icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

weronika187
21. nov 2011

@michala29 a inak tu vanilkovu kasicku nas chrustik priam miluje 😀 ta ryzova sa zdala aj mne tazka, ale ta vanilkova v pohodke, uz papal aj jablckovu a hruskovu a tiez mu chutili 😉 ale na vanilkovu nemaju 😀 A aku znacku kasiciek davas?

michala29
21. nov 2011

Davam Hami a Nutrilon...

weronika187
21. nov 2011

@michala29 ja som zatial skusala len Nutrilon, ked papame toto mliecko 🙂

honeybunny81
21. nov 2011

@michala29 miska podla mna je toho na tvoje dieta moc, jednak prvostupnove zavadzanie prikrmu to ma byt len obed a nie aj kasa na veceru. Do toho zmena na umele mliecko, ani sa jej necudujem ze zle spinka. A este otazka, ako vies ze mas malo mlieka? Ked uz si tak dlho vydrzala kojit, nechces to umele vynechat a potiahnut do zaciatku dalsich prikrmov pocas dna? Ved to uz je len chvilka. 😀

michala29
21. nov 2011

@honeybunny81 myslím si preto,lebo sa mi nnalivaju a mala mi pri nich nervači,nechce ani prsník chytit plače a takto mi ho odmieta aj pol dna kým as mi ako tak nenaleju....a najskor detska doktorka mi kazala zaviest kašičku ked mam menej mlieka a potom obed zeleninka a minule mi kazala už aj ovocie na desiatu....

salomuska
21. nov 2011

aj my sme uz zacali s prikrmovanim, zatial len mrkvicku na obed davam, popritom kojim cez den aj v noci.
@michala29 to je normalne, ze sa ti mohla trosku tvoba mliecka znizit po zavedeni prikrmov (hlavne ak malej zachutili 🙂 ). pokial si chces vsak laktaciu udrzat, skus nadalej kojit aj cez den, nie je dovod mliecko setrit 😉 naopak, tym viac sa ti ho bude tvorit 🙂

salomuska
21. nov 2011

@michala29 to, ze sa ti prsia nenalievaju, moze byt sposobene aj tym, ze mliecko sa ti uz vytvara "na poziadanie". ved kojis skoro pol roka, prisposobili sa. mne sa nenalievaju hadam 3 mesiace a mala je dobra buchta 😎

salomuska
21. nov 2011

juj a dostala som novu knizku od Bukovskeho Navod na prezitie pre bejby a je k tomu aj knizka receptov pre deticky od 4-6 mesiacov do 6 rokov, tak ak sa zaujimate o zdravu stravu, odporucam!!!! 😀

avenev
21. nov 2011

@salomuska Aj ja ju mam. Aj som podla nej zacala prvy prikrm ryzova kasa

velvet26
22. nov 2011

baby poradte co na zapchu, mala uz 4 den nekakala, vcera mala len taky prdik s kuskami hovienka chudatko moje, asi z tej mrkvy sa zapiekla co som jej davala..vcera som jej nedala ziaden prikrm, len som ju kojila, dnes zriedenu brokolicovu kasu..ako casto kakaju vasi drobci? co na zapchu???

stankadca
22. nov 2011

@velvet26 ahoj, ja si myslim, ze pokial tvoja dcerka neplace a neboli ju brusko, tak je to ok. Nas lukasko tiez niekedy nekaka aj styri dni a potom to stoji za to 😀DD
pokial sme sa len kojili, tak dokonca niekedy nekakal aj tyzden, ale to je zevraj normal ...

macka381
22. nov 2011

@salomuska čítala som recenztie na túto knihu a sú súper, asi si urobím radosť na Vianoce 😀

honeybunny81
22. nov 2011

@velvet26 aj my sme sa takto trapili na zaciatku prikrmov, teraz davam malej do prikrmov par kvapiek domaceho olivoveho oleja a uz je to v poriadku. Tak skus. A niekto pisal o slivkovej hipp-ke ale to nevieme este stale davame len zeleninku. A cajik pije pocas dna? Ja jej stale nukam a veru zvykla si.

elienka
23. nov 2011

@velvet26 Sofi zapekala na začiatku príkrmov najmä mrkva. Pomohla som jej sem tam rúrkou, vyšli z nej originál malé mrkvičky (sme sa nasmiali na tom), treba dodávať veľa tekutín, lebo kako sa zahusťuje aj pre to, lebo si z neho odčerpáva telo tekutiny. No a varím jej slivkovú výživku (mám slivky v mrazáku) a mixujem s jablkovo-hruškovou výživou v pomere 1:1. Každý deň po zeleninovom príkrme dostane tak cca 20 ml tejto výživky (narobím viac a rozdelím do kelímkov do mrazáka, potom len vyťahujem). Miešať do zeleninového príkrmu to nechcem, aby som jej zeleninu zbytočne nesladila, nech má tie chute oddelené. A odvtedy kaká každý deň sama a v pohode. Takže ak nemáš slivky, tak skús tú slivkovú hippku a ešte som videla slivkovo hruškovú babylove, tá je raz tak veľká od tej hipp a stoja podobne (takže ak otvoríš, zasa si rozdel do mrazáka na mini procie). Inak tú slivkovú hipp som videla v tescu za 1,2 e a v DMke za 0,9e, to je dosť rozdiel na tom istom produkte a ešte k tomu za taký maličký pohárik. Tá babylove slivková stála 1e. Sorry že tu ceny spomínam, ale ja som dosť ekonomicky zmýšlajúca, a táto detská hotová strava je na môj vkus strašne drahá, to radšej varím, ale keby som si nemohla pomôcť, tak kúpim( tak ako som kúpila jednu slivkovú babylovku a potom som sa pleskla po čele, že ja mám 3 balíky sliviek zamrazené, z mojej záhrady, nestriekané, mnou oberané 😀 )

macka381
23. nov 2011

@velvet26 určite treba dávať aj viace čajíku ako píše honeybunny81. Náš malý je naučený na čaj od leta, ked ho pil ako divý a mu to zostalo doteraz. Takže pri zavádzaní príkrmov sme nemali problém. Ak však niektorý deň vypije málo čaju, tak vidím, že kako ide z neho ťažko a iba také šúlky. Sem-tam mu ešte dám do mliečka aj probiotiká a tie mu zaručujú pravidelnú stolicu aj niekoľko krát denne 😉

alzbetka71
25. nov 2011

ahojte aké kvapky môžem dávať 6 mesačnému bábu

kakakina
25. nov 2011

myslis na nadchu?Nasivin,pytaj pre polrocne babo!

kakakina
25. nov 2011

Nam na stolicu tiez pomaha slivkova Hippka,Len jednu dve lyzicky,Ale skuste mi poradit,ako naucit Palinka na tekutiny,odmieta vsetko okrem MM.A uz papa zeleninku,aj ovocie,aj kasu vecer,ale len taku riedku z flase.Takze flasu vypije,ale ked dam vodicku alebo cajik,vsetko vypluje,ani lyzickou,a striekackou nevypije.Kojim po kazdom jedle,ale aj tak by uz mal pit aj nieco okrem mliecka,len ako ho donutit pit 😒

mandy552
25. nov 2011

@kakakina moj maly krasne pije vodicku z netecuceho poharika 😀 skus nejaky pekny farebny 😉

alzbetka71
25. nov 2011

@kakakina nie myslím od kašľu, môžem mu dať Mucosolvan junior

honeybunny81
26. nov 2011

@kakakina my sme skúsil vsetky mozne pohariky a nic z toho, tak sme sa vratili k mam flaske s cumlikom c.1. A najskor som dávala bránili any čaj od hipp lebo je sladky trochu (feniklovy) a postupne som jej ho tak riedila že už vypije aj cistu vodu 😀 ale teraz Ľubica normálny sackovy baby tea od teekanee.
@alzbetka71
Treba riešiť príčinu a nie dôsledok. Ako dlho kasle, aky typ kasla, atd. Najlepsie poradia v lekarni.

velvet26
26. nov 2011

takze mala uz pekne kakala, v stredu sama len trosku a dost huste, potom sme jej vo stvrtok kupili v lekarni sirup DUPHALAC, mozu ho aj deti do 1 roka, pomaha zriedit stolicu, upravit crevnu mikrofloru a zvysuju pohyb creva, pekne sa z neho dnes vykakala, ucinkuje do par dni, nam na druhy den zabral, odsuhlasila mi ho aj lekarka, tak ak budete mat problem so zapchou, urcite ho skuste..

@kakakina ani nasa nechce pit nic okrem mlieka, ci mojho alebo na obed umeleho..teraz ked mala tu zapchu tak mi vypila trosku slivkovej stavy od hipp..ale nechce nic ine..

alena24
26. nov 2011

baby pomoooooc, adam ma len jeden zub ale uz teraz som dohryzena az moc. Ked chcem aby sa napapal musim zatinat zuby tak to boli. Ziadne masticky ani kremy nezaberaju, ide ma uz porazit. Aj ho hresim, aj ho nekojim nech vie ze sa to nema ale on ma z toho srandu, smeje sa alebo vcera ma tak kusol ze mi az slzy vybehli tak som si povedala ze mu nedam jest, no to bolo placuuuuu a ja som zas migrenu chytila, no hrozna noc. Robia to aj vase deti? Co ste skusali? ... Som sa tak tesila z prveho zubku a teraz by som bola radsej keby je aspon do roka bezzuby 😅

martuliena
26. nov 2011

@kakakina ja malu kojim, ziadne ine tekutiny nedavam, laktacne hovoria, ze kojene dieta do jedneho roka nepotrebuje inu tekutinu ako MM, tak si nerob zbytocne starosti
@alena24 mna mala uhryzla iba raz, a to uz ma dva zuby, pri kojeni vobec, neskusala si pozriet nejaky web o dojceni??? nasla som taketo vyjadrenie:
Dr. Newman hovorí, že jednou z možných príčin hryzenia môže byť reakcia na znižovanie toku mliečka pri dojčení. Tok mlieka sa počas dojčenia mení - najskôr je rýchly, potom sa spomaľuje, potom sa zase zrýchľuje atď. - niektoré deti v tom čase, keď tok mliečka klesá, hryzú. Skús si odsledovať, čo synček robí pri dojčení - možno spozoruješ, že hryzenie sa objavuje v čase, kedy prestáva piť a postupne čoraz viac a viac saje naprázdno - v tomto čase môže pomôcť technika stláčania prsníka https://sites.google.com/site/problemysdojcenim..., ktorou sa tok mlieka zase zrýchli.
Chcem ešte dodať, že akékoľvek hryzenie do zdravých bradaviek by nemalo spôsobiť trhlinky, ktoré sa do pár hodín nevyhoja. Ak takéto hryzkanie dokáže poškodiť bradavky natoľko, že sú na nich ragády, ktoré sa rýchlo nevyhoja a dojčenie bolí, je vhodné kontaktovať poradkyňu pri dojčení vo svojom okolí.
alebo tu http://www.askdrsears.com/topics/breastfeeding/...

honeybunny81
26. nov 2011

@martuliena a uz ta dieta uhryzlo aj bez zubov??? Moja uz niekolkokrat a neni to o toku mliecka a ani nic ine, ragady to nie su tiez ale kojit sa s tym neda Je to naschval, aj moja sa pri tom smeje lebo dobre vie ze urobila zle... Opica jedna 😀
A tekutiny a dojcenie, mne bolo povedane do 6 mesiacov ok bez tekutin ale potom treba. Ved s kojenim potom nikdy neprestanem uz teraz mam co robit aby som ju postupne oducila od obednajsej davky a aj tak sa mi zda ze kojim castejsie ako predtym 😀

martuliena
26. nov 2011

@honeybunny81 bez zubov ma nehryzla, akurat sa stalo ze pocas kojenia zacala otacat hlavu, ale urobila to len par krat a vzdy som jej dala najavo, ze sa to nerobi a neboli s tym problemy
s tymi tekutinami som si ista, ja som bola pocas tehu na kurz o dojceni a laktacna tak hovorila, ved MM tvori asi viac ako 90% voda, takze je aj od smadu, pocas horucav stacilo viac krat kojit...

alzbetka71
27. nov 2011

môj malý ešte zúbky nemá, ale niekedy mi ďasienkami ako kebý kúsne bradavku, ale to nebolí a vtedy viem, že sa už iba hrá a vtedy mu už nedávam prsník, deti ked sú najedené tak sa začnú hrať a kúšu, netreba si to všímať, lebo ked začnete na to reagovať hocijakým spôsobom, zistia, že na to reagujete a robia to a myslia si, že sa hrajú. A tiež s tými inými tekutinami, ono je to všetko teoria, ale nemusí to vždy všetko platiť. Každé dieťa je iné a ked mu nestačí mliečko a po nakojení ešte vypije čajík tak mu ho treba dať. Ja som mala tiež dcéru v lete, tiež som myslela, že je smädná, ponúkala som jej čajík, ale nechcela ho, vypila možno 10 ml a dosť. Ale syn aj ked sa najedol vypil ešte 100 ml čajík tak som mu ho dala. Každá mamina si musí nájsť to, čo vyhovuje jej a jej bábätku.

evinka400
Autor odpoveď zmazal
macka381
27. nov 2011

@alena24 jaj alenka nezavidim ti, že toto prežívaš....ja už si ani neviem spomenúť čo je to kojenie, kedže trvalo u nás iba 3 týždne, takže hryzenie nepoznám. Náš aj tak ešte nemám zúbky a ide ma z toho poraziť, lebo v noci nič iné nerobím len k nemu vstávam a tíšim ho a masírujem dasienka. Už sa teším ako vylezú von, len potom náš čaká asi druhé kolo, ked pojdú horné zubky, a to môže byť ešte aj horšie 😒
Tažke držte sa a hlavne mysli na to, že dávaš Adamko to najcennejšie a najlepšie papkanie aké len môže existovať 🙂

martuliena
28. nov 2011

@evinka400 co sa tyka tekutin, pisala som vyssie, ze kojene dieta nemusi ine tekutiny do jedneho roku, ono si vytiahne mliecka kolko potrebuje aj na smad aj na hlad a aj o hryzeni som pisala par prispevkov vyssie na tejto strane... pokial ti to nepomoze skus laktacnu poradkynu, ony su v tomto zbehle, drzim palce 😉