icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

duracelko
16. feb 2011

@aaddeell môj muž platil v r. 2008 za to že mohol byť pri pôrode 1000 sk, takže to neznížili a nechali na 33,50 eur

duracelko
16. feb 2011

@weronika187 ja som si rozrobenú flaštičku doniesla z lekárne, ráno som si sadla ku teleránu na markíze pomaly som tú cukrovú vodu vypila lebo bolá fakt dosť sladká, a potom som šla busom do poradne. tam som zaklopala a sestrička mi zobrala krv... toto nie je také hrozné vyšetrenie,ako sa každý obáva 🙂 🙂

mathildica168
16. feb 2011

@aaddeell @pepi_petra ten glukozovy test je fakt ze v pohode. teda ta voda je naozaj nechutne hnusna, ale mala som len 2 dcl (viem ze niekde davaju aj pol litra - tak to by mi uz asi robilo problem) tak sa to dalo. na 2-krat som to vypila, chvilu ma skriabalo v hrdle z toho sladkeho, ale to hned prestalo a dokonca aj v tej cakarni mi to rychlo uslo, citala som si knizku... peti, no tebe neviem co to spravi na ten zaludok, skus si zobrat citron a dat si do toho, vraj sa to moze a taka sladsia citronada by z toho mohla byt aj fajn 🙂

macka381
16. feb 2011

@honeybunny81@alena24 ja som sa včera dozvedela o tom obchode na predpôrodnom cvičení, inak som nemala tušenia, že sa dajú takto lacnejšie kúpiť plienky. Či sú však tie ceny lepšie ako napr. Tesco a podobné obchody, tak to netuším, tažke musím si to porovnať či sa to fakt oplatí. Dobrá správa je, keby sa napr. rozhodnme objednať plienky z toho obchodu, tak mi ich doručí obch.zástápca a ušetrím na poštovnom. To by bolo asi lepšie, až ked bude bábo na svete, ked bude spotreba veľká, zatial si popozerám ceny a kúpiť nejaké dve balenia pre novoredencov.
Inak zrovna dneska som študovala aj Dm drogériu na nete, ma potešilo, že sa tam dá prihlasi a hned nakúpiť lacnejšie, takže určite sa prihlásim, lebo sa to asi fakt opláca. Inak dakujem za upozornenie 🙂

@paula1234 no asi bude fakt lepší ten urológ ako píšeš, takže púšťame sa do boja 😒

mathildica168
16. feb 2011

@weronika187 no ja som z toho zostala dnes trosku v soku, lebo dotaz som mala len 4 kila navyse a teraz za dva dni dalsie 3 kila. dufam ze to nebude mat uz len takyto dramaticky priebeh, ze kazde dva dni tri kila... to by ma potom do nemocky muz musel dokotulat. 😀 viem, ze to v podstate je stale v norme, ale kedze som bola uz na to taka zvyknuta, ze priberam malo, tak ma to dnes trosku soklo. ale hlavne nech ma moja karolinka co potrebuje a nech je ona spokojna. ked bude treba, tak ja sa tam aj dokotulam, pre nu vsetko 🙂

macka381
16. feb 2011

Baby, dneska sa tak blbo cítim, už som mala asi 3-krát taký pocit, že mi strašne zviera bruško, sem-tam pichnutie a hrozne si cítim ťažké to bruško. Teraz neviem či je to presne tvrdnutie, ale je to hrozné, som unavená, ako keby ma buldozér prešiel...máte niekto podobné skúsenosti??

paula1234
16. feb 2011

@irenea ano mozes si vybrat, aspon mne pri prvom dali na vyber a pri kazdom povedali, aku to ma vyhodu a nevyhodu), ja som si vybrala spinal, mala som tiez hrozny strach, az som plakala, ale bolo pri mne vela priatelov, tak som to zvladla..))) a hlavne malinkeho som hned videla a hned mi ho doniesli ukazat a na druhy den som uz bola v pohodke, tie bolesti si nevsimas, ked vidis ten pokladik pri sebe) 😵

mia_m
16. feb 2011

@paula1234 a ty si rodila v TN ? tam davaju na vyber ?

paula1234
16. feb 2011

@mia_m ano a dali mi moznost vybrat si, ale kazdy sa viacej priklanal k spinalu a tak som sa dala nahovorit, ale bolo to pred 7-mimi rokmi) 😉

zabkatt
16. feb 2011

ahojky tak dnes sme boli na poradni, malinky zodpoveda 30tt tak sa tešíme mame 1420g a kopeme jak o dušu 😀 Všetko v naj poriadku len maly tak hrozne kope že mam zvnutra nejaku modrinu asi na lavej strane tak nas to už dva dni hrozne boli, že musim obmedzovať aj dlhe prechadzky. No čo sa tyka vahy tak doteraz tak po pol kile a čul že plus 4kg 😎 No dokopy sme už na plus 10kg a začina to byť aj vidieť 😀 hodim o chvilu foto tak sa držte a dokino povedal že mi tie kila pôjdu teraz najrychlejšie, o jeje no už teraz ledva chodim uvidime čo bude o 8tt 😀 Manžel povedal že začne zhanať karu 😝

mia_m
16. feb 2011

@paula1234 si ma prekvapila, ze v tn to uz pred 7 rokmi robili, aj mne sa pozdava spinal viac, kvoli setrnosti anestezie voci telu, ale hlavne ten kontakt s malinkym hned od zaciatku, to by bola asi priorita pre mna

majulienka27
16. feb 2011

@pepi_petra ja tiež nechcem nič zanedbať, netreba mi aby som mala výčitky svedomia ak by sa niečo stalo, ale dávam šancu magnéziu keďže som ho pred tým nebrala a zatiaľ to vyzerá sľubne. Ja s priberaním nemám problém ani zle mi nieje, len to brucho..... 😝 😝 😝 , tebe nech sa už polepší 😉

majulienka27
16. feb 2011

@zabkatt jejky no tak to ste už ale riadne veľký 🙂

lucia80
16. feb 2011

@macka381
@paula1234 veru tak, ja som chcela najskôr zmeniť gynekológa, ale zostala som tehotná, tak som to nechala tak, ale potom veru aj ja vyhlasujem vojnu všetkým kvasinkám a púšťam sa do boja! 😉

lucia80
16. feb 2011

@henika81 tak to je skoro mesiac rozdiel, ale keď odsledujú bábätko a bude všetko OK, tak prečo nie? Budeš teda svojho drobca vidieť skôr. Len nech je zdravučké a nech je to bez rizika aj pre teba.

lucia80
16. feb 2011

@evka3887 ahoj, vitaj 🙂 To sa ti panva rozťahuje a pripravuje na pôrod malého, mňa to tiež bolieva, niekedy viac, niekedy menej. Keď dlhšie sedím a postavím sa ani sa rozhýbať neviem, ale keď zas dlhšie behám, je to akoby "rozchodené".

lucia80
16. feb 2011

@pepi_petra vydrž moja, už len chvíločku, držím palčeky nech sa ti polepší

aaddeell
17. feb 2011

@pepi_petra ja idem na cukor 2.3. ale sestricka mi povedala nech si donesiem caj s 2 citronmi

pepi_petra
17. feb 2011

@majulienka27 jasne ani ja nechcem nic zanedbat,ale doma mi je tak ci tak lepsie ako v nemocke 😅 ale ked to inak nepojde.....
Mne tvrdne brusko ,ked vela chodim.Minule som doma robila poriadky a nosila som nejake veci do sklepa a isla som 4x po schodoch,som bola uplne hotova a musela som si ist lahnut.
@lucia80 dakujem,pocitam kazdy tyzden k porodu,co sa mi konecne ulavi.Ty sa ako mas?
@aaddeell ja by som sa toho nejako nebala,len ked mi je zle,tak neviem ako to dokazem,ked ma napina aj z mineralky.Mne sestricka povedala ,ze si mam donies jedlo. 😅

kakakina
17. feb 2011

@pepi_petra ,asi kazdemu zaberie nieco ine,ja si dam tak 5-6mandli asi hodinku po jedle a kyselina sa mi nerobi.Fakt,po tolkych mesiacoch drzdenia v krku a neprijemneho pocitu ked sa mi vsetko vratilo spat,mne tie mandle zabrali hned,dokonca lepsie ako tabletky 🙂 .to je mi luto,ze tebe nezaberaju,tak len skusat dalej 😉 !

irenea
17. feb 2011

@paula1234 dakujem, tak si ma potesila...a ten spinal neboli ked ti ho zavadzali? ja som tiez o tom uvazovala, lebo tiez chcem malu vidiet hned, a myslis, ze vtedy moze byt pri mne aj manzel? ja potrebujem niekoho drzat za ruku...nie som az taky bojko, ale mam strach z toho, ze mam strasne nizky tlak a hocikedy mi tak klesne ze mi je zle a ked je niekto pri mne tak to lepsie predychavam....aj teraz sa mi to stava, hlavne doobeda, z nicoho nic mi klesne tlak a musim len vela pit a nohy mat vylozene vysoko, ale trva to aj 15 minut kym mi to prejde...

paula1234
17. feb 2011

@lucia80 ja som mala taketo problemy minuly rok asi 4 mesiace, vyskusala som vselico a nakoniec mi dr.dal probiotika na vkladanie do posvy na 14 dni raz vecer a poviem ti, ulava uz po tretom raze a odvtedy(klop, klop)mam pokoj, akurat, ze si nepamatam nazov, ale je to na predpis a stalo to asi okolo 6 eur na recept, ked si spomeniem dam ti vediet) 😉

paula1234
17. feb 2011

@irenea nie nebolelo to, akurat ten vpich som trosku zacitila, potom sme pockali asi 15 minut a ked som nic necitila ma prelozili na operacku a zacali, oni mi predtym dali infuzku na oblbenie), inak pri mne bola len anesteziologicka, bola super, stale sa so mnou rozpravala, no a moja mama(kedze manzel bol v zahranici)stala za sklom, ktore nas delilo a robila fotky a potom hned fotila maleho uplne od vytiahnutia az kym nebol zabaleny v perinke) 😉 No a kedze som tam mala kamaratku sestricku na novorodeneckom, tak mi maleho doniesla kedy som chcela) 😵

alena24
17. feb 2011

@zabkatt jej no drobcek krasne rastie, ani sa nenazdame a o chvilku budeme jak chodiace gulky, mne tiez muz hovori ze kazdym tyzdnom mam brusko vacsie, ale som straaaaasne rada. Nech aj priberiem este, pre drobca vsetko 😉

@paula1234 a pri spinaly nedovolia pribuznym byt tam s nimi? Aspon aby ma muz za ruku drzal 😉

paula1234
17. feb 2011

@alena24 no tak to netusim, ale myslim, ze nie, mna nikto nedrzal za ruku, vcetci museli byt za sklom, neviem ako je to teraz po 7-ich rokoch) 😉

mathildica168
17. feb 2011

baby ako je to s pásmi v aute? musíme sa priputavať, ci nemusime? vy sa priputavate? lebo ja sa zatial ano, zatial mi to brusko este dovoli... ale ked budem mat este vacsie, tak neviem neviem.

pepi_petra
17. feb 2011

Cauko koceny,dnes mi cely den neisiel konim! 😠 Bola som v poradni.Malicka sa pretocila dole ritkou,tak dufam ze sa otoci naspat ako bola ,dole hlavickou.Vraj vsetko ok,krcok drzi a mala rastie.Do nemocnice mam ist podla potreby mi povedala moja dr.Tj ked zacnem grcat,ale mi bude zasa neznesitelne zle,alebo bude nadalej chudnut.*Ale zatial mala nieje ohrozena. 😀
@mathildica168 mne napriklad pas v aute vadi....ale ci sa musi alebo nemusi putat to neviem. 😒

irenea
17. feb 2011

@paula1234 super, tak to ti zavidim, ja som zo Zlatych Moraviec ale rodit pojdem do Ruzomberku, uz som dva krat lezala, su tam fajn lekari, ale aj tak mam strach....dakujem, ze si mi to napisala, clovek aspon nieco pochyti a snad to nejako zvladnem...naozaj velmi dakujem, ja manzela nepustim nikam odo mna...ale ked bude musiet odist, tak potom to uz bude o tom, ze o chvilu uvidim dcerku a to asi dodava velmi vela sily a odvahy

aaddeell
17. feb 2011

vyskusala som vcera mandle na kyselinu a zabrali 🙂

honeybunny81
17. feb 2011

@mathildica168 musis, stale, pokial nemas specialny papier od doktora. 😅 Neboj zmestime sa az do konca 😀