Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
no napr moja mama so mnou tiež mala prvé tri mesiace mrchu a keď ju potom nedostala šla k dr a on jej vraví: "Gratulujem mamičke ste skoro vo 4 mesiaci" 😀
zaujimave. ty si 7 tt tak ja musim byt uz 8???? co som sisi?
@monika0001 trošku ťa opravím, srdiečko je vidno už v 5 týždni, aj sa dá počuť.....lenže nikdy nevieš či si skutočne v 5 týždni, možno preto to trochu skresľuje....a gratulujem k tehotenstvu
@monika0001 @sedem ahoj prosim ta napis mi svoj vek a odkial pochadzas,ak mas dieta napis aj meno a vek dietata, dakujem vpisem to do tabulky
http://www.najmama.sk/clanok/223613/ako-sa-poci...
nedalo mi a uz mi je jasno, takze podla tohoto som v 7tt 😀
mne sibe uz nacisto neviem vydrzat do zajtra
@froschka tak to zodpoveda mojemu usg z minuleho tyzdna, ze sme zacinali prave 6.tyzden. ja mam dlhy cyklus a ovul az okolo 17 dna, neboj ty uz urcite uvidis aj srdiecko
ja mam teraz take zvlastne pocity v brusku, neviem ci mi to pripomina bolest pred MS alebo len take stahy, je to take neurcite, trva to chvilku a odide to , zase o par hodin to citim, sice som uz raz bola tehotna ale neviem to prirovnat, vtedy som dostala tehot. mikozu a zacala som spinit a to bola predzves MA ☹
@froschka - presne tieto stavy mám aj ja a zo začiatku som sa bála, že čo to je.. potom mi bolo povedané, že to tak má byť.. tak som spokojná 😀 pri prvom tehu som to nemala...
@jejo jasne ze ho sem pridam cela happyyyyyyyy
@monika0001 zaujimave, tiez som pri prvom MA nemala ziadne priznaky, v 7tt nebolo stale vidno srdiecko a asi v 10tt som potratila uz si to nepamatam....ale nastastie vyslo vsetko von, nemusela som na kyretaz, ani jednu MS som nemala od MA a uz boli dvojky v brusku.....bala som sa ale jako cert kriza ci to neni skoro a ze zase potratim
aj teraz sa bojim ze sa hystoria zopakuje ale verim ze nie
idem varit dolky a pak spinkat s detmi....zatial sa majte a az sa neukazem do zajtra tak na mna mooooc myslite
@hedka17 - jeej krásna!
@froschka - ja som príznaky mala. ako prvú som mala strašnú kyselinu a boleli ma prsia. inak ako teraz ale boleli.. iba to bruško som nemala... a na kyret som ja musela a najhoršie bolo že presne týždeň pred svadbou 😔 To bolo v auguste 2008 a v oktobri som otehu znova ale to sme stratili skôr ako sa uchytilo... 😔
@froschka - myslíme!!!
ahojte baby, ja som tu dlhsie nebola, prave som sa vratila z nemocnice...tymto vas chcem vsetky buduce mamicky varovat--davajte na seba pozor aj ked sa citite fit. ja som pred tehu aktivne sportovala, myslela som, ze ked budem tehu tak len vymenim cviky a budem si to uzivat. v utorok som po prechadzke v lese zacala krvacat..poviem vam totalne som spanikarila, s placom na pohotovost, ved som myslela, ze sme o babo prisli. pustili ma dnes, babo zachranene aj akcia srdca v pohode, ale nebolo mi vsetko jedno. a pritom ma nic nebolelo...a baby neviete si predstavit, ale polovica oddelenie tam boli podobne ako ja, lekar povedal, ze kazda 3 zena minimalne raz pocas tehu krvaca....takze teraz mam dopichany zadok, tabletky na udrzanie tehu...no dost neprijemny zaciatok...a ja som sa tak tesila, ze to bude najkrajsie obdobie mojho zivota..:( teraz budem rada, ak babo prezije a bude zdrave...
Momentalne som asi v 7tt, ale nikomu sme to neoznamovali, asi ani nebudeme minimalne do 13tt
nemali ste podobnu skusenost? moze sa mi vratit to krvacanie?
@pami2 nic sa neboj, toto nebol potrat teda mozno bol ale su viacere druhy, tvoj sa dal zachranit nakolko nebol poskodeny plodovy vak, ale zrejme ta namaha asi dlha prechadzka v lese to sposobila, nemala by si mat uz ine tazkosti, budes brat nadalej lieciky a vse bude ok a ver ze si este babatko v brusku vychutnas.
ja som mala potrat ale nevyvijal sa vacok a tym aj ziadne srdiecko a tak som on prisla ale dobre tak....priroda vacsinou v spravnom case rozhodne o jednicoch schopnych prezitia, nastastie som mala asi dobre geny ze to bolo vcas.
priciny su rozne geneticke mutacie cim sa v neskorom stadiu mozu vyvinut poruchy u plodu, dietatka....a uz niet na vyber ale zena ma osud vynosit postihnute dietatko, preto ak by sa ti opakovalo krvacanie neber to ako nieco zle, strasidelne ale ako dobru vec....vsetko zle je na nieco dobre ak sa ma stat ze potratis tak sa to stane, ale mozu to byt aj ine priciny preco krvcas resp si krvacala, mozno len slabsia vystelka maternice a este sa musi doformovat, ale strasne verim a dufam a drzim palce aby si pekne zdrave babatko donosila a porodila.
@froschka dakujem za podporu a uplne s tebou suhlasim. ja som za, ze radsej prist o to skor, kym k tomu este nemas vztah, nez aby som potom vychovavala postihnute dieta. mame v rodine postihnuteho bratranca a je to utrpenie pre neho aj pre jeho mamu ( postihnutie-mam na mysli kliestovy dobabrany porod, inac by bol v poriadku, takze vylucujem nejaku genetiku).
zajtra idem k svojmu gyn, tak som zvedava co mi povie. neviete nahodou, ak ma definuje ako rizikovku, co to znamena?uplna PN? castejsie navstevy v poradni?
@pami2 neni zac dakovat ved na to sme tu aby sme sa navzajom podporili.
totho bratranca mi je luto, ze to takto dopadlo a zial stava sa to casto cize treba si asi riadne zvazit kundologa akeho si vybrat. mozno na PN nebudes, iba nejaky cas a pa sa uvidi ale info nemam lebo nemam skusenosti konkretne, mozno ta necha lezat na posteli doma cele dni
ahojte baby pomaly sa mozno pridam aj ja k vam ale este som opatrna mam potvrdene // z krvy ale to mi meskala mrcha iba 1 den takze v stredu idem este raz na krv ak vsetko dobre dopadne tak mam termin 30.5.
este sme to nikomu nepovedali bojime sa lebo je to pre nas zazrak
@aaddeell - jeej tak isto sme sa to aj mi z krvi dozvedeli a máme taký istý termín zatiaľ 🙂 Držíme palce!!!!
ahojte, vitam nove tehulky a gratulujem. 😵
@pami2 sa mi riadne vydesila, chvalabohu to dobre dopadlo, davaj si na seba teraz pozor, treba verit ze to dobre dopadne, drzim palce. 😉
inak ja chodim k dr Turbovi na Chrenovu a na sono do Medicinskeho a mne sa ten termin porodu posunul, mala by som mat az 18.5. takze je velmi mozne ze sa v porodnici stretneme. 😉
no baby ja zase neviem co zo sebou, 😅 dnes som mala na plane upratovat, vcera sa mi nechcelo ked tak lialo, 😝 aj som dnes zacala ale potom sa mi nepozdavalo ako mam rozmiestneny nabytok tak som presuvala skrinky, muz ma iste vyhresi ked pride domov, ale nedalo mi to, uz som spokojnejsia.
Teraz som len nakukla co mate nove, idem rychlo zmyt podlahy kym drobec spinka, prajem vam pekny den. papa.
@froschka tesim na na zajtrajsie spravy a vdaka za pomoc. 😉 🙂
@klba vdaka a rada 🙂
bola som z deckami vonku trosku a nechcite vediet jake asocialky som tam stretla
jedno 5 rocne dievcatko inak naaaadherne vlasate az po zadok ale tak zdeptane z matere no hanba. mala dosla za mamou ze chce palicku, matka na nu ze ja ti nedam zadnu palicku, mala zase ze ale ja chceeeeeeeeem, az sa ta mala vyhistila do hysaku, matka jej hrozila ze jej vylepi po hube tak to aj povedala ze po hube a po papuli, mala dalej ziapala vrieskala mixovala sa az matka vstala a isla jej z krika odtrhnut palicku. baby pomooooooooooooc mne ked decka nieco vystrajaju nemam strach dat im na zadok na verejnosti a je pokoj, bud ma decko respekt alebo sa nauci tatkto drankat a dosiahne co chce. no strasne volaco...
opak je pravdou, netreba sa hanbit za to ze decko v obchode ci na verejnosti reve, ale za to ze mu ta matka vsetko da aby bolo ticho a spokojne. ja moje necham aj o zem bachnute v obchodaku co teda este neurobili ale az by sa to stalo tak nemam zlutovania....a viac si to nedovoli.....do placu mi je niekedy co tie matky z deti vychovaju
Baby ktora z Vas poradi, asi to bude hlavne pre mamicky co uz rodili, ale ked mate niektora skusenosti tak poradte. 🙂 Co robit ak nemam vetry, mam sa hybat minimalne, uz fakt neviem. To nemozme ani nijako cvicit? sak mi ide brucho roztrhnut ma len picha a picha a nie a nie prdnut s prepacenim. A este sa chcem opytat treba si uz teraz nejako masirovat prsia, kvoli tomu aby neboleli? 🙂
ahojte ja mam otazu okhladne kremovania prs a brucha aby mi nepukali aky krem je na to dobry? odkedy treba zacat kremovat?

@jejo kliknes si na tvoj fotoblok a napises do policka co mas nove a zobrazi sa to v tvojom infe pod fotkou