icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

lucia2207
3. nov 2010

Ahojte.Ako zvládate prácu v tehotenstve? ☹ lebo ja si to neviem predstaviť.Teraz idem po mesiaci do práce a viac sa bojím ako sa teším. Ja som stále unavená, bolieva ma hlava. Dúfam že to pomaly začne ustupovať a v druhom trimestri tieto nepríjemné príznaky ustúpia. ☹

alena24
3. nov 2010

@luacia2207 som na tom podobne, bola som na PN skoro mesiac a pred viac ako dvoma tyzdnami som sa dala vypisat a som v robote...Co sa tyka unavy je stale taka ista, chodim spavat o osmej a vstavam pred siedmou. Zatial mi to vyhovuje ale snazim sa to skombinovat s robenim z domu /mozme si brat home office ked sa necitime dobre co je super vyhoda/. Hlava ma tiez bolieva dost, hlavne z pozerania po pocitaca ale ked dost pijem, nie je to az take strasne. Uvidis sama 😉 Inak pokial sa nebudes citit dobre, urcite ta lekar da znova na PN, ja som sla do roboty len z vlastnej dobrej vole kedze ma lekarka chcela nechat doma dlhsie, ale takto mi to zatial vyhovuje, uvidim ako dlho vydrzim 😉

hedka17
3. nov 2010

@lucia2207 tak ako pise alena sama uvidis ci to zvladnes. Moja byvala kolegina robila 2 dni aj s cestou 🙂 a utekala k doktorovi, ze jej nie je dobre, tak ju vypisal a bola uz do konca tehu doma. Vies ono sa to zda, ale nie kazda robota sa da robit pocas tehu. Ja som tiez chcela ist do prace, ale robit 12 dni v kuse by bolo na mna vela ☹

motylik136
3. nov 2010

poradíte, ako je to vlastne s tou kávou v tehotenstve?môže sa teda alebo nemôže???lebo mne strašne chutí 😉 🙂

pepi_petra
3. nov 2010

@motylik136 ja si myslim ze kludne slabucku kavicku mozes,ak netrpis na vysoky tlak 😉

Babule tak som doma od gyndy.Babatko je nadherne.Na sone bolo vsetko krasne vidiet aj slzicka mi vypadla od dojatia.DR povedala ze vsetko vyzera byt v poriadku.Dokonca aj pohlavie si typla,ze je to vidno,ale za mesiac ked pridem na kontrolu a bude malicke takto pekne natocene mi to potvrdi. 😀 😀 😀 tak sa tesiiiiiim .....to grcanie za to naozaj stoji!!! 😀 😀

motylik136
3. nov 2010

@pepi_petra tak dakujem....bábätko je krásne....ja mám fotku ako si cumle palec 😅 , doktor povedal, že to ešte nevidel v takom skorom štádiu....

tehulka2011
3. nov 2010

@lucia2207
@alena24 musi byt na PN nejaky velky dovod, napr krvacanie? Alebo staci povedat ze sa citim unavena a bola mi hlava? 😕 a marodku vam pise obvodny lekar alebo gynekolog?

irenea
3. nov 2010

@tehulka2011 nemusis mat taky velky dovod ako krvacanie, staci ze si unavena, marodku ti pise gynekolog

irenea
3. nov 2010

@lucia2207 aj mna boli casto hlava, ale treba velmi vela pit, mne povedala gynekologicka, ze mam pit hlavne jemne mineralky a predpisala mi magne B6, tak ked ma boli hlava mam si dat magnezium a vypit vela vody, pomaha to, nie hned, ale za takych 20 minut to zaberie......hlavne ked si na chvilu lahnem a zavriem oci...tak skus to magnezium aj ty, nie je to liek a dietatu neuskodi, dokonca zabranuje tvrdnutiu bruska

lucia2207
3. nov 2010

@tehulka2011 To záleží od gynekológa. Ja som bola na PN lebo pracujem v detskom kolektíve a mňa vypísala obvodná kôli oparom na pere. Teraz keď som skončila 1 trimester tak nastupujem do práce tak uvidím koľko vydržím. 🙂

lucia2207
3. nov 2010

@motylik136 Ja som v prvom trimestri nemohla kávu ani cítiť. Teraz si dám jednu ale bez kofeínu a s mliekom. 🙂

motylik136
3. nov 2010

@lucia2207 je to sranda aké sme každá rozdielna, mne napr. káva voní, ale strašne mi vadia aviváže a prachy na pranie, to nemôžem ani cítiť, ani na oblečení

alena24
3. nov 2010

@pepi_petra petka a ake pohlavie ti povedala? 😉 ja mam ist na sono o dva tyzdne ale tiez len na 2D a to budem v 16tt, bola by som straaasne rada keby je babo dobre natocene a viem co to bude, je to taka mala zahada 🙂

lucia2207
3. nov 2010

@motylik136 No moje predchádzajúce tehotenstvá boli také že som ani nevedela že som tehotná. Nebývalo mi zle jedla som všetko čo som videla, normálne som aj kávu pila. Véééľmi mi chutila cola. A teraz? Bolo mi zle len pri pomyslení na nejaké jedlo. Mohla som len banán a detskú výživu. Doteraz mi nechutia džúsy , sladkosti tiež nemusím No jednoducho je to všetko úplne iné. Som v 12tt a druhý deň mi už nie je zle. Myslím že su už konečne môžem začať užívať tehotenstvo. 🙂

jankaslamka
3. nov 2010

@pepi_petra gratulujem ku krasnemu babatku 🙂 fotka je nadherna..tak drzim palceky 🙂

motylik136
3. nov 2010

@lucia2207 tak teraz budeš mať možno dievčatko....no ja nemôžem povedať, že by mi nevoľnosti ustupovali...stále mi je rovnako, tiež by som si to už chcela začať užívať....

motylik136
3. nov 2010

@lucia2207 všimla som si, že rozmýšlaš nad x landerom....mne sa tiež páči, ale zatial som rozhodnutá pre bambi ozon, kamarátka ho veľmi chválila, je tam veľká vanička, je odpružený a hlavne nie je až tak drahý

lucia2207
3. nov 2010

@motylik136 No veľmi som ho chcela ale keď som prišla na to že je tam naozaj veľmi malá vanička a športová časť sa nedá otočiť v protismere jazdy tak uvažujem nad značkou CAM. Tento kočík zatiaľ spĺňa moje požiadavky. No uvidíme lebo do mája to môže byť ešte sto krát zmenené. 🙂

lucia2207
3. nov 2010

@motylik136 Možno. Hlavne nech je zdravé. Včera som bola na sone a NT merania dopadli dobre.Namerali mi hodnotu 1,4 . Keď som prišla s výsledkom k dr. tak povedala len výborne a to ma potešilo.Dúfam že tripl testy dopadnú OK a potom si to už budem naplno užívať. 🙂

alena24
3. nov 2010

@lucia2207 mne sa velmi paci od CAM tento kocik v zelenom prevedeni ale este nie som na 100% rozhodnuta, to len taka mala inspiracia pre teba 😉 http://www.hrajko.sk/kombinovany-kocik-cam-mbx6...

eviitka
3. nov 2010

@lucia2207 ja robim 4 hod denne,nudim sa tu,sedim,boli ma z toho akurat brucho a zaludok..idem na Pn do porodu az,oplati sa m ito ovela viac aj financne..inak unavena nie som vobec,jem vsetky dostupne vitaminy,fungujem jak raketa,pohodka..

eviitka
3. nov 2010

@tehulka2011 na PN nemusi byt ziaden dovod!! moj gynekolog ma vypisal bez reci hned,celodenne vychadzky samozrejme...je to tvoja vec,ci xces ist na PN,ci sa ti to oplati a jemu to moze byt srdecne jedno,kde ty ako travis tehotenstvo,ked sama xces byt doma.

eviitka
3. nov 2010

@lucia2207 CAM je velmi kazovy,kazda kamoska sananho stazovala..odporucam skor JAne,ked uz..

motylik136
3. nov 2010

@lucia2207 ja som bola akurát dnes na krvi na tých AFP testoch, tiež dúfam, že dopadnú dobre 🙂

eviitka
3. nov 2010

mne sa pacia typy kocikov ako Espiro GTX a Dymex Trinity,poznate?

lucia2207
3. nov 2010

@eviitka No to si prvá čo má negat názor na Cam. Ja som sa pýtala všade kde som mohla a negatívum ktoré bolo na tento kočík je že má veľa plastov. Jané sa mi páčili staršie kolekcie ale tá nová 2010 je hotový otras a veľmi malý. No do mája mám ešte čas a neviem ako sa rozhodnem. Ešte sa mi páči aj PP gt3.

lucia2207
3. nov 2010

@eviitka No espiro má tiež malú vaničku. Kamoška ho má a dvojmesačné diťa vo fusaku tak to je ltt.

klba
3. nov 2010

@lucia2207 a preco chces mat sportovu cast natocenu tvarou k tebe? mam taku skusenost ze ked je uz babo vacsie a sedi same rado sa pozera na okolo a viac sa mu paci ked moze byt otocene chrbtom k tebe a sleduje okolie. 😉
ale jasne ze vyber je na tebe, hlavne ti musi kocik padnut do oka a najlepsie je si ho niekde v predajni pred kupou odskusat. 😉

lucia2207
3. nov 2010

@alena24 Aj mne sa páčia ale ja chcem trojkolku. Vybrala som si ho lebo má jednu z najväčších vaničiek.

lucia2207
3. nov 2010

@klba Veď práve ,mne padol do oka x lander ale keď tak uvažujem tak bábo sa mi narodí v máji. Tento kočík má extrémne malú vaničku a v zime by už bolo bábo v športovom a preto ho chcem mať otočené ku sebe a aj kôli vetru a snehu. Mám už s tým skúsenosti a nebola som spokojná. Dosť do tej športovej časti potom fúka. Máš pravdu najlepšie je ísť do obchodu a vidieť a hlavne vyskúšať. 🙂