Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@pitipitipa to nebol ziadny utok, ak to tak beries, ja zato nemozem. pekny den
@pitipitipa
@zajo79 baby, nekazte si deň, nestojí to za to. 😎 😀
@zajo79 preco si myslis ze mat dvojicky je na maslu???
ja som stastna ze ich mam a su to anjelici oproti niektorym monodetom....takze ja si ich este stale uzivam
ty mas odkial take skusenosti? dam ti vsak za pravdu ze na maslu je to vtedy ak sa narodia postihnute....ale inak nevidim dovod takto o dvojickach uvazovat 😒
a co ak ma niekto po sebe rok po roku dieta?myslim ze to je ovela horsie...
@froschka 😀 no moja kamoška má takto hned po sebe 4 deti, lebo si myslela, že kojenie je antikoncepcia!!! 😀 😀 každý rok mi to bolo vtipné, ale ona sa moc nesmiala 😀 😀
@honeybunny81 nooo tak to je trosku o inom 😀 ale co uz...nie kazda o tom vieme 😀 😀
@froschka aj sme jej to po druhom hovorili, ale neviem prečo bola vždy taká presvedčená o opaku 😀 hlavne že sa majú dobre, veselá to rodinka 😀
@honeybunny81 tak ono je to radost mat vela deti, ja som vzdy tuzila mat po dvojickach este jedno
predsa to nie je pravda ked si mnohe myslia ze jednym vrzom hned dve deti , a tie reci od druhych som neznasala ze aspon ste si to odkrutili,,
predsa je to krasny pocit prezit to tehu a miminko este raz 😵
@froschka určite máš pravdu. Aj ja som tajne túžila po dvojičkách, hlavne preto, že obdivujem tú komunikáciu (skrytú) medzi nimi a celkovo sa mi páči predstava, že sú dvaja. Je to určite záber, ale zvádnuť sa to dá hlavne ked majú správny režim. Ako hovoríš, sú monodeti namiesto ktorých by som radšej mala pätorčatá 😠
Keď som pred 9 rokmi robila v Anglicku au-pairku, starala som sa o 3-mesačné trojičky, čo bolo fakt na mašlu, ale hlavne preto, že som na ne bola sama. 😒
Všetko sa dá zvládnuť ked sa chce, potom je tá radosť o to krajšia 😅
ja verim,ze dvojicky su zaberacka,hlavne,kebyze som na nich sama a to som,rodinu mame zatial stale 300 km od nas..dalsia vec je,ze niesu na tom vyvovjovo rovonako,myslim intelgencne,stale je na tom jedno lepsie ako druhe..poznam asi 3 pary dvojiciek a potvrdzuje sa mi to...kamoska medička ma od dvojiciek odhovarala,ze pre deti nie je dobre,ak su dve vyzivovane pri jednom tehotenstve..
@honeybunny81 fiha tak to je teda sila ze matka nechala 3-cata na opatrovatelku...nie ze by som ti neverila ako au-pair, ale ta logika tych zien m zaraza niekedy...vacsinou na trojcata sa dostava od statu opatrovatelka a nesmie byt sama na ne...aj v nemecku bol dokument kde matka mala 3cata, bola s nimi doma a pomahala jej babka, suseda ci kolegyne ci opatrovatelka, vzdy boli dve pri nich....ale dolu klobuk....mna by ceru piclo 😀
@eviitka no moje maju 3 roky a zatial su na tom schopnostami rovnako, mozno aj preto ze su jednovajecne, ale rozdiely musia byt, vzdy je niekto krajsi, niekto sikovnejsi, iny mudrejsi...a napokon su to osobnosti same o sebe cize rozdielne byt musia....
idem ich ulozit a asi aj seba, dnes som sa zle vyspala, ma picha v krcnej chrbtici....
@froschka tam je to inak, škoda rečí. ved aj práve preto som sa vrátila domov po 5 rokoch, už som tej bezcitnosti a pretvárky mala plné zubky. Nuž, doma je doma. 😉 A aspoň ma nepicne 😀
@eviitka ano máš pravdu, vždy je jeden dominatnejší ako druhý a naopak, to hej. Ale ked vidím, ako medzi sebou komunikujú bez toho, aby povedali len slovo, tak kukám jak puk! 😀
v mojej blizkosti su ine znamenia ako blizenci tak nemam skusenosti a nemozem byvat s vahami to mam odskusane
ahojte, nema niekto z vas skusenosti s palenim zahy /kyselinou/? Neviem ci si mozem dat niektore antacida tak sa radsej pytam ktore su vhodne. V lekarni mi nie vzdy dobre poradia a na gyndu idem az o niekolko tyzdnov...
@aaddeell ja tiez chcem rodit v ruzinove..s antolskou nemam dobre skusenosti ako pacientka gynekologie a ani od kamaratiek nemam dobre referencie ...v ruzinove mam uz skusenosti a nemozem si stazovat
@alena24 a neskusis si najprv rozpustit stvrt kavovej lyzicky sody bikarbony v troche vody a vypit to? mne to pomohlo
@alena24 mozes si dat rennie tabletky..
Ahojte,
mala spinka, tak som vas dosla na chvilocku pozriet..
@alena24 s kyselinou mam zial dost bohate skusenosti z minuleho tehu(len sa modlim, aby sa mi to teraz vyhlo, lebo obcas som mala pocit, ze zhorim zaziva) a co ti mozem odporucit je Gastrotuss, su to take sacky a v tom je taky sladky maglajz, ale to bolo jedine, co mne teda zarucene pomahalo (druha vec je, ze ku koncu sa mi uz dvihal zaludok len ked som na neho pomyslela 😝 ) , ale toto viem s istotou, ze mozu aj tehotne, lebo sa to podava aj malym babatkam, ktore trpia refluxom(tiez sa im kyselina dostava zo zaludka a drazdi pazerak atd.), tak vyskusaj, malo by pomoct..drzim palce, nech ti to cim skor prejde! 😉
@aaddeell kazda nemocnica ma svoje za a proti a v kazdej sa najdu spokojne a nespokojne maminky..ono dopredu nikdy nevies, na aky personal natrafis, ako sa budu k tebe spravat(zial aj oni su ludia so svojimi naladami-aj ked je to velmi neprofesionalne, ale sme na SK), nikdy nevies, aky priebeh porodu budes mat, ako sa budes citit po porode, to vsetko ma vplyv na konecny nazor a myslim si, ze nech sa rozhodnes rodit kdekolvek, nikdy nebudes mat istotu, ze to dopadne podla tvojich ocakavani..take nieco je mozne asi len na sukromnych klinikach.. 😒
@eviitka noo, skoda ze ti to nevyslo tak, ako si si zelala, ale tak neboj, zabrat da aj jedno babo 🙂 a myslim si, ze ked uz bude babo na svete, budes si zelat este raz zazit ten uzasny pocit, ked citis drobceka, ako si kopka.. 🙂
A teda suhlasim, ze sa to neda pausalizovat, ze jedno dieta = lahka opatera, dvojicky = na maslu atd., naozaj velmi zalezi od povahy dietatka, niektori drobci potrapia rodicov viac, ako inych viacere deticky 🙂
@lamonika0907 vitaj medzi nami! 🙂
Evi tak vidis, mas konkurenciu, uz tu nie si najstarsia prvorodicka 😉
@eviitka ja mam s blizencami vela skusenosti a teda poznam horsie znamenia 🙂 ale podla mna je to velmi individualne 🙂
@aaddeell
ja som nemala zaplateneho lekara a poucila som sa... vecer mi dali vyvolavacku a mala som potom o 2 hodiny kontrakcie kazde 2minuty... nemohla som sa ani prejst, hroza... previezli ma na porrodnicu, zavolali manzela... a ked uz bol z Malaciek skoro v nemocnici, ina lekarka, co mala nocnu mi oznamila, ci si ja myslim, ze v noci porodim...mala som zaplatene epi, ktore mi nechcela dat a musela som si ju vyhadat...aj ma tak celu noc nechala na porodnom stole a rano mi az primar pustil vodu a lekar co mal dennu ma potom odrodil... a na oddeleni bola hruza... sanitarka tam mala vacsie slovo, nez doktor, kricala na mamicky, jednej spolubyvajucej odmietla dat ranajky, lebo prisla o 2 minuty neskor kvoli tomu, ze dojcila.... ten pristup ma uplne odstrasil...rodilo sa vtedy vela deti, na izbach boli po 3 maminy a 3 deti, laktacna u mna nebola ani raz a hoci som sa s malym zapisala na kupanie...nic sa nekonalo....
@honeybunny81 uz sme doma z uzv, mame aj fotecku, ale nemam to ako dat do pc, nemozem najst bluetooth v pc, uvidim, ked pride manzel domov) podla uzv sme 13+1tt, mame 6,9 cm, srdiecko nam bije 164 uderov za minutu a meranie NT nam vyslo 1,8 mm je to oki, aj mi to daval do nejakej tabulky, je to len podla veku, ved 100% nam nikto nezaruci, ale je to oki) male je krasne, stale ho musel postuchavat, aby sa mu vzdy otocilo tak ako potrebuje, som stastna) krasny vecer vsetkym, inak dalsi poradnu mame 25.11.) 😉
@paula1234 jééééééééééééj, tak to som rada že všetko dopadlo ok. Až mi slza vyšla, som si spomenula, ako som v pondelok videla drobca ja.. 😅 To bude dievčatko, tipujem 😉 aj moje sme museli šťuchať a hľadať, stále sa schovávalo 🙂 doktorka povedala, že to robia baby 😠
Skús potom dať to foto, ak sa bude dať, rada sa na to pozerám a teším sa z toho ako sú ľudia šťastní 😎
My máme poradňu 24.11. a asi to nevydržíííííííííííííím 😀
@honeybunny81 ..dakujem moja, no mohlo by byt, ale v podstate mi je to jedno, len aby bolo kuratenko moje zdravucke) ale sranda, vobec sa mu nechcelo, uplne som videlo ako mu to prekazalo, ked ho vzdy dr.stuchol, su to nase pokladiky))), takze mame poradnu po sebe 😉
@alena24 ked vyskusas vsetky prirodne recepty-maces, fatra, mlieko, jablka, dokonca aj kysla kapusta proti kyseline, skus maalox. mne to poradili v lekarni a velmi som si to pochvalovala, su to take cmulajuce tablety, ale stacilo mi fakt asi len 1/4 tablety a zabralo. a to som mala teda kyselinu riadnu

@eviitka Juj, to mi je ľúto, viem ako moc si sa tešila... ☹ ale hlavne že máš jedno-itý zázrak, a že je všetko OK. 😅