu ist k porodu 😝
@majulienka27 ani mne sa nechce ist do nemocnice,ale ked to bude fakt nutne ,nevyberiem si.Ja som mala asi 3x bolestive kopance do mocoveho mechura,tak ze mi oci vybehli 😀
@weronika187 no doteraz som aj ja riesila ze priberam a som ako hroch,ale teraz uz mi to tiez nieje jedno ked som sa rano postavila na vahu a vaha nizsia ako pred 3dnami
.AJ teraz ako sedim u notasa,tak mi brusko veselo nadskakuje. 😀

weronika187
16. feb 2011

@aaddeell @pepi_petra ja som uz bola na glukozovom teste minuly tyzden a nie je to az take hrozne 😉 i ked pri tvojom zaludku peti to bude asi trosku tazsie 😒

irenea
16. feb 2011

@henika81 chapem tvoj strach, aj ja sa bojim....a ano mala som problemy, ale teraz sme na tom dobre, mala rastie, ma o tyzden viac, tak sa tesim....musime dufat, ze to dobre dopadne.....len neviem ci ma uspia alebo mi daju len spinal...juj bojim sa toho

henika81
16. feb 2011

@irenea ziadaj si aby ta uspali, co som pocula spinal je velky stres pre zenu

irenea
16. feb 2011

myslis, ze si mozem vybrat? ja mam z toho taky strach, moj manzel sa uz boji tiez o mna, uz aby som to mala za sebou....