icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

mathildica168
28. feb 2011

@macka381 no tak to zajtra vyzisti, som na to velmi zvedava, lebo ja mam poradnu az 14-teho. a daj vediet.

paula1234
28. feb 2011

@eda28 to je zvlastne, ze nastupujes 21.3.na matersku, ja mam termin 5.5. a nastupujem 25.3.na matersku, takze to mas asi zle vypocitane, ale ak mas termin 16.5.termi n porodu, nemozes mat matersku od 21.3. 😒

jankaslamka
28. feb 2011

tak ja mam termin porodu 1.5.2011 a nastup na MD mam 20.3.2011 .. uz mam vypisane aj papiere od dr. a zapisane to v knizke..ponukla mi moznost ist skor na MD, ale nakolko nevidim dovod, tak som odmietla 🙂

lucia80
28. feb 2011

ahojte, tak ja som mala prvý nástup na materskú mať 3.3.2011 a druhý mám 17.3.2011. Poradňu mám 10.3.11, takže keby bol povinný nástup 8 týždňov pred pôrodom, už by mi dal papiere minule alebo by mi dal skôr poradňu. Mne by to vyhovovalo viac, chcela som ísť 8 týždňov pred, ale pôjdem tých 6. 8 týždňov pred sa ide pri nejakých zdravotných problémoch. Predĺženou materskou sa podľa mňa rozumie, že nie je platených len 6 mesiacov 55% z platu, ale predĺžili to na myslím 7 mesiacov a 60%. Alebo tak nejak podobne.

eda28
28. feb 2011

@paula1234 No tak tomu ani ja nerozumiem, ten termin porodu som si vlastne vymyslela sama, kedze ja to mam o dva tyzdne posunute, podla pm ho mam 2.5., ale teda podla sona o dva tyzdne neskor, tak to beriem , ze 16.5. Aj my to tak značí, že 31/29 tt. A dnes mi povedal,že nastup na MD je 21.3, aj jeho sestrička hovorila, že po novom je to 8 tzždnov. Ja som chcela isť radšej 6, lebo teraz som aj tak PN. No kto sa v tom ma vyznat, ale vlastne nikde inde som o tom nepočula, len dnes u neho. Tak som zvedavá ako to povedia Vám.

mystery7
28. feb 2011

tak ja som si uz musela kupit novy kabat, lebo som nemala co nosit, vsetko mam uzke a kratke, vyzerala som uz dost smiesne. Na to ze som doteraz pribrala 8kg tak mam velke brucho. Budem uz potrebovat aj nive nohavice ☹
Co sa tyka plienok, ja budem kupovat z DM znacku babylove, newborn. U maleho sa nam osvedcili. Ja osobne neodporucam huggies-vela kazovych kusov a tesco-pretekali jedna radost.

lucia80
28. feb 2011

@eda28 ja mám tiež 2 termíny pôrodu, povedal, že sa vyrátava z toho, ktorý mám uvedený v knižke, teda z prvého termínu podľa PM, na to som sa ho pýtala minule.

lucia80
28. feb 2011

no kočky čo ešte zapnete kabáty, to klobúk dolu. Ja mám na sebe +7 kg, ale bundu nezapnem nejak po Vianociach, kabát som mala doteraz len previazaný, ale už nie zapnutý a teraz už ani neuviažem, tak chodím rozopnutá. Do roboty to mám 4minúty pešo, tak mi to problém nerobí, kupovať určite nebudem. A teším sa na materskú, kedy mi budú stačiť doma tepláky, lebo tehotenský pás na rifliach ma tiež dosť tlačí, takže ho mám zhrnutý.

lucia80
28. feb 2011

@eviitka ja som tiež zvažovala nákupy v polsku, ale stále váham, nakoľko nechcem toho veľa kupovať, chcela som hlavne kvôli kočíku. Ten som si zatiaľ vybrala na internete, a mám nejakú predstavu, a bojím sa že by tam také niečo nemali a by som sa zbytočne len previezla, lebo kvôli tým maličkostiam sa mi tam asi neoplatí ísť. Ty kedy pôjdeš?

lucia80
28. feb 2011

@zuzulienka51 šetri sa, oddychuj, nech si bábätko ešte pekne v teplúčku u maminy lebedí, tam mu je najlepšie 🙂
@monika26, ja netuším ako mám bábätko otočené, mám pocit, že tancuje po celom bruchu a neviem to identifikovať, len že je väčšinou v pravo. Na sono idem 9.3. tak som zvedavá, ale myslím že má ešte dosť času sa otočiť ak by nebolo.
@eviitka mne môj lekár sono nerobil vôbec, len na začiatku tehu, na povinné posiela do nemocnice, a aj tam som platila za sono v 20.tt 10 EUR /vraj lebo to je veľké sono/, ale čo už, povedal že sa platí, tak som zaplatila. Ale 15 éčiek zakaždým? To je nejaké divné...tí lekári si robia čo chcú.

honeybunny81
28. feb 2011

@eda28 ja mam termin 16.5. A na matersku idem 4.4. Takze ti to asi doktor pocita z toho prveho terminu a co sa tyka nastupu sa nic nezmenilo, 8 tyzdnov je zo zdr.dovodov, tak odmietni a chod neskor, ale trebalo by fakt vediet datum porodu 😀

eviitka
28. feb 2011

@alena24 Ali,.on dava na PN len onkologicke pacientky, keby si nemala vazny dovod,je to trestne-drzal mi o tom prednasku polhodinu!!!neboj sa,vybavila som si PN inde a som doma,on o tom ani nevie...ma viac pohybu ako v robote,o peniazoch ani nehovorim🙂) dam vediet,ako som dopadla,este si na stranke mojej poistovne skontorlujem, za co si vypytal od nich penaize z mojich ukonov.

eviitka
28. feb 2011

@lucia80 Lucil,ideme 26.3. v sobotu a kamoska uz bola v Targu,boli v obchode,kde je ze neskutocne vela kocikov,ona si dokonca dala vyrobit na zelanie svoju farbebnu kombinaciu nejaku pre chlapceka. Vyjde ju 1000 zlotych. Da sa tam platit kaartou.Nas vyjde 1450 zlotych,chcem Jedo. Maju ho aj tu v seredi,manipulovala som snim..boze,ako ta mala kope,ked som za pc,nema to tu rada,ked tu sedim,nech je to hocijako..

eviitka
28. feb 2011

@lucia80 ja nosim od vianoc priatelovu vetrovku po vonku so psom, je mi velka,ale aspon nic netlaci,co je fasa..uz nech je jar a vytasime sa na slniecko..neviem sice,co dam na seba,rozmyslam,ze ln dieru v nejakej deke vystrihnem a hodim cez hlavu..lebo brucho mam uz dost velke

paula1234
1. mar 2011

@eda28 no tak potom to je dobre, lebo vzdy sa to pocita podla PM, cize ak mas termin 2.5. je to ok a babatko to moze este krasne dohnat a prist na termin, aj moja svagrina mala stale o 2 tyzdne maleho mensieho a teraz je v termine), takze pekne a v klude si tam mozes dat TP 2.5. a nie vymysleny) 😉

paula1234
1. mar 2011

@lucia80 presne tak sa to pocita) 😉 , inak mame rovnaky termi n porodu a tak isto budes mat nastup na matersku 6 tyzdnov pred porodom ako ja a to je 25.3.)

aaddeell
1. mar 2011

@alena24 @pepi_petra no ja bundu este zapnem tak mozno tyzden a viac nie a kabat je sice prestrihnuty pod prsiami ale tiez je to uz zaujimave, a ked sa trosku otepli tak fakt netusim co si dam na seba 😖
@eviitka aj ja sa chystam na nakupy do polska ale az okolo velkej noci ked pojdeme k nasim lebo byvaju 5 km od hranic 😉 uz sme pozerali vela veci ale to sme este nevedeli co to bude a bola som iba v 4 mesiaci a to mi prislo dost skoro nakupovat
@alena24 ja sa nezmestim do ziadnej jarnej bundy ani do balonaku
@eviitka ani moj maly nema rad ked sedim za PC vzdy vtedy kope
@eviitka to co si napisala o diere v deke tak ja hovorim ze igelitove vrece si tak urobim 😀

macka381
1. mar 2011

@mathildica168 @eda28@v.elen takže by som to dnes zisťovala na tej gynde ohladom nástupu na materskú. Tak mi to gynekologička vysvetlila presne tak, ak to tu píše @cesalka. Čiže riadne sa nastupuje na MD 6 týždňov pred pôrodom, ak by boli zdrav.problémy, pre ktoré žena nemôže pracovať, tak ide skôr, teda 8 týždňov na MD pred pôrodom. Vraj žiadne zmeny ona nepostrehla od nového roka, všetko je po starom. Ale povedala mi, že ak sa mi to nezdá, aby som sa zašla opýtať na pobočku Sociálnej poisťovne. Myslim si, že to netreba, lebo aj viaceré dievčatá píšu to isté, a keby bolo aj niečo nové, tak už by sme čosi o tom aj počuli alebo čítali...

macka381
1. mar 2011

@alena24 -alka chcem ťa opýtať, tebe tuším tiež dr.robila sono v 30.týždni priamo na ambluancii, že? Lebo mne dneska povedala, že ona mi urobí sono sama, ale ja som sa zrovna včera objednala do Cegysu, ale odporučenie mi nedala. Takže ked mi nedala, asi budem musieť za to zaplatiť....
Inak som sa jej vypytovala na tie vaginálne vyšetrenie, že prečo mi nerobí a kedy mi bude robiť a mi povedala, že ked nemám žiadne ťažkosti, tak robiť ho nechce zbytočne, lebo že aj pri tom samotnom vyšetrení krčka maternice, sa dráždi a nie je to stále dobré robiť dookola. A že krčok môžu dráždiť aj tie rukavice, čo používa pri vyšetrení, oni sú nejak špeciálne ošetrenie a že to nie dobré pre krčok. Ale podľa zákona je povinná ma 3xkrát za tehot.vyšetriť vaginálne, niektorí doktori to vraj robia pri každej poradni, ale ona nie, iba ked je treba, čiže máš nejaké problémy a taak. Tak sa ma ešte opýtala, či chcem sa dať dneska vyšetriť, tak ja že ved nabudúce, lebo mi dala zase tabletky na mykozu, aby som sa preliečila a že urobí potom výter, aby sa vedelo čo a ako. Tak som trocha spokojnejšia. Som aj potom uvedomila, že ved ked ma nič až tak netrápi tam dole, teda okrem mykoz, tak môžem byť rada, že som na tom tak dobre 🙂 Tak uvidíme čo bude....snád to len všetko dobre dopadne.

eda28
1. mar 2011

@honeybunny81
@paula1234
@macka381 baby, dakujem za info, ja uz som minule hovorila doktorovi ze mam chaos z tych terminov a on, ze nechape preco. Lebo on mi tak nic konkretne nepovie. Aj vcera mi hovori, ze dietatko zodpoveda tomu tyzdnu v ktorom som , ale nepovedal konkretne ktoremu tyzdnu zodpoveda. A ked sa nieco opytam, tak zostane nervozny, ze co zas otravujem. tak sa ospravedlnujem, ze som tu pustila bludnu info o tych 8 tyzdnoch, ale to mi hovorila sestricka u doktora a tiez ma tym zaskocila, tak som chcela vediet ako to je.

honeybunny81
1. mar 2011

@macka381 ahoj, no veru ked nemas odporucaci listok tak si to zaplatis, skus tam este zavolat ci sa to neda zrusit 😅 aj mne robi tentokrat doktorka velke sono u nej v ambulancii.
A co sa tyka vag.vysetrenia, tvoja doktorka ma pravdu. Takze ak ti nic nie je a nepovies tak je to v pohode ze ti to nerobi. Napr. V anglicku sa vag.vysetrenie po 12 tt nerobia.
Mne ta moja sice robi ale trva to asi sekundu, az teraz mi bude brat aj vzorku. Takze neboj nic, hlavne ze babo je ok 😀 A co ti dala na mykozu? Mne dala gynazol jednorazovy vkladaci krem a zabral perfektne. Zatial nic! Dufam ze to vydrzi, tiez s tym mavam problemy 😠

simonka99
1. mar 2011

@macka381 k tomu vaginalnemu vysetreniu-ja zijem v Anglicku a tu to uplne zrusili prave kvoli tomu ''drazdeniu'',vraj teraz maju omnoho lepsie vysledky,A ja som pravdupovediac s tym spokojna,Na SVK som bola terhu 2x(2x neuspesne) a vzdy som mala silne vytoky a neprijemny pocit po vysetreni....

alena24
1. mar 2011

@macka381 presne ako hovori Petka, pokial nemas vymenny listok tak budes musiet zaplatit a kedze ti sono bude robit tvoja doktorka je zbytocne aby si sla do Cegysu, skus to objednanie zrusit, oni to urcite pochopia 😉 ja idem na sono az v pondelok a to uz budem v 32tt takze som o dva tyzdne pozadu kedze by sa malo robit v 30tt ale to snad nevadi, ved hlavne je ze mi ho spravi 😉 Co sa tyka tych vaginalnych vysetreni tak to ma pravdu bo vela bab viem ze aj spini po nich potom, ale mne ich tiez robi len tak max 1 min a to ani neviem ze uz skoncila 😉 mne sa ale paci ze mi kontroluje krcok bo vela mamickam sa skracuje a bez vysetrenia je to tazke. Ale ked nemas ziadne problemi, tak si z toho hlavu urcite nerob 😉
Ozaj, ako sa ma manzel? Ten moj si uz teraz vybavil dovolenku na dva posledne aprilove tyzdne a dva majove tyzdne takze verim ze bude pri mne ked pride den D 😉

pepi_petra
1. mar 2011

Caute baby,prave som sa od 7 rana vratila z glukozneho testu.Bolo to hnus a mala som co robit aby som negrcala,ale vydrzala som to! 😀 Mam zvysene hodnoty,tak mi dali taky pristroj kde si mam kazdy tyzden merat cukor a kazde 2tyzdne kontrolu na dia.ambulancii.Dufala som ze to bude ok.Idem si oddychnut,neskor vas docitam,pekny den 😉

macka381
1. mar 2011

eda28 nič si z toho nerob, všetko sa dá zistiť a vysvetliť, len kto vie prečo tvoj lekár má taký prístup ako má. Ja som si napr. tie o tej svojej myslela, že mi nič nepovie, ale kto sa nepýta, ani nič nevie. Tiež som stále od nej čakala, že začne sama rozprávať o tom, že čo ma kedy, ktorý tyžden čaká, ale ona nič. Teraz som sa začala pýtať, teda dneska, a pekne mi všetko povysvetlovala....
@honeybunny81 @alena24 no tak je to presne ako som si myslela, že bez lístka si to zacvakám. Neviem však čo urobiť, lebo na tej obrazovke mi to prišlo také perfetkné a úžasné, ked som ho videla celého ako sa tam pekne mrví a kopká, stálo by ma to 20,- eur, tak to asi obetujem. Lebo moja Dr. má také mini sono, asi to klasické alebo staršie, alebo neviem presne aké, ale čo mám fotku z prvého sona od nej, tak to je skoro ako machuľa, nie ako fotka.
Jedine ešte, že by som ju ukecala, lebo dokedy tam pôjdem, tak budem mať jednu poradňu, tak skusim si dopor.vypýtať, ked nie, tak tam asi aj tak skočím 🙂
Alenka-noo manžel sa má asi tak, že ťahá stále týzdňovky, ale mal by chodiť už len týždeň práca, týždeň doma, takže možno to aj vyjde, že by bol zrovna doma. Ale ku koncu už budeme vedieť, kedy to asi bude, tak sa pokúsi tam zase zostať napr. aj 3 týždne a potom aby bol zase napr.2 týždne, aj ked si to pri jeho práci neviem predstaviť, ked musí mať stále pohotovosť, ale tak uvidíme. Hlavne, že bude pri pôrode kamoška-sestrička, tak snad by som to už len s nou zvládla nejako, aj ked sa toho začínam obávam skrz tú moju astmu...

honeybunny81
1. mar 2011

@macka381 odporucaci listok ti neda lebo potom by to poistovna nezaplatila jej 😖 ale tak 20 eur je v pohode a ten vyhlad je paradny na tu obrazovku 😀 maci, len v 36 tt pojdes do cegysu na prietoky tak neviem, ci nechces pockat 😅

paula1234
1. mar 2011

@alena24 uplne v pohode ten velky uzv je oficialne medzi 29-32 tt, takze v pohodke) 😉

mathildica168
1. mar 2011

@macka381 no skoda, takze oficialne by som mala ist na MD az 9.4. a ja som sa uz potesila, ze pojdem 26.3. Myslite, ze keby som poprosila doktora, tak by ma vypisal na MD aj 8 tyzdnov pred? Ja uz mam toho v robote fakt ze dost... aj stresy a domov pridem uplne vystavena, potom len prelezim cely vecer na gauci, lebo ked stojim, tak mi tvrdne brucho... spytam sa ho.
@alena24 ja idem tiez na velke sono az v 32-om tyzdni, ale pozerala som si to a aj paula tu pise, ze sa to robi medzi 29-32. tak pohodka... Ja idem az 30.3. a uz som cela zvedava ako to dopadne... mne totiz doktor na poradni sono nerobi, tak uz sa tesime na nasu malu bublinku, ze ju uvidime.
@pepi_petra to ma mrzi, ze mas zvysene hodnoty... a musis aj dietku dodrziavat?

kosicanka3
1. mar 2011

@mathildica168 ahoj. podla mna, nemal by byt problem, aby ta dr.vypisal 8 tyzdnov pred. Mne lekarka povedala, ze ako chcem ja, taky datum mi da. tak planujem ist 6 tyzdnov pred a v praci si este vziat 2 tyzdne dovolenky predtym, tiez sa mi uz nechce chodit do roboty a rozculovat sa, no este 2a1/2 tyzdna potiahnem, uz odratavam dni🙂

mathildica168
1. mar 2011

@kosicanka3 ani mi nehovor, aj ja uz odratavam dni 😀 😀 😀 najskor som chcela ist na MD 6 tyzdnov, ale vela veci sa zmenilo a uz chcem ist 8 tyzdnov pred. tak dufam, ze sa to podari a o 26 dni uz budem mat klud. juch! 🙂