icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

eviitka
4. nov 2010

@alena24 Ali,mas pravdu,priorita je,abysi ty bola v pohode a babo..ja nemam problem pracovat,ale urcit enie tu,kde som teraz a za take peniaze..novu pracu si hladat v mojom stave sa mi nezda fer voci novemu zmamestnavatelovi,takze Pn je jedine riesenie ako prezit cas do materskej...a nech sa na mna nasere ktora xcete,kazda si riesime situaciu, aby to bolo najvyhodnejsie pre nas..a ktora nie,len trpi,tak je hlupa..

pepi_petra
4. nov 2010

Ja som PN od 24.9. mam vychadzky od 10-12 a od 12-16 hod. Zatial kontrolu som nemala,ale vychadzky dodrziavam.Ale mam svokra obvodneho lekara a ten mi povedal ze sa daju dat aj celodenne vychadzky.Zalezi na lekarovy a diagnoze.

Babulky chcem sa Vas spytat.Urcite kazda rozmyslate nad kocikom.Viem ze na to je pre nas "majovky"dost casu,ale ako podnet na debatu to byt moze 😅 takze AKY KOCIK SA HODI PRE MAJOVE DETI? mate uz nejaku predstavu,alebo uz vybrany?tak sa pochvalte.... 😀 😀 😀

monika0001
4. nov 2010

ahojte...

@pepi_petra - môžem sa Ťa spýtať kto ti dal vychádzky? lebo PN mám tak, že gyn. poslal obvodnej papier s odporúčaním na PN ale neviem od koho si pýtať vychádzky...
Ďakujem 🙂

eviitka
4. nov 2010

@pepi_petra Peti,ja som ndes zrovna bola poerat kociky-naaahodou s mamou, a strasne som sa zalubila do znacky JEDO FIN DS,len skoda,ze ja zas polsky,porazi ma....ale stoji do 400eur,na zvio vyzeral kvalitne,pevne a chutne..
tie vychadzky si sa asi pomylila,ze mali byt poobede 14-16..ja idem chodit kazdu stredu cvicit od 16,30 - 17,30,takze kaslem na vychadzky..

paula1234
4. nov 2010

@eviitka ja neriesim peniaze a ani neviem preco mmarta zacala riesit take somariny, ked sa jej nepaci nech ide aj ona na pn) ja som len chcela vediet, lebo ja som bola pn pri prvom a aj teraz a vychadzky mam 2x za den, je pravda, ze niekedy ich prespim, ale zasa ked potrebujem vzdy si to zariadim tak, ze to stihnem..))) 😉

eviitka
4. nov 2010

@monika0001 gynekolog ti dava vychadzky a nema preco posielat papier obvodnej,ale rovno na socialku..divne

paula1234
4. nov 2010

@monika0001 hej to je blbost! Pn ti dava tvoj gynekolog a aj vychadzky ti dava on) 😉

monika0001
4. nov 2010

@eviitka - no neviem. on mi vraj PN dať nemôže. aj moja sestra ku nemu chodí a vždy posielam papiere obvodnej. aj kamoška teraz otehu a tiež jej gyn v Nových Zámkoch jej povedal, že on jej pN dať nemôže, že jej dá odporúčanie pre obvodnú.. neviem no...
ale je to zbytočne náročnejšie, lebo ku koncu každého mesiaca musím doniesť papier od gyn (čo mám na jednej strane BA) k obvodnej (čo mám pri dome na druhej strane mesta) ale tak čo už...

monika0001
4. nov 2010

@paula1234 - nie som ani prvá ani posledná čo to tak má..
ale to je jedno.
Ďakujem vám za rady 🙂

paula1234
4. nov 2010

@monika0001 nehovorim, ze si prva ani posledna, len mne vzdy daval pn gynekolog) nic vzlom) 😉

jankaslamka
4. nov 2010

ahoj baby.. u nas tiez dava PN gynekologicka a aj vychadzky..ale vravela, ze este nezazila u ziadnej pacientky, zeby jej prisla kontrola.. Mozno je to u kazdeho dr. ine..bohvie od coho to zavisi 😕

Inak my uz kocik mame.. concord fusion travel set

monika0001
4. nov 2010

@paula1234 - v pohode ja viem, že nie v zlom.. ale aj predtým som to tak vždy mala.. a nikdy mi nenapadlo ani iné. až včera kamoška že jej pn dala jej gynekologička. hm.. čo už...
v utrok idem na sono spýtam sa na tie vychádzky a som zvedavá čo mi povie... 🙂

irenea
4. nov 2010

@mmmarta akoze nemozem toto prehliadnutm co si tym chcela povedat ze si platis odvody 7 rokov???? a preco na nu utocis?? je to jej vec co robila doteraz, kto ti dal pravo niekoho posudzovat??? toto je forum o niecom inom, nemyslis?? preco by nemala pravo na PN????????? v tej matematike si sa tiez trochu pomylila, staci aby si platila zvysene odvody dva mesiace a bude mat narok aj na zvysenu marodku, a nenapadlo ta, ze ma nejaky dovod na celodenne vychadzky?? napriklad ak mas deti, ktore stale cosi potrebuju a ty nevies kedy napriklad skoncia kruzok, alebo este nieco maju poobede, alebo treba ist s nimi kazdy druhy den na nejaku kontrolu...a podobne...napriklad na toto su celodenne vychadzky...
kazdy mame ine dovody....a suhlasim s eviitkou...

irenea
4. nov 2010

@monika0001 je jedno kto ti da pn, moze aj gynekolog aj obvodny na doporucenie gynekologa, takze si vobec nemusis robit starosti....

irenea
4. nov 2010

@eviitka napisala si to krasne, naozaj je dolezite aby sme boli v pohode my a babatka, neoplati sa riskovat ani jeden den, ziadne peniaze za to nestoja...

paula1234
4. nov 2010

@irenea suhlasim s tebou, ja mam tiez maleho, chodi do skoly a tiez ho tam musim niekedy zavist, ked manzel je v praci, alebo ist snim trosku von cez viken a tak, skusim sa na to spytat mojej gynekologicky 25.11. mam poradnu, uvidime, co mi na to povie) 😉

l.lara
4. nov 2010

@irenea ahoj, dlhsie som tu nebola..som rada, ze ste v poriadku 🙂 uplne si ta viem predstavit, ako si sa tesila,ked si videla mimi ako tam santi.. 🙂 🙂 🙂 ja som mala o5 problemy. strasne som krvacala, nastastie babo je v poriadku. mne uz robili tolko utz, ze stracam prehlad. buduci tyzden idem aj ja na NT.. potom dam vediet. a na amniocentezu teda nepojdes?

l.lara
4. nov 2010

skusim vas docitat, dufam, ze sa mi to podari.. 😉

mmmarta
4. nov 2010

@eviitka ty si nejak agresivna.....a vobec neviem preco sa hnevas??? Ak sa citis strasne sikovna a prefikana ako si vybabrala so systemom tym, ze mas PN a celodenne vychadzky, ktore vlastne nemas ako som si precitala, lebo ich nemas zapisane, takze lekar ta len bude kryt v pripade kontroly....tak si majster sveta a prilahlych dedin a nemusis sa vobec rozculovat. Na nikoho sa nechcem ani nebudem stazovat. Ani som sa nestazovala na svojho doktora ani slovom. Nie som PN, je pravda, ze ak by som chcela mozem byt, ale nemam pocit , ze s PN nejako vybabrem so systemom, jedine ak by to bolo nutne kvoli zdraviu. A nie som ani "nasrata", nekonecna hlupost niektorych ludi ma vie akurat pobavit.

monika0001
4. nov 2010

@irenea - Ďakujem 🙂

alena24
4. nov 2010

@pepi_petra ahoj petka, kociky su super tema 😉 ja chcem urcite stvorkolku a super by bolo keby kolesa su nafukovacie kedze cesty u nas su dost hrbolate a nechcem aby kocik moc hrkotal 😅 strasne sa mi paci od CAM-u http://www.hrajko.sk/kombinovany-kocik-cam-mbx6... ale v zelenom prevedeni /treti obrazok/. Ake su tvoje predstavy? ja som sa este uplne nerozhodla ale pacia sa mi velmi zelene 🙂

monika0001
4. nov 2010

@l.lara - mojka ako sa máš? ak dočítaš napíš mi ako sa darí.. 🙂

irenea
4. nov 2010

@l.lara este neviem, podla utz v 20tt, mam tam ist okolo 15.12., tak podla toho ako to dopadne, ale zatial sa citim dobre, snad aj babo je v poriadku, na poradnu idem 15.11., tak sa uz tesim...je mi luto, ze si krvacala...aj ti povedali z coho??? juj, davaj na seba pozor a vela vela oddychuj, slub mi to...

pepi_petra
4. nov 2010

@monika0001 Pn mi vystavila gynekologicka a aj vychadzky.Dokonca mi aj povedala,ze keby som ochorela(chripka) mam dojst ku nej. A vlani ked som bola na laparoskopii tak som tiez mala PN od gyndy.
@eviitka z vychadkzami som sa nepomylila.Ja ich mam napisane tak.Dala mi ich gynekologicka. dve hodiny doobeda a dve poobede.

irenea
4. nov 2010

@paula1234 skus, potom napis co ti povedala, ja neviem ako to je s tymi vychadzkami, ja nemam ziadne a chodim kde potrebujem, som na pn uz dva mesiace a kontrolu som nemala, ale lekarka mi sama povedala, ze tehotne zeny nekontroluju, hlavne nie tie co su na pn dlhodobo, a ze ked som bola aj v nemocnici, tak sa nemusim bat...ale napad je to skvely, schvalujem tie celodenne vychadzky, iste maju zmysel, lebo podla mna su celodenne kvoli casu, nikdy nevies kedy musis odist niekam...ja to chapem tak, ved neverim ze by niektora bola cele dni niekde mimo domu...ale ked musis, tak jednoducho musis...

monika0001
4. nov 2010

@pepi_petra - no uvidím. veď v utorok sa ho popýtam na tie vychádzky...
po laparke som pn nemala. tak neviem. ale ked sme boli na iUI a nariadili mi kľud na lôžku vždy gyn. posuval papiere obvodnej. ale to je už jedno.. hlavne, že mám pn 🙂
inak včera som mala doma kontrolu so sociálky.. to som prvý raz zažila 😝

irenea
4. nov 2010

@monika0001 v pohode, len som ta chcela upokojit, usmej sa, pohladkaj brusko a hned je den krajsi..

monika0001
4. nov 2010

@pepi_petra - aj moja sestra tak mala vychádzka keď bola tehu. dve hodiny do obeda a dve po obede. 😉

irenea
4. nov 2010

@monika0001 vazne si mala kontrolu??? a co ti povedali? tak teraz som prekvapena, mne sa to este nestalo....

monika0001
4. nov 2010

@irenea - juj ja sa smejem, lebo už mi prestáva byť zle pomaly 😀