Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
kuk 🙂
@dadqa86 ako si dnes dopadla?dufam, ze je vsetko ok..myslim na teba! 😉
@jankaslamka ja krce nemavam, skor je to take popichavanie, pripadne nieco ako stahy, ale na tvojom mieste by som skusila zavolat lekarovi, ci sa mas prist ukazat, hlavne ak by sa to castejsie opakovalo..musime byt opatrne...
@mmmarta vitaj medzi nami! 🙂
ak este nemas pristup k sukromnej teme, napis hedke, ona ta prida, lebo niektore kocky pisu aj tam 😉
no ja sa musim priznat, ze si kavu doprajem, ale len jednu denne a robim si teraz taku uplne slabucku, no a samozrejme s mlieckom, tak dufam, ze tym mimi neublizim..neviem, ci je to nejaka moja sugescia alebo co, ale ked si chlipnem z kavy, aj zaludok sa mi upokoji... 😨
S pracou moc neporadim, kedze som uz na materskej..ale asi je to velmi individualne...zalezi od pozicie, vztahov na pracovisku...v prvom tehu som to vybalila hned na rovinu, lebo prave v case, ked som sa to dozvedela mi skoncila vypovedna lehota v jednej praci a mala som nastupit do druhej a prislo mi strasne nefer tam nastupit a nepovedat im to a po par mesiacoch zmiznut..velmi som sa bala, ze ostanem bez roboty, nastastie sa k tomu postavili uplne super, tych par mesiacov ma nechali robit 🙂
No..vyzera to tak, ze slecna je pripravena obedovat, tak utekam..drzte sa! 🙂
ahojte kocky. 🙂
@dadqa86 ako sa citis? bola si u dr, ako si pochodila? daj vediet, moc na teba myslim.
@irenea, ahoj, 🙂 no nocne budicky mam stale a ked mam vstavat nechce sa mi, 😝 vtedy by som spala.... 😔
a tiez som na brusku pribrala, niekedy uz dost vykuka, az sa cudujem, ale vraj pri druhom tehu vykukne skor ako pri prvom.
A co sa tyka jedenia, ja mam snad zravku na vsetko, 😅 kombinujem co sa da, od slaneho cez sladke, zacnem slanym a zajem to sladkym a okrem toho omnoho viac jem ako predtym a stale sa citim hladna. 😅
@mmmarta vtaj medzi nami a s tou kavou, mne moj dr povedal ze v klude mozem 1-2 x denne aj obycajnu, nedavno som citala ze sa vyvratili dohady o tom ze kava skodi, ale aj tak som si zvykla na tu kavu Caro, teraz pijem tu, ale sem tam si dam aj klasicku zrnkovu. 😉
a s tou pracou neporadim, tiez som MD, ale myslim ze chlapi to prijmu mozno aj lepsie ako keby robis v zenskom kolektove, takto ta budu aspon obletovat. 😉
ja mam za sebou rozlietany den, uz o siedmej som stepovala pred Lidlom, 😅 mali tam mat zimnu bundu, zimne cizmy, supravu sal, rukavice a ciapku pre drobca, fajnove zimne pancuchy, aj som vsetko zohnala co som planovala, 😵 sa tesim, uz moze zacat zima. 😀
A uz ma peniaze svrbeli ked som videla tie krasne malicke bodynka a dupinky co mali z predchadzajucej akcie, ale zda sa mi to este skoro na nakupy pre miminko, tak si radsej par mesiacov pockam. 😉
a kupila som si aj klasicke bavlnene nohavicky, 😅 tie cipkovane silonaky ma uz zacinaju tlacit na bruchu, ale aspon sa citim pohodlne. 😉
A vcera sme boli s mm v pivnici, uz som si domov podonasala vsetko oblecenie co mam po drobcovi do 2 rokov, uz som to podavala do skrine, resp. len som to zbezne potriedila, dupky, tricka, gate zvlast a cca za 4 mesiace vytriedim, co je uz znicenejsie vyhodim a ostatne poperiem a ozehlim, ale aspon som rada ze to mam doma, aspon budem vediet co treba dokupit. 😉
A doniesla som aj domov drobcove hracky, hrkalky, plysaky a pod... zase tu je jedno skladisko, 😝 ale mali ste vidiet tu radost mojho drobca, to by som neverila ze sa bude tak tesit z hraciek z ktorych vyrastol a ktore ho predtym nebavili, zato teraz sa s nimi prehral pol dna a stale ho to drzi, ja som mala klidek, mohla som si robit svoju robotu. 😎
ahojte baby, konecne mam stanoveny datum odberu krvi a vystavenia tehu knizky 🙂 juuj sa tesim nenormalne 🙂 mam uz aj fotecku srdiecko bije pekne, ale je to len machulka,nebolo velmi dobre vidno fazulku ma 18,8mm, no sranda, sa mi nechce verit, ze vo mne rastie babatko. 🙂 Uz len vydrzat do 18.10. a bude tehu knizka.Sranda lebo jak mi sestricka povedala datum ta som sa zasmiala, a ja jej hovorim ze akurat mame s manzelom vyrocie svadby, tak predsa je tento datum pre nas vyznamny. 🙂
@klba ahoj klba, ako sa ti dari? mozem sa opytat v ktorom si tyzdni? nemas v pase,..no ani ja nie, lebo to este stale nechcem zakriknut, hehe...no uz aj ja pokukavam po tych krasnych satockach...joj, to bude parada, uz sa tesim, ked budeme obliekat babenko 🙂
ozaj, vies mi doporucit dobreho pediatra v Nitre? co by mi pripadne pomohol aj s dojcenim, dostupny na mobile ak v akutnych pripadoch atd.
dakujem🙂
@henika81 super a ake ma uz mimi pekne miery. 😵
@pami2 ja som teraz cca v 8 tt, TP mam 18.5. podla utz, 😉 a do pasu si to dam az po 21.10 ked budem po kontrole u dr. 😉
a na tie detske vecicky uz pokukujem aj ja, ale zatial mi staci divat sa na tie co mam v skrini, mam tam hned na vrchu newborn, tak sa na ne chodim divat a spominam aky bol drobec mini. 😅
ja chodim k dr Gallusovej na Klokocinu, som velmi spokojna, veru neraz som jej volala aj na mobil, (ma ho k dispizicii na vizitke co dava mamickam) a chodi k nej kopu mojich znamych, dost si ju mamicky chvalia.
A nad tym kurzom pre tehulky u Jahnatkovej si nerozmyslala? Tam sa ucis aj prebalovat, kupat, aj techniky dojcenia, aj ked teoaria a prax je rozdiel,
ale aj tak som rada ze som to vyuzila a chodila som k nej, 4 x tam bol so mnou cvicit aj manzel a myslim ze ta teoria sa nam pri porode zisla, aj sme boli predtym na exkurzii v porodnici, na sale a na prijme, takze to aspon pre nas nebolo uplne cudzie. 😉
@klba ahoj klba, to sa mozno stretneme v porodnici, to by bolo super..teda ak budes rodit v NR..mne vychadza termin na 22.5. 🙂
o Gallusovej som uz pocula vela dobreho, tak asi pojdem k nej...ale to az ovela neskor🙂
k Jahnatkovej chcem urcite chodit...pojdes aj ty? ze vraj najlepsie je prihlasit sa od 15tt...s cvicenim neviem ako bude, lebo som na rizikovom, hoci som chcela aspon nejaku kalanetiku..ale doki povedal, ze nie, a hlavne kludovy rezim a vela lezit..boze uz sa citim uplne rozkysnuta
baby, ehm..otazka na telo: uz vam vidno nejake brusko? no mne vidno,, ale len to moje tukove 😀 nie tehotenske
@pami2 neviem ci pojdem znovu na to cvicenie, ked som uz raz bola, neviem kde by som dala drobca, ale este to zvazim, mne sa to lubilo. 🙂
a tam sa cvici tak zlahka, na fit lopte, potom dychanie a pod... takze myslim ze je to skor taka oddychovka ako cvicenie. 😉
a inak kde byvas v NR? ja na Parovciach a ty?
a to tukove brusko uz vidno aj mne, 😅 ale utesujem sa tym ze zachvilu uz bude tehotenske a tie tukove vankusiky to schova. 😉
a inak baby za par tt uz zacneme fotit bruska, ani sa nenazdame a uz nam bude brusko vytrcat. 🙂
ahojte baby, v nasej sukromnej skupine som zalozila temu vysetrenia v I. trimestri: chcela by som vediet najma o utz nuchalnej trasnlucencie, screeningoch atd. nakolko mam rodinnu predispoziciu na geneticku vadu :(
budem rada ak prispejete
@klba tebe robili tie NT merania? ako to prebieha? robi to kazdy gynekolog alebo sa treba objednat?vdaka
Ahojte zienky moje..takze bola som u dokiho a kukal ma od spodu boool nateseni ze plod pekne narastol zajtra mam ist o 14:00hod na ultrazvuk a ak bude vsetko v poriadku a bude aj bit srdiecko tak ma napise na rizikove....Som rada ze som pochodila dobre nooo som zvedava na zajtrajsok ako dopadnem na ultrazvuku a tesim sa velmi na moju fazulku ked ho konecne uvidim 😵 😵 😵 😵 som stastna ako blcha 😀
A som zabudla napisat ze som bud v 6 alebo v 7 tyzdni doktor to presne nevie az zajtra potvrdi 🙂
ahojte dlho som tu nebola a preto nemam prehlad novych tehuliek napiste ak chcete do sukromnej temy a aj udaje do tabulky ked budete chciet dat zverejnit
@sedem ja sa zatial porodu nebojim. Dufam, ze to nejako zvladnem. Komplikacii sa nebojim, dr.mi vravela ze jazvu mam pekne zrastenu. Neviem ako budem rodit, necham si poradit od dr.-porodnicky ku ktorej planujem ist rodit. Hlavne aby deculko bolo ok.
Aj mne sa zda, ze mi brusko nejako vykuka, ale neviem ci tukove 😅 mne ostala dost natiahnuta koza na bruchu (mala som obrovske brucho).
Ja ked som chodila do prace povedala som to az vo 4.mesiaci. Aj to len preto, ze jedna snaziva kolegyna zacala sirit reci a sledovala ako si beriem P koli vysetreniam 🙄 🙄
@dadqa86 som rada, ze si dobre pochodila, myslela som na teba. Zajtra rano idem aj ja 😉
ahojte, rada by som sa k vam pridala.. 🙂 ja by som mala mat termin 30.5. k lekarovi idem az vo stvrtok, bola som pred dvomi tyzdnami, po tom ako som si robila test a bol pozitivny, ale ma poslal prec, ze este nema zmysel mi robit utz a vysetrenie..
@klba Dik za privitanie, uz dlhsie som citala vase prispevky, ale nemala som odvahu sa prihlasit....vies keby sa nieco stalo.....hnusna povercivost.....i ked stale este nie som za vodou, ale uz som si povedala ze sa pridam.
Ked si dam rano kavu som uplne iny clovek, ale od piatku ma trapi spinenie, bola som u lekara vsetko bolo v poriadku, len som sa zabudla spytat ci to nahodou nesuvisi s tou kavou, zda sa mi to malo pravdepodobne, ale cez vikend som kavu nepila a pomaly to prestavalo a pondelok som si dala a znova sa to zintenzivnilo, tak sa na celu kavu asi vykaslem.
@mystery7 Ja mam tiez pocit, ze mi uz vykuka brucho, ale to asi sotva ked ma dieta 3 cm, skor je to tuk, ktorym som sa obalila ako mroz.
Ohladom lekara ja mam to stastie, ze moj lekar robi hlavne navecer a aj ked chcem odist skor nemusim to nijako riesit, som zvedava kedy to poviem ja.
@mmmarta presne aj ja.....chutia mi take veci a sladkosti, cvikla....raz slane a o par minut sladke, potom kolac a dnes zasa slivky...je to fakt zabava, minuly tyzden som ficala na treske, jedla som ju dva krat denne....pribrala som 3 kila a teraz som v 10 tt, neviem ci je to v pohode, ale necudujem sa vzhladom k tomu co jem.....a ten pohlad do stropu, no to je normalne, uz si aj zvykam, dnes som v noci prebdela skoro 3 hodiny, tak snad sa to nejako dobehne cez den....takze v praci zatial nic netusia? ja som to musela povedat, som na pn, na rizikovom od 26.8., ale co uz......
@l.lara ten som asi citala aj ja, preto som kavu prve tyzdne nepila a chodila som ako matoha, teraz som niekde citala, ze v 11TT sa riziko potratu prudko znizuje a preto som sa odvazila, pijem len jednu kavu rano, malu ale trochu silnejsiu, ale ako som pisala zrejme s tym znova seknem az kym sa to spinenie neupravi a potom sa uvidi.
@klba tak nie som sama co jej vytrca brusko, uz ma ominaju rifle.......nevim ci sa mam obzerat po niecom...inak tiez pokukujem po tych vecickach, ale mam strach kupovat....a ani poriadne neviem cim by som mala zacat, moja dievka ma uz 16 a to je velmi davno, uz som aj zabudla ake to vsetko je a teraz ako keby som bola tehu prvy krat...je to zvlastne, ale snazim sa uzit si kazdy den, v piatok idem na kontrolu, som zvedava ako babo podrastlo, planujes ist aj v 13 tt na 3D? mna objednali do Martina, hm...tak ma to nejak strasi, aj sa tesim aj sa bojim co mi povedia....
@irenea sa mas, ze mozes spat cez den, ja by som si mozno zdriemla na minutku keby som sa tu nejako stocila za monitorom ale to je na kocku taky spanok. ja som prirala 6 kg, ale to som asi 3 mesiace pred otehotnenim prestala fajcit, to mi kila pekne vyskocili, nejako to suvisi so spomalenim metabolizmu a aj ked sa snazis prvotne vraj naberes a potom sa to nejako strati, lenze ja som otehotnela, takze sa to v najblizsom case nestrati a tiez jem take blbosti. Inak citala som vraj majoneza by sa nemala jest kvoli tomu ze je z cerstvych vajec a tam moze byt pritomna listeria, i ked si myslim, ze kupovana treska ma na mile daleko od cerstvych vajec, ale ja si ju radsej odpustim, i ked chlebicek s majonezovym salatom som spraskala az potom som si to uvedomila.
Mne sa to pozeranie so stropu stavalo aj predtym, ked som bola pod stresom a v noci som organizovala a riesila pracovny den, teraz riesim seba svoje dieta a partnera, normalne si pripadam ako vana plna hormonov, ktora trosku prisla o zdravi rozum, som zvedava kedy sa to utrase a ja nebudem rozmyslat hormonmi.

@jejo ved sa ani nestresujem len som zmatena, ale aj tak je to jedno. Ved plod uz meral a na zaklade toho som sa ocitla v maji.