Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@mia_m praveze mne sa nehybe moc casto... ja citim pohyby len sem-tam. ja mam taku spachtosku. 😀 ale zakazdym ked sa pohne tak je to citit niekde inde... 🙂 a aj u nas to meno vybral manzelik... ja som mala Olivera 🙂
@pepi_petra tak to si dobra... si ma celkom pobavila tym, ze rozmyslas v noci nad tym, ci si alebo nie tehotna... 😀 😀 😀 mne sa zase par krat stalo, ze som uplne zabudla ze som tehotna. rano som sa zobudila a robila bezne veci-priprava do prace a asi po 5-tich minutach som sa az zlakla, lebo som si uvedomila, ze ved ja som tehotna a rozmyslala som, ci som za tych 5 min nespravila nieco, co by mohlo malinkej ublizit 🙂 tiez pekne psycho, co??? 😀
no a toho prichadzajuceho porodu sa zacinam obavat aj ja, hoci predtym som to vobec neriesila a tvarila som sa ako hrdinka, ze ved ked to zvladli ine... no ale ako sa to blizi, nie je mi vsetko jedno 😨 😨 😨
@jankaslamka
Mne sa páči vela dievčenských mien-napr.Olívia,Elizabeth,Noemi,Melissa...ale moj manžel je skor za také klasické slovenské ako napr.Miška,Barbora,Veronika 🙂 Dufam,že do toho mája sa rozhodneme 😉
@mathildica168 neboj sa ho..musis sa nan hlavne psychicky pripravit a ist odhodlane do toho 🙂 bude to boliet, ale ten vysledok 🙂) na ten sa strasne tesim 🙂 budes sa sustredit na seba cely cas, ako dychas a uvidis bude to fajn 🙂
@veronika105 pekne mena si si vybrala 🙂 ja poznam jedno male dievcatko co sa vola Noemi a velmi sa jej to meno hodi 🙂 a neboj urcite sa dobre rozhodnete 🙂 este aj po porode si to mozes rozmysliet..az kym malu nepride zapisat matrikarka 🙂
@jankaslamka
si zlatá...dakujem 🙂
@mathildica168 aspon vidis aky som cvok.Fakt sa v noci zobudim a rozmyslam ci to ze som tehu je realita,alebo len sen.Hned sa chytnem za brucho a je mi vsetko jasne 😀
Aj ja som bola doteraz hrdinka,ale fakt sa zacinam bat .Aj bolesti ale toho ako to vsetko bude prebiehat.Ci tam chytnem nejaku sestricku"kravu" a aku naladu bude mat dr a ake to bude ked sa mala narodi....mam taky celkovy strach. 😒
Aj ja mam termin v máji...prvý 15 a druhy 22 májaa...🙂 a neviem sa dočkať, bude to naše prvé babo..podla všetkého chlapček ..:D
@jankaslamka ale jasne ze to zvladneme... bude to dobre no a ten vysledok bude stat za to... 🙂 na konci nas bude cakat zasluzena odmena 🙂
@pepi_petra ale kasli na sestricky alebo hoc koho kto by ti to mohol zneprijemnit..budes mat svoje vytuzene babatko a vsetka ta bolest sveta bude stat zato 🙂 ja sa na to uz tesim..pre moju bambulku prezijem vsetko 🙂
@pepi_petra ja mam tiez strach zo vsetkeho. z toho, ci nepridu nejake komplikacie, ci to dobre dopadne a budeme obe v poriadku a potom aj toho, co bude potom, ked uz budeme mat malicku, ci sa budeme vediet o nu postarat, aka budem mama a aky bude moj manzelik otec... ci budem mat mlieko, lebo chcela by som kojit minimalne rok, a ci sa bude vediet mala prisat... ako to zvladneme... no proste rozmyslam teraz nad takymi kravinami... 😨 😨 😨 ale musime si verit. 😎 zvladneme to a hlavne treba pozitivny pristup, to vsetko viem, ale aj tak ma to hloda
@veronika105 moja znama, ktora rodila pred 2 rokmi tu v TT, hovorila, ze prosila, aby jej pichli epi, lebo mala priserne bolesti, ale nic jej nechceli dat, a teraz je rozhodnuta aj druhe rodit bez epi, lebo vraj vela bab "stratilo" kontrakcie po epi a nakoniec im museli robit sekciu... tak neviem
@veronika105 termin mam 23.5., koho mas dr.?
ahoj @jankaslamka, ako je s tou epi, ja som pocula, ze po nej alebo i pocas nej hrozne boli hlava a tiez mozes mat nevolnosti, ci dokonca i vracat... toho sa bojim, lebo neznasam, ked mi je zle, uz sa mi parkrat stalo, ze som omdlela, navyse mam nizky tlak, i ked teraz v tehotenstve sa mi upravil na normal...
@anna249 no prave kvoli tomuto je pohovor s anesteziologom, ktory na zaklade informacii ktore od tebadostane ti tu epi bud odporuci alebo nie..ano moze sa stat, ze bolieva potom hlava, baby vracaju..treba po porode lezat a vela pit..vraj je super dat si pred prvym postavenim coca-colu..ja poznam babu, ktora vracala po epi..ale na to ju dopredu upozornili, nakolko ona uz bola raz operovana a po anestezii mala tieto stavy..tak jej povedali, ze je velka pravdepodobnost, ze sa jej to zopakuje ..urcite to nie je vsak pravidlo a len male percento zien trpi tymito "stavmi"
@mathildica168 presne take pocity a obavy mam aj ja.Ale co mam kamosky,hovoria ze vsetko pride samo ani nebudem vediet ako. 😀
@jankaslamka ja mam tiez obavy z tej epi,kvoli nevolnostiam,lebo anesteziu tazko zvladam,vraciam .Tak to zatial len zvazujem ci ano,alebo nie,co bude horsie....
@pepi_petra porozpravaj sa s lekarom..to vies..ja ti poviem toto a niekto iny hento, ale lekar ti najlepsie poradi a hlavne ten anesteziolog 🙂
@pepi_petra @jankaslamka ahojte baby, ja som tiez bola na prednaske o EPI a ja si ju isto chcem zajednat. Ci ju pouzijem alebo nie, uvidim ako sa budem citit. Ale skor si ju dam ako nie, bo som tiez pocula ze vela mamiciek sa uuplne vysili pri kontrakciach a potom ked je treba tlacit, nemaju uz sily. To vpichnutie EPI vraj neboli bo Vam ho predtym umrtvia ale inak si myslim ze to vpichnutie je popri kontrakciach asi nic. A co sa tyka toho vracania s EPI, vela tehuliek vracia alebo ich napina aj pocas porodu bez EPI takze to je urcite individualne. Napr moja mama viem ze prevracala cely porod a to rodila bez epriduralky.
@alena24 tak tak uplne s tebou suhlasim 🙂
@mathildica168 ahoj....to si na tom lepsie ako ja.....mam len zopar kuskov oblecenia a to je vsetko. Takisto sa chystam vo stvrtok s mamkou na nakupy, tak snad cosi pribudne. Kocik som pozerala na internete, ale v kazdom pripade by sme s muzom chceli zajst do predajne osobne. Chyba mi vlastne vsetko a dnes som bola na kontrolu, termin sa skor posuva dopredu , tak mozem cakat zaciatok maja....a to znamena, ze by som si mala pohnut. Mala som v plane robit do velkej noci a este aj zvladnut chatu pocas nej spolu s partiou, ale uz naberam isty pocit, ze tuto myslienku budem musiet zavrhnut.. Uvidime...budem si musiet pohnut, evidentne zaostavam......
Baby, co ste tu spominali ten gel, ja som sa o nom bavila s nasou porodnou asistentkou: je to Dianatal porodnicky gel. Vraj ho mozu aplikovat iba doktor alebo sestricka pred porodom a mal by ulahcit o 30% cas vypudzovania a aj samotnu dlzku porodu asi tak o 30%. Zo skusenosti nam vravela ze u tych ktore si ho doniesli, mal len pozitivny vplyv. Neviem presne ale spominala ze by mal stat okolo 100 eur.
@nenullienka nemyl si epidural s lumbalnou punkciou... Punkcia boli jak slak aj mne ju robili ale to je odber miechovej tekutiny, epidural je nieco ine, 😎
@jankaslamka @alena24 kocky mam rovnake info ako vy, suhlasim, aj my ideme s epi 😀
@jankaslamka kam ides rodit uz si bola na prednaske o epi? ja idem na antolsku
@pepi_petra ja si epiduralku zaplatim a uvidime ci ju vyuzijem ale dufam ze ano
@mathildica168 @pepi_petra no ani mne nie je vsetko jedno co sa tyka porodu ale snazim sa zatial na to nemysliet ,ale strach mam z tych veci mathildica ako aj ty
my sme dnes kupili persil sensitive gel, deku do postielky, vanicku, komodu, flasku , cumel a plienky nejako sme sa rozbehli 😀
Ahojte kocky 🙂 Pozeram, ze vy uz mate co to nakupene, dokonca aj cele vybavicky....uz by som snad mala aj ja nieco poriesit, myslim, ze prieskumu trhu som sa uz venovala dost 🙂 Asi si urobime jednodenny vilet do Babymarket v Bratislave a vsetko potrebne tam nakupime alebo aspon vacsinu..... neboli ste tam niektora? Vidim tiez ze prave prebieha diskusia o EPI ..... ja o nej zatial nerozmyslam, pocuvam z okolia rozne nazory.. ale som rozhodnuta, ze to necham na prirodu.....
@elsanka neboj nic, stihas stale uplne v pohode (to si aj ja stale hovorim) a ked by si sa velmi posnazila, tak za par dni si zaobstaras celu vybavicku, teda to co budes potrebovat na zaciatok... ved teraz je to uplne jednoduche, vsade maju vsetko a obchody su otvorene uz v podstate stale. takze vobec nemusis stresovat. ja uz budem v praci nieco vyše mesiaca a uz sa uplne tesim na tu pohodku ked budem doma. ale tym ze sa tesim na to, ze uz koncim sa mi to teraz veeeelmi vlecie... 🙂
@aaddeell fuuuha, no a vy ste sa pekne "rozjeli" ved ty uz to budes mat skoro komlet vybavicku 😀 ja sa teraz rozhliadam po postielke a vsetko do nej.... aky cumlik ste kupili? ja neviem aky si vyberiem, lebo viem ze je vela druhov a rozne, tak uz to vidim aky budem mat v tom zmatok.
Ahojte koceny, tak my sme dnes absolvovali velky uzv v 30 tt, malinky sa ma dobre, dr.povedal, ze je vsetko oki, vsetko pomeral, samozrejme, ze po jednom, najprv nozicky, rucicky, chrbatik, hlavicku aj kajko s vajkami skontroloval, uz sme velki, takze sme sa cely nezmestili na 1 obraz a predstavte si, ze zodpovedame 32+0tt, ale dr.povedal, ze to je oki, ze ved aj maly sa narodil vacsi, mal 3850g, takze aj druhy bude vacsi, sme ulozeni krizom cez bruzko od boku k boku, hlavicka je napravo a nozicky nalavo, takze na 99% sekcia, uz sme sa dohodli s dr. aj na prietoky a na porod, povedal, ze to vsetko budeme riesit od polovice aprila, ale keby nieco, ze mame cislo telefonu a mozme kedykolvek volat, tak sme spokojni 😉 😵
Zajtra mame aj poradnu rano, tak uvidime ako to vsetko zhodnoti moja dr.) 😉
Co sa tyka vybavicky, tak ja uz mam vacsie veci porane, uz mi zostali len vecicky a manzel dnes zacal malovat poszielku, ale premalovavame ju na bledo hnedo, no a verim ze v marci to dorobime vsetko, ..))) 😉
Pekny vecer vam prajem) 😵
@mathildica168 ved nestresujem...len sa mi vidi, ze to aj tak bude vsetko nakopu, nejde o vybavicku, ta je za chvilu kupena, skor nabytok, kocik a vsetky ostatne veci k tomu.....
Od prveho syna mam uz skusenosti, tak nestresujem ani s flasami, cumlikmi a podobne...len treba zacat....
@adka47
@duracelko baby dnes mi prisiel kocik poviem vam nevahajte a objednajte si ho je nadherny a uplne lahucko sa s nim manipuluje som nadmieru spokojna aspon zatial uvidim ked budem v nom vozit maleho 😝 ale zatial nelutujem vidim ho dnes prvykrat nazivo a ostala som prekvapena lebo je fakt krasny 🙂
@elsanka ved ja vybavicku beriem ako taku celu-vsetko co potrebujem... nielen oblecenie. my ideme este prerabat detsku, lebo momentalne z nej mame skladisko 😀 davame tam vsetko od lyzi, bicyklov, potravin, a ineho bordelu, co by mal byt v pivnici, tak aj na to sa tesim, ze sa to spravi a budeme tam mat konecne normalnu izbu. a bude ju tiez treba zariadit. ale dam si tam zatial nejaku komodku na vecicky pre karolinku, lebo zatial to mam vsetko v krabiciach. no a manzelik prave pracuje na pivnici, aby sa tam vsetko zmestilo a ideme na tu izbu.
no a ty mas uz jedno dieta (som si vobec neuvedomila) ved ty si skusena mamina, tak ty si v pohode a presne vies co a ako... takze ty si v pohode 🙂 🙂 🙂 to len my prvomaminy sme take zmatene 😀

@mathildica168 tak presne to berem aj ja 🙂 nam na prednaske o EPI ta pani rozpravala, ze maju vela mamiciek, ktore su "hrdinkami" a nechcu epi ani za svet, trapia sa tam vo velkych bolestiach a ked pride na samotne tlacenie tak im neostanu sily na tlacenie a vtedy snimi maju velke problemy ..
@veronika105 dakujem 🙂 a vy mate vybrate meno?