icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

jankaslamka
26. okt 2010

@monika0001 @mia_m baby ja mam tieto stavy extremne od soboty vecera..bolela ma hlava a uz sa to s tym len zviezlo :/ tiez nic nejem aj ked chcem, na nic nemam chut..piskoty nemozem uz ani citit, voda z vodovodu mi nechuti..humac ...nech to uz prejde..a nech to aj vam cim skor prejde

monika0001
26. okt 2010

@jankaslamka - som dotsla chuť na vineu, šak stále tiež iba vodu pijem a že dám si troška niečoho sladkého. dala som si malý pohár a ako dopadol? vonku..
ale tak ja to vydržím aj keby čo bolo! tak..
😀

pami2
26. okt 2010

caute baby, ja tym cinskym kalendarom neverim...nasla som tieto 2 a vychadzaju mi rozne vysledky..mam 27, mesiac pocatia bol august...na tom anglickom mi vychadza f pre dievca a na tom slovenskom ch pre chlapca 😠
http://mypage.direct.ca/j/jfeng/gender.htm
http://www.nasarodina.sk/tehotensky-kalendar/ka...

jankaslamka
26. okt 2010

@monika0001 ja prave tlacim suchy grahaovy rozok a predychavam to ako sa da 🙂 je to des ... ale co uz..tiez to prezijem aj keby co bolo :D ..inak ja so si dala vineu asi pred dvoma tyzdnami a taku kyselinu som z nej dostala, ze ked isla von tak to bolelo normalne

pami2
26. okt 2010

ozaj vy uz rozmyslate nad menami? je to otras,mne sa ziadne nepaci...ako ked mi niekoho noveho predstavia,tak nad tym nerozmyslam, ale neviem si predstavit, ze by sa tak malo volat prave moje dieta....uz som presla vsetky mena z kalendara, no nic sa mi nepacilo...mozno sofia pre dievca, ale to sa zas nepaci priatelovi...ze to je taka Sofa

jankaslamka
26. okt 2010

@pami2 kasli nato 🙂 pockaj do vianoc a budes mat pekny darcek pod stromcek 🙂 to by ti uz mala vediet aj dr. povedat, ze ci je to chlpec alebo dievca 🙂 na nete aj tak spravnu odpoved nenajdes 🙂

monika0001
26. okt 2010

@pami2 - ja mám tiež 27 a tiež bol náš mesiac august 😀
a neboj tie kalednáre sú iba také, no.. ja tomu tiež neverím.. 🙂
a čo sa mien týka tie už máme dávno vybraté 😉
Ale tak sme už aj dva krát boli tehu tak asi preto 🙂
Sofia sa bude volať naša druhá dcéra keby chceli byť dve kočky 😀

@jankaslamka - nápodobne. mmm kúpil rohlíky tak som si dala dva suché a zatiaľ je to O.K. tak som zvedavá... 😉

aaddeell
26. okt 2010

@monika0001 no vinea ani u mna nezabrala myslela som ze umriem od kyseliny

pami2
26. okt 2010

baby, je mi vas luto, ze tak trpite, musi to byt neprijemne...fuj, ja neznasam grckanie...nastastie mne nic nie je, ani unava..keby nevidim sono, tak ani neverim, ze som tehotna..ale zas na druhej strane ja som rizikovka, lebo sa mi vytvoril hnusny hematom...takze hlavu hore,niekedy je lepsie ak ti je zle ale neohrozuje nic tvoje babenko ako ked ti nic nie je, ale nikdy nevies, kedy zase poletis do nemocnice, ach jo

aaddeell
26. okt 2010

baby ja viem ze je este skoro na toto ale co poviete? tusite co take babo potrebuje ja nie, nemam paru
ale nakupovat sa este nechystam
http://www.detske-oblecenie.eu/detske-oblecenie...

eviitka
26. okt 2010

Veru baby,aj ja vas lutujem,ako to prezivate...mne tiez nic nie je,energie mam na rozdavanie. ale mozno sa to este zmeni. Inak mena mam vybrate 4 roky a nemenim ich. Vecicky mi daju vsetky kamosky,,co maju obe pohlavia a aj plny stav deti,takze ostatne necham na babicky,nech mozu aspon nejaky darcek kupit.

mia_m
26. okt 2010

tak s menami mame aj my problem, chlapcenskych je malo peknych, ale najvacsi problem vidim v tom, ze mame s muzom rozdielny vkus, mne sa nepacia jeho a jemu moje, takze sme na mrtvom bode a pritom ja tak rada vyberam mena 😀

jankaslamka
26. okt 2010

my mame tiez vybrate mena..uz vyse roka a stale sme ich nezmenili tak si myslim, ze su to tie prave 🙂

v.elen
26. okt 2010

Dievčenské meno máme vybraté už dávno 🙂 a chlapčenské už v podstate tiež ešte uvidíme.. Je pravda, že ich je málo pekných (aspoň môj názor)

buli21
26. okt 2010

ahojte dievcata....rada by som sa pripojila do vasej debatky,kedze mame spolocny termin....

jankaslamka
26. okt 2010

@buli21 ahooj 🙂 kludne sa pridaj budeme rady 🙂

eviitka
26. okt 2010

tak ja mam na mena dve kriteria: musi sa hodit k priezvisku a nesmie dietatu v buducnosti sposobovat nejake problemy,ci traumy..napr moja sestra je Lubica a zije v Australii,co vam poviem,je proste Lubi,lebo inak ju kazdy cita Lubika..takze u mna ciro slovenske mena nehrozia, ziadny - slav/a a - iro/a

buli21
26. okt 2010

dakujem...este som nestihla odsledovat o com vsetkom sa tu bavite,ale hadam coskoro sem zapadnem.....ked sme pri menach,tak ak bude babula,urcite bude Lucia(sen mojeho manzela) a chlapcek este nie je isty,ale isto budeme vyberat medzi slov.menami,kedze uz doma mame jedneho slovaka ako repu Petrika....

pozeram,ze ste tu asi cakatelky prvorodicky???

jankaslamka
26. okt 2010

@buli21 kludne precitaj vsetko 🙂 casu dost 🙂 ... tak ja osobne budem prvorodicka 🙂 ale su tu aj baby co uz maju doma drobcov 🙂

eviitka
26. okt 2010

@buli21 Peter neni slovenske meno,ale v pohode..myslim,ze je tu dost druhorodiciek,dokonca tretorodiciek, ale vekovo vediem urcite ja medzi prvorodickami..

buli21
26. okt 2010

Eviitka ja mam rada slov.mena,ale skor take co su aj medzinarodne, a nasa prva volba Peter,ja celkom lahka a zrozumitelna,kedze na celom svete ho poznaju....a Lucia takisto, no horsie to bude s druhym chlapc.menom,ak to bude Petkov bracek, bo mne sa uz ziadne nepacia,okrem adama a davida ,ale to chuda dieta by si menin ani neuzilo,kedze to je na okolo Vianoc...no ale este mame furu casu, a viem ze aj pri prvom sme menili do poslednej chvile, hlavne podla mojho pocitu v brusku🙂)takze nechame to aspon do aprila vyzriet....

mia_m
26. okt 2010

tak urcite, ze sa musi hodit k priezvisku, ja nemam rada, ked rodicia k typickemu slovenskemu priezvisku daju zahranicne alebo exoticke meno, potom to vyzera smiesne, mne sa pacia take univerzalne mena, alebo take ktore sa podobaju tym zahranicnym, ale chcela by som nieco z kalendara a este sa mi nepacia mena, z ktorych sa daju odvodit skarede zdrobneliny ako dorota- dora, zuzana- zuza a tak, moj muz chce juliu, mne sa to meno paci, aj v zahranici ok, ale predstava, ze ju budu volat Jula mi kazi dojem z tohto mena

buli21
26. okt 2010

mame rovnaky nazor mia_m, co sa tyka mien, skoda,ze nase inak krasne mena,vedia niekori ludia tak pokazit,len tym ze im skaredo povedia...
babule zaujal ma vyssie prispevok od pami2 ohladom pohlavia dietatka podla veku a mesiaca pocatia..som si to vyskusala ci mi vyjde chlapcek, podla toho kedy sme pocali naseho Petka a vyslo to na 100% aj v cinskom aj slovenskom, tak som skusila aktualne udaje z tohto tehulkovania a vyslo pekne 2x ze dievcatko( to sa ale babka potesi)...sranda,no uvidime🙂)

eviitka
26. okt 2010

ja narodenim dietata rusim meniny, aj tak je to blby slovensky zvyk,nikde inde to neoslavuju...ja ich mam cely zivot na vianoce, dostavala som viac darcekov,ale vobec sa mi nepaci predstava,ze budeme oslavovat nejake meno,len preto,ze niekto v roku xy ho napisal prave na ten den..
Buli,len si napsiala,ze mate slovaciska ako repa- Petra,tak to bola moja reakcia,lebo Peter je medzinarodne meno pouzivane asi v kazdej krajine,cize dobra volba. ja mam svoje mena v profile a nech zneju hocijako,chcem nimi pozdvihnut priezvisko priatela a dala som si zalezat,aby krstne meno obsahovalo apson jedno pismeno z priezviska,co je v tomto pripade Z alebo H. resp. O.a mozno ich v porodnici zmenim, ktovie..este sa mi paci Richard celkom. Ozaj a este prihladam aj na vlasnosti mena a uspesnost ludi s tymto menom,verim totiz tomu,ze s menom davame detom nieco do vienka.

paula1234
26. okt 2010

@eviitka no ono asi kazdej zaberie nieco ine, ale pri takomto pocasi sa ani necudujme, ze sme take..)))

eviitka
26. okt 2010

@paula1234 na mna pocasie taky vplyv nema,ja musim fngovat ,aj ked prsi a snezi,kedze mam dovch psov a 5xdenne s nimi chodim von..mne sa prave v sychravom pocasi viac chce nieco doma robit...lepsie upracem,uvarim,nejak to na mna vplyva inak..

buli21
26. okt 2010

eviitka som skor odpovedala ako precitala tvoj prispevok, ano Peto je medzinarodne a nemame ani problem pri rodine v zahranici aby ho pekne vyslovovali, aj mne sa pacia rozne cudzie mena,ale kedze mi manzel po svadbe "daroval! svoje rydzo slovenske meno,asi by to znelo divne v kombinacii zo zahranicnym menom....
co sa tyka tych roznych stavov tehotenskych, tak pri prvom ani neviem,ze som bola tehotna,len mi rastlo brucho,ale teraz som si prvy mesiac odkapala,kym som neprisla na to,ze musim pravidelne kazde 3 hod nieco vlozit do ust...nezvracala som sice, ale akonahle som mala hlad, bolo mi na odpadnutie a strasne sa mi grgalo, a som sa bala,ze poletim na wc,tak som pre istotu radsej nejedla, a potom som nasadila suchorozkovu dietu a zistila,ze ked som syta, aj mimi je syte a kludne a ziadne blbe stavy nie su...takze teraz musim papat a papat, co vecne pri mojom drobcovi zabudnem, a dufat,ze nebudem ako slon.....

honeybunny81
26. okt 2010

@aaddeell fajn zoznam, ale podla mňa je tam toho málo, teda ak nechceš každú chvíľku prať. Sestra malému menila body aj 3x za deň, podľa potreby. Radšej sa skús opýtať nejakej kamarátky, čo už má mimi, tá ti najlepšie bude vedieť povedať čoho mala málo a čoho veľa. Sú to najlepšie rady. 😅 A neboj, do mája je ešte ďaleko a všetko potrebné sa stihneme podozvedať. Mne tu radia všetci dokola, až toho mám niekedy plné zúbky 😠

honeybunny81
26. okt 2010

@buli21 vitaj ! ja som na tom tak isto, ak pravidelne nedám niečo do úsť, chytia ma také krče, ako keby som nejedla týždeň. Takže, ak pravidelne niečo pojedám, všetko je OK. Je mi ľúto ostatných tehuliek, čo ledva do seba niečo natlačia a je im tak zle.. vydržte baby, že vraj už bude dobre 😉

aaddeell
26. okt 2010

no k tym menam aj my uz maem roky vybrate dievcenske ale chlapcenske nie len teraz padlo rozhodnutie, lebo asi podla priznakov to bude chlapcek, ale je pravda ze je malo peknych chlapcenskych mien