icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

mirka5633
19. feb 2011

@adka47 No to mam uz ja nakupene aj plienky bavlnene a jednorazove tiez utierky vlhcene aj puder a podobne veci ...aby som to nemusela potom .. uz mam hadam vsetko.. akurat len vysielacky mi treba a jedinu vec coo nemam je zavinovacka neviem ci si mam kupit obycajnu bielu alebo tie modernejsie farebne ale na zaväzovanie .. tie na suchy zips stoja asi za nic 🙂 Chcem si to vsetko v klude a hlavne kym este nemam take mega brusko 🙂 aj ked teraz sa zapotim ked vydem jednym schodiskom .... Neviem si predstavit ake by to bolo v lete 🙂 😝 urcite napisem aky je ten kocik uz sa tesim ked budem vozit v nom maleho 🙂 len dufam ze nebudem sklamana 🙂 ale to hadam nie

mirka5633
19. feb 2011

@duracelko Aj ja som si kupila tu prebalovaciu podlozku na postielku tiez nemam miesto na stolik a na posteli to asi pohodlne nebude dala som zanu 17€ normalne v obchode s deckimi vecami a mali velky vyber 🙂 zladila som to s postilkou a s perinkami 🙂 A su tam aj take zachytky alebo ako to nazvat co sa na tu podlozku upevnia aby sa to z postielky nezosmyklo 🙂

duracelko
19. feb 2011

@mirka5633 ja som tiež zvedavá čo povieš na ten kočík hlavne ma zaujima či nebude velmi tažký, ake ma kolieska, aku priestrannu vaničku 🙂

adka47
19. feb 2011

@aaddeell aj to je dobrý nápad ,aj ja som rozmýšľala, ale viacej miesta máme v detskej preto volím na postieľku ,ale na komode je to podľa mňa praktickejšie aj krajšie už len preto , že to nemusíš stále dávať hore-dole

arusska
20. feb 2011

no aj my uz mame skoro vsetko nakupene, uz len prerobit kocik zo sportaku na vanicku a este nejaky krem na bradavky a vlozky do podprsenky a mozem ist rodit 😀 joooj uz sa neviem dockat. Mam tri kamosky ktore maju termin v marci jedna vcera rano porodila. O piatej odisli do nemocky a o desiatej bol maly na svete. Teraz este dve kamosky a potom uz budem len ja ako posledny mohykan cakat na porod. Straaasne sa uz tesim, uz aby to tu bolo 🙂

mirka5633
20. feb 2011

@arusska no ja mam svagrinu a kamaratku co idu rodit v aprili ... a ja som tiez nakoniec xixi 🙂 len jedna je v nemocnici a druha ide zajtra lebo im tvrdnu bruska .. kamaratka dostala infuziu lebo dorobec sa chystal skor na svet a ona je len v 31 tyzdni ... mne sem tam stvrdne ale nemyslimn si ze je to zatial nieco hrozne 😉 doktorke to vzdy poviemm beriem magnezium a bolesti nemam tak dufam ze to tak vydrzi

elsanka
20. feb 2011

ahoj baby, no vy sa teda ponahlate, ja mam tiez termin v maji, hoci uz mi povedali, ze to moze byt aj na konci aprila, syn je vacsi....Stale vsak nemam nic nakupene. Pri prvom synovi som vsetko riesila asi v siedmom mesiaci, ale teraz na to nie je cas....robota, domacnost a ine povinnosti...skratka sme vzdy rozlietani.... Budem to musiet zacat brat vazne a obzriet sa za nejakymi vecami... Okrem toho po prvom synovi nezostalo nic, nakolko sme boli v zahranici a tak teraz treba vsetko riesit nanovo......neviem kam sa skor obzriet.....

mandy29
20. feb 2011

@mirka5633 aj mne v poslednom čase dosť tvrdne brucho a ani magnezium nepomáha...aj keď som v kľude tak sa to deje...dala som dnes prať plienky pre istotu a asi aj veci do pôrodnice pre malého kebyže som muselka skončiť v nemocke a na manžela nechať aby toto poriešil by bolo komické...len pevne dúfam že sa to upokojí...však zajtra ešte len začneme 30.tt to by bolo ešte skoro...a kontrolu mám až 2.3.

arusska
20. feb 2011

ja sa tak tesim na sono. Ideme 3.3. o 12tej tak sa strasne tesim ked uvidim bambulku 😵

mirka5633
20. feb 2011

@mandy29 no aj mne tvrden v klude sme tam ale nemam ziadne bolesti no dufam ze nebudem musiet ist skor do nemocnice to by som nerada...veci si idem aj ja nachystat preistotu clovek nikdy nevie to je fakt hadam nam to nebude treba ja budem zacinat v utorok 30tt .. ja si sem tam kupujem aj magneziovu mineralku a myslim ze ta je lepsia nez tabletky 🙂 mozno mam len taky pocit 😝 na kontrole som bola tento tyzden v stredu a dalsiu mam az 16.3 .. myslela som ze pojdem skor a nie az o mesiac ale keby sa nieco dialo urcite pojdem skor

henika81
20. feb 2011

ahojte baby, ake mate skusenosti so sterilizackou do mikrovlknky? ktora je lepsia elektricka, alebo staci aj ta do mikrovl.?? 🙂

honeybunny81
20. feb 2011

@henika81 ja mam tu do mikrovlnky, podla mna uplne staci podla toho co som sa pytala v okoli. 😀

lucia80
20. feb 2011

@aaddeell ahoj. no ja som pri prvom prebaľovaciu podložku nemala, teraz sme museli kúpiť pre bábätko skrinku na veci, lebo som ich nemala kam dať, takže som kúpila takú ako komodu a na ňu si plánujem kúpiť aj podložku. Neviem, ale dúfam že sa mi to osvedčí.

pepi_petra
20. feb 2011

@mandy29
@mirka5633 aj mne zacalo dost tvrdnut brusko ,staci trocha chodze uz a je ako kamen.Ked si sadnem hned to povoli,ale ako sa postavim zasa tvrdne,ale podla dr krcok drzi a vsetko ok . 😉
Baby a co ste sa bavili o prebalovacich pultikoch ci podlozkach ja mam kupaci boxik s prebalovacim ,neviem ci to je super,nemam to zatial vyskusane,tak som sama zvedava ako to bude pohodlne a prakticke .

arusska
21. feb 2011

@henika81 aj ja mam tu do mikrovlnky este po synatorovi a podla mna uuuplne staci. Ta elektricka je podla mna vhodna ak by si vela cestovala s babom...

mathildica168
21. feb 2011

@elsanka 🙂 som rada, ze nie som sama, co si nechava vsetko na poslednu chvilu. ale ja som skratka taka... 😕 ale ja uz mam aspon oblecko poriesene... po tomto vikende mozem povedat, ze uz mam oblecenie komplet, teda este rukavicky. no a teraz sa vrhnem do tych ostatnych veci, ale postupne to vsetko zozenieme a neboj, stihame aj my 🙂

@pepi_petra @mirka5633 @mandy29 a brusko tvrdne aj mne, pri dlhej chodzi a potom niekedy vecer, ale hned ako si sadnem, lahnem, tak mi povoli a krcok mi vraj tiez drzi. tak dufam ze je vsetko ok.

aaddeell
21. feb 2011

@elsanka @mathildica168 tak som rada ze nie som sama co nema este vsetko nakupene 😉 par veci na oblecenie uz mam ale este mi nieco chyba, na velku noc ideme k nasim a tam chcem dokupit vsetko co nam chyba tak snad sa maly dovtedy nevypyta na svet ,ved termin mam az na konci maja
2.3. idem na kontrolu tak som zvedava ci sa mi posunie termin

zuzulienka51
21. feb 2011

Caute baby, dnes som bola u doktora kvoli tvrdnutiu bruska a bolestiam v boku. Akurat nas doktor vysetroval cez vaginalnu sondu a mala tak kopla, az doktorovi sonda nadskocila. Sa zacal normalne smiat, ze to su riadne kopance 😀

sloniiicek
21. feb 2011

@zuzulienka51 - a co ti doktor vravel na tie bolesti a tvrdnutie brucha. lebo ja to mavam tiez. len musim okolo malej pobehovat, tak mam pocit, ze to mam z toho. inak mne odporucil kludovy rezim a magnezium.

pepi_petra
21. feb 2011

@zuzulienka51 a co ti dr povedal,ste v poriadku???
@mathildica168 presne aj mne tak,ako si sadnem ,lahnem hned to ustupi,ale ako sa zasa postavim tak zasa tvrdne. 😒

sloniiicek
21. feb 2011

@henika81 - ja mam sterilizaciu do mikrovlnky. ale takmer vobec som to napr. nevyuzivala, kedze som kojila. ale ak by si nahodou nekojila urcite to vyuzijes. dala som to na par minut do mikrovlnky, nechat vychladnut a hotovo. celkom dobra vec. 😀

zuzulienka51
21. feb 2011

@sloniiicek
@pepi_petra
Baby, doktor povedal ze to je v poriadku. Kedze bol krcok pekne zatvoreny a nenasiel nic co by mohlo nasvedcovat ze by to nebolo v poriadku, tak to uzavrel tym, ze sa natahuju i vazy (slachy) ktore drzia maternicu a to moze sposobit pichanie, ci to tvrdnutie bruska. Jednoznacne sa teraz maternica zvacsuje dost rychlo, tak tie stahy nastavaju. Urcite si treba dat pozor na prepinanie sa a nedvihat tazke veci a najlepsie je mat vylozene nohy tak, aby boli vyssie ako hlava. Ja som tiez brala magnexium swiss a teraz mi predpisal magne B6.
Baby, ak mate istotu ze je vsetko v poriadku, taknaozaj len oddychujte a ak sa to da nic nerobit aj cele dni. Ja viem ze je to tazke, ja som to robila tak, ze chvilu som chodila, len co zacalo tvrdnut, hned som si lahla, polezala chvilu a zas som isla.

sloniiicek
21. feb 2011

@zuzulienka51 - presne ako pises. treba viacej oddychovat. 🙂 len skoda, ze pri tom mojom sintrovi si niekedy neda. 🙂 zajtra idem k dokimu na kontrolu, tak mu to zase poviem, ze ma stale pobolieva a tvrdne. nech to vie. aspon ma poriadne skontroluje. a tiez ked chodim niekedy ma picha. musime to este chvilu vydrzat. 😀 pri martinke som to nepoznala, lebo to som bola na rizikovom tehu a musela som lezat a oddychovat. 😀

zuzulienka51
21. feb 2011

@sloniiicek to urcite. Ja sice este dieta nemam a asi to je trosicka lepsie, ze si mozem lahnut cez den ked chcem, ale v kazdom pripade si treba davat pozor. Ale nie vzdy sa treba naplasit a radsej si sadkat, alebo si lahnut, nech sa to troska uvolni. Pri stoji je vacsi tlak na maternicu a musi zvladnut tu vahu viac, nez pri sede alebo lahu. Ale uz to nie je vela 🙂))

majulienka27
21. feb 2011

ahojte, pozerám že ste rozoberali prebaľovacie pultíky -podložky. My sme si k Danielke kúpili posieľku ktorej súčasťou bol aj pultík, takže toto máme poriešené, som s ňou veľmi spokojná len keby nebola taká strašne ťažká sama si s ňou neporadím, prikladám foto pre inšpiráciu len si ten bordel okolo nevšímajte 😀, kupovali sme ju v 2009 v KE- Barca obchod Tégel
ja momentálne ležím v posteli, cez víkend som trošku pochorela, chystali sme malej oslavu tak nebol čas si veľmi oddýchnuť, našťastie nič vážne teploty nemám tak sa to dá, hlava mi ide puknúť, sople mi tečú prúdom a hrdlo ustupuje tak verím že dva dni a bude po všetkom, manžel zobral malú k dedkovi tak si môžem poležať

zuzulienka51
21. feb 2011

@majulienka27 jej ten pultik s tou postielkou vyzera dobre, skoda ze my nemame tolko miesta aby sa nam tam vsetko zmestilo :(
Drzim palce na rychle uzdravenie a hlavne oddych 🙂

duracelko
21. feb 2011

@majulienka27 super poriešená postielka s pultíkom.. ani som nevedela že taká sa dá kupiť 🙂

duracelko
21. feb 2011

@sloniiicek ahoj aj ja mám rovnaký problém. ale maternica sa už pripravuje na pôrod, a vraj su to len take slabe a falošné kontrakcie, tzv. Braxton-Hicks kontrakcie. neskracuju krčok, a nemôžu uškodiť ani babatku. postupne sa môžu zosilnovať ale nie su bolestivé...

duracelko
21. feb 2011

dnes o 14,30 idem znova na 3D ultrazvuk, na dorobenie záznamu a doktor (pôrodník) si chce este všeličo skontrolovať. Môj "skvelý" gynekolog dieťatko od 23.decembra vobec nekotrolovat, teda len mna pozrel či sa mi neskracuje krčok, a počuval cez brucho srdiečko stetoskopom..nevymenila som bohužial doktora ale už k nemu idem len 2x tak to nejak vydržím. chceme mať istotu že je dieťatko uplne v poriadku... V mama a ja som čítala že tiež gynekolog zanedbal bábo v brušku a mesiac pred pôrodom zistil už iný doky že bábo neciká do plodovej vody a teda zadržiava moč v tele....

duracelko
21. feb 2011

@pepi_petra super prebalovací pultík ste kupili. a dobru značku Brevi. .. určite budete spokojní 😀
aj my musíme kupit ...este zostávajú vacšie veci: prebalovací pultík, autosedačka s isofixom, kočík, chcem priesvitný mušelínový baldachýn aby som videla na malého v postielke, chcela som este taký prútený kôš na spanie do druhej izby 🙂