Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@mathildica168 no ešte že žiadne vitamíny neužívam, uvidím, čo mi povie na sone na budúci týždeň, keďže inokedy mi sono nerobia 😒 Som fakt zvedavá že aký sme veľkí 😉
@paula1234 to mi povedali na pohotovosti ked som bola cca dva tyzdne dozadu, velky uzv budem mat az v pondelok tak som zvedava ci je stale taky chlapisko 😉 ale mne osobne to vobec nevadi, nejak ho uz len vytlacim a ked tam, pojdem na cisarsky, ved nebudem prva a ani posledna 😉 hlavne je aby bol zdravy a nic to keby je vacsi alebo mensi 😉
@mathildica168 ja som tiez pocula ze je to z vitaminov, sice u mna to asi neplati kedze okrem magnezka nic neberiem 😉 asi to bude len genetikou 😉 ja vysoka, muz vysoky 😉
@strudlik ja mam ten na meranie na celo a je to znacka Pic indolor, kupovala som ho v obchode Predeti, tak snad bude ok, skusala som s nim merat teplotu len sebe tak ti neviem dat moc referencii. Ale kamaratka ho ma a je s nim spokojna, doezite je merat vzdy na rovnakom mieste na cele/ na spanku/.
@strudlik tak tento mame my, nasla som link na nete tak mrkni http://www.malvik.sk/Na-doma/bezpecnost/Pic-Tep... , skusala som ho aj ked som mala horucku a pod pazuchou mi vtedy nameral teploer 37.6 a tento 37.5, je tam ale stale odchylka +-0.2 az +-0.3.
baby mate niektora vysoky tlak?
@kakakina to viem, ved ja ked som isla rodit maleho tiez mi dr.vravel, ze bude mat okolo 4200g a narodil sa ako 3850g, tak viem, ze to nemusi byt presne a potom moja dr.povedala, ze ked su deticky krizom sa to nemeria moc dobre, ale dr.na velkom uzv povedal, ze je vacsi iba o tyzden a ze to je vporiadku, rodil mi aj prveho a som s nim dohodnuta aj teraz, verim mu), robi mi vsetky dolezite uzv 😉 .
ahojte...ja som včera bola na poradni a lekár mi povedal že malý má 1697 g..tak som zvedavá jaký valibuk bude z neho...nemá byť po kom taký, ja som mala niečo vyše 2,5 kg a mm 3,5...takže také v pohode váhy.Tak uvidíme. Je už chvalabohu otočený dole hlavičkou. Prietoky sú fajn takže ešte 2 mesiace užívania si kinderka a potom to bude už iná sranda...mám trochu obavu...a niekedy si pripadám ako riadna sebecká sviňa keď tak večer ležím pri telke a rozmýšľam že o dve mesiace sa takáto pohodička skončí...ani neviem či sa teším 😒 tak sa hanbím za svoje pocity ☹
@mandy29 z toho si nic nerob, aj my si s muzom uzivame tu pohodku a ticho, hlavne v sobotu rano, ked si tak doprajeme polezat si v postielke... a od susedov pocujeme place malych deti... 😀 😀 😀 ale na druhej strane sa uz tesime moc moc, kedy budeme mat aj my svoj pokladik doma, hoci uz ta pohodka nebude... teda pohodka bude, ale to bude iny druh pohodky... uz sa nebude spat v sobotu do desiatej 😀 uz nikdy ☹
@mathildica168 aj ja sa teším...ale je to také divné...nevedela som sa dočkať kedy budem tehu a držať malého v rukách a teraz takéto pocity...asi nie som kompletná ☹
@mandy29 nič si z toho nerob, aj ja sa teším, že mám malinkú ešte stále v batohu (myslím tým v brušku) a tiež si to neviem predstaviť, ako budem musieť zľaviť zo svojho a mužíkovho pohodlia až sa malá narodí. Prvé dva mesiace ma skoro desia, ale nejako moc to neriešim. Spolieham sa na pomoc babičiek, že až bude malá niekedy odstavená, tak im ju dám babke a dedkovi aj na noc, nech si ju užijú.
Asi je to vekom, ja mám 30 a už zaužívané svoje pohodlie bez detí, čo to sme pocestovali, nemuseli sme brať ohľad na žiadne deti, mužovi dokonca vadilo, že všetci naši kamaráti chodia na návštevu už o 16:00 aby o 19:00 mohli doma kúpať, stále nechápe, prečo nemôžu prísť napr o 7mej večer 😅 A teraz nám má celé naše pohodlíčko nabúrať malý človiečik, ktorý nás bezvýhradne potrebuje a ktorému sa budeme musieť teda dosť prispôsobiť.
Ale hovorím, riešiť začnem až sa narodí.
@mandy29 vobec si stoho nic nerob,to je v poriadku 😀 tie pocity a myslienky mam aj ja ,ale tiez si pripadam ako mrcha.Sem tam sa mi zasteskne za mojim zivotom,ktory som mala pred otehotnenim.A ked som tak vela vracala,ze som sa plazila do postele,som plakala a krica na muza ze chcem spat svoj zivot.Bola som totalne zufala.Muz zo mna na nervy.Ale na babatko sa tesim.Predstavujem si ake to bude ked sa narodi.Mam zmiesane pocity.Obrovska radost a zaroven strach.Otazky v hlave mi nedaju ani spat....co ak bude vela plakat,co ak nebude chciet papat,co ak atd.Ked to poviem u nasich,mavnu rukou,ze si to vela beriem,tak sa nemam skym o tom ani porozpravat.Muz tomu to nedochadza vobec 😀 je stale nad vecou 😅 Ja idem do poradne 10.3 som zvedava co mi povie dr na tu cukrovku.Citala som na nete ze mamicky ktore maju tehu cukrovku maju aj velke ,tucne deti,tak som zvedava.Ale nemam pocit ze by som mala velke brusisko.Este ani pupik nemam celkom vonku 😒 a svokrusa hovori ze mam male brusko.
@pepi_petra ty s tvojim vracaním si iný prípad, to by som aj ja kričala, že chcem späť svoj život. Inak myslím že teda dosť začali u mňa pracovať tehu hormóny, ako to kamoš nazval, každá tehotná by mala mať vlastný múr nárekov, aj jeho manželka tak bola, jej malý má skoro 3 mesiace a všetko je OK postarom. Takžeaj tí naši muží musia mať pevné nervy.
@elienka ja mam divoke cele tehu.Hormony somnou mavaju ako na 1.maja 😀 placem ,smejem sa ako sprosta.V noci mavam navale horka,beham po byte ze je vsade velmi teplo.Nedaj boze aby muz na mna zakrical.Uz sa mi tlacia slzy a je mi to luto.Normalne by som nad nim mavla rukou 😀 .Muzov kamos maju 3 rocneho chlapecka a hovoril muzovy,ze ked bola jeho zena tehu,tak myslel ze sa odstahuje 😀 😀 ,tak vzdy ked moj muz je zo mna na prasky,ho posielam ku kamaratovy,nech sa ide odreagovat.No je to s nami tehulkami tazke,ale je to tazke aj pre nas samotne 😅 .
@pepi_petra teda ja njaké záchvaty nemávam, zatiaľ ma to chytilo tak 2x (stav zúrivosti, vyvrcholený plačom a niekoľko dní sa tiahnucou depresiou), stále mužovi vysvetlujem, že som teraz menej psychicky odolná a on si nedá povedať, by som mu to priala, nech si to vyskúša 😠
@elienka ani moj muz to nechape....ale ked vidi ze som naozaj hotova tak ma upokojuje,ale vacsinpou vrci ze mam hormonalnu krizu....
@pepi_petra ja sa tiež obávam tých prvých týždnov ako to pôjde so starostlivosťou o malého, či sa bude vedieť prisať, ako ho budem kupkať a kopa ďalších vecí čo ma máta...najhoršie je to že mamina je na invalidnom o barlách, takže ťažko mi príde pomôcť a svokru tu nechcem, tá by viac poškodila ako pomohla a mala by som s ňou ešte väčšiu oštaru ako s malým....takže nič iné mi neostáva len sa spoľahnúť sama na seba, alebo ešte kamošku čo má už 3 deťúrence tak už vie čo a ako... 😉
ahojte kocky, taka rada co som sa teraz dozvedela. Posledne dva mesiace jtehotenstva e dobre pit caj z OSTRUZINY MALINOVEJ na posilnenie maternice. 2-krat denne 😉 tak sup sup pit 😉
@mandy29 tebe robili prietoky v 31 tt ? 😕
@honeybunny81 hej, včera...predpokladám že preto tak skoro lebo ja mám trobolífiu, musím si pichať injekcie na zriedenie krvi, tak možno preto pozeral lekár že či sú prietoky ok, hematologička mi dala silnejšie injekcie, lebo tie výsledky neboli najlepšie...tak aby malý dostával dostatok živín....ale zase na druhej strane som myslela že je to normálne že na tom veľkom usg sa kontroluje aj to. Jednucho mi povedal že dnes pozrieme aj na prietoky, ja že ok a neriešila som to...kedy sa inak zvykne robiť?
@alena24 ano, ano, aj ja som sa to dozvelela... a pocula som ze od 34-teho tyzdna, niekde pisu az 36-ty tyzden. vraj prvy tyzdnen 1 salku denne, druhy tyzdnen 2 salky denne a treti tyzden 3 salky denne a pit 3 salky az do konca, uz tu davku nezvysovat... ale vsade pisu ine davkovanie... a je to na uvolnenie porodnych ciest, aby sa babatko lahko dostalo... som zvedava ci to pomaha, ale tak treba vyskusat vsetko co sa da, aby to islo co najlahsie 😉
@pepi_petra @mandy29 no a uzlik hormonov, to som aj ja... zmeny nalad u mna zo sekundy na sekundu su u mna uplne bezne, z uplnej pohodky sa v sekunde dokazem vynervacit do nepricetna kvoli uplnej kravine... a vacsinou ma naserie moj pan manzelik, ale on to berie sportovo...
no a prve stresy s babatkom chceme my zvladnut sami... muz si zoberie dovolenku a vyhrnieme rukavy a budeme sa ucit sa s tym drobcom popasovat po svojom... ziadna mamina, ziadna svokra... chceme sa naucit to zvladnut sami. a myslim, ze ked to ini zvladli, tak to zvladneme aj my...
@mandy29
@pepi_petra
@elienka
baby, ja som taka ista, v jednej chvily je vsetko super, tesim sa jak mala a niekedy mam take stavy ze obdivujem ludi okolo mna ze to so mnou vydrzia. Minule na mna muz trosku zvysil hlas /inokedy by mi to bolo uuuuplne jedno/ a potom som mala zachvat placu ze mi konci moj zivot a ze nebude uz nikdy tak ako to bolo pred tym ako som otehotnela. Vcera som sa tiez vyzalovala kamoske bo pred tym ako som otehotnela som zila aktivne, jazdila som na koni, behala som, turistika, sport a teraz? Nic z toho, prejdem kusok a fucim jak parny valec. Tiez sme planovali ist s muzom tento rok na dovolenku na Kubu no ale pojdem akurat tak do ... ked budeme mat maleho 😒 Ja sa na maleho tesim a nikdy by som ho za nic na svete nevymenila ale niekedy sa desim toho ako velmi sa mi zmeni zivot a ze uz budem musiet mysliet aj na niekoho ineho ako na seba a na muza. Proste, stale sa niekomu prisposobovat. Najviac sa ja desim noci s malym, muz chodi domov len na vikend a ked mi chyti maly v noci horucku a ja sama, sa asi zblaznim. Cez den to snad bude ok, bo keby cosi prebehnem zavolat mamu alebo k lekarovi ale noci sa fakt desim hlavne preto ze budem sama cez tyzden. Uf, tie tehu hormony robia so mnou divy 😅
@mathildica168 no vidis, mne zas bolo povedane ze dva krat denne posledne dva mesiace 😉 idem v pondelok na poradnu tak sa spytam tej mojej 😉 dufam ze to pomoze na to aby sme tych nasich drobcov lepsie vytlacili 😉
@mandy29 aha, tak to je dovod, jasne. Inac sa robieva od 36.tt takze ti budu este robit pre istotku 😅
@mandy29 aj ja sa bojim prvych dni.Presne co ked nebude chciet prsko a tak no.Ani mne nema kto dojst pomoct.Mamu a ani svokru tu nechcem.Obe su chytre ako radia a uz teraz znich mam zaludocnu nervozitu ako ma diriguju.Obe by mi prestahovali cely byt.Kazu kam mam dat postielku ,kam vanicku a proste nervy.Tak ich tu nechcem,lebo by som znich aj o mlieko prisla.
@alena24 presne ako pises.Moj muz je stale v praci a robi 12tky aj nocne,tak väcsinu casu som sama. 😒
@mathildica168 presne tak.Suhlasim stebou,bez mamicek to zvladneme,ved ani u robeni babatiek nam nesvietili 😀
@mandy29
@pepi_petra chcete aby vam bolo lepsie ? My cakame dvojicky 😀 a tiez bude so mnou manzel doma 1t a potom sama , a veru bola som s prvoti aj nastvana ze mama sa neponukla na pomoc ,ale teraz som rada , vybudujeme si svoj rezim a bude nam fajn 🙂 Sa mi paci , ze mlieko by som s nich stratila 😀 , mamina musi byt kludna ,aby babatka boli dobrucke, ked budeme nervozne z rodinnych prislusnikov tak nam budu plackat ☹
@zuzika30 aj moj muz je z dvojiciek a od svokruse stale pocuvam ako to ona vsetko zvladala aj bez prebalovacieho pultu,v jednej vanicke a chodila kopat na rolu a stacil jej aviril olejcek a kocik za par korun....je fakt ze to od nas budes mat ovela tazsie a budes musiet byt raz tolko trpezliva a obetava ako mi s jednym babatkom.Ale to ze ty cakas dvojicky sa lepsie necitim...niesom skodoradostny clovek a vobec vtom nevidim ani katastrofu.Budes mat vsetko dva krat aj lasky aj starosti.Myslim ze kazda tehulka si prejde takymi stresami ako je starostlivost o male a pochybuje sama o sebe,ci caka jedno babatko alebo tri.Napriklad mne svokra hovorila ze ked dvojicky mali uz 2-3 roky mala to uplne fajne,lebo sa sami zahrali a tak to snimi islo az do dospelosti.Vystacili si oni dvaja. 😉

ahojte tak mam za sebou glukozovy test vysledky budu zajtra, nebolo to az take zle mala som v tom dva citrony takze sa to dalo 😉 a po dvoch hodinach maly spinkal doktor povedal ze to este nevidel ze vsetky deti po tom cukre tancuju a nas spal 🙂
nastup na matersku mam 5.4. 8 tyzdnov pred porodom nakolko som PN a teda rizikova pacientka, inac by som mala 6 tyzdnov a kedze mam este 6 dni dovolenku tak od 28.3. budem uz doma
a zase mam vysoky tlak takze idem na kontrolu o 2 tyzdne ☹ dufam ze sa ten tlak ukludni