Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
ahojte, ako sa mate? My pomaly rastieme, dlho mi nebolo vidiet ani brusko ani nic ale dnes jak som sa sprchovala som sa len pozrela na brucho a uz nie je take ploche tak sa z toho strasne tesiiiiiim 😀
@eviitka ja mam zas iny problem, na poradnu kde chodim som ja najmladsia, a to mam 24 a necitim sa ako nejak extra mlada, v dnesnej dobe je dost neobvykle mat dieta do 27,
ja som tiez planovala az tak po 29 ale nakoniec sa nam s muzom zadarilo a tesime sa z toho lebo mi vela doktorov hovorili ze budem mat problem otehotniet a vidite/bez planovania a bez nejakeho extra snazenia som tehotna/. Je to celkom dost sila ked viem ze niektore kamosky cakaju aj 5 alebo aj viac rokov kym sa im zadari. Kolko to trvalo Vam?
@alena24 nam sa to podarilo na prvy sup...sme si povedali, ze by sme chceli babo a bolo 🙂 bola som z toho v soku aj, ale takom tom prijemnom samozrejme 🙂 podla mna je na babo vhodny cas vtedy, kedy sa ty citis byt nanho pripravena...ci mas 24 alebo 35 je to jedno 🙂
@alena24 nam sa to uz druhykrat podarilo na prvy sup cez plodne dni a moj vek viete..takze proste sa staci trafit do spravneho dna,tiez sme sa nesnazili extra a tabletky neberiem 5-6 rokov,len sme si davali pozor..urcite je lepsie mat dieta v tvojom veku,ja by som este raz mala hned po VS
@eviitka a @jankaslamka wow baby vy ste ale sikulky ked sa vam tak rychlo zadarilo. My sme nic neplanovali kedze mame rozostavany dom ale to vadilo viac mne ako muzovi kedze ten chcel babo este pred rokom🙂 ale domcek snad bude dokonceny kym sa babo narodi a bude to super. Ja som antikoncepciu nemala skoro 3 roky a tiez sme si davali pozor ale asi nie dost ked som ted tehotna 😀 Inak eviitka, aj kamoska ma tolko co ty a tym sa vobec nedari a to rataju aj plodne dni aj ovu a normalne ona mu vola ked je v robote aby prisiel bo je `spravny` cas.
@saeda aj ja som rodila na antolskej a tiez uz nechcem a rozmyslam o ruzinove, alebo o kramaroch, ale asi ruzinov, lebo ten je blizsie..
s cim si nebola spokojna? mozes aj konkretne? ja som mala zaplatenu dr, bola celkom fajn, len pri porode som sa roztrhla a tak divne ma zasila a strasne dlha rekonvalescencia s opuchom. fuu, no mozno to nebola jej chyba, ale radsej skusim inde. a este ostatne baby, tam chodili kukat ich dr, a za mnou nie. fnuk
inak urcite si znovu zazmluvnim doktrora, skusim posurfovat po nete, kto ma najviac pozitivnych referencii
zeny,volajte ma Eva,sak podla nicku musite uhadnut,ako sa volam..ja som si pôodne dni neratala,ja ich citim, v auguste som mala take brutalne,ze by som pretiahla aj jezka..takze to sa muselo podarit...ale verim tomu,ze kazdemu sa zadari,ked sa ma a len s tym,s kym sa ma..
@paula1234 pauli, ja chodím do teplíc, ku kotlebovej, už roky. tá tvoja lekárka sídli tuším kúsok od miesta, kde bývame, že? v takej vilke?
čo sa týka NT, ja som ho odmietla, je minimálny počet lekárov v republike, čo to vedia merať a nemienim sa stresovať nejakým idiotom, čo tam práskne tabulkovú hodnotu. Kamarátke jeden debil zmeral index 6, čo je čistý Down, a narodil sa zdravučký chlapček. Ked vtedy zmenila doktora (ktorý jej robil NT) a išla na privátnu kliniku do Prahy, namerali jej 1,9, takže asi tak.. ja si počkám do 15 tt na dalšiu genetiku.
Ale držím palčeky, nech vám to dopadne dobre, kolko lekárov, tolko názorov, takže sa netreba stresovať. Až by si potrebovala s niečím poradiť, tak mi daj vedieť, moja sestra je lekárka na tej klinike v Prahe a už ma ukľudnila o veľa veciach, čo som sa stresovala. 😉 daj vedieť ako to dopadlo. 😎
@honeybunny81 jej aj ja chodim ku Kotlebovej 🙂
@alena24 a kde bývaš alenka? 😀 kedy ideš najbližšie? ja som bola teraz v pondelok a najbližšie ideme 24.11. asi to dovtedy nevydržím. ☹
@alena24 že ťa tiež Kotlebová neposlala na NT?
@honeybunny81 byvam pri Tr. Tepliciach, a najblizsie by som mala ist 15.11., naposledy som bola minuly pondelok. Ja by som tiez najradsej chodila aj kazdy tyzden neh viem co je nove a ako babo rastie. Na NT ma neposlala ale uvidim co a ako bude. NT sa dost bojim kedze kamoska ma s tym dost zlu skusenost, presne ako aj tvoja znama, tiez jej vysiel jasny Downov syndrom a dievcato ma teraz dva roky a ma sa k svetu. Tiez si radsej pockam na genetiku.
@honeybunny81 ani mna tam dr.neposlala 😉 , ja tam idem z vlastnej vole, ona mi to skusala merat na jej uzv a vyslo jej to 2, ale nema na to dobry program, a inak ten dr.co tam idem ma na to certifikat, mne davala teraz krv na screening v 11-13tt a potom mi bude posielat este tie alfafetoproteiny a bude sa to vyhodnocovat, ale vies vyhodnocuje sa to podla veku, kedze mam 37 tak to budem brat s nadhladom, ale tiez verim, ze malinke je vporiadku a na tie vsetky testy idem len preto, ze mam tento vek, ale napriklad na odber plodovej by som nesla! Zajtra sa ozvem! Super, ze mas taku sestru a dakujem za ponuku, keby ma nieco trapilo ozvem sa! Inak ku Kotlebovej chodi moja mama. Drzkajte sa! 😉
@paula1234 tak daj určite vedieť, ako to dopadlo!!! 😉 určite bude všetko OK. (ináč na odber plodovej by som nešla ani ja, podľa mňa dosť veľké riziko... ☹ ) držím palčeky !!! 🙂
@alena24 tak sme trošku o týždeň posunuté, škoda, možno potom neskôr sa trafíme do častejších intervalov 😀 NT sa už neboj, ak ťa neposlala doteraz, už ťa nepošle, a čo viem od nej, ona teda tiež nie je bohvieaký fanúšik tohoto vyšetrenia... 🙄
A ešte som sa ťa chcela spýtať, keďže Kotlebová má len 2D sono, rozmýšľala si nad tým, že sa potom neskôr pôjdeš pozrieť na 3D (4D) k inému lekárovi za poplatok? Ja by som veľmi chcela, Jankovský z Gyneky to robí aj pre neregistrované pacientky. Čo ty na to?
@honeybunny81 urcite chcem ist aj na 3D, bavila som sa so svagrinou a ona ze bola v Pruskom ale inak neviem kde inde to este je, Jankovkeho vobec nepoznam, kde sidli? Kedy planujes ist na 3D? Mne hovorili ze tak na konci 4 mesiaca alebo nejak tak.
Ozaj a kolko ste v pondelok merali?
@alena24 Jankovský je v TN, prii nemocnici, má 4D (trošku ostrejší ako 3D, ináč je too to isté) a stojí to cca 50 eur aj s DVD, môžeš si to pozrieť aj na stránke http://www.gyneka.sk/index.php?pg=0
No ja by som chcela ísť tiež tak na konci 4, začiatkom 5, tak okolo Vianoc, nech to je darček 😀 . Hlavne preto, že krpec sa stále vrtí, a schováva sa, takže som si istá, že pohlavie takto asi nezistíme (cez 2D). Zle to tam vidieť, som rada, že viem rozoznať mimi.
Merali sme 36 mm (bez nožičiek), to bolo presne dokončený 11 týždeň a 1 deň. Vy ste mali koľko?
@mia_m a žeby ďalšia Trenčanka? Kde bývaš Mia? 😀
@honeybunny81 prave na to pozeram a vyzera to super, urcite sa objednam a pojdem, tiez chcem tak okolo Vianoc ist 😀 muz je strasne zvedavy na pohlavie aj ked ja si myslim ze to bude dievcatko, ani neviem preco ale mam taky pocit 😉 my sme mali 4.45 cm a bolo to 12tt plus 1 den 🙂 tiez bez noziciek🙂 babo sa dost vrtelo tak bolo dost takze ho odmerat a dokonca mi aj zakyvalo rucickou, som sa tam skoro rozplakala 😅 uz sa neviem dockat dalsej kontroly 🙂 aj si si vypytala foto? my ho mame ale treba trosku k nemu trosku fantazie 🙂
@jankaslamka ahojky, no dufam, ze sa dostanem k MUDr. Divekymu... mam nanho len dobre recenzie
@jasminka ja som nemala zaplateneho lekara a poucila som sa... vecer mi dali vyvolavacku a mala som potom o 2 hodiny kontrakcie kazde 2minuty... nemohla som sa ani prejst, hroza... previezli ma na porrodnicu, zavolali manzela... a ked uz bol z Malaciek skoro v nemocnici, ina lekarka, co mala nocnu mi oznamila, ci si ja myslim, ze v noci porodim...mala som zaplatene epi, ktore mi nechcela dat a musela som si ju vyhadat...aj ma tak celu noc nechala na porodnom stole a rano mi az primar pustil vodu a lekar co mal dennu ma potom odrodil... a na oddeleni bola hruza... sanitarka tam mala vacsie slovo, nez doktor, kricala na mamicky, jednej spolubyvajucej odmietla dat ranajky, lebo prisla o 2 minuty neskor kvoli tomu, ze dojcila.... ten pristup ma uplne odstrasil...rodilo sa vtedy vela deti, na izbach boli po 3 maminy a 3 deti, laktacna u mna nebola ani raz a hoci som sa s malym zapisala na kupanie...nic sa nekonalo.... 😝
@alena24 aj my sme zvedaví, tiež sii myslím, že to je dievčatko, aj doktorka si tipla, hlavne preto, že sa vrtelo, schovávalo, tiež mi zakývalo ručičkou, som tiež pustila slzy, neboj 😎 Hovorila, že baby sa často schovávajú lebo sú hanblivé, kdežto chalani sa radi ukazujú. Tak uvidíme, my by sme veľmi chceli dievčatko 😀
Foto mám, aj som ho tu tuším aj niekde pridala (v pondelok), ale sú tam vidieť len obrysy, tiež sme ho len tak tak cvakli. 😀 pošli foto, nech sa pokocháme 😉
Ahojte kocky,
mala spi, tak som nakukla..
@eviitka vsetko naj! 😉 kocky, co tvrdia, ze nevies, do coho ides, maju pravdu 🙂 kym to clovek neskusi a nezazije, tak nevie, ako ho to zmeni aj keby mu o tom denne rozpravalo 100 ludi..a z veku si naozaj nic nerob, urcite je kooopec starsich prvorodiciek, vsetko je to len o tom, ako to ty citis a to je jedno, ci mas 20 alebo 30..niekto je pripravenejsi a citi sa na babo uz skor a niekto si to vsetko viac uziva neskor..ved sama uvidis, ako to budes vnimat, ked sa babo narodi.. 🙂
@35slavka vitaj medzi nami 🙂
@motylik136 vitaj, a k tvojej otazke, ak mas problem s klbami, spomenula by som to aj gynekologovi, kedze sa ti bude roztahovat panva a ak nemas termin v najblizsej dobe, tak chod kludne aj k obvodnej, ale nezabudni povedat, ze si tehu (kvoli pripadnej liecbe)
Inak nam sa zadarilo na prvy krat aj prve babo a aj toto druhe 🙂 Tak som celkom rada, ze nemusim cakat niekolko rokov, verim, ze je to dost deprimujuce..akurat drahy je trosku nestastny, ze on sa chcel snazit dlhsie 😀
Juuj a s tou Antolskou ma nestraste, ja som tam rodila moju prvu bambulu a teda od spokojnosti som mala tiez dost daleko, ale aj tak rozmyslam, ze tam pojdem aj teraz, kedze to mam k domu najblizsie a hlavne sa bojim, ze to bude vsade rovnake, jednoducho clovek nikdy nevie, na akych ludi - teda zdravotny personal - natrafi, zial, vsetko je to v ludoch a ich pristupe..je to smutne, ale na Slovensku to tak funguje..

@saeda ahoj aj ja chcem rodit v ruzinove..mas tam vyhliadnuteho nejakeho doktora? alebo to nehas na nahodu?