Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@honeybunny81 vdaka za radu. ja som k nej prišla ako slepe kura k zrnu - dostala som ju ako darček ku kočiku, tak sa tešim. Ked ju vyperiem bude vonavučka 😀
@mandy29 @pepi_petra u nas je to naopak, niezeby som mala stale chut na milovanie, ale uz vyse mesiaca nic nebolo, brala som si to osobne, ze je to tym, ako teraz vyzeram, no moj mi vysvetlil, ze si prilis moc uvedomuje, ze mam v brusku nasu dcerku a to ho blokuje 😒 , tak neviem, ci je to normalne 😨
@anna249 ,to je normalne anka,moj manzel pri prvom tiez mal tento problem!Teraz uz nie,asi si uvedomil,ze tym dietatku neublizil,a v tomto tehotenstve je to uz uplne ine!Skor,ja uz nestacim s dychom 😉 !Skus mu najst nejake clanky,kde sa o tom pise.Dietatko je dostatocne chranene,dokonca si milovanie uziva,upokojuje ho!
@pepi_petra 🙂 🙂 dam ti radu - svoje dieťa zvládneš aj bez mamy aj bez svokry... rob si ako ty chceš, vybavu pre maličké si priprav aká sa tebe páči... oni ti na nu peniaze nedajú takže je to tvoja vec čo nakupiš a za kolko... mne tiez pomáhal len manžel pri malej a tak to má byť... mojej sesternici chodila kupat malú od narodenia svokra, myslím že malú ani raz neokupala ona možno do 3 mesiacov... čo je to potom za matka pýtam sa 😲 😲
Ahojte maminky-cakatelky,
ak by ste mala niektora zaujem, predavam veci po synovi, je od vasich deti starsi o 2roky (maj 2009) takze velkostou a do rocneho obdobia by vam malo vsetko sadnut. Urcite sa dohodneme, kopa aj znackovych veci, teplacky, riflicky, bodynka, mikinky,.....vsetko mozne aj nemozne........
tak nakuknite, urcite sa dohodneme
@aaddeell s tým spaním nemusíš mať vobec strach, moja mala stačilo že sa len zamrvila a už som bola hore, ešte sa ani nestihla rozplakať a už papala, to mi ostalo doteraz na každé jej zamrnčanie som hneď hore
@zabkatt no veru bolo by to skoro, ale len bábatko sa samo rozhodne kedy to bude, ja mávam tiež takéto pocity keď , ležím a začnú ma bolieť kríže už si aj myslím že je to tu pretože takto sa mi začal prvý pôrod, ale u mňa by to bolo ešte o dosť skôr pretože máme skoro mesačný rozdiel medzi termínmi.
@majulienka27 u mna je to to isté.... mne moja ani neplakala v noci, lebo nemusela čakat kym jej pripravim mliečko vo flaške, bola kojená, stačilo že zamrnčala a hned bola spokojnučká pri mne... susedia nam vraveli ze ju nepočuju ani plakat 🙂 mali sme v noci poplach len ked bola chorá, ale to u všetkých detí je tak...
@duracelko nám suseda to isté hovorila že ani nevie že máme dieťa, maličká sa síce od malička budila len raz dvakrát cez noc, no hneď aj papkala, horšie to bolo s odgrgnutím nachodili sme kilometre kým sa podarilo 😅
@monika0001 super umelecké fotky monča 🙂 🙂 pekná pamiatka na to ked budeš spomínat na svoje tehulkovanie 🙂
@duracelko ja som sa nevedela dočkať kedy si budem môcť malú okupkať sama, aj sa mi svokra ponúkla že mi ukáže a bola prvý aj druhý deň ale ja som len zo slušnosti nepovedala že nie, na tretí deň som sa už nevedela dočkať kedy si to vychutnám aj keď plná strachu ale strašne som sa tešila. Mojej sesterke tiež mama chodila kúpať malú do troch mesiacov lebo sa bála, no zato ja som chcela už prvýkrát sama 🙂
@majulienka27 naša sa budila 3-4 krát za noc.. mala reflux, tak to bolo trochu náročné... tiež sme ju dlho nosila na rukách opretu o plece kým sa jej ulavilo.
@monika0001 krásne fotky, hneď idem pozrieť aj ostatné
@majulienka27 no mamy su rôzne...mám este jednu sesternicu, bývajú spolu v dome a malý bude mat už 5 rokov spáva s babkou a dedom v posteli.. a jeho rodičia na poschodí.. babka ho okúpe, urobí grísik a dá ho spat... a to takto u nich funguje od malička, malý nebol kojený, a jeho mame sa nechcelo vstávat a pripravovat mu mliečko tak to robila babka...
@duracelko Bože katastrofa, ja by som nedovolila aby som bola ukrátená o tie všetky chvíľky či už tie menej príjemné (nočné vstávanie), alebo o tie ešte krajšie ako je vstávanie ranné mojkanie, pusinkovnie, nasilu otváranie viečok a iné krásne chvíle kôli mojej pohodlnosti, niektoré matky sú hotová katastrofa 😠
@majulienka27 ja sa tiež niekedy čudujem takýmto mamičkám čo chcú dieťatko a potom nemôžu niečo pren obetovať, napr. svoje pohodlie... tiež som čítala v nejakom časopise, nejaká mamička má problém s tým že nechce svoje dieta dojčiť že ako to povedat v pôrodnici, aby jej zastavili laktáciu... normálne nad tým krútim hlavou 😠
@duracelko presne tento článok som aj ja čítala, nepochopím také matky, načo sú im deti ☹
@duracelko to som čítala aj ja..a rozum sa mi nad tým zastavoval...však kojenie je pre bábo najlepšie...nechápem matky ktoré kvôli fajčeniu radšej nebudú kojiť dieťa...len aby si čím skôr zapálili...je to sebecké.Však kojením sa buduje ten vzťah medzi matkou a dieťaťom a i keď toto je bude moje prvé bábo myslím si že je to neopisateľný zážitok ktorý nechcem premeškať....a strašne sa na to teším...len pevne dúfam že sa malému podarí prisať hneď po narodení 😒
@monika0001 krásne fotečky Monči...peknú pamiatku budete mať 🙂
@cokoladka79 no jasna uplne v pohodke som juoprala a aj ozehlila na slabucko) 😉
ahojte babenky,prosím vás ako často vám počas dna tvrdne bruško?mne sa zdá,že dost často a lekárovi idem až za dva týždne,lebo má všetko plné...,sestrička ma nemala kam už objednat,teraz som z toho hrozne nervozna a bojím sa aby bolo všetko v poriadku,brucho ma nebolí,ale cítievam taký tlak v podbrušku,aj bábo kope ako na futbale,ale aj tak mám strach,aby sa nič nestalo ,pri prvom som nič také necítila...
@anna249 aj moj muz to berie osobne ,ze nechcem.Vysvetlujem mu ako to je,ale on si tvrdi stale to svoje.... 🙄
@duracelko to mas uplnu pravdu.Ja sa tiez tesim ako si budem babatko uzivat a ako si vsetko urobim podla svojho.A tak to aj bude.Moj muz je pri mne a povedal,ze nema problem ani jednu od nas vyhodit 😀
@monika0001 no to su pekne fotky,krasne brusko mas.A ako sa citis?
@zojka05 a ako casto cca kolko krat?Mne vcera tvrdlo cele poobedie az kym som nesla spat.A co ist na pohotovost,ze sa necitis dobre a tvrdne ti brusko?tam ta skontroluju....
Ahojte, dievcata,
rozmyslam, kedy zacat s pranim a zehlenim veciciek, teraz je to asi este skoro. Myslite, ze staci, ak zacnem od 33tt? Co sa tyka porodnice, tak sa chcem zbalit tak okolo 32tt. Ako ste na tom vy? Ak si myslite, ze to je neskoro, napiste mi , prosim, nemam s tym skusenosti a som vam za rady vdacna.
Co sa tyka kojenia , tak sa nan strasne tesim, aj ked to urcite bude tazke, dufam, ze sa mi bude dat kojit a nocne vstavanie a pod., to predsa patri k babatku, chcem si ho vychutnat cele, aj s tym prijemnym , aj s tym menej prijemnym. Vsak je to moje dieta, to zastavenie lakracie a pod.- nechapem.
@zojka05 neboj, to je normalne, mne sa tiez zdalo, ze mi tvrdne pricasto: rano, popoludni, vecer, v noci sa na to budim, lebo niekedy je to dost neprijemne, cez den, ked som v praci mi asi tvrdne najmenej, alebo len nemam cas to vnimat... Navyse vecer mavam aj bolesti dole, myslim, ze je to panva, resp. panv. kosti a tiez sa mi tazko chodi, ked som trocha dlhsie na nohach, ale dakedy aj ked idem v robote na obed, co musim prejst len cez cestu a to mam sedavu pracu... Takze som sa bala a vsetko som povedala doktorovi, ale vysvetlil mi, ze je to vplyvom nejakeho hormonu a je to normalne, zle by bolo, keby to stvrdnutie bolo prilis dlhe a hlavne s tlakom na rodidla, vtedy treba ist hned do nemocnice. Vysetril ma a vsetko je ok, tak pre istotu sa nechaj tiez pozriet, budes kludnejsia a na to tvrdnutie pomaha napr. kupel... 😉
@erika12345 ahoj, ja riešim podobný problémik, kedy zacat prat.... zatial som si oprala len veci pre seba do porodnice, keby nahodou, veci pre babo uz by mi hadam niekto opral, aj tak by este dlho trvalo kym by nas pustili domov s pripadne predcasne narodenym babom... Ale definitivne chcem zacat prat, ked nastupim na matersku, 4o je u mna presne za mesiac. no to bude ten 33./34.tt .
viem ze niektore uz maju poprane, takze aj keby sa rozhodnes teraz, nic nepokazis 😀
@honeybunny81 dakujem, tiez ma napadlo, ze pre seba by som mohla mat nachystane, aspon take bezne, lebo v podstate kedykolvek sa moze nieco skomplikovat a budem musiet ist lezat.. Len mat aj oprate pre babo sa mi zda este fakt skoro, kedze mam termin len na konci maja, vsak tie vecicky ani nebudu vonat, skoro budu citit novou komodou. 😉 Aj ked viem, ze tym nic nepokazim. 😀
@monika0001 krasne fotky, budete mat peknu pamiatku 😎 asi si ma inspirovala, tiez nahovorim mojho na nieco podobne, i ked Vy ste si ich asi dali robit v atelieri, vyzeraju profi, my sme teraz kupili novy fotak/zrkadlovku prave kvoli babätku, aby sme mali pekne fotky 🙂

@cokoladka79 urcite hej, teda aspon ja. Ja uz ju dokonca mam aj opratu. Nemam sice emitex ale red castle, ale to je jedno. 😀