icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

honeybunny81
21. feb 2011

@mathildica168 zupany tam praveze nemavaju tak aj ja som zostala prekvapena, tento mali v ikea klube to je hned vedla vytahov a restauracie. Ak nemas ikea kartu tak ti daju docasnu 😀 su tam dve velkosti, ta prva S/M staci aj pre tehulku!

duracelko
21. feb 2011

@mathildica168 no aj mne povedal moj gynekolog že dievča to bude, lebo nevidel medzi nožkami nič čo majú chlapci...a bum na 3/4 D dôkaz ako hrom, je to chlapec 🙂 a ja som tiež nakupila už asi zo 10 ks dievč.oblečenia, bola som v tom že to bude dievčatko, lebo sestrička mi povedala že keby to bol chlapec moj mudr. by to videl 🙂

duracelko
21. feb 2011

@aaddeell kup si len jeden cumlik a flašu, zide sa potom na feniklový čajík pre bábo a potom dokúpiš ak bude treba... ja si tiez myslím že netreba strkat hned cumel... v nemocnici mu aj tak budeš dávat svoj prsnik ked bude plakat a to stačí bude v siedmom nebi 🙂 a ja som si flašky a cumel pri prvom synovi vyvárala vo vode, nemala som žiaden sterilizator ... a dalo sa 🙂

duracelko
21. feb 2011

@pepi_petra tak aj my takto nakupujeme, mám rovnakého manžela na všetko vraví to načo, ved este dieťa nie je na svete. tak som aj ja vždy nasratá na neho 😀 😀 ale niekedy má aj pravdu. ale ked je akcia treba kupiť no nie 😀 😀

duracelko
21. feb 2011

@honeybunny81 dobry napad aký je ten župan nie je velmi teplý?? ja mám jeden ruzový ale je velmi dlhý a teplý taký do pôrodnice neodporúčam v máji môže byť dost teplo... mala som ho v máji pred 3-mi rokm a neosvedčil sa (ked som bola v pôrodnici bolo asi 30 stupnov C) chcem si kupit taký kratší a tenší 😉

aaddeell
21. feb 2011

@duracelko o tom caji hovorili v tv ze ked zena koji nemala by davat babatku ziadne caje nic , aj ked ho boli brusko ona si ma dat caj a dietatko to dostane v mlieku ze ani vodu mi nemame davat pit , mliecko staci

duracelko
21. feb 2011

ja som dávala, mne detská doktorka vravela že v lete ked je horúco sa odporúča este niečo dat napiť ale tak asi ked mala 2-3 mesiace... a na flašku sa nenaučila chúda ani z toho nevedela piť 🙂 ja som dávala aj lyžickou, a potom hned začala piť z pohárika zo sosáčikom... ked si nemôže bábo odprdknúť, a nepomáha ani to že mamička pije čajík pre dojčiace maminy sa odporúča dat napit toho fenikl.čajíka...

avenev
21. feb 2011

@duracelko A v ktorom tyzdni ti povedali, ze to bude dievcatko? Lebo mne v 22. aj v 25. povedali, ze to vyzera na dievca, ze tam pindura nevidia 🙂 ale neboli si uplne isti, lebo ze si tieni. Samozrejme, ze som pokupovala suknicky, saticky a teraz idem v stredu na kontrolu tak som zvedava.

duracelko
Odpoveď bola odstránená
duracelko
21. feb 2011

@avenev v 17. a v 20. týždni mi povedal môj doki ze pindúra nevidí, že to bude viac dievča ako chlapec...

arusska
21. feb 2011

@duracelko krasne fotky 🙂))

duracelko
21. feb 2011

@arusska dakujeme

alena24
21. feb 2011

@duracelko krasny chlapcek a ma rozkosny nostek, bude urcite maminke robit len radost 😉 a co sa tyka toho cajika, mne tiez hovorili ze ked sa koji ze netreba davat cajiky, ale tiez mi povedali ze treba sledovat kolko cika, bo pokial malo tak treba aj cajiky a obzvlast v lete, tak uvidime 😉

baby, tie co mate skusenosti s odsavackami hlienov z nosteka, ktora je lepsia? na vysavac alebo na baterky? neviem ako to vobec funguje a ako to saje, ma niektora skusenosti?

duracelko
21. feb 2011

@alena24 ja som mala najprv takú čo som sama tahala cez trubičku a koniec druhej bol v nošteku, tá nebola ale na baterky ... a potom som kupila na vysávač tá je super, všetko vytiahne,len dieťatko je z toho trocha v šoku hlavne tie už vačšie deti... naša malá strašne rumázgala ked som jej vytahovala sopliky cez vysávač, ale to vôbec nebolí ja som si to vyskúšala pre istotu aj na sebe, a nič to nie je 😀 😀

macka381
21. feb 2011

@aaddeell @duracelko @alena24 ja viem baby, začala som o tom uvažovať, že ju zmením. Tiež mi to je strašne čudné, že žiadne vaginálne vyšetrenie, a ked tu tak čítam tie príspevky, tak ma mi behajú po rozume všelijaké myšlienky, či je všetko Ok, ked stále tvrdnutie bruška, sťahovanie a podobne. Ved pre istotu by to mala skontrolovať nie?? Kdesi som čítala, že vaginálne vyšetrenia sú od istého týždňa povinné, asi sa začnem tým oháňať ked tam pôjdem za týžden do poradne. A to nehovorím o tom ,že stále trpím tými mykózami, tak ma asi lieči od buka do buka, ked nie je schopná ma vyšetretiť na niečo konktrétne a potom nasadiť konečne účinnú liečbu. Som zvedavá, čo ma ešte čaká do konca 😒

macka381
21. feb 2011

Neviem či sa to tu preberalo už, ale keď už pomaly nakupujeme vecičky pre bábätko, aký prací prášok plánujete kúpiť na pranie týchto vecí čo napr. Lovela....? Alebo aké máte už skúsenosti?

duracelko
21. feb 2011

@macka381 vymen tú doktorku... lepší sú chlapy - gynekologovia. ja som menila tiež ženu za muža.. a super, chlapy su citlivejší.. ta moja bola ako mesiar 😠 😠 a ten krcok by ti mal kontrolovať vždy, zvlášt ked ho stále upozornuješ že ti tvrdne brucho. nabudúce si to žiadaj nech to skontroluje!!!

duracelko
21. feb 2011

@macka381 ja Lovelu, ale su aj ine prachy Sensitive pre deti

kakakina
21. feb 2011

Lovela velmi nevyperie,skor Persil sensitive.Ja som pouzivala tekute prasky,a davala som jedno plakanie naviac.To sa osvedcilo mne.Nikdy maly nbol vysypany,ani nemal ziaden kozny problem 😉 !

honeybunny81
21. feb 2011

@duracelko no tento zupan je tak nad kolena a zvonka je z veluru a zvnutra frote, no a tenky nie je ake to tobi ten velur je to take nadychane. Neviem ako moc je teply, vyskusam a dam vediet 😀

alena24
21. feb 2011

@macka381 duracelko ma pravdu, treba ju vymenit ale to asi teraz pred porodom nebudes riesit, hlavne jej povedz ze chces skontrolovat krcok. Inak myslim ze vsetko je ok a vobec sa nestresuj domienkami, urcite je vsetko ok a babinko sa narodi krasne a zdrave 😉 A co sa tyka tych mykoz, mas aj zvysene bielkoviny? Pokial nie tak si z toho hlavu nerob. Dr. by ti mala okolo 30tt robit aj kultivaciu a tam by sa jej malo ukazat ci mas mykozu.

Inak ja tiez mam kupenu Lovelu tekutu tak som zvedava 😉

@duracelko ja som tiez rozmyslala nad tou na vysavac ale to som este nevedela ze je aj na baterky a neviem ci ta nie je `mensi bubak` pre dieta

majulienka27
21. feb 2011

@duracelko a tvrdnutie bruška môže nejako uškodiť bábätku?

majulienka27
21. feb 2011

@alena24 my sme mali takú klasickú manuálnu odsávačku jedna stana bábatku do nošteka a druhou ťaháš ty, no ak má dieťatko husté soplíky tak sa riadne natrápiš kým niečo vytiahneš, ešte aj bábo plače a tak, potom sme kúpili na vysávač a tá je super, na vysávači si zvolíš najmenšie odsávanie priložiš a za sekundu sú soplíky vonku, určite účinnejšia ako klasická a naša si na ňu zvykla že si ju aj sama prikladá, s odsávačkou na baterky nemám skúsenosti, no nemôže byť zlá, len furt sledovať kedy treba meniť baterky nie je tiež sranda. 😉

duracelko
21. feb 2011

@majulienka27 ak su to tie slabe a falošné kontrakcie, tzv. Braxton-Hicks kontrakcie tak, neskracuju krčok, a nemôžu uškodiť ani babatku. postupne sa môžu zosilnovať .. mne tvrdlo brucho aj pri bianke, normálne som chodila do práce a brala magnezium. treba si len dávat kontrolovať krčok u dokyho ak sa neskracuje, tak netreba robiť paniku, každej nám tvrdne bruško...

mia_m
21. feb 2011

ahojte, na zaciatok pre novorodenca na cistenie staci ta hadickova odsavacka, je setrnejsia, neviem si predstavit, pouzit tu na vysavac, neskor, ked uz budu sopliky odporucam na vysavac, fakt je, ze deti sa jej boja a placu, ale zas nadcha trva 2 max 3 dni, vsetko vytiahne aj zadne sopliky a hlieny, ta na baterky nie je taka hlucna a nevystrasi tak deti, niektore pritom hraju melodiu, ale nie su az tak ucinne ako na vysavac, nevytiahnu tolko, poznam mamicky, ktore maju oboje, lebo na baterky je prenosna, takze dobra na cesty a niekto nechce pouzivat vysavac v noci

macka381
22. feb 2011

@alena24 @duracelko no určite jej to poviem a neodídem odtial dokedy mi ho neurobí, som zvedavá ako sa bude tváriť. Ja som niekedy čítala, že od istého týždňa sú tie vag.vyšetrenia povinné, len si neviem spomenúť, ale dala som si to zistiť, aby som sa mohla pred nou oháňať.
Čo sa týka zmeny, tak som mala urobiť asi skôr, ja som rada, že mám Dr. blízko práce, lebo musím potom šlapať do kopca a ked prídem od dr.tak som unavená jak hovado. Takže toto budem až riešiť po pôrode, lebo mám pocit, že ani tie mykozy nie a nie vyliečiť.
Inak bielkoviny nemám zvýšené.

arusska
22. feb 2011

@alena24 aj ja odporucam tu vysavacovu, tiez sme si odplakali ale teraz ked ma sopliky si aj sam vysaje. Stale to vyuzivame... 😅

aaddeell
22. feb 2011

takze do zakladnej vybavy si mam kupit aj odsavacku na sopliky?

majulienka27
22. feb 2011

@duracelko dobre, som sa bála že niečo horšie, mne tiež tvrdne brucho ale kŕčok sa nemení tak som oveľa pokojnejšia, som si myslela že tvrdnutie môže nejako ublížiť malému

mia_m
22. feb 2011

@aaddeell no na zaciatok staci ta hadickova, stoji necele euro, potom si dokupis vysavacovu, my sme mali 1x soplik, ked mal rok a pol