Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
neviem ktora to vravela, ale suhlasim s tym, ze dnes je dar otehotniet bez problemov. A samozrejme aj donosit zdrave babo.
Dievcata,my cakame babatko po 6,5 roku.Pred rokom v aprili som podstupila laparoskopiu,zistili mi endometriozu,mala som cystu a mensi nadorek.Urobili mi prefuky a vycistili ma a povedali ze deti mat mozem.Ale stale sa nedarilo.
Potom muz odisiel na 6 tyzdnov do Kanady a ked sa vratil tak som za 3 mesiace otehotnela.....kde bol problem ani lisky netusia 😀
my sme maleho mali po troch rokoch snaženia a teraz sme t nechali na osud a bolo to šup šup🙂 a tiež som nemala menzes a test mi ukazal tri krat že nie som a zrazu doktor že ste v druhom mesiaci🙂
nam sa tiez zadarilo az po 6 rokoch aj az po umelom oplodneni, tak sa tesime ze to vysl na prvy krat. 😅
Ja som skoro v poradni odpadla, ked som skocila na vahu, pribrala som 10 kg, i ked nieco som pribrala zrejme uz pred tehu, ale za 2 tyzdne 3kg???? Som zvedava ako sa toho potom zbavim..... Ked idem do kopca skoro ako parna lokomotiva.Ked si pozeram, ake mate ktora bruska tak ja ho ani take velke nemam, tak neviem kde sa mi to usadzuje. Som zvedave kde sa to zastavi, asi budem pred porodom ako mala veleryba. Podelte sa s vasimi prirastkami hmotnosti a poteste ma ze nie som sama taka , no vacsia.....
@eviitka ty sa netesis ze cakas babatko? 😕 alebo si neplanovala vobec deti? 😕
ano aj psychika hra svoje, ale viacmenej to ma vplyv vtedy ked obaja partnery su zdravi, nie ak je nejaky zdravot. problem.... my sme sa snazili rok, a robila som vsetko mozne aby to vyslo....kazdy mesiac u lekara, kopa liekov, injekcii...a to je proti tomu co musia podstupit baby na umelom oplod. nic 😒 a som vdacna ze to vyslo prirodzene, aj ked sme cakali.... o to viac si to vazime 🙂
Ak ratam od zaciatku tehu tak potom cca 6 kg, na to ze som 16 TT sa mi to zda akosi vela. A hlavne od minuleho vazenia som pribrala 3 kg a to bolo pred 2 tyzdnami, ja neviem co som to pojedla, ja pravda ze jem veci co by som si mohla odpustit, len ta chut je silnejsia ako ja. Napriklad prazenica so slaninkou, jedla som to ale tak raz za 1/4 rok a teraz neodmietnem aj kazdy viked, potom sa nadzgam ovocim aby dietatko netrpelo mojim obzerstvom a dala som mu vitaminy. No takze tak....
@mmmarta ja som zatiaľ pribrala 2 kg, ale kilo išlo za týždeň...mesiac nebolo nič a teraz priberám jak slon...na prvej poradni som mala svoju váhu (čo bolo pred mesiacom) a teraz to ide rapídne hore...začalo mi konečne chutiť...raňajky už nie len krajec chleba ale aj 4 krajce...bože jak to potom zhodím neviem...ale keď mi chutí...čo budem hladovať? no nie? ako si ty na tom s jedením?
@bambi9 Ja si myslim, ze ani jedna strana nepochopi tu druhu. NEPOCHOPI nie je spravne slovo ale lepsie ma nenapada. AK sa ta babo podarilo na prvy sup a bez problemov tazko chapes, ak niekto stresuje a opacne ak sa ti dlho nedarilo tak nechapes ako moze niekto nestresovat. Zjednodusene povedane. Mam kamaratky, ktore ani nevedeli ako k tomu prisli, proste nerozmyslali a prislo to, asi im nebudem rozpravat ako som sa tyzden tesila a potom o babo prisla, ako som bola pecena varena na pohotovosti, aka je laparka, co je endometrioza a ake to je ked nevies ci ta nakoniec nebude cakat umele oplodnenie, nikdy to nepochopia ako nepochopia ako sa strasne bojim o tom ze som tehotna hovorit, aby sa to zase nepokazilo a oni ma nelutovali. Ale toto su uz cudne uvahy.
@mmmarta ja rozumiem co si tym chcela povedat... ja to tajim ako mozem doteraz...lebo mam strach a tak kto to nemusi vediet, tak ani nepoviem....
ovladam vsetky problemy neplodnosti a niekedy sa len pozastavim nad tym ked si mladí zasrani obtru trenky a maju babo 😖
ale kaslime na to, tesme sa ze sa to podarilo 😉
babule nič si z toho priberania nerobte, ja som pri malom pribrala skoro 30kg 😀 bola som jak maly slon, tatino hovori že len ťa bolo počuť, brucho brucho brucho a potom až ty si vyšla z rohu 😀
nedala som to dole hned, ale dala a ked som mala už svoju pôvodnu vahu tak šupla a čakame druhe 😀
akurat že pri prvom to išlo pomaly a teraz to ide rychlo to priberanie take brucho ake mam teraz som mala pri malom ked som bola v 6tom mesiaci 😝
babule ako si pozriem vaše fotky? ved odkedy to tu pomenili tak sa neviem zorientovať☹
@bambi9 presne,myslim,ze ked ste cakali a nevychadzalo,viac si to potom vazite..niezeby som sa netesila,ze cakame babo,skor mam svoj vek a o to viac si uvedomujem,do coho idem...a potom hned za tym druhe....ja som tiez o prve prisla,ale vobec som nerobila tajnosti s druhym,rovnako ako s prvym,vedeli to vsetci hned na zaciatku..proste mi robi dobre,ked sa vsetci tesia a vysielaju pozitivnu energiu nasim smerom..a keby to zase nevyslo,zase sa nezblaznim,asi to tak malo byt a aspon mam o tom s kym pokecat a ma ma kto utesit a povzbudit..ked to nikto nevie,ste stym sami a to je pre psychiku horsie,aspon na moju...kazda sme ina,ale ja som urcite cely zivot v pohode a nestresujem kvoli nicomu,preto sa nam to mozno podarilo hned aj na druhykrat
@mmmarta cudne uvahy, ale je v tom kus pravdy, ja som tiez o jedno babo prisla v 7tt a preto teraz cusim a nikomu sa nechvalim...niekto to na mne zbada tak to uz potom prikyvnem ale zbytocne nehovorim, mne bolo lepsie ked ma nik nelutoval a vyrovnavala som sa s tym tazko ale chcela som sa sama s tym radsej nejako vyrovnat akoby som videla sucitne pohlady a stale o tom hovorit.........proste kazda sme naozaj ina a stresove situacie zvladame inak, tiez som to nechcela povedat detom,, kym nepresiel ten kriticky 7.tyzden...takze s tebou suhlasim, proste sa tesim z kazdeho dna a vazim si ho...pohladkam si brusko, porozpravam mu a tak to ide...
no ja by som to nevydržala nepovedať 😀 Najskôr som si davala pozor a povedala len mame a manželovi, ale kežde som 24hodin zvracala a nebola schopna života tak svokrovcom to došlo a bruško bolo rýchlo vidieť, takže aj okolie si to rychlo všimlo a tiež som už o jedno babo prišla ☹ aj ked je pravda že tiež som bola radšej sama ked som sa s tym vyrovnavala a nechcela som aby ma niekto lutoval
No teraz sa snažim myslieť len pozitívne a nemyslieť na zlé 😎
dala som už nejake fotky bruška 😎
@irenea som na tom asi podobne, nechvalim sa radsej, i ked s tym bojujem (vies niekedy je fakt prijemne sa pochvalit), lebo sa tesim. Mne to prislo tak, ako sa rozdava pozitivna energia, tak sa rozdava aj negativna. V tom blbom obdobi som bola stelesnena negativna energia ale kedze nikto na mna nepozeral ako ty chudatko moje, tak som na to aspon nemyslela a nikoho som tym nezatazovala. Je to dost imtimne aj ked to kamaratkam raz poviem, urcite na to padne rec, ale bude to uz vyriesene a za nami. Ale taketo ponure myslienky som tu vobec nechcela vkladat.
Chcela som o tej mojej narastajucej vahe....
ja som na zaciatku kilo zhodila a teraz som ho nabrala naspat.. pri prvom tehu som pribrala 25 kg, tak teraz sa snazim trosku to redukovat.. ked mam chut na sladke, tak si dam radsej ovocie, aj ked o jedenastej vecer, ale lepsie ako napchavat sa cokoladou.. mne po prvom tehu isli kila celkom dobre kym som kojila, po roku som mala navyse uz asi len necelych 5 kg a potom som prestala kojit a dalsich pat som nabrala... teraz mam 72 a pri mojej vyske - 168 cm je to uz na hrane.. dufam, ze pri dvoch detickach sa bude zhadzovat lahsie, velmi by som sa chcela dostat na mojich ex 60kg, vtedy som sa citila najlepsie...
Jaj dievcata tie kilaaaa 😀 ja som plnsia bola pred tehu a teraz sa budem kotulat.Sice som este nepribrala,ale schudla,ale verim ze casom sa zacnu kila lepit aj na mna.A mame to v rodine byt plnsie aj mama je taka,teraz aj sestra.Takze obavam sa ze vchodove dvere mi stacit nebudu 😀 😀 😀
moja vaha obvykla bola 55kg, po malom mi nejakych 5kg ostalo a teraz som začala na hrane 60kg, od vtedy som sa radšej ešte nevažila 😀 a vyška tiež nič moc 165kg 😀 , ale budem to riešiť všetko až po pôrode, hlavne ked bude babo zdrave🙂 a keby bolo dievčatko tak by to bolo uplne super 😀 nechame sa prekvapiť
no ja som uz pred prvym tehu nabrala cca 10 kg navyse, v robote sme sa nemali kde stravovat tak som jedla same kraviny, v tehotenstve cca dalsich 10 kg, konecne som zhodila pri malom par kg, aj do rifiel velkosti S sa natrepem, ale uz to dlho nepotrva a budem musiet menit velkost, momentalne som sa totalne rozozrala, 😝
furt vymyslam co budem jest na obed, dnes sa mi celu noc snivalo o palacinkach tak boli na obed s cokoladovou plnkou a bananom a posypane drvenymi mandlami a k tomu sosovicova polievka, to su kombinacie, co? 😅
a predtym, sme nemali zauzivane vecere, muz ma rad na veceru len chlieb zo salamou a pod... ziadne teple jedla a teraz mu kazdy den vymyslam rozne natierky, vyvaram a pod... proste vzdy od obeda musim mat nieco ine, zachvilu budem vazit dva krat tolko. 😝
ozaj baby ako si mozem pridat priatela na MK, akosi to neviem najst, poradte, pls.

Ja som zacinala stresovat uz po 3 mesiacoch, neviem si predstavit ake to je pri rokoch, musi to byt velmi tazke.