icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

mandy29
7. mar 2011

https://www.modrykonik.sk/fotoblog/domika007/cl...

pozrite si to...zaujímavý článok 😉

lucia80
7. mar 2011

@alena24 jej, tak to ste už pekní velikí. Ja idem na sono v stredu a tiež som veľmi zvedavá, akú váhu nosím v brušku, keď sa ledva vlečiem. Môj lekár mi totiž sono nerobieva, takže naposledy sme boli v 22. tt a to bolo okolo 480g.

@pran krásne fotky, aj sa tým živíš? Lebo toto sa mne veeeeeeľmi páči. A malinký je nádherný, tie úžasné kukadlá, budeš mať čo robiť baby spred domu odháňať 😉

alena24
7. mar 2011

@pran krasne fotky 😉 urcite sa velky brat tesi tiez na surodenca 😉

@lucia80 jej my mame aj rovnaky termin tak by sme mali mat drobcov cca rovnako velkych 😉 potom napis ako dopadla poradna, drzime palce nech sa pekne ukaze. ked ho/ju tak malinko vidite. Inak tvoja dcerka ma krasne meno, my sme tiez uvazovali o Sofii keby sme mali dievcatko, ale nakoniec sa z toho vyklul chlapcek 😉

arusska
7. mar 2011

ahojte baby, nejako nestiham. No my mame UZ za sebou minuly stvrtok a vazili sme 1450g a vraj sme o tyzden vacsi ako podla terminu tak uvidime. Tento stvrtok idem do poradne, mavam take tlaky v brusku ze uz som zvedava co mi na to doki povie. Uz sa nam to pomaly vsetkym blizi.

pami2
7. mar 2011

@arusska ake zvyknes mat tie tlaky? ja som mala vcera take bolesti ako pri MS asi na minutu-potom to preslo a potom hned zase..ziadne 15 min intervaly, ale hned za sebou..no moj lekar mal dnes dovcu, tak som sa nemohla nikoho opytat...tie tlaky zvyknem mat tiez, akoby ma brucho tahalo k zemi..ale citim aj maleho ako kope v podbrusku, tak to pripisujem tomu, ze sa maternica roztahuje..

arusska
7. mar 2011

@pami2 no ja mam take bolesti v podbrusku akoby mi chcelo brucho prasknut. Ak do toho mala este kope tak to je ukrutna bolest, trva to tak 15minut v kuse no a potom to povoli. Ale nastastie to mavam len tak 1-2x denne. Doktor mi kazal magnezium aby sa ukludnili stahy maternice.

pran
7. mar 2011

@mandy29 jooj, teraz mam brusko mega, ale hlavne aj prdel a stehna 😖 Ale co uz, hlavne nech sme obaja zdravi, postava je druhorada. Ano okrem ineho aj fotim profi. Este som sa pohrajkala:
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/...
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/...

@alena24 Ano maly se velmi tesi na braceka, o sestricke nechcel ani pocut, tak je rad. A celkom si aj uvedomuje, ze zpociatku bude len lezat a nebude sa s nim hrat, tak som zvedava, ci aj realita bude taka ruzova.

mandy29
7. mar 2011

@pran tá čiernobiela fotka je úžasná 🙂 si fakt dobrá 🙂

lucia80
7. mar 2011

@alena24 no ja dúfam, že sa aj tentokrát vydarí dievčatko 😉 a keď nie, tak to bude 1:1 😀. Chceme ale prekvapko, takže musíme vydržať do pôrodu. Napíšem potom koľko vážime, sama som zvedavá, lebo ma vtedy naplašil, že bude tučné, tak aby som sa moc nenarobila potom 😒 A Adamko a Jakubko boli niekedy moje mená, a vidím že sú stále najobsadzovaniejšie, sú jednoduché a pekné zároveň. Ja ale ešte nie som na 100% rozhodnutá ani pre dievčenské ani pre chlapčenské meno, to som asi jediná 😵 Sa normálne bojím, čo mi vylezie z úst pri pôrode 😀

alena24
7. mar 2011

@lucia80 😀 aj jedna znama sa nevedela rozhodnut medzi dvomi menami, chcela but Tomaska alebo Jakubka a nakoniec jej robili sekciu a na meno sa spytali jej manzela a ten ho pomenoval. Vybral Lukaska 😀 Najskor bola nahnevana ze to nebolo jedno z `jej` mien ale potom bola rada bo ona je dost nerozhodna a verim tomu ze aj po porode by este vahala 😀
Nas maly je tiez vacsi, ale beriem to s rezervou bo UZV len odhandne vahu a je tam dost aj odchylka, aj vela babam tu sa stalo ze im povedali ze babatka budu mat 4200 gramov a mali 3800 gramov, a tych 400 je dost velky rozdiel 😉

lucia80
7. mar 2011

@alena24 no zbohom, len to nenechať na manžela, to by som sa zbláznila čo by on vybral za meno. Prvé zahlásil že Kevin ale stačil mu môj pohľad, že no dobre, tak si vyber sama 😀 Pri Sofii tiež najskôr žundral, že či nemôže byť obyčajná Zuzka, a až keď sa s tým nejak zmieril, tak som mu povedala, že bude mať mená dve. No bol skoro na infarkt, ale zmieril sa s tým. A on jej od začiatku aj tak hovorí Jasmínka alebo Žofka, a tak sme si na to zvykli, že bola viac Jasmínka a Žofka ako Sofinka, ale teraz je to už menej. Tak sa budem musieť nejak rozhodnúť nech to pri ňom neriskujem.
A tá váha, to je pravda, tak verím že budeme "v norme", stresovať sa pre to nemienim 🙂 , veď to nejak zvládneme, no nie? 😉

macka381
7. mar 2011

@arusska @pami2 tie stavy bruška čo opisujete som mala aj ja a dosť blbo som sa pri tom cítila a ked som povedala svojej dr. tak mi povedala, že toto je to "pravé" tvrdnutie bruška. Našťastie som to mala iba raz, aj ked to bolo 4x za den, ale vraj do tých 10x za den je to v pohode podla dr. Takže mi šla predpísať magnézium, ale to už beriem dávno aj bez jej predpisu.

majulienka27
7. mar 2011

@lucia80 ja sa tiež neviem dočkať koľko vážime, sono som mala v 20 tt a malý mal vtedy 430g, terraz idem 14. tak sa veeeeeľmi teším 😅

arusska
8. mar 2011

@lucia80 ale ved meno do prichodu pani z matriky si mozete zmenit bez poplatku. Potom uz len za poplatok. 😀

avenev
8. mar 2011

Kedy sa moze zacat chodit von s majovym babatkom po prichode z porodnice ? A kedy sa odproruca prijmat navstevy doma , myslim najblizsiu rodinu?

eviitka
8. mar 2011

@avenev Ahoj,no ja si mysslim,ze prechadzky vonku s babom zavisia aj od pocasia,mozno by som tyzden pockala,aby sa babo adaptovalo na novy pribytok a ked bude vonku pekne,sup s nim na slniecko..a navstevy? ked su vsetci zdravi,tak postupne kludne tiez od tyzdna. Ty spominas rodinu,ale ked mne je suseda ako sestra,tak ju teraz nemam mesiac pustit k babatku?chapes...

majulienka27
8. mar 2011

@avenev prechádzky to ani sama neviem ale ja budem malého dávať čo najskôr záleží od počasia, bývame v rodinnom dome tak zo začiatku len pár minút do tieňa ale tak asi od týždňa ako písala evitka, na také sídliskové prechádzky by som si počkala viac, a návštevy k nášmu prvému bábätku chodili od prvého dňa čo sme boli doma, nie zas každý ju bral na ruky tak mi to až tak nevadilo, ona si bubkala v spálni a návšteva sedela v obývačke a vôbec sme neboli chorý, doteraz bola chorá raz ak nerátam soplíky, samozrejme chorých by som ani dnu nepustila, aj keď si myslím že taký chorý človek má dosť súdnosti aby k tak malému bábu ani nechodil. 😉

erika12345
8. mar 2011

@avenev prechadzky by aj mna zaujimali. 😉 Ja som mala taku predstavu, ze co najskor, na taky druhy, treti den, co budeme doma, jasne, ze podla pocasia a na zaciatku len na chvilocku, tak 20 min a niekde, kde nebudu ludia. A samozrejme, ze to bude zavisiet od babatka, mozno pojdeme az o tyzden, to je len taka moja predstava. 😉 Mozno budeme len doma, aj ked to by som nerada, lebo byvame v panelaku a nie je tu dobry vzduch. A co sa tyka navstev, tak tie budu zalezat od toho, ako sa budeme s babatkom citit, ak to bude o.k., tak kludne aj hned, ked prideme z porodnice, lebo je mi jasne, ze kazdy chce babatko vidiet. Ale ak mne nebude dobre alebo ak babatku daco bude, tak smola, rodim 1. krat, tak fakt neviem, ako sa budeme citit. 😀 A jasne, ze ak bude niekto chory, tak hadam nas nepride umyselne nakazit a najskor sa vylieci.

elsanka
8. mar 2011

Ahojte..... ja som rodila syna v Spanielsku a mozem vam povedat, ze co sa tyka navstev, nedali mi vydychnut. Bola som sama na izbe, syna som si doniesla hned z porodnej saly so sebou a v izbe ma uz cakala mamka aj svokra. Odvtedy az do samej noci sa tam dvere nezatvorili, prislo asi 30 ludi a to neratam kvetinara, ktory chodil s kvetinovymi kosmi...nazbieralo sa mi ich v izbe asi 20.Zda sa, ze nikto nehladel na moznu nakazu, ale stastie prialo a maly bol zdravy ako repa. Oddych nastal vlastne az potom ako som prisla domov, tam sme uz boli len uzka rodina. No a co sa tyka prechadzok, riesili sme ich v podstate uz na druhy - treti den co sme boli doma. Je pravda, ze syn je novembrovy, ale slnka bolo az- az. Kratky pobyt vonku na peknom pocasi nikdy nie je na skodu, hlavne ak je prilezitost rodinneho domu ci blizkost parku.Nenechavat dieta na priamom slniecku, lebo pokozka je prilis jemna a hned pochyti farbu (vlastna skusenost) a ak, tak naozaj len na minutku. Ale ved nakoniec same uvidite ako sa budete citit a koho budete mat vedla seba na pomoc v prvych dnoch. Verte, to urobi vela. Nezabudajte, ze moze prist aj poporodna depka a ta si s vami bude robit co sa jej chce, aj ked si neviete vysvetlit preco.........

eviitka
8. mar 2011

@mandy29 velmi dobry clanok,hoci sa porodu vobec nebojim,po nom som sa nanho zacala tesit,verim,ze vsetky pocity sa prenasaju na babatko a to sa bude tesit von tiez 🙂)bola som si vcera pozriet porodnicu v TT a som spokojna

honeybunny81
8. mar 2011

@erika12345
@majulienka27
@eviitka
@avenev
My sme sa na prechadzky dokonca pytali aj doktorky aj pediatra ktori sa zhodli ze pokial nemrzne alebo neni vonku 40 tak aj na druhy den. Adaptacia na vzduch v panelaku nema vyznam.
Co sa tyka navstev to je na kazdej z nas ako sa na to citi. 😀

mandy29
8. mar 2011

@eviitka ti poviem že aj ja som sa po prečítaní toho článku začala tešiť na pôrod 😉

pran
8. mar 2011

Ahojte, myslim, ze na prechadzky, pokial bude dietatko v poriadku, mozete chodit ihned. Urcite je vonku lepsi vzduch ako doma. A v maji bude predpokladam krasne (ani zima, ani horucavy).

aaddeell
8. mar 2011

@mandy29 no zaujimavy clanok a s nim sa mi vynara otazka chodite alebo budete chodit na predporodne cvicenia?
tie co ste ste uz rodili co si myslite o tychto cviceniach pomohli vam pri porode?

pepi_petra
8. mar 2011

@mandy29 naozaj zaujimavy clanok, 😉
@aaddeell Ja nemam kam chodit na predporodne cvicenia ,lebo u nas ani na okoli nic take nieje 😠

eviitka
8. mar 2011

@aaddeell adel,ja cvicim od 3 mesiaca tehotenske,a inak cely zivot,neviem si predstavit,ze pocas tehotenstva by som nic s telom nerobila. A na 110% si bud ista,ze ti to pri porode pomoze. Objednala som si aj 4DVD s tehu cviceniami-Zoru,pilates a nejake dalsie dve,aj na kondicku,aj len na loptach natahovacie,take vegetacke,ale v kazdom pripade sa pretiahnes,zrelaxujes a co je najdolezitejsie-posilnujes stale panvove dno...No ktoru by to napadlo precvicovat ho len tak? Ja si davam zalezat hlavne na cviceni.My tu v Seredi mame super cvicenia s porod.asistentkou a aj ked sme boli na exkurziach v porodniciach,vsetci nam potvrdili,ze tie zeny,co cvicili,rodili lahsie..cize ja sa preto porodu vobec nebojim,pretoze tie roky cvicenia sa musia odzrkadlit,verim tomu. A dolezite je to aj pre drzanie tela,aby ta nebolel chrbat,aby neochabli tricepsy,neopuchali nohy,...vazne nechapem baby,co dobrovolne so sebou nerobia nic,podla mna si to pocas porodu a hlavne po nom,ked zacnu makat kolo babatka-" vyžeru "

mandy29
8. mar 2011

@aaddeell ja nechodím na žiadne cvičenia...nemám nejak čas a poviem ti pravdu, vôbec sa mi nechce 😒

lucia80
8. mar 2011

@arusska dúfam že to nebude nutné, nejak sa dovtedy musím rozhodnúť 😉 ale dobre vedieť pre každý prípad

irenea
8. mar 2011

@eviitka mozem ti zodpovedne prehlasit, ze mam za sebou dva porody, ani pri jednom tehu som necvicila, a porodila som velmi lahko, ziadne kila navyse som nemala, takze je to vec nazoru....a vies, keby si nemohla pre nieco, ja neviem zdravotne problemy cvicit, alebo by si jednoducho nemala cas ci chut...no mozno si to nevies predtavit, ale realita je ina ako predstav...a prepac, ze reagujem ale nedalo mi to...zivot je proste o inom, ak mas cas venovat sa len sebe, tak je to fajn, ale s tymi percentami si to naozaj prehnala...tak sorry

irenea
8. mar 2011

@mandy29 super nazor, zdielam ho....nie kazdy ma na to chut