icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

paula1234
17. feb 2011

@honeybunny81 no ja sa nejdem hadat, ale manzel mi povedal, ze pokial mam pri sebe tehu knizku, tak sa nemusim...))) 😉 takze neviem, ale ja sa priputavam, nejako mi to nevadi, aj ked bruchaco mam uz riadne..))) 😵

paula1234
17. feb 2011

@irenea v pohodke, ked viem napisem, ked neviem nepisem, je to len z mojej vlastnej skusenosti 😉 .

majulienka27
17. feb 2011

@mathildica168 ja viem o tom že musíš byť pripútaná, a nezaberie žiaden papier ani knižka, ak ťa pás tlačí tak si kúp tehotenský a je po probléme, videla som už viaceré a vyzerajú že sú pohodlné, len keby toľko nestáli 😒 , mne zatiaľ pás nevadí, no uvidíme do kedy 😀

mia_m
17. feb 2011

minule to davali v telke, sme povinne sa priputat pasom az do konca
ja som dnes videla mojho malinkeho ďubíka, vsetko ok, je pekne velky, uz sa mi otocil dolu hlavickou 😵

honeybunny81
17. feb 2011

@paula1234 je to vo vyhlaske, kazdy musi byt pokial nema specialne odporucene od lekara, ale to je jedno, nie? Kazdy nech robi tak ako mysli 😎
Ako sa mate? Uz mate vilka naspat z "dovolenky" ? 😀

lucia80
17. feb 2011

@pepi_petra no tak v porovnaní s tebou musím povedať že mi je úplne super a nemám sa na čo sťažovať. Tých pár kŕčov, dýchavičnosť, trochu zvýšený tlak a ostatné tieto maličkosti sú nič v porovnaní s tebou. Máš môj obdiv 😉

lucia80
17. feb 2011

@paula1234 no to by bolo super, ja by som tiež skúsila všeličo, lebo od dokiho dostanem na predpis buď tabletky na vkladanie alebo krém, 2 týždne vkladám, 2 týždne je pokoj a potom znova. Keď videl že sa mi to často opakuje, dal mi nejaké tabletky na jedenie vždy prvý deň menštruácie po dobu myslím pol roka, takže spolu len 6 tabletiek, ale to sa mi aspoň na rok uľavilo. Toto mi dal ale iba raz a tiež neviem ako sa volali. Ale čo keď sa to vždy objaví znova? To mi nejde do hlavy, že prečo a v čom to je? Po pôrode ak budem mať takéto problémy, tak sa už začnem tomu riadne venovať, nech sa toho nejak zbavím!

irenea
18. feb 2011

@paula1234 aj ja sa priputavam, a tiez mi to nevadi, dokonca soferujem kazdy den...aj ked uz to ide tazsie tocit volantom, to brusko trosku zavadzia no...ale vozim si maleho do skoly, tak sa neda nic robit, kym to ide tak to ide...

aaddeell
18. feb 2011

ahojte aku znacku kozmetiky idete kupovat drobcom? kolko baleni plienok velkosti newborn treba?

weronika187
18. feb 2011

@pepi_petra ani mne vcera cely den nesiel konik 😠 😠 😠

@irenea aj ja budem rodit v Ruzomberku 😉 ale zrejme neskor ako ty 🙂

@mathildica168 @paula1234 majulienka27 ma pravdu, aj ja viem, ze musis byt stale priputana, ani tehotenska knizka nepomoze 😖 ak ti vadi pas, tak potom uz jedine ten tehotensky kupit 😉

@aaddeell kraaasne brusko 😉
Co sa tyka kozmetiky, znacku asi nivea... I ked si myslim, ze male babo vela kozmetiky nepotrebuje 🙂

irenea
18. feb 2011

@weronika187 asi ano, mne to vychadza okolo velkej noci ale presny termin este nemam, v pondelok idem ku Grochalovi na sono v 30tt tak uvidim co mi povie

paula1234
18. feb 2011

@honeybunny81 jasne, je to tak..))) 😉 Vilusko je uz doma, hned mi je veselsie, ale priznal sa, ze 2x za bani plakal, moje zlate, predsa tam bol najmladsi..))ale nevzdal to a ze v lete pojde znovu, lebo ze vsetci boli velmi dobri a mal ich nastarosti muzov kamarat a bol spokojny, povyhraval kopu cien a ma plno zazitkov..))) 😵 Akurat ideme do obchodu a na prechadzku a pobede trosku citat a pisat kedze cely tyzden sa skole nevenoval..))) 🙂 A vy ako Taniscka poslucha v brusku? Kedy idete na velky uzv? 😵 My sme oki, maly je futbalista hlavne vecer, cez den je kludnejsi a teskame sa na utorok, ideme do Cegysu..)) 😉

weronika187
18. feb 2011

@irenea Aj my sme pri nom boli na utz v 20tt a este planujeme ist aj v 30tt 😉 je uplne super 😀
no ja mam zatial termin stale 31.5, i ked Grochal mi napisal predpokladany 30.5., tak uvidime 😀

paula1234
18. feb 2011

@irenea super my ideme v utorok) 😵

zabkatt
18. feb 2011

ja newborn nekupujem ja tie 2som kupila dvoje 😀
a priznam sa že ja sa nepašem za volantom lebo pas neobtiahnem 😎
akurat ma včera zastavili policajti a v pohodičke mi to prešlo že som tehu🙂 ale ja šoferujem len tak z dediny do dediny nie velke trasy lebo mam zaseknutu sedačku a neda sa mi už posunuť dozadu a nevojdem tam s bruchom🙂

irenea
18. feb 2011

@weronika187 paula1234 ja sa uz tesim k nemu, aj sa bojim trosku co mi povie, ale aspon uvidim nasu malu blsku, som zvedava ako je obratena, lebo ma priserne kope pod rebra a aj dolu v podbrusku...
povedal mi do telefonu, ze ma pozrie aj vaginalne, kvoli tej placente ci prekryva uplne krcok alebo len ciastocne, ale minuly tyzden mi moja lekarka povedala,ze to sa uz nepodvihne a cisarsky je nevyhnutny, tak uz len vydrzat aspon do 37tt, snad sa to podari, no treba verit
musime si drzat palceky

honeybunny81
18. feb 2011

@paula1234 malicky chrustik tak pekne sa s tym popasoval, tipujem ale ze maminka plakala viackrat, ze? 😀 Ale super, odvazny to chlapcek, my sme boli so segrou pri mame jak cecky, nehrozilo ze by nas niekam dala, raz ma dali do tabora hadam aj 9 rokov som mala a na 2.den prisli pre mna 😀
Tatianka poslucha len sa moc nevyspime, raz tak raz inak, ale inac vsetko ok, ja v podstate okrem tych kil navyse ani neviem ze som tehotna 😀 My ideme teraz v utorok na poradnu a tam nam povie, ale ako som cirala tak @alena24 bude mat tento uzv u nasej doktorky takze asi aj ja, ma sice chaby uzv ale vsak uvidime! 😕
Tak pozdravujeme malych princov a samozrejme aj maminu !!! Pekny dnik, len nech uz je krajsie tato zima mi lezie na nervy !!!

monika26
18. feb 2011

Náš prvý karneval. 🙂

paula1234
18. feb 2011

@honeybunny81 no to si pis, ze som si poplakala a aj vcera, ked uz prisli mi bolo do placu od radosti, ze je domka) 😵 Ono je to jedno kto vam bude robit ten uzv, dolezite je, ze bude vsetko oki), no mne keby to mala robit moja dr., tak na to monitore 10x10 cm by asi moc toho nevidela, radsej nas posiela k odbornikom) a viem, ze v Cegyse robia aj prietoky, tak som rada, ale ja uz sa pomaly chcem s dr. dohodnut ohladne tych poslednych tyzdnov a hlavne na porod) 😎 😉

mathildica168
18. feb 2011

@majulienka27 @heneybunny81 @weronika187 diky baby za info. ja som si aj myslela ze s tym pasom je to tak, ze sa priputavat musim, ale moj muz ma stale presviedcal ze sa nemusim a hlavne sa mu to ani nepozdava... aj ked ja osobne si myslim, ze je urcite bezpecnejsie byt priputana... no a pas mi zatial nevadi, ani netlaci a urcite to vydrzim este tie 3 mesiace, kym pride nase Slnko. 🙂

mathildica168
18. feb 2011

@aaddeell no toto zaujima aj mna, lebo naozaj netusim, kolko plienok a akych na zaciatok si mam zadovazit.
A vybavicku si uz kupujete vsetky vo velkom??? lebo ja stale myslim ze mam cas a mam len fakt ze zopar veciciek doma...

mirka5633
18. feb 2011

@adka47 Ahoj ja som si ho dnes akurat objednala len ten tmavohnedy lily s autosedacku tak som zvedava ako bude vyzerat v skutocnosti mne hned padol do oka tak dufam ze nebudem sklamana . A aj ja cakam babo 11.maja a bude to chlapec 🙂 vecicky pomaly chystam aby som vedela co mi este treba 🙂 postielka sa pripravuje takze aj tu si zachvilku zlozime 🙂 Brusko sem tam tvrdne ale väcsinou sa maly napcha na jenu stranu a potom mam take spicate brucho 🙂 niekedy to az zaboli a parkrat som kopacku do rebier schytala aj ja 🙂

mathildica168
18. feb 2011

mne sa vcera stala taka zvlastna vec. lezala som pri telke na chrbate (vacsinou lezim na boku, ale vcera som bola na chrbate) a zrazu som len videla, ako sa mi mala napchala cela do laveho boku a tam sa mi zacala zdvihat koza. normalne som sa toho zlakla, lebo zvlastne na tom bolo to, ze som to necitila, len som to videla. inokedy ked sa mi niekam tlaci alebo kope tak to riadne citim, ale toto som fakt necitila. bolo to take zvlasnte. hned som si sadla a potom som si radsej lahla pekne na bok. ked sa jej teda na chbate lezat nepacilo. 🙂

mandy29
18. feb 2011

@mathildica168 no mne sa stalo podobné, cítila som ho pri pupku lebo tam bolo tvrdé jak stena a o minútku na tom mieste bolo mäkúčko jak nikdy...a tiež som to necítila....neboj oni si stále nájdu polohu ktorá im vyhovuje.... 😉

mandy29
18. feb 2011

@mathildica168 no a čo s atýka výbavičky...okrem vaničky a kefky na vlásky už mám všetko, ja som taký škrečok... 😀 😀 😀 postupne som si pokupovala veci bo naraz to bude dosť penazí...a furt som natrafila na nejakú akciu...a ty čo máš všetko kúpené?

mandy29
18. feb 2011

@monika26 zlatá kočka...a ako teší sa na súrodenca?

mathildica168
18. feb 2011

@mandy29 no ja mam toho zatial malicko skoro nic, zopar bodyniek, dupiek, polodupiek, nejake mikinky, ciapocky, saticky pancusky ale to len fakt ze zopar kuskov z kazdeho. jednu zavinovacku, dve plachticky jednu dekui a to je vsetko 🙂 ale zajtra ideme do BA tak uz daco pokupime. ale povyberane veci mam dost aj na nete, tak budem dost objednavat, len to stale odkladam a odkladam... ale uz by som sa do toho asi mohla aj pustit. 🙂 aby som potom nebola prekvapena, keby to prislo skor ako ocakavame

aaddeell
18. feb 2011

aku velkost plienok na zaciatok treba 😕

honeybunny81
18. feb 2011

@mathildica168
@aaddeell

Baby na temu plienky, kolko ich treba atd sme sa bavili cca 2-3 tyzdne dozadu 😖
Vsetko je individualne podla vahy dietata pri narodeni, niekto nosi newborn aj mesiac, niekomu su hned male. Do porodnice ti staci jeden balik newborn a potom si kup tie 2ky tie su tusim do 6 kg. Potom ked pridete domov uvidite ci sz vam velke alebo male. A spotreba plienok je v priemere 10 ks/den opat je to individualne. Ale od 8-10 ks urcite.
Co sa tyka znacky kozmetiky, kazda tu uz spomenula nieco ine ale klasika islo o znacky ako johnson, nivea, bubchen, sebamed, dm. Treba vyskusat, nikdy nevies co bude a co nebude babatku vadit.
Snad som ti trosku pomohla ked tak si nalistuj starsie diskusie urcite to tam najdes. 😎

mandy29
18. feb 2011

@aaddeell ja som si kúpila jedne newborny a jedne 2-jky 😉