icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

eviitka
28. okt 2010

@jankaslamka jani,to zalezi od toho,aka si ty..ja som skorpion a urcite si rozumiem s inymi znameniami ako ty,napr 🙂

eviitka
28. okt 2010

baby ja mam ist 12.11.,teda v 13tom tyzdni na krv zase-a vysetrenie pre downov syndrom sa plati 17 eur...aj u vas to tak bolo?naco sa berie krv v 13tom tyzdni potom automaticky?

eviitka
28. okt 2010

http://www.choredieta.sk/index.php/tehotenstvo/...

tu som ziadne v 13tom tyzdni nenasla.--

honeybunny81
29. okt 2010

@eviitka Evi, to je NT (nuchálna translucencia) vyšetrenie a musí sa urobiť do 13 tt, a platieva sa za to. kukni sem http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=71 a pozri prosím diskusiu na koníkovi tak spred dvoch troch dní. Ber prosím ťa tie výsledky s rezervou, ak sa lekár len tvári, že to vie merať, šupne tam tabulkovú hodnotu podľa veku... 😠 ja som na to nešla, ani by som nechcela. v každom prípade, daj vedieť ako si dopadla. 😉

aaddeell
29. okt 2010

@alena24 mne v lekarni predali gastrocynesine, ale odkedy som si ich kupila ma uz nepali 😀

aaddeell
29. okt 2010

@saeda koli tomuto som sa rozhodla ze si zaplatim lekara

zajo79
29. okt 2010

@honeybunny81 za nt vysetrenie sa neplati predsa, to preplaca poistovna. 😠

eviitka
29. okt 2010

@zajo79 no draha,mne povedala sestricka,ze vysetrenie na downov syndrom je dobrovolne a plati sa 17eur,myslim,ze Nt je zadarmo

zajo79
29. okt 2010

ved vysetrenie na downov syndrom a nt vysetrenie je to iste. meraju v krku miechu...

simonka99
29. okt 2010

@zajo79 @evitka NT je meranie tekutiny v krku a tento test sa potom kombinuje s krvnym testom,na zaklade ktoreho ti vyrataju aku mas pravdepodobnost,ze babatko bude mat Down syndrom.Ak je to menej ako 1:250(zalezi od veku matky) tak sa robia dalsie testy,amnio...)
eviitka mozno sestricka myslela,ze NT ti zmeraju zadarmo ale ten krvny test si musis zaplatit....ja neviem posudit,tu mame vsetko zadarmo.

zajo79
29. okt 2010

to su potom afp testy z krvi, alebo tripple. to sa robi v 15-16tt vacsinou. to su dve rozne veci afp a nt merania.

honeybunny81
29. okt 2010

@zajo79 nie vtedy ak to tvoj lekár nerobí a pošle ťa k inému. 😀 Viem, že to prepláca poisťovňa, ale taktiež poznám niekoľko báb, ktoré za to platili presne tých 17 eur. Možno sa na to niečo nabaluje, nejaké vyšetrenia, ako píše @simonka99 alebo sa nabalujú lekári. 😎

jankaslamka
29. okt 2010

@eviitka coze? ja idem na tieto vysetrenia 10.11. a nebudem platit nic..vraj vsetko plati poistovna lebo, ze to su povinne odbery.. to je teda sila ti poviem 😠

zajo79
29. okt 2010

takmer kazdy doktor posiela krv do labakov. a to ze zato sa plati 😠 😠

l.lara
29. okt 2010

ahojte, chcela som pisat, az ked vas docitam, ale stale to nejak nestiham. ked sa da, tak sa snazim lezat..
@sedem v nemocnici som neostala, mam to aj v papieroch, ze som odmietla a asi som dobre spravila,lebo muz by bol asi uz bez roboty. mala sice zacala chodit po chorobe do skolky, ale musim pre nu vzdy zajst ja. muzik chodi neskoro.
no a v nemocke mi potvrdili, ze mam ten polyp, dokonca dva a tie krvacaju, ale ze v tehu sa s tym nic nerobi. na poradni mi moj dr. povedal, ze mi to vyberie, (podotykam bez umrtvenia) lebo ze to moze zakryt pripadne nebezpecne krvacanie z matenice. nakoniec to nechal tak, ze pockame 3 tyzdne, kym zosilnie placenta. ked nebudem krvacat, tak idem na poradnu az o necely mesiac. tak bodaj by to tak bolo. uz mi robili 5 utz, to malinkemu babu na zaciatok staci..:(

vitam vsetky nove mamicky a gratulujem vam.. 🙂

l.lara
29. okt 2010

@saeda mas zle skusenosti s antolskou? 😒

paula1234
29. okt 2010

@eviitka ja som bola v 12 tt, ale to bol screening na genetiku, vzhladom na moj vek, robo sa to od 11-13tt, tak ako tie NT merania, to sa robi do 13+6tt, ja som bola na tom vcera...)

paula1234
29. okt 2010

@honeybunny81 ..ja som za to neplatila, iba 3 eura za foto, iba doporucenie od Dr.som potrebovala..))) a ozik moja podarilo sa mi aj fotku pridat do mojho fotoblogu, ale davam ju aj sem)

l.lara
29. okt 2010

@lamonika0907 vitaj a gratulujem. nech vsetko dobre dopadne.. 😵
@monika0001 ako sa citis? este mas stale nevolnosti? ☹
@paula1234 jeej, aky ste uz velky.. 😵 a gratulujem k vysledkom..

l.lara
29. okt 2010

no to je sila..vravim starsej dcere, aby mi isla pomoct upratat a ona ze jej sa nechce, ze si mam dat vyoperovat ten polyp radsej.. 😀 (aby som mohla robit) ( to bolo akoze zo srandy) noo, co som si vychovala, to mam.. 😉

sedem
29. okt 2010

Ahojte 🙂
Ja som dnes mala poradnu, mali mi brat krv, ale najskor mi urobili uzv a vraj podla velkosti babenka som 9+3tt a tie odbery sa robia medzi 10 a 11tt, takze o tyzden idem zas..ale aspon som videla drobceka a viem, ze je v poriadku 🙂
@jasminka @alena24 s tou Fatrou opatrne, ja som sa nou napajala celkom intenzivne tiez kvoli kyseline, aj ked bolo to uz ku koncu tehu, teda posledny trimester a ked mi zacal stupat tlak a zacala som puchnut(zadrziavala sa mi voda v tele, mala som nabeh na preeklamsiu), tak ma Dr sfukla, ked som sa jej priznala, ze pijem Fatru, ze to je najslansia mineralka co je u nas na trhu, ze rozhodne neodporuca pit ju vo velkych mnozstvach..tak len aby ste vedeli, keby nahodou 🙂
A na mlieko som tiez kdesi citala, uz si presne nepamatam, ale bolo to nieco v zmysle ze mlieko pomoze na kyselinu len chvilkovo, ze potom sposobi teraz neviem uz, ci vacsiu tvorbu kyseliny, alebo otvorenie toho zaludkoveho zvieraca, jednoducho ucinkuje vraj na chvilu a potom je to horsie, ale neviem, co je na tom pravdy, kedze ja nie som moc mliekova..
No a este jeden tip na kyselinu, tiez nemam odskusane, ale vraj aj pojedanie nesolenych prazenych mandli pomaha..

sedem
29. okt 2010

@l.lara jeeejjda, no to ti teda neni co zavidiet ☹ az ma zamrazilo po precitani, ze vyberat bez umrtvenia, brrr..
Hlavne sa teraz opatruj a snaz sa setrit, ja viem, ze pri detoch je to uz tazsie, ale tak aspon vramci moznosti, hlavne ze je babo v poriadku..
@paula1234 pekna fotka 🙂

lamonika0907
29. okt 2010

@eviitka ahoj ja som z dvojičiek o 5 minut staršia ako moja sestra dvojvaječne.moja mamina je z dvojičiek,ked som išla na prve sono tak som mala tremu či nečakam dve,ale nie len jedno,a som aj rada.dnes je to naročne mat dve naraz.

hedka17
29. okt 2010

AHOJTE TEHULKY TIE,KTORE NIE SU V TABULKE PROSIM ZADAJTE UDAJE A POSLITE MI TO DO IP. TABULKY NAJDETE V MOJOM FOTOBLOGU,ABY STE VEDELI AKE UDAJE TAM SU :°)
NEMAM PREHLAD,KTORA TAM JE A KTORA NIE TAK SA TAM POZRITE. PRAJEM PEKNY ZACIATOK VIKENDIKU 😉

lamonika0907
29. okt 2010

@l.lara ahoj a dakujem,už mi nieje zle.Ja som ale nevracala,len sa mi strašne krutila hlava a bolel ma žaludok.Niektore pachy nemusím ,lečo,maso a avivaž..3 .11.idem na genetiku a aj na odber plodovej vody ,mam strach ako to dopadne.

jankaslamka
29. okt 2010

@l.lara no teda drzim palce nech vsetko dobre dopadne..toto urcite nie je sranda ..povedz malej babulke nech neodvrava a pekne ti pomoze 🙂 tie decka dnes maju iny rozum, co? 🙂
@sedem super, ze je male v poriadku 🙂 drz sa 🙂

zuzika26
29. okt 2010

Ahojte :o) ja som tu nová.. a tak čítam čítam čo všetko ma čaká.. som v 9tt+3, lekárovi idem v utorok 02.11.2010, takže to budeme v 10t+1 tak som zvedavá čo nás čaká. Mám priniesť moč, odvážiť sa, EKG a budú mi merať panvu. Predpokladám, že potom ma následne lekár objedná aj na ďalší ultrazvuk. Už by som chcela vidieť naše maličké o koľko narástlo. Posledný ultrazvuk sme mali v 7tt+1, to sme mali cca 11,3mm. Zatila je všetko v poriadku, tak dúfam, že to tak aj ostane. Všetkým nastávajúcim mamičkám, želám len to naaaajlepšie, hlavne žiadne komplikácie a bezproblémový priebeh tehotenstva...

paula1234
29. okt 2010

@l.lara dakujem
@sedem aj tebe vdaka..)))
Pekny dnik vsetkym! 😉

pepi_petra
29. okt 2010

@paula1234 gratulujem k malickemu babatku....je to pekny cloviecik 😀
@sedem ja idem v stredu,sa neviem uz dockat na sono ,ako vyrastlo malicke 😀 a tiez na odbery.
@zuzika26 gratulujem k babatku nech ste zdravy 🙂

paula1234
29. okt 2010

@pepi_petra 😉 dakujem..)))