icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

evka3887
8. mar 2011

@irenea
@mandy29 pre mna osobne je uz obuvanie jedno velke cvicenie....a trva dlhsie ako 12minutovy beh... 😉

irenea
8. mar 2011

@evka3887 presne ako pises.....realita je naozaj taka, ja sa narobim aj v sprche, dychcim ako lokomotiva, ale co uz, dotiahneme to do konca...

mandy29
8. mar 2011

@irenea čo sa tu budem na niečo hrať? som prosto na to už lenivá, prídem z roboty a som rada že som živá, akurát čo mi pomáha tak pri pc sedím na fit lopte...ja som ani predtým nejak necvičila. Možno keby som cvičila tak ako evitka predtým než otehotnela tak by som cvičila aj počas tehu, ale ja som strašný lenivec 😀

evka3887
8. mar 2011

@irenea a vidis ..dychciiis....takze mas nacvicene aj dychanie...🙂)) nase mamy rodili bez epiduraliek , kurzov, nadstandarnych izieb....je super , mat vsetky tie vymozenosti po ruke , ja budem prvorodicka , ale nejdem zas za kazdu cenu do extremu....

mandy29
8. mar 2011

@evka3887 no presne tak....nech už je teplo nech len nasúvame topánočky...dnes som si zabehla na bus len asi 5 m a poviem ti že som mala teda riadne dosť...ani nie tým že by som bola zadychčaná, ale normálne že mi zavadzalo brucho 😀 😀 😀

mandy29
8. mar 2011

@evka3887 zdieľam tvoj názor ohľadom tých vymožeností...myslím že sme veľmi precitlivelé na bolesť...nehovorím že keď je možnosť si to uľahčiť tak prečo nie, ale ja si to pekne nechcem uľahčiť...chcem to prežiť pekne naplno 😉

evka3887
8. mar 2011

@mandy29 mne vadi ked sa vyzleciem , ze mam ciciny na bruchu a taky divny pocit to je..:D :D inaq ....zazrela som ta s manzelikom v poradni min. vikend, my sme akurat odchadzali ....ale tak som sa hanbila , ze skocim k tebe a heeeej ja ta poznam z modreho koniiiika....:D

irenea
8. mar 2011

@mandy29 mas pravdu, na co sa hrat? na nieco co nie som? proste necvicim a basta, a ani som nikdy necvicila, ale ten porod to naozaj neovplyvnuje, kazdy porod je iny, a kazdy mame inu telesnu schranku....takze asi tolko, porodit to treba a ked to nepojde, pomozu nam, poradia...len treba pocuvat doktorov, nie je to med lizat, ale nikdy nevieme co sa skomplikuje, takze ja mam respekt pred porodom a nikdy nepoviem, ze sa nebojim, lebo by som klamala.....ale treba mysliet optimisticky, to zase uznavam,
a tiez som leniva mandy, no co uz s nami...ze?

irenea
8. mar 2011

@evka3887 no dychcim, hihi, lebo to brusko mam velmi vysoko a tlaci ma, ale to sa da prezit, aspon sa na sebe trochu zasmejem, ale mas pravdu, nase mame rodili bez cviceni a priprav....zvladneme to aj my

mandy29
8. mar 2011

@evka3887 mala si na sebe niečo svetlé že? čo si do mňa nebuchla? 😀 to by bola jaká sranda? Inak kočka čo išla asi po tebe k doktorovi tak je tiež tu na MK.... skadiaľ z Ke si?

mandy29
8. mar 2011

@irenea vieš čo ja sa teším na pôrod, viem že to bude bolieť ale ten koniec bude za to stáť...ako mi povedala kamoška ktorá teraz rodila že bolo to otrasné ale jak uvidela malého na všetko zabudla 🙂 nie sme prvé ani posledné čo budeme rodiť tak...zvládneme to, však to máme zakódované v sebe 🙂

evka3887
8. mar 2011

@mandy29 hej svetle tricko a popichane ruky od odberov...🙂 ja by som buchla, ale ked si vyzerala tak vazne ...:D...taka dlhovlasa , chuduckaa ? asi viem ktoru myslis ...ja som si ta vsimla , lebo si sedela s muzikom pri nasich bundaach...:D :D

alena24
8. mar 2011

ahojte baby,

ja som zas toho nazoru ze cvicenie je treba hlavne pre to aby sme sa potom rychlo vratili do normalu. Vela zien pocas tehu ale aj potom trpi inkontinenciou a ked cvicite, zarucene to pomaha. Ja na cvicenie chodievam a chodila som aj pred tym ako som bola tehotna /samozrejme to bolo uplne o niecom inom/ ale toto cvicenie pre tehotne je fakt super, pomaha mi to hlavne na chrbat. V praci sedim len za PC a to mi na chrbat moc nepomaha ale pri cviceni sa krasne uvolnim. Nie je to vobec o poteni alebo o drine, tehu cvicenie je viac o relaxacii a pohode. Po cviceni sa citim uvolnena a hlavne zrelaxovana, dobija ma to. Je ine ked niektore zeny robia manualne cely den a potom ich nutia este aj cvicit ale toto tehu cvicenie je viac o relaxacii ako o samotnom cviceni. Naucite sa pekne dychat, panvove dno posilnite, nohy a chrbat spevnite. To ci mi to pomoze pri porode, uvidim, ale myslim ze skor ano ako nie. Samozrejme su zeny ktore rodia pekne a bezproblemovo aj bez cvicenia alebo inych priprav, ale ja radsej nechcem riskovat 😉 Kamoska co robi v porodnici je miestami zdesena ake nepripravene tam zeny chodia, nevedia poriadne ani predychavat kontrakcie a potom to konci tak ze sestricky musia mamickam skakat po brusku aby babo dostali von a to uz potom tahaju zvonom bo byva pridusene.
Ja osobne by som asi tiez necvicila keby zijem v dobe kedy nase mami alebo skor nase babky, moja babka sa narobila miestami tak ze ju obdivujem ze dieta vynosila a ze sa narodilo zive. Bola uplne ina doba. Moja babka isto nesedela pred PC alebo pred telkou tolko co ja 😉

eviitka
8. mar 2011

@irenea ved samozrejme,ked ti to lekar zakaze zo zdr.dovodov,je to o inom..a samozrejme su take,ktore porodia aj bez cvicenia ako po masle,kazda sme ina..ale v kazdom priapde jej cvicenie moze len pomoct,na tom sa snad zhodneme.

mandy29
8. mar 2011

@evka3887 to mi každý hovorí že sa tvárim tak vážne ale pritom taká veselá kopa.... 😀

evka3887
8. mar 2011

@mandy29 🙂 kedy mas dalsiu prehliadku ? ja 30.3...to bude poslednaaaa....a potom Saca , kedze chcem aby ma Luptak odrodil....aj ked ho asi bavi vytacat ma....lebo hocico sa ho pytam , tak vzdy ....to viete mila mamicka , kazde tehotenstvo je individuaalne , nemozem vam nic slubovat....:DDD a ja uz mam alergiu na to slovko individualne....ked sa ho na sale spytam , kolko este a on mi povie , ze je to individuaalne ,tak neviem neviem ci sa zdrziim...:D :D

mandy29
8. mar 2011

@evka3887 aj ja 30.3. 😀 a na ktorú si objednaná?

evka3887
8. mar 2011

@mandy29 no super.....🙂 10:40.....ale samozrejme ratam este taku hodku ako je zvykom....🙂 vezmi termosku , bezkofeinovu kavu a pokecame......:D

mandy29
8. mar 2011

@evka3887 takže sa uvidíme bo ja som na 11,00 😀

evka3887
8. mar 2011

@mandy29 no pekne.....🙂 tak to sa vidime....juj len aby sme sa vosli do vytahu.....to uz bude len tak tak...🙂)

mandy29
8. mar 2011

@evka3887 😀 😀 😀

moniq83
8. mar 2011

@majulienka27 ahoj aj ja idem na usg v pondelok 14eho..hihi...jaaaaaaj teraz som si spomenula ze ty nerodis v saci ale v kosiciach..no tak nic...aspon posli sonofoto.. 😉

duracelko
8. mar 2011

@alena24 ja som chodila pri svojej dcerke do kurzu pre tehotne, cvičili sme na fit loptách, na karimatkách, učili sa dýchať... ale žeby mi toto cvičenie pomohlo k lahšiemu pôrodu nemôžem povedať... ale bola som viac pripravená a poučená ako dýchať... takže prvorodičkám túto prípravu odporúčam...

duracelko
8. mar 2011

čo sa týka cvičenia poznala som jednu maminu čo chodila do posilovne s bruškom a fakt poctivo cvičila... nenechala to ani v tehotenstve pri obidvoch detoch 🙂 🙂
😲 😲 ale fakt nechápem ženy ktoré su vraj na "rizikovom" prestanú chodiť do práce (lebo sa im nechce) a chodia este aj cvičit, a vôbec nič im nie je ... ved tehotenstvo nie je choroba, nemusí sa dať každá hned vypísať že ja som riziková... česť výnimkám (diabetičky, epileptičky, také čo prekonali potraty) tie musia dodržiavat kludový režim...

majulienka27
8. mar 2011

@irenea ja tiež súhlasím, ja neviem prejsť pár krokov aby mi brucho netvrdlo a nie to ešte cvičiť to by som sa už rovno mohla zbaliť do nemocky, u mňa aj obyčajné upratovanie alebo nakupovanie pripadá ako šport, po ktorom som neskutočne vyčerpaná a nie to ešte cvičiť 😎

majulienka27
8. mar 2011

@moniq83 rada by som poslala ale žiadne nedostanem 😢 , moja dr nerobí foto tak sa musím uspokojiť s tým jedniným čo mám z 12 TT a tam toho veľa nie je vidieť, ale čo narobím hlavne že ho uvidím 🙂

macka381
9. mar 2011

@alena24 plne s tebou súhlasím, že cvičenie môže v maximálnej možnej miere pomôcť k lahšiemu rodeniu a taktiež naučiť sa správne dýchať alebo predýchavať kontrakcie. Ja som už predpôrodný kurz skončila, čo je škoda, lebo vždy som odtial prišla taká uvoľnená a zrelaxovaná a k tomu ešte príjemná pani s príjemným hlasom, ktorý ma takmer uspával 🙂
Inak vraj si v pôrodniciach veľmi chvália rodičky, ktoré absolvujú predpôrodné kurzy prípadne sa venujú cviečeniu, lebo tieto ženy sú viac pripravené. Mne to osobne veľa dalo, netvrdím však, že tam budem vedieť predýchavať kontrakcie ako na kurzoch, ale pani z kurzu povedala, že všetko závisí od toho ako bude prebiehať samotný pôrod a možno aj zabudnem ako správne dýchať.....netreba sa vraj báť, musíme byť pripravené na všetko...

irenea
9. mar 2011

@mandy29 veru, mas pravdu....a naozaj ten pohlad na babatka stoji za to, a pravda je aj to, ze v tom momente ako sa vyclupnu, na vsetku bolest zabudnes...zeny su proste silne bytosti

irenea
9. mar 2011

@majulienka27 ved to, tieto posledne tyzdne su tazsie, hlavne vecery, ked uz neviem ako si mam lahnut, to sa len prehadfzujem a hladam spravnu polohu....aj zametanie mi uz robi problemy, tak co uz no....dnes to mam za 55, tak uz nech to ubuda...

strudlik
9. mar 2011

ja tiež chodím cvičiť raz do týždňa, ale u nás to funguje tak, že 30-45 minút sa cvičí (predýchavanie kontrakcií, zadržiavanie dychu, posilovanie panvového dna, a také naťahovacie cviky na chrbticu, nič namáhavé) a zvyšok nám gynekologická sestra rozpráva - o priebehu pôrodu, o starostlivosti o dieťatko, šestonedelí, kojení... mali sme aj prípravu pre oteckov, kedy im hovorila, ako prebieha pôrod a čo sa od nich očakáva ak budú pri mamičkách... ja tam chodím veľmi rada, aj keď nemôžem cvičiť všetky cviky kvôli tvrdnutiu bruška, ale pre mňa sú najpodstatnejšie tie informácie, ktoré sa dozviem... bude to moje prvé dieťatko, takže som rada za každú radu, ktorú od nej dostaneme... a je to fakt veľmi milá osôbka, takže tie cvičenia mám veľmi rada a vždy odtiaľ prídem taká nabudená a natešene rozprávam manželíkovi čo všetko som sa zas dozvedela.... takže myslím, že tieto predpôrodné prípravy majú svoje opodstatnenie, ale pre ženy, ktoré to potrebujú... keby to bolo len o cvičení tiež by som asi nechodila...