Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@paula1234 no môj už sedí, zo dna na den mu to ide lepšie, ale tiež niekedy spadne
@velvet26 ahoj, nasa cez den jedine v kociku na balkone, doobeda take 3 hodky a poobede 1,5-2hod a niekedy ju este okolo pol 6stej zalomi na 20-30 min.... a po kupani zaspava od 20:00-21:00 ako kedy, tiez sa ju snazim naucit na postielku ale nic nezabera akurat sa tam este viac rozobere, zuzle si nohy, krici a ked ju odtail nevezmem zacne plakat a stupnovat 😒 takze nakoniec vzdy skonci na ciciku a zaspi v nasej posteli, mm bol teraz 2 mesiace na tyzdnovkach tak mi to nevadilo, horsie bude ked uz bude zas spavat s nami 😀 budeme musiet nadalej skusat tu postielku... nemate nejake typy?
@veronikam tak to ti závidím, že sa ti hrá sám v postieľke, ja ho mám aj pri počítači na rukách, vydrží chvíľočku na dečke s hrazdičkou, v stoličke, ale všade iba chvíľočku, no my aj kojíme aj odsávame, ráno sa dobre napapá aj sám, cez den ako kedy. ja odsávam ráno fľašu a večer ked už spí pri telke, ale to mám potom zásoby na druhý den. spíme tiež ako ty píšeš - nikdy neviem koľko, najradšej spí, ked spím ja s ním, ale to by som potom nič neurobila, a teraz vonku, ked je tak chladno dobre spí, ale včera som ho musela prvý krát vonku v kočíku posadiť, lebo plačkal
ahojte,dostali ste uz menstruaciu po porode?Ja som dostala minuly mesiac,presne ked mal maly 5mesiacov,no tento mesiac zatial neprisla.Pri prvom som dostala skoro,a uz som mala pravidelne.Kojim este casto cez den aj v noci dva-trikrat.Tehotna dufam niesom 😒 .testla som,negativny
@veronikam a akú máš odsávačku - ja Avent, elektrickú, keby som ju nemala tak už sme dávno na UM, a koľko tebe trvá odsať 100 ml?
@alzbetka71 vies co ja mam elektricku medelu a mam velmi vela mlieka, zasobujem aj jednu mamicku co ma malo. Ja mam tyzdenne navyse zamrazene 3-4 litre mlieka. Odsat jeden prsnik mi trva cca 7-10 mint a odsajem vzy minimalne 2 dcl z jedneho, Odsavam najnovsie 3 krat denne, rano, na obed a vecer. Ked mam plneprsia tak aj castejsie. V noci neodsavam, uz som si tak zvykla.
@veronikam Ty brďo, tak to ti je fajn. A to som si myslela, že aj ja mám veľa mlieka. Ja odsajem ráno 200 ml. mlieka, ale trvá mi to 1/2 hodinu a potom večer pri telke odsávam tiež asi 200 ml mlieka a tiež to trvá 1/2 hodinu až hodinu, medzitým kojíme ale to ako kedz sa mu chce, a ráno o 6.oo hod sa napapá riadne. Presne je to o zvyku, ja som zo začiatku bola z toho nešťastná, ale teraz mi to už ani nepríde. A to budeš mať aj problém prestať s mliekom, pri takom množstve. A ešte kojíme skoro len z ľavého prsníka a tam mám o poznanie viac mlieka a aj keď odsávam tak mi to ide omnoho lepšie.
@alzbetka71 Inak mala si pravdu s tym striedanim cipkov - paralenovy a nam kazali nurofenovy (ale je to v podstate Ibuprofen) 😉 No a v noci sme mali teplotu 38,9, tak sme davali zabaly a cipky ☹ rano sme boli u dr. a vsetko je oki, crp v poriadku, moc v poriadku, uska, nostek, hrdielko - vsetko oki a horucky staaale 😢 tak ja uz naozaj neviem....
@alzbetka71 No veru neviem ako potom s tym prestanem. Chcela by som vydrzat kym bude mat maly rok a potom uvidim. Ja od zaciatku len odsavam, nepodrarilo sa mi kojit.
@weronika187 ak má crp v poriadku tak to bude chrípka nevravela doktorka?
@weronika187 ako dlho mate uz teplotku? My sme mali 3 dni a potom sa mala vyhadzala na brusku, dost ju to svrbelo skrabkala sa - SIESTA CHOROBA
@alzbetka71 nie, chripka to vraj nie je...ale dr. mi spominala tu siestu chorobu, ako napisala @michaela.g , ze sa mozeme vysypat, ale nemam s tym nic robit, vraj to bude poklesom teploty a zmizne same....
@michaela.g zacali nam v nedelu vecer a odvtedy to nie a nie zrazit, po cipku na par hodin klesne na 37,2 a o nejake 4 hodky sme znovu mali 38,1 - 38,5, v noci 38,9 ☹ ked sa princeznicka vyhadzala, potom uz teplotu nemala? a preslo to cele uplne same od seba?
@kakakina ja som este menzes nedostala, myslim, ze pokial budem kojit asi ho ani nebudem mat, no to som zvedava ked ho dostanem, asi to nebude sranda..uz aby som si radsej nakupila vlozky, ale kojit chcem co najdlhsie ako sa bude dat..tak si zatial uzivam obdobie bez vloziek chvalabohu.. 🙂
@paula1234 este sama nesedi, ked jej podam ruky, tak sa vysvihne a sadne si, aj v kresielku sa zdviha do sedu, nechce byt v pololahu a aj pri uspavani sa mi stalo, ze ako lezala, tak sa zdvihla a chcela si sadnut..takze mozme byt rady, ze este nesedia, to som zvedava, ked budu uz pohyblive a budu behat ako to bude s uspavanim, pevne verim, ze sa tak unavia, ze zaspia same hocikde... 😀
@weronika187 Chrisikovi želáme skoré uzdravenie
@sonnya dakujeme 🙂
@kubinca hej, zasada je pokladat dieta do postielky ospale nie zaspate. My sme takto skusali denne aj 20x za sebou, nakoniec sa unavila a zaspala. A bez placu lebo ja neznasam ked place. Proste hojdame sa na lopte, pockam kym ma take pomlcky a sup s nou do postielky. Ak sa prebere tak znovu. A znovu a znovu. Teraz ju 3x pohojdam a dam do postielky aj ked sa prebere uz chape ze ma spat, sice nespi dlho ale aj to je nieco. 😀
@veronikam Ja tiez len odsavam a zasobujem aj kamosku. 🙂 Naviac mam tak 2-3 litre tyzdenne. Ja odsavam tak 5x denne po 250 a trva to tak 25 min.
@alzbetka71 Aj ja mam tu elektricku od Aventu. Uz siestu!!! 😠 Nerobim nic ine, len ju davam reklamovat.
@evaon No pekne, tak odsavame o dusu 🙂 , ja uz som si zvykla na to nejako mi to uz ani nevadi. Mam vyhodu, ze ked neodsajem dlhsie, tak nevadi a na dalsi krat odsajem o to viac, takze pohoda. Ja mam zatial prvu odsavacku, tu Medelu mini elektrik, zatial funguje, uvidime dokedy 😉 😉 .
@weronika187 hej presne, same to preslo. Tak drzim palce, jedine co som robila bolo znizovanie teploty...
@evaon mne sa zatiaľ nepokazila, raz ako zaštrajkovala, to som sa dosť zľakla, lebo mal malý ešte iba 3 mesiace a ja plné prsia, ale do rána išla, bolo to asi tým, že sa mi do tej dierky, kde sa pchá adaptér asi dostala voda. A čo sa ti na nej kazí? No ja toľko mlieka nemám, ale ako som písala ja aj kojím, takže možno preto sa mi zdá, že mliečka nie je toľko. A pijete veľa? Lebo ja ked zabúdam piť, tak mám mliečka očivodne menej, musím stále na to myslieť, len niekedy zabudnem. Pijete nejaké čaje pre kojace mamičky. No ja pravdu povediac tiež som si zvykla, len už by som sa toho rada zbavila. Zo začiatku sa mi zdalo, že nerobím nič iné len odsávam. A ráno som odsávala aj hodinu.
@alzbetka71 Na zaciatku som odsavala skoro nonstop. A pomaly som zacala intervaly predlzovat. Tiez mi to uz lezie na nervy, ale zvykla som si. Aspon mozem sem tam malu nechat aj s niekym inym. 🙂 Nemam pocit, ze mnozstvo tekutin nejako vyrazne ovplyvnuje mnozstvo mlieka, aspon u mna. Mnozstvo kleslo, ked som zacala odsavat menej casto, ale to mi nevadi, kedze stale mam prebytky. 🙂 Jedna odsavacka mi zhorela - pocas odsavania - som sa dobre zlakla. Jedna zrazu nesla zapnut a stale svietilo iba cervene svetielko. A dalsie tri mali rovnaku zavadu, ze sa po case zasekol ten bezec. Vzdy mi ich vyreklamovali, ale musela som si kupit zatial druhu......30 dnova reklamacna lehota 😠 Mala som si kupit nejaku odsavacku od Medely. Tato od Aventu asi nie je stavana na take caste odsavanie.
@honeybunny81 dakujem 🙂 budeme musiet poskusat ked uz bude mm doma, zatial som rada ze v noci spinka, len este keby bola vo svojej postielke... ked ju ja chcem uspat na rukach tak ta potvorka stale hlada a cuca mi tricko, ked ju nosi manzel tak mu to ide lepsie 😀
@evaon a ked odsávaš iba si to priložíš, alebo si pomáhaš rukou, ja ked si rukou stláčam prsník, tak mi to ide lepšie. A to máš koľko tých odsávačiek doma, ked musíš kúpiť kým ti to vyreklamujú?
@kubinca 😉 ta nasa zase v noci nechce spat, do polnoci ok a potom zacina mliecny maraton a o 4 uz je vyspata ☹ no co uz, musim vydrzat, len budem mat do vianoc prsia az po clenky 😀
@alzbetka71 Stlacam aj ja. O chvilku budem mat cecky po pupok 😉 Momentalne dve doma a jednu co caka na vybavenie reklamacie. Najhorsie je, ze tu jednu som kupila cez net a stale ju musim poslat postou, oni ju opravia a poslu spat. Ale ak sa pokazi este raz, uz mi budu musiet vratit peniaze. Konecne!
@evaon no ja tam mám zase mozole, ty brďo, ty máš v tých odsávačkách normálne mailand

Babulky vase deticky uz sedia same bez pomoci? 😉