icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

kukujka
1. máj 2011

@v.elen ahoj ja som na materskej od 12.4 a tiez mi zatial nic neprislo asi musime len dalej cakat mne to posielal zamestnavatel tak dufam,ze to nepokazil

cokoladka79
1. máj 2011

@aaddeell podľa mna ano, treba to oznamit - Socialka neplati automaticky (by som sa aj čudovala 😎 ), našla som toto zo 7/2010, uverejnené v HN, takže podľa mna dost dôveryhodný zdroj, ak to medzičasom nenovelizovali: Poistenkyňa, ktorá je zamestnaná alebo je povinne poistenou samostatne zárobkovo činnou osobou a vznikol jej nárok na materské, je sporiteľkou starobného dôchodkového sporenia. Ak chce, aby za ňu príspevok do druhého piliera platil štát, treba, aby podala príslušnej pobočke Sociálnej poisťovne podľa miesta trvalého pobytu písomné Oznámenie sporiteľa o účasti na starobnom dôchodkovom sporení (časť A). A to do 30 dní odo dňa, v ktorom nadobudlo právoplatnosť rozhodnutie o priznaní materského.

cokoladka79
1. máj 2011

@aaddeell http://www.socpoist.sk/616/1567s?prm2=13165 mrkni link, malo by to byt to tlačivko.

michala1515
1. máj 2011

@cokoladka79 @aaddeell kocky, ja som kvoli tomu II. pilieru volala do socialky, ked som v marci nastupovala na MD, povedali mi, ze od 1.1.2011 to uz netreba oznamovat, robia to automaticky.

saeda
1. máj 2011

fiiiha, tak ja to nechapem...som na materskej od 6.4. a doteraz mi papier zo socialky o priznani materskej este neprisiel...tak ja nechapem ako to robia a v akom poradi.... ☹

cokoladka79
1. máj 2011

@michala1515 aha, no to som pisala, že ak to medzičasom nenovelizovali, je tam inak uvedene do 31. decembra 2010..... tak dufajme že nie.

eda28
1. máj 2011

@aaddeell Ja som sa tam bola pytat hned ako mi prislo oznamenie o priznani materskej a pani na soc. mi povedala, ze ten II. pilier staci nahlasit az po narodeni dietata, ale aspon mi dala hned papiere a tam sa to len niekde zaznacuje a to je cele, plus kopia RL dietata a staci ked to prinesie manzel. Treba tam ist do 45 dni od nar, dietata.

lucia80
1. máj 2011

@aaddeell tak ako píše @michala1515 po novom, teda od 1.1.2011 by to mal štát deliť automaticky a až keď budem prechádzať na rodičovský príspevok, tak sa mám prísť ohlásiť. Tak aj mne povedala teta na sociálke.

mipolka
1. máj 2011

Ja som na materskej od 3.4. a tiez som doteraz nic nedostala, asi zajtra zavolam na Socku. Na druhy pilier som sa tiez pytala u nas v TN a vraj si o to musim poziadat sama, takze vidim co pobocka to ina informacia..... ach jaj 😠 Keby aspon mali na web stranke jednoznacne informacie....aby clovek nemusel citat medzi riadkami...

v.elen
1. máj 2011

@kukujka ja som si to bola pre istotu zaniesť sama na sociálke, ale mala som dve tlačivá, pretože si uplatňujem materské aj z práce aj z toho čo som si doplácala do maxima.. Tak som zvedavá, čo mi kedy príde 😉

@michala1515 @aaddeell ja som sa tiež na to pýtala na soc. a pani mi povedala, že II. pilier treba nahlásiť až keď skončí materská a prechádza sa na rodičovský príspevok, tak ako píše @lucia80

Inak ani som nečakla, že sa tu rozpúta takáto diskusia 😀

arusska
1. máj 2011

veru veru aj ja mam take info ze to treba nahlasovat az po prechode na rodicak. A ozaj co nikto nerodi??? 😀

cokoladka79
1. máj 2011

@arusska no, evidentne ked sa chceš dopatrat nejakeho info zo Socialnej poistovne, aj porod sa ti zastavi 😝

andysok
1. máj 2011

Dievčatá ja ešte nosom na materskej a ten list už mám vyžiadala som si ho uz vo februári a poslal mi ho zaciatkom aprila

mia_m
1. máj 2011

@mipolka to je v poriadku, oni ho vyplacaju mesiac dozadu, t.j. ked mas narok na matersku alebo rodicak za april, tak ti ju vyplatia v polovici maja, mne vyplatili v aprili adekvatnu cast za marec, kedze ja som na materskej od 20.3.

alan1
1. máj 2011

@v.elen Ahojky elen, 🙂 , ako sa Vám darí? K tej téme SP, ja som podávala resp. zamestnávateľ žiadosť o materské 25.3. v TN a vyrozumenie mi prišlo 26.4. Tzn. cca nejaký ten mesiac im to trvalo. Tak vydrž, už si úrčite na rade! 😉 Ako sa cítiš? Ja už som včera myslela, že pôjdeme.... ale potom som si dala vaňu 😵 a ono sa to ukludnilo. Tak snáď na Teba počkáme. 😅

evka3887
1. máj 2011

Ahojte....takze z povodneho terminu 15.5. sa nam podarilo aprilovcatko.....na zeleny stvrtok - 21. 4 . 2011 - Jakubko - 3,9 kg a 51cm.....🙂 drzte sa majove mamicky aj majove babatka....neskutocny pocit..🙂

v.elen
1. máj 2011

@alan1 Ahoj, no teeda mohli by ste na nás počkať.😀 Ja sa zatiaľ cítim dobre.. Aj keď by som možno bola rada, keby sa Samko (al.Adamko 🙂 🙂 ) vypýtal už na moje narodeniny, ale to asi neovplyvním 😀 Inak ty máš kedy presne termín, lebo ty si už v 38tt a ja stále v 37tt.. Tak neviem, či na nás počkáte 😉 Inak vo štvrtok na tú Ceptru asi neprídeme.. Ešte uvidíme..

paula1234
1. máj 2011

@evka3887 gratulujem ku krasnemu chlapcekovi, teda riadnemu chlapovi, nech ste zdravucki..!!! 😉 😵

weronika187
1. máj 2011

@evka3887 gratulujeeem 😵 😵 😵 je naaadherny 😵 😵 😵

majulienka27
1. máj 2011

@evka3887 gratulujem k Jakubkovi, je to riadny chlap nato že prišiel o 3 týždne skôr

mia_m
1. máj 2011

@evka3887 gratulujem ! krasne miery 😵

aaddeell
2. máj 2011

@cokoladka79 dakujem 😉
@evka3887 gratulujem 😀

aaddeell
2. máj 2011

pripajam fotky ako sa uz gulame 😎
jedna pani sa mi prihovorila v obchodnom centre na wc, ze pani vy co tu robite uz ste mali davno porodit , a co cakate dvojicky? tak ma nastvala,ale ked som sa videla na foto tak musim uznat ze uz som pekna gulka

mirm
2. máj 2011

@aaddeell dobre ranko 🙂
podla mna to vobec nieje take hrozne, uplne v pohode 🙂 aspon maly rastie a je mu dobre v brusku 🙂
inak ako sa mas? mne ide brusko do predu takze zo zadu ani moc nie je vidno ze som tehotna ale zase ked vystupujem z auta, tak najprv ide brucho potom dlho nic a az ja 🙂
aspon maly rastie a je mu dobre v brusku 🙂

mipolka
2. máj 2011

@mia_m To ja viem ze prvu matersku dostanem az okolo 15.maja, ale cakam, ze mi vopred poslu aspon doklad o vyske a priznani materskej davky. Alebo o to treba zvlast poziadat? divne...., mala by to byt samozrejmost...

mipolka
2. máj 2011

@evka3887 Jeeej, gratulujem 🙂 Ale je to riadny macek na to ze sa narodil 3 tyzdne pred terminom 😉

mia_m
2. máj 2011

@mipolka no mali by ti to poslat automaticky, po tom, co zamestnavatel poslal ten papier o nastupe na matersku na socialku, inak ja som tam volala, ked mi to nechodilo a trvalo im to 4 tyzdne, kym mi to poslali, ved maju cas, hlavne ze nas nahanaju
@aaddeell vyzeras uplne normalne, kde zobrala tie dvojicky ?? kasli na nu

inak ja uz ledva dycham, od stvrtka mam bolesti kazdy den, ja len lahnem a ani pohnut, co mam bolesti, ani chodit uz nevladzem a stale nic

mipolka
2. máj 2011

@mia_m No ved uz mas najvyssi cas...pozeram, ze si v 41.tyzdni, tak to uz urcite bude kazdu chvilku 😉

arusska
2. máj 2011

@evka3887 jeeej aký valibuk, ale zlaty. A hlavne ze to uz mas za sebou. Ja sa uz 2tyzdne neviem dockat. Zajtra mam poradnu tak snad sa to uz trosku zlomi a povie mi doktor ze uz mozeme pomalicky cakat 🙂

monika26
2. máj 2011

Gratulujem novym mamickam.
Nemate niektore taky pocit, ze sa Vam babo v brusku akosi menej hybe? Mne v sobotu v noci tak babo 2x silno koplo, ze som az vyskocila z postele a v nedelu a dnes citim, ze sa uz hybe menej. Hybe sa, ale nie je to take intenzivne ako bolo. Vo stvrtok mam termin a na poslednej poradni som bola otvorena len na 1 prst.