Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@zuzika30 @mandy29@pepi_petra mne prisla pri predoslom porode pomoct mamina na 2 tyzdne a doteraz som jej za to vdacna 🙂 dufam,ze aj teraz nieco zorganizujeme 🙂 ja som bola po cisarskom po 2 dnoch prepustena z nemocnice a maly, ked nebol na prsniku tak reval a reval...ja som po 3 dnoch uz nevladala ani vstat z postele...mamina mi neskutocne pomohla,v noci si prisla zobrat maleho a ja som si mohla pospat,takisto cez den isla s malym von na prechadzku a ja som spala a to nehovorim o tom,ze navarila,oprala,ozehlila....Ja som asi 2 tyzdne po porode vstavala s uplne premocenym pyzamom-co som sa tak potila,bola som stale dost opuchnuta.Takze ja by som pomoc maminy brala hned-mozno aj preto,ze mame super vztah a sme si velmi blizke 🙂
@mandy29 vitaj v klube....aj moj sa na mna kukne a ja mam slzy na krajicku a smeje sa mi ze mam "hormonalnu krizu" a potom sa smejem aj ja a zaroven placem 😀 No a manzelske povinnosti?Uff pomlcim...to je tazko s chlapom co ma plne gulky 😀 dokonca prve tyzdne tehotenstva mi smrdel aj po sprche....sex u nas 0 bodov ,musim sa premahat aby daco bolo.Len dufam ze po porode sa mi to upravi "Frigitka " nechcem byt,to by bolo narozvod! 😀 😀 😀
Ahojte, dietatko obrati zivot o 180 stupnov, ale zbytocne sa tym nestresujte. Je to take prirodzene, proste to tak musi byt, cloviecik bude 100% odkazany na vas a nebudete mat na vyber, tak vam to ani neprijde. My si este dodnes pospominame s muzom jaky to bol vegac pred malym (uz ma 4,5 roka), ale nemenila by som. Bol to tak prazdny zivot a teraz ked je volna chvila, tak si to clovek aj inak vazi. A bohuzial to plackanie vam uz asi zostane, vsetky detne kamosky mi to potvrdili, ze od tehu sa vyplakava ovela viac pri filmoch, spravach a pod 😀 Samozrejme pocas tehu a sestonedelia je to este ina sila, ale ciastocne to uz zostane.
@pepi_petra no mne je mm niekedy aj ľúto tak sa premôžem a šup šup nech je to rýchlo za mnou...ale poviem ti že naposledy to riadne bolelo, tak sme museli nájsť takú polohu a jemnučko ísť na to asi by som to nezvládla...už aj mm to chcel vzať ale keď ja som mu tak chcela dobre 😀 no vieš ručná práca je o niečom inom a nechcem že by tak skončil 😀 😀 ale už sa aj bál že či mi nevyvolá pôrod...je taký ustarostený, viac než ja 😀 a potom že či neublíži malému 😀 márne mu to stále vysvetľujem...aj tak ho to máta...chcela by som vedieť čo mu v tej chvíli prebehne hlavou 😀 😀 😀
@pepi_petra, @mandy29 ja už teraz akosi strach necítim, pravda prešla som si tým pri prvom, viem si na to ešte dosť živo zaspomínať, strašne som sa bála prvej noci ktorú som mala stráviť s malou sama keďže manžel robí aj nočné. Ale nakoniec ostal s nami zopár dni doma a keď šiel na prvú nočnú tak som sa už tak nebála lebo tie predchádzajúce noci boli v pohode.
Možno niektoré si teraz nevedia predstaviť ako budú potom s bábätkom fungovať, že sa im všetko zmení, no po pár mesiacoch si nebudú vedieť predstaviť svoj život bez toho malého človiečika. Mne nikdy nič nazachýbalo z môjho predchádzajúceho života, rola matky ma neskutočne napĺňa, nikdy by som ju za nič na svete nemenila. 🙂
@simonka99 to mas vyhodu.Ja si s mamou nevychadzam a roky sme sa nebavili.Az ked som teraz zazrakom otehotnela,sme sa udobrili,ale nic sa nezmenilo.Ona ku mne pride,nevyzuva sa (ma 52rokov)v topankach mi prejde cely byt a skontroluje ci mam ustlane postele,ked som vracala cele dne a lezala bezvladne v posteli,len mi vynadala ze mam na stole riad,nepomohla mi upratat.Len mala chytre reci.Ze vraj si tie nevolnosti nahovaram a ked odisla po hodinovej prednaske domov,som mala depku ako hovado!Takze od nej pomoc nechcem a myslim ze ani by som sa nedockala.Svokra ma zasa komanduje ako som narocna a ked si chystam veci pre babatko,tak vsetko su zbytocnosti!Vyhadzejem peniaze do vetra.Tak radsej sa budem spoliehat sama na seba.Zvladli to ine zeny,musim aj ja...niesom ziadne Béčko 😀 😀 Tak babulky hore hlavy a nedepkujme.pokial sme vsetci zdravi,da sa vydrzat vsetko 😀 😉
@pepi_petra mne dosť dlho trvalo po pôrode kým som mala chuť, pár mesiacov to bolo z povinnosti, a potom ale veľmi pomaličky sa to rozbehlo, možno po 8 mesiacoch, ale každá sme iná 😉
Tentokrát dúfam že to nebude tak dlho trvať 😠
@pepi_petra 🙂 tak v tvojom pripade je to as jasne -klud bez mamy a bez svokry 🙂
@monika0001 ahoj moni, co je s vami? Vsetko ok? 😅
Jaaj babulky, bola som dva dni mimo netu a to som musela prejst tri strany diskusie, čo som vas hodinu čitala.
No ako tak čítam, tak asi tie pocity u takmer všetkých tehotných su rovnaké. Mna tiež stále napadá, či zvládnem starostlivosť o malého ked sa narodí, a hlavne ten plač a taak. Lebo tak je človek zvyknutý, že má svoje pohodlije, užívame si s manželom život, dovelenky a taak. Ale čo už deti prist musia a zvladli to kolki pred nami, tak aj my to zvládneme, teda dufam 🙂
@honeybunny81 no viem,ze sa ide do Cegysu na tie prietoky, teda aspon dufam,ze ma tam posle. Este stale neviem čo mam urobit, ci tam mam ist na sono, ked sa mi rozhodla urobit so svojim mini sono. Asi sa jej opytam na dalsej poradni, ci tam pojdem na prietoky alebo ako a už by som to nechala asi tak a sla tam az v 36. tyzdni.
ahojte kocky. 🙂
uplne chapem vase pocity, my sme si pred prvym tehu s muzom dost uzivali slobody,ranne vstavanie mi sice nerobilo az taky problem, skor to ze to spanie bolo kratke, (maly spal do pol roka max. 1,5 hodky v kuse),
co sa tyka starostlivosti o mimi zo zaciatku je to mierny sok, kym pridete na to ako vam to najviac vyhovuje, ale po par mesiacoch, niekedy tyzdnoch si zvyknete na zivot s babom a iny zivot si ani nechcete predstavit,
ten maly cloviecik vam dava tolko radosti a lasky ze vsetka starostlivost vam ide akosi od ruky a problemy zvladate s lahkostou, 😉
v podstate dennodenne opakujete tie iste cinnosti a ked uz budete na zivot v trojke zvyknute kludne mozte robit takmer vsetko ako predtym, aj s babom sa toho da vela podniknut a mozte sa vratit k svojim aktivitam, aj ked je jasne ze niektore veci si musite odopriet ale zato fakt si uz nebudete vediet predstavit zivot ako predtym, vrati vam to usmev a laska deticiek. 🙂
mne napr. prisla mamina navarit len raz, svokra bola 2x kupat, ostatne som musela zvladnut sama, muzovi zrusili dovolenku, tak som hned musela nabehnut do reality a veru bolo to dost narocne,
niekedy som jedla 1x o 18,h, nas maly bol akcny uz odmala, k tomu nespavec, ani nam nepriberal, az po mesiaci sa dostal na porodnu vahu, viac ako pol roka maval silne koliky,
uzili sme si svoje ale stalo to za to 😵 a tesim sa na dalsie mimi, na to bezbranne babo, co je odkazane len na moju starostlivost a uz len kvoli tomu to zvladnut musim, po case sa nad tym len pousmejem, my zeny zvladneme vela. 😉
mam vysledky z glukozoveho testu zistili mi cukrovku 😢 , viete mi poradit diabetologa v BA?dakujem
@aaddeell jooj a to musis aj diabetologovi? skus kuknut www.zzz.sk
kocky, nemusite sa bat manipulacie s dietatom. Uz v nemocke si na to postupne zvyknete. Ja osobne som najradsej s malym sama. Ddrziavame denny rezim podla jeho potrieb, nemusime sa nikomu prisposobovat a nemusim sa bat neustalych rad od babiciek 😉
Ked sa bojite o prisatie, tak si po kupeli zacnite povytahovat bradavky, nebudu vas potom boliet a deti sa lahsie prisaju.
A co sa tyka zmeny zivota, ved zivot nekonci. My sme boli s malym aj na dovolenke, aj na vylety chodime. Niekedy mam pocit, ze zijem este aktivnejsie nez pred tehu 😉 som stale v pohybe.
Choroby a horucky, o tom by vas mala poucit detska dr.pri prvej navsteve. Pripadne si v lekarni zabezpecte cipky proti horucke.
Urcite to vsetky zvladnete v pohode, aj ked teraz mate mozno obavy.
@aaddeell tu su vsetky ordinacie v BA
http://www.zzz.sk/?page=hladaj&typ=diabetologic...
@simonka99 @pepi_petra no ja mam s mojou maminou super vztah, ale aj tak by som to chcela skusit zvladnut sama s muzom, nech sa aj ja aj on naucime hned od zaciatku co a ako... a som rada, ze moj muz ma pracu, kde si je panom svojho casu a ze je kazdy den doma... lebo keby chodil niekam na tyzdnovky alebo ja na dlhsie prec, tak jasne ze by som pomoc od maminy alebo aj svokry (ale to az na druhom mieste) 🙂 brala vsetkymi desiatimi a mozno aj dvadsiatimi... 😀 😀 😀 no ved uvidime ako to vlastne nakoniec bude... mozno hned druhy den co budem doma z nemocnice budem utekat s placom k mamine, lebo si nebudem vediet dat rady... 😀 😀 😀
@aaddeell ta cukrovka ma mrzi... ☹ no vidis, zakon schvalnosti... sladkosti nejes a cukrovku mas.... a ja zase davam do seba stale nieco sladke a musim si zaklopkat tuk-tuk, ze je to ok... takze ides na dietku?
@mathildica168 musim najprv ist k nejakemu diabetologovi a uvidime co povie
ja mam tiez strach ako to zvladnem nemam skusenosti vobec s detmi, netusim ako sa kupe, meni plienka proste nic...
ale spolieham sa na to ,ze sa to naucim v porodnici a dufam ze mi mamina pride pomoct aspon na tyzden
hlavne mam strach z toho ze ja spim tvrdo a nebudem vobec maleho pocut a ak bude v noci placlivy ze sa nevyspim a potom budem nervozna ja aj on a dufam ze budem mat dost mliecka
ale uz teraz sa velmi tesime ze po tolkych rokoch budeme mat pre koho zit ze zivot dostane novy zmysel a bude tu niekto kto naplni nase zivoty 🙂 rano nam pichne prstekom do oci aby sme nespali a bude len nas
babule no ja som myslela že v noci už aj ideme 😒 kontrakcie každych 5min. všetko ma boli nad ranom sa to ukludnilo muž vystresovany že je ešte skoro rýchlo nohy hore a ležala som jak päťkorunačka ale našťastie sa maly ukludnil a nad ranom konečne zaspal 😀 Nato ten môj 2ročny že mama cikať a idem lažkať k tebe, tak od 5tej rana som mala maleho v postely stale sa po mne liepal tak som dnes pre istotu pobalila kapsu aspon ako tak niečo zakladne veci nech nehlada a pomaly začala prať aspon plienky a par bodiniek a dupačiek čo som vybalila zo skrine po malom 😉 cele doobedie som triedila, maly stale chodil a rozhadzoval mi to, už som to aj vzdala lebo to nemalo vyznam a ledva žijem. Hrozne ma boli chrbat, pri prvom som si to vychutnavala a kedže som nemala čo na robote, tak som stale spinkala a motkala sa po byte a pomaly chystala, teraz som rada že pri malom okrem zakladnych veci niečo spravim 😀 držte sa babule lebo mne to pripada že sa za chvilu rozpadnem 😲
@zabkatt juj moja, to si teda mala noc. Ja si este neviem ani predstavit ake to je mat kontrakcie a stale si hovorim ze ved mam cas. Ja obdivujem maminy co uz maju jedno mensie dieta a su tehotne. Zvladat jedno dieta a este davat pozor na seba a na druhe dieta v brusku da urcite zabrat. Hlavne ale je ze kontrakcie ustupili a snad to vydrzite este chvilocku. Inak ja som tiez s pranim este nezacala, pride mi to skoro ale ako vidim asi by som mala zacat 😉 Drzkajte sa a skus si oddychnut nech drobek este vydrzi v brusku 😉
@aaddeell to ma mrzi, najlepsie spravis ak pojdes k svojej obvodnej lekarke a ta ta odporuci nejakemu diabetologovi. 😖
nemozem sa dockat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂)))))))))))))))))))))))))
No doktorovi som volala ale kedže citim maličkeho dobre tak nechcem zbytočne stresovať mam isť na kontrolu buduci tyžden tak sa to hadam nezopakuje 😒 DOkino mi doporučuje že ak sa to bude opakovať ihned budem musieť isť ležať do nemocnice, ale ja dufam že sa to ustali ešte je skoro aspon do toho 36tt musim nejako vydržať aj ked pri tom mojom čertikovi je to niekedy nemožne, a hlavne ked ho konečne uložim poobede a on o pol hodinku zakriči že je vyspaty 😀
Ešte ťažšie je to ked prerabame stale dom, pomocť poumyvať, pospratavať.......no nejako to už hadam doklepeme 😀
poradte: oprali by ste aj zavinovačku do autosedačky Emitex ? Je to tato: http://www.emitex.cz/a-zavinovacka-prechodne.php

@pepi_petra
@alena24
@zuzika30 no Zuzik tebe nezávidím, myslím že budeme mať všetky dosť s jedným bábom... a čo sa týka tých hormónov, myslela som že som len ja taká plačlivá...jedna nevinná poznámka mm a už revem jak malá...mm len na mňa pozrie a srandovne mi povie : "hormóny lásočka?" a ja že hej a už sa smejeme...ale niekedy by som ho pozabíjala..niekedy nemám ani chuť aby sa ma dotkol...a o sexe ani nehovorím...v poslednom čase je to pre mňa povinnosť...som zvedavá ako to bude so sexom keď bude malý na svete, to bud iná sranda 😀