icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

zajo79
10. nov 2010

to sa pobavime potom, ci je to presne to co si vedela do coho ides.

Ja sa tu nechcem buchat do prs, ze som matka roka, lebo cakam tretie... ale aj tak nemusim vediet do coho idem, lebo kazde dieta je ine a vyzaduje iny pristup.
Materstvo je aj o pocitoch, ktore zena preziva, ked padas na hubu a nevladzes...ale dietatu to nevysvetlis a fungovat musis, den, noc. O kazdodennych starostiach a radostiach.

Len som reagovala nato, ze stale pises, do coho ides, aby si potom nebola moc prekvapena... ja to myslim dobre. 😉

zajo79
10. nov 2010

a ked si tak cvicila...na rovinu, by si nemala takmer 80kg.

ja som cvicila, aj cvicim.

a uz do mna neryp

eviitka
10. nov 2010

@zajo79 neviem,kto tu do koho rype,ked uz o to ide..a kedze som bola od zaciatku roka tehotna,ptoom som potratila,a zse od sept mam zakazane cvicit,mozes si vyratat,kolko som mohla cvicit tento rok..

grolina
10. nov 2010

no dievcata vidim ze to dnesne skarede pocasie robi svoje, ake ste vsetky podrazdene. Trosku usmevu do dnesneho dna. ja sa tiez chystam na cvicenia pre tehotne aj ked s mojou vahou ma tam asi vysmeju ale ja tam idem preto aby som sa trosku odreagovala bo sedim stale doma a spoznala novych ludi.

eviitka
10. nov 2010

@grolina tu nejde o pocasie,ja mam naladu dobru kazdy den..tu ide o to,ze niekto nezazil to,co ten druhy,napriek tomu sa tvari ako najmudrejsi na svete.okrem toho,kazda matke je ina,kazde dieta je ine a ja rozhodne nebudem pisat dennik do takehoto chatu,ked porodim,aby sa na mna skusenejsie mamicky bavili..ze ivi

grolina
10. nov 2010

@eviitka vies ja tiez nemam uz 20r. a mam kamaratky mamicky ale aj tak sa citim ako totalny zaciatocnik, bojim sa aj toho ze to male nebudem vediet ani chytit a nebojim sa to priznat ze nemam ziadne skusenosti. a take mamicky co sa z toho smeju mi nestoja za to sa rozculovat a zas kazda co mi poradi aj v banalnej veci tak jej budem vdacna. je to fakt vsetko o osobnosti cloveka.

eviitka
10. nov 2010

@grolina joj,toho sa bojim aj ja,ale hned cez chodbu mam susedku s 2 mes dcerkou,boli sme spolu tehotne,takze vsetko cvicim na malej,vidime sa denne..bude to zvlastny pocit mat takeho skriatka zavisleho na mne,strasna zodpovednost,ale ja sa nebojim,dala som sa na to,tak to zvladneme..a hlavne,ked mate po boku partnera,na kt.sa mozete spolahnut a bude vam oporou..no a samozrejme na telefone 5 kamosiek prirpavenych poradit 😅 ale som si vedoma,ze ked sa to narodi,bude to sok,aj na to ma kopec priatelov-aj chlapov-pripravovalo

irenea
10. nov 2010

@mmmarta lenze si napisala presne to co citim aj ja....takze ta plne chapem, mam strach, a dnes som prestala uzivat duphaston, tak snad to moje babo zvladne a budeme v poriadku, v pondelok idem na kontrolu tak uvidim...ale vcera som mala prve pohyby, aj moja dcera to citila, mala obe rucky na mojom brusku a citila to tiez, uplne bola dojata...
dodavam si odvahy s kazdym dnom, ktory prezijeme...
inak ja som pribrala 5 kilov, zda sa mi to moc, a uvidim ako v pondelok...az mam depky z toho...

grolina
10. nov 2010

@eviitka ved to su take zmiesane pocity ze sa aj bojim aj sa strasne tesim. aj ja mam hornu susedu s 11 mes. chlapcekom a kazdy den som tam varena pecena. Dufam ze moj muz sa bude spravat tak suprovo pri babatku ako sa doteraz o nas stara. Tiez ma z toho strach ale nechce to moc priznat. ja mam tych kamosiek mamiciek na telefon malo tak dufam ze rady dostanem aj tu. 😀

monika0001
10. nov 2010

avojte...
Dnes sme boli na sone... strašne som sa bála.. moje dve prvé tehu nedopadli dobre ale tak teraz je to super. všetko ok. krásne rasteieme, zodpovedame aj veľkosťou týždňom.. super.... teším sa strašne moc... 😵 😵 😵

https://www.modrykonik.sk/fotoblog/monika0001/a...

pepi_petra
10. nov 2010

@monika0001 jeeeej gratulujem k krasnym foteckam,Babatko je nadherne a ako ho doktor krasne namaloval..hihi 😀 😀
@eviitka aj ja by som chodila cvicit pre kondicku a hlavne ze by som sa tam stretavala s inymi tehulkami a trosku pokecali,len nemam tu u nas take vymozenosti,sakra!!! 😠 😠 😠

jankaslamka
10. nov 2010

@monika0001 gratulujem a drzim moc moc palce 🙂

alena24
10. nov 2010

ahojte kocky, po dlhsej dobe som zas tu a musim sa pochvalit, co som sa stazovala ze mi nerastie brusko tak uz sa to pomaly ukazuje, uz si aj muz a aj doma. Je to take zvlastne lebo predtym ako som bola tehu som bola cela bez seba ked mi ktosi povedal ze som schudla a teraz mi to hovorievali stale a som bola uz az nahnevana 😠 ved to urcite niektore co maju alebo mali nevolnosti poznate, ja som najskor schudla 8 kg a doki ma uz chcela dat do nemocnice ale teraz som pribrala 3 kg tak sa z toho tesim, sice som stale v minuse 😒 v pondelok mam ist na sono tak tajne dufam ze bude vsetko v poriadku a ze bude vidiet trosku aj pohlavie kedze som straaaaasne nedockava 😉 ja uz by som najradsej kupovala vybavicku ale bez toho aby mi potvrdili pohlavie sa do toho radsej nepustam 😉 a vy sa mate ako? este vas trapia nevolnosti? ja uz som celkom ok, comu som straaasne rada aj ked u mna sa viac da hovorit o nechutenstve na urcite veci ako o chutiach 😖

paula1234
10. nov 2010

@irenea gratulujem k pohybom 😉 , ja uz mam tiez take pocity zblnkacie, nie stale, ale sem tam, ked som vklude) teraz budem koncit 15tt, pri malom som ich citila 16/17tt a vraj druhorodicky citia skor, takze verim, ze je to ono a milujem to) 🙂 😉
@monika0001 gratulujem) 😉
@eviitka zo Zaja si nic nerob, ja mam tiez taky pocit, ze je tu najskusenejsia mamicka) ja teda cakam druhe, ale citim sa ako pri prvom) 😉
@jankaslamka aj tebe gratulacia k poradni a vysledkom) 😉
pekny dnik vsetkym! 😵

monika0001
10. nov 2010

Ďakujem kočky.. mám strašnú radosť.. pôvodne sme mali ísť včera na sono ale prehodili nnás na dnes.. strašne som sa bála. a teraz som najšťastnejšia na svete 😀

pepi_petra
10. nov 2010

@alena24 ahojky.Ja som mala vcera uplne uzasny den.vracala som len raz.ale poupratovala som cely byt,navarila obedik a vecer pekne z muzikom.Dnes ☹ vraciam zo vsetkeho.je mi fakt blbo,slaba a neskutocne vycerpana 😠 Mne teda riadne rastie brusko.A kedze okolie vie ze cakame babatko po velmi dlhej dobe,vsetci mi pozeraju na pupik a chvalia 😀

klba
10. nov 2010

@eviitka ta je super ze budes chodit cvicit, aspon budes robit nieco pre seba, svoje zdravie a dobry pocit, 🙂 a okrem toho je to skvele ked sa na cviceni mozes s dalsimi tehulkami podelit o svoje pocity, 🙂 my sa s babami z cvicenia sem tam stretneme aj s drobcami v meste a prehodime si svoje skusenosti. 😉
inak ja som uz po porode nemala na cvicenie vobec cas, nas maly je hyperaktivny uz od narodenia, budil sa po1,5 hodke, medzitym som odsavala a pod... az teraz ma konecne dlhsi spanok, tak mam aspon obednu pauzu pre seba.

a ja v tom vidim pozitivum, aspon som po porode schudla aj bez cvicenia, resp. stale som upratovala kocky, hracky, zohybala som sa, dvihala drobca, chodili sme na dlhe prechadzky, chodit mi zacal v 10 mesiacoch sam tak odvtedy to bola nahanacka, ale aspon som vytrenovana 😀 a mne to v podstate aj vyhovovalo ze mam pri nom neustale pohyb, ja neviem obsediet na mieste.
a je pravda ze kazde dieta je ine a okrem toho skusenosti clovek nabera v roznych situaciach, niektore bezdetne kocky vedia viac ako tie ktore uz babo maju, mudre knizky nestacia a zivot nas nauci, my budeme mat druhe ale beztak sa budem stale vela veci ucit a snad sa niektorym chybam vyvarujem, lebo ver ze ich bolo dost, chuda maly bol nas pokusny kralik. 😅 😝 😉

mystery7
10. nov 2010

ahojky kocky, ale je tu veselo 😉
ja som zatial nic nepribrala, ale mam uz brucho ako v 5.mesiaci pri prvon synovi. idem uz nosit tehu gate 😅
Aj nas prvorodeny bol a je pokusnu kralicek 😉 ale to patri k zivotu. dufam, ze teraz mi to pojde lepsie, aj ked neviem aky cloviecik k nam pribudne.

eviitka
10. nov 2010

@paula1234 Pauli,ja zaja poznam osobne,sme kamosky,takze to je v pohode,taketo doberanie,nejako ma to psychicky nenici..
drz mi palce do poradne v paitok🙂

eviitka
10. nov 2010

@klba ahoj,dik za sympatie,ja musim neico teraz robit,lebo som od maja bez pilatesu a uz citim chrbat,ked dlhsie stojim,brr 😒 nie je cvicienie ako cvicenie a mam kamosky,ktore cvicili aerobik do vysokeho stadia,lbo vladali a boli hrdinky a potom sa ich deti nespratali do koze a dost to lutuju,ze si nedopriali oddych,ked mohli a mali..cize aj ja tak s mierou a urcite nic dynamicke s poskokmi napr. 🙄
a presne si myslim,ze po porode to zhodime jednak kojeinim,kedy nemozme nic jest a jednak neprestajnym pohybom ci uz s kocikom,alebo doma,ved rodime v maji,vonku bude krasne..tesim sa a vahu urcite neriesim 😅

zabkatt
10. nov 2010

babule zavidim vam tie poradne, ja idem až o dva tyždne a naposledy som bola pred troma 😠
ja som na vahe tiež nič zatial nepribrala, ale bruško mam hrozne velike, a dosť sa mi naťahuje pupok a praska, čo pri prvom som sa tešila že mi bruško nepopraskalo moc 😝

grolina
10. nov 2010

@eviitka to myslis ze ked sa moc aktivne hybes, ako ten aerobic ze budes mat hyperaktivne dieta? plati to aj o hlasnom pocuvani hudby?

eviitka
10. nov 2010

@grolina 😀 o hudbe neviem nic,mozno bude babo horsie pocut 🤐 alebo bude nerovzne,ktovie..ved su tu sksuene mamicky,urcite pridaju nazor do diskusie..
a stym pohybom-ano,ked pocas tehotenstva skaces,ako kamosky predcvicovatelky,do 7 -8 mesiaca cvicili normalne..teraz lutuju

irenea
10. nov 2010

@paula1234 ja som teraz v 15tt+1 den, ale mas pravdu, je to krasny pocit, aj dnes som to citila, ale musela som sa na to sustredit a byt v klude a v tichu........tak snad to bude vsetko v poriadku, takze ty si trosku predo mnou, asi o tyzden?

mia_m
10. nov 2010

to nie je dokazane, ze to ma vplyv na hyperaktivitu dietata, ja som bola cele tehu kludna a leniva, len som spala a maly je teda riadne hyperaktivny a spi velmi malo uz od narodenia, taky duracelko

paula1234
10. nov 2010

@eviitka tak to treba povedat, lebo potom to nevyznieva niekedy pekne 😉 , jasne ze palce drzim, drzime si ich navzajom, nie) 😵 😉

@irenea ja som teraz oficko 14+2tt a podla posledneho sona 14+6tt, takze neviem, ale tiez to citim, iba ked je tu klud a som v pokoji, ale je to uzasne, teda ak je to uz ono, ale co si spominam, tak by to malo byt, lebo pohyby criev su ine a viem, kedy sa mi krutia creva 🙂 😵 ..)

zabkatt
10. nov 2010

no ja som chodila cvičiť pri malom a maly bol lenivy jak voš 😀
ale študovala som pri nom a teraz ma dva rôčky a rozumovo na 4, takže niekedy je to pravda niekedy sa to len tak hovori, ale malo by sa s dieťatkom často rozpravať, ja som aj čitala a počuvala hudbu, babo to všetko vnima už v brušku 😀
no pri tomto druhom som zvedava, lebo som leniva, neštudujem, vela veci zanedbavam tak dufam že aj to druhe bude šikovne 😀 po maminke 😝

zabkatt
10. nov 2010

no ništ zas mi je blbo tak prcham radšej do postele, natrieť po dlhej dobe bruško a drichmušať pa pa

grolina
10. nov 2010

@zabkatt ja si tiez myslim ze ho treba viest k takym pozitivnym veciam uz v brusku, len neviem aku hudbu by som mu mala pustat, nejaku klasiku? ☹

duracelko
10. nov 2010

@klba ahoj máme obidve májové detičky 🙂 🙂 no tak mne obedný oddych chýba, lebo naša Bianka nespí vôbec poobede jednoducho nie je unavená a spať sa jej nechce a to začalo ked mala 21 mesiacov. ona vydrží ako na baterky 12 hodí až kým konečne zaspí. 🙂 🙂 dúfame že zas druhé dieťa bude po manželovi a to zaspí za pár minút a každú možnú hodinu za den ako on 🙂
@grolina no my čo máme detičky si púštame od Podhredskej a čanakyho krásne detské pesničky (tie naša bianka miluje máme CD 1 a 2)

moje bruško meria 87 cm merané večer 😉 😉 kolko merajú teraz vaše brušká 🙂 🙂