Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
no dnesne vysetrenie bolo damy za 30 €!!! ze NAJDOLEZITEJSIE vysetrenie je v 28 tt- pozeral mi az 5 s krcok maternice sonom,ci ho nemam otvoreny a potom malu, aka je velka mozno aj 2 min !! je to proste sukromnik, ktory ma zmluvy so vsetkymi poistovnami, ktore ale preplacaju za vraj za ukony velmi malo eur:(( takze on musi inkasovat extra,aby sa mu oplatilo vobec vstat zo stolicky..mam byt rada,ze som kvalitne vysetrena a robi mi vsetky vysetrenia na 110%..no sila, uz nech je 4.6., uplynie mi polroka a dovi...Mala je inak o tyzden vacsia ako by mala byt,sakra...netuzim po 4kg obryni a nebodaj este cisarskom !!a dalsia poradna o mesiac,damy,nie o 3 alebo 4 tyzdne,az na konci marca..ze potom mozem odmietnut sono,ale nevie,o com bude potom poradna..
@eviitka tak to je ale naozaj zvlastne, zo zakona mas 3 uzv povinne a hlavne bezplatne na doporucenie lekara!!! Uz sme to tu pisali, ktore su to, mala by si sa ist na neho stazovat a 30 uer, tak klobuk dolu, to by si u nas ani na vlastnu ziadost neplatila v sukromnom centre!!! Inak aj moj maly je vacsi o 9 dni a aj prve som mala vacsie a pri narodeni mal 3850 gramov a to v den porodu dr.ukazovalo, ze bude mat cez 4200 g, takze si nemylsim, ze na uzv to ukazuje na 100% 😒 , ale dolezitejsie je, ze babuliatka su vporiadku) A drzim palce, ten tvoj dr.je naozajstny vydriduch 😠
@eviitka no tak to si super dopadla ☹ ako si sa vlastne k takemu dr dostala??
A ked doktori nejaku utz tak co robia s tehotnymi???-podla neho. Nejaky velmi mudry a ekonomicky nadany.
U mna poradna vyzera tak, ze dam moc do labaku, vysledky prinesiem na poradnu, kontrola vahy, tlaku. Dr ma vysetri zospodu, prehmata brucho, idem sa obliect a potom sa rozpravame. Pyta sa ako sa citim, ci som bola chora, napise mi spravu do karty a jednu da mne do knizky. 15min pohody a pokecu. Platim len vynimocne, do tohoto tyzdna len raz za zrkadla.
Tak snad sa ti nabuduce podari natrafit na lepsieho. Drzim palce.
Ahojte, teda cumim ako doky od Evitky pracuje. Ja som zatial neplatila nic, okrem NT screeningu, ktory v Cechach nepreplaca poistovna. Ina nic, sono kazdu poradnu, ale len kratucke ci bije srdiecko, ja nie som za velke mnozstvo utz, ale dr. nerada nechava pacientky bez kontroly. Rozmyslam ako s porodom, na prvy som si nikoho nevybavovala, porod bol necakany mesiac pred terminom, teraz premyslam ci nieco poistovat. Ale doktorom akurat pridali, tak by im to mohlo stacit nie 😀
Dnes som bola v poradni, mam temin rovnako ako niekto tu pisal 16.5., takze nastup na MD si mozem vybrat od 21.3. do 4.4. Za 2 tyzdne bude velky utz, meranie babenka, odbery atd. To uz budem 31+3.
A zajtra si idem po kociar, nemam prehlad ako ste tu s kocikmi, ja som sa rozhodla pre korab hlboky Peg Perego, po zime ho strelim a kupim sportak. Kombinacie ma ziadna nenadchla (hlavne velkostou korbicky).
no s tym platenim u eviitky je to sila, 😠 😕 @eviitka ani sa necudujem ze si na dr nastvana, najhorsie je ze si nemozes pomoct a neda sa prestupit inde, 😒 ale nabuduce si prezisti od pacientiek co k nemu chodia za co vsetko sa plati a aky je odbornik, snad budes mat stastie a natrafis na dobreho gynekologa co nezdiera pacientky. 😔
ja som platila na vlastnu ziadost na zaciatku tehu 40 €, v tej sume mam objednanie na dany den a cas, nemusim cakat v tej sore, moj dr ma vela pacientiek a vzdy som tam presedela doobeda,(musela som tam byt uz o 6:30 nech sa mi ujde casenka) a s malym si to neviem predstavit, takto mi to vyhovuje, do pol hodiny som vybavena aj s vysetrenim.
Na poradni mi skontroluje moc, odvazia ma, zmeraju tlak, skontroluju mi krcek a vysetria ma na koze, prip. nie vzdy mi spravi sono, iba ak nieco nie je ok a naposledy dr popocuvala babatku ozvy srdiecka.
a ak mam termin povinneho sona poslu ma do medic. centra, tam maju special ordinaciu len na sono, za vysetrenie neplatim nic navyse, jedine ak chcem foto zo sona priplatim si 2 € a v tej cene mi vytlaci aj 3 fotky, dokonca mi zdarma prepli aj na 3D a vytlacili mi foto z 3D za tu istu sumu.
@honeybunny81 pasy sa davaju na brusko, su dva, jeden meria silu kontrakcii a druhy ozvy srdiecka babatka, ja to vysetrenie tak volam, neviem ako sa to inak nazyva. 😉
Baby objedlanala som si tento teplomer pre babatko,mate ho niektora?Zda sa mi celkom dobry http://www.docsimon.sk/tovar/microlife-mt-1751-... .
JA SOM EšTE neplatila nič okrem toho čo som si vybavila 3D v Hlohovci u sukromnika 😀
ako inak babulky? mne kamoška včera volala z pôrodnice že to ma už za sebou a to mala termin koncom marca začiatkom aprila takže neviem či si nedam na kopku aspon zakladne veci ak by nahodou 😀
@honeybunny81 jaaaaaj, tak uz som zase mudrejsia 😀 😀 😀 ja chodievam na velke sono zase do nemocnice, ani moj dr. nema na to dost dobre sono 😀
@klba
@paula1234 tie pasy su CTG vysetrenie, pri ktorom sa meraju ozvy maminky a babatka, robi sa to posledny mesiac pri kazdej kontrole a pocas porodu, aby sa zistilo, ci babatku v brusku nic nechyba a ci sa ma dobre.
dievcata, chcela by som sa vas spytat, ci ste niektora rozmyslali nad epiduralkou? ja sa trochu bojim dlheho porodu, aby som mala silu, ked bude treba tlacit, takze nad tym rozmyslam, ale mam problemy s chrbticou (skolioza), takze neviem, ci by mi to vobec mohli pichnut... neviete, ako to chodi?
@pepi_petra petulka zozen si este jeden teplomerik, najlepsie ak sa s nim da merat rektalne, to su najpresnejsie merania. Co sa tyka dudlika, trva to pat minut, babo ti ho moze pred koncom merania vyplut a ides odznova, pripadne ten dudel vobec nemusi chciet. 😕
@honeybunny81 presne tak, najlepsie su do ritky) My sme ho pouzivali skoro do 2 rokov a potom pekne sa da vauzit aj pod pazuchu, ak dietatko vydrz drzkat kym zapipa) 😉
@pepi_petra ahoj petka, ja mam teplomer na celo /nemusis ho vobec prikladat cize nezobudis babo/ a jeden na rektalne meranie /tam je najpresnejsia teplota ale zas na druhej strane nie je moc prakticky bo ked chces babu merat teplotu kazdu hodinu, zakazdym ho musim zobudit a vyzliect/ . Je vela druhov teplomerov a kazdy ma svoje pro a proti. Co sa tyka cumlika, niektore babatka uplne odmietaju cumliky takze nie je iste ci ho vobec bude chciet ale zas na druhej strane ak ho naucis na cumlik, moze to byt dobry napad 😉
@honeybunny81
@paula1234
@alena24 mam aj na rektalne meranie,aj tento tak uvidim..... 😉
@eviitka co sa tyka tej vahy, tak presne ako baby hovoria, nic si z toho nerob, nie je to uplne najpresnejsie takze to musis brat s rezervou. Ja mam tiez maleho podla sona vacsieho dokonca o 10 dni, a myslim ze to bude ok. Tiez ratam s tym ze ak by mal byt vacsi tak asi porodim skor ako mam termin a nejak ho uz len vytlacim 😉 Len sranda este bude ak sa roztrhnem alebo ma budu musiet riadne nastrihnut 😕 Dokonca aj teraz davali v spravach ze sa babatka rodia vacsie nez kedysi, Ja nemam pocit ze by som jedla nejak vela sladkeho ale ked ma byt babo vacsie tak bude a my s tym nic nenarobime, a v porodnici este aj tak schudne 😉
Inak prajem vela trpezlivosti s tvojim gynekologom, ja by som na neho asi nervy nemala a to som dost pokojnej povahy 😉
@paula1234
@strudlik
no vidite kocky, ja to volam pasy, ako vidim kazda inak, 😉 ale hlavne ze sme pochopili o co sa jedna a ze je to to iste. 😉 😀
a neviem ci sa to este robi, u nas myslim ze ano, teda este pred 3 rokmi sa to robilo. 😉
@strudlik u nas v NR sa neda rodit s epiduralkou, aj ked po znamosti si kamoska vybavila, takze neviem poradit, skus sa spytat svojho dr, ci kvoli chrbtici nebude problem, ale mne sa nieco mari ze by to malo byt ok. 😉
@pepi_petra tiez mam rektalny, aj dudlikovy, ten zatial este nemam odskusany, ale rozmyslam nad tym na celo, hlavne kvoli meraniu v noci, ako spominala @alena24 a kolko cca taky na celo stoji, resp. vies poradit? 😉
@alena24 vraj sa teraz rodia babatka vacsie kvoli tym vselijakym vitaminom a doplnkom, co tehotne mamicky uzivaju... 🙂
@klba
@kakakina dakujem dievcata, pojdem pozriet, co sa tam pisalo, inak u nas v BB je s epiduralkou tiez problem, pretoze je malo anesteziologov, tak uvidim, ako to nakoniec dopadne... ale zatial nad tym len uvazujem, mozno to napokon risknem aj bez...
@honeybunny81
@paula1234
@alena24 kocky, mozte mi odporucit nejaky dobry teplomer, teda znacku, pripadne link, pretoze my sme uz vyskusali tolko teplomerov, ale tieto digitalne sa mi proste raz nezdaju.... chcela by som hlavne nejaky, kde netreba pripocitavat, resp. odpocitavat teplotu a kde sa da spolahnut, ze ukazuje presne.... podla tych teplomerov co mam doma sme aj s manzelom nonstop podchladeni 😀
@klba na celo nemam,ale na nete som nasla tento napriklad za 38,90E http://teplomery.heureka.sk/sanitas-sft-41/ potom tento za 22,30 E http://www.hrajko.sk/digitalny-teplomer-na-celo... ale urcite aj v lekarni kupis.A akej kvality su to neviem.
@strudlik je to jedno aky, vzdy budes odpocitavat. Proste sa to tak meria. My mame myslim canpol babies, segra ma chicco. Lepsi je ten s vykyvnou hlavickou. Viac neviem poradit moja.
@strudlik ja som mala normalny - digitalny neviem akej znacky, dosla bateria pred rokom a pol z lekarne a bola spokojna, teraz si uz maly meria normalnym ortutovym pod pazuchov, ale tak isto si kupim v lekarni necham si tam poradit a pri tychto teplomeroch vzdy musis 0,5 stupna odratat v ritke, ale pod pazuchov nie, tam merias normalne) 😉
@pepi_petra
@paula1234 no prave, ze teplomery co mame doma sme kupovali v lekarni, tak som myslela, ze su kvalitne, ale podla mna aj tak neukazuju spravnu teplotu, skusali sme si totiz viackrat merat aj s manzelom a ani raz nam neukazalo viac ako 36 stupnov, co si myslim, ze nie je normalne, aby sme mali tak nizku teplotu..... a keby som babatku merala rektalne, a este mala odcitavat..... no neviem neviem..... tak som myslela, ze ak mate nejaku znacku, ktora sa vam osvedcila, by som si dala poradit...

@lucia80 Poviem ti,ze ssueda sla den pred planovanym cisarskym do Polska po kocik a to odtialto zo serede na otocku 🙂)akoze vsetko sa da,ked sa xce,ja uz cez velku noc nepojdem,lebo budem mat isto vacsie brusko ako ona pred porodom 🙂 Nakupim isto dobre,ak ma tam neude nikto ovplyvnovat-ak pojdu svokrovci napr 🙂ved dam vediet.