icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

duracelko
10. nov 2010

@grolina ja som tiež chodila pri Bianke cvičiť pre tehotné a na prípravný kurz. je to super, odreagujes sa si medzi tehulkami, a potom pri kočíkovaní budeš mať kámošky 🙂 🙂 teraz už nechodím, nie je čas...

kakajka
11. nov 2010

@eviitka ako prepac, ale ja som mala syna ako 20 rocna a vobec si nemyslim, ze by som nevedela do coho idem alebo ze by som sa nevedela o dieta postarat lepsie.. to je vsetko o psychike... moje kamosky su skoro vsetky nad 30 rokov, lebo ich je ovela viac ako tych mladsich a tiez si s nimi viac rozumiem a nechcem sa chvalit, ale x krat mi volali o radu, alebo ma chvalili pred svokorou ako ma obdivuju, pretoze manzel vela pracuje a cele dni som bola na maleho , podotykam strasne uvrestaneho, sama.. a ked rozpravas, ze ty nosit dieta nebudes a ze mu vysvetlis, ze az vecer a dotane za to lizatko, tak si dovolim tvrdit, ze ja, ako 20 rocna, som na dieta bola pripravena viac ako ty, lebo som aspon nebola naivna... prepac za tuto spravu, ale neodpustil som si to

irenea
11. nov 2010

@paula1234 tiez si myslim, ze je to ono...ale ved teraz to bude uz len intenzivnejsie, tak sa mame na co tesit...ale aj tak sa to velmi pomaly vlecie, uz sa tesim na vianoce, to aspon tie dni pojdu rychlejsie, v pondelok idem na kontrolu, uz sa nemozem dockat...3 tyzdne su strasne dlhe, pojdes v 20tt aj na podrobne sono a NT? ja som objednana na 15.12. tak som zvedava ako to dopadne, v 13tt mi nameral NT 0,7, povedal, ze je vsetko zatial v poriadku....ale ja na to aj stale myslim, asi sa to inak neda, hlavne ked som sama...

kakajka
11. nov 2010

@eviitka a nechcem, aby to tu vyznelo, ze chcem rypat, hadat sa, alebo ca ja viem este co, ale trosku ma pochop, ze ma to uraza, ked na forach citam o neskusenych a hlupych dvadsiatkach... kazdy clovek je iny a nemozete kazdeho hadzat do jedneho vreca, ja som si uz na strednej rozumela skor s profakmi ako so spoluziakmi, jednoducho som dospela skor, to sa obcas stava... niekedy sa 20- rocna sprava ako 30-rocna a niekedy je to uplne naopak... je to o ludoch.. teraz mam 23 a vobec nemam pocit, ze som mala dieta skoro, alebo ze som mala pockat,.. som stastna, ze som mlada mamicka

paula1234
11. nov 2010

@irenea jasne pojdem, ja mam poradnu 25.11. a z nej sa idem objednat na ten morfo uzv v 20tt a hned aj na 4D uzv) mala som NT-bolo ok, dalej vys.PAAP-A z krvi a teraz budem mat na poradni AFP testy z krvi a potom bude vyhodnotenie) Inak viem o coo hovoris, ale verime) 😉

zabkatt
11. nov 2010

babule nejde o to ktora v akom veku ma dieťa ide o to či je nato pripravena a vie sa o dieťatko postarať. Ale ja osobne si myslim a čo mam skusenosti aj zo svojeho okolia že aj ta mlada mamička ked porodi, tak sa vie o dieťatko postarať, jednoducho je to dane a ten materinsky cit nepusti 😀
Ja som včera vypratala ešte špajzu, nakolko prerabame u svokrovcov dom a robime si samostatny vrch a chyba nam ešte kupelka a upraviť chodbu wc a špajzu. Celu som ju vypratala, zavaraniny, bordel ponosila do pivnice a dnes ju môžem vymalovať, umyjem okna kym ešte vladzem pred sviatkami a potom budem už len oddychovať 😀

aaddeell
11. nov 2010

baby kremujete sa uz a ak ano tak cim

eviitka
11. nov 2010

@kakajka jezis,dalsia,co je vztahovacna..ja som skor myslela 20cky,co sa do toho dostanu nejakym omylom,nie planovane..boze,jasne ze je rozdiel,ked zena decko xce od 15tich si ho planuje,ako ked ma prvy sex a hned othotnie..kriste,uz sa nad to povzneste vsetky..uz tu nebudem davat svoje pocity,lebo to polovica nepochopi,skoda prispevkov

eviitka
11. nov 2010

@kakajka a ja by som bola tiez stastna mlada mamicka a nie takto na stare kolena rodila...to zas nepochopis ty,kedze nie si v mojej kozi

pepi_petra
11. nov 2010

Ahojte tak po noci som musela ist k dr.Od vcera rana do dnes rano 4.30h priblizne som stale premavala spalna wc.Vracala som hadam 16x.Uplne slaba vyklepana az az.Od 3.11 do dnesneho dna som schudla dalsich 1,5kg a dr mi dala Torecan,ktory si musim davat.Vraj ak mi to neprejde do pondelka tak musim do nemocnice ☹ ☹ Je mi tak strasne zle ,ze asi by som uz aj dnes isla,ak by mi tam pomohli.Nechcela som tie capiky si davat,ale vraj musim.Lebo ked stale vraciam vsetky ziviny a vitaminy idu von a babatko tym strada...kurna.... 😠 😠

Jaj a vy sa tu hadate kdo co povedal a ako myslel....radsej si uzivajte tehulkovanie..... 😀

zabkatt
11. nov 2010

@pepi_petra mojenko budem držať moc moc palčeky, hlavne vela oddychuj a nenamahaj sa držkaj sa

mandy29
11. nov 2010

@pepi_petra držím palčeky aby ťa to zbližovanie s wc skoro prešlo...neviem čo prežívaš lebo ja neviem ani že som tehu...radšej si polež v nemocke aby bábo bolo v poriadku.
Moja spolužiačka tiež stračne vracala a bola v nemocke na infúziach a má krásne dievčatko, neboj nič prejde to...tak sa držkaj 😉

alena24
11. nov 2010

@pepi_petra ahoj petka, neboj, urcite bude vsetko v poriadku. Treba hlavne pozitivne mysliet bo aj to moc spravi. To vracanie az moc dobre poznam, do 13 tt som schulda 8 kg a nemocnica bola vtedy moj druhy domov, davali mi dva krat infuzie a po nich som sa citila ako znovu zrodena, a babu by to nemalo ublizit. Ja som sa vtedy dohodla s lekarkou ze budem chodit len na infuzie ale ze tam nebudem ostavat, takze som bola aj doma a chodila som na infuzie. Oni vedia co robia a uvidis, daju ta dokopy. Drzkajte sa a dufam ze ta tie nevolnosti cim skor prejdu 😉

zabkatt
11. nov 2010

@pepi_petra neboj ja som toto zažila v 30tt od noci do rana, na pohotovosti si ma pohadzovali z pôrodnickeho na infekčne no katastrofa. Nakoniec sme to s mužom aj tak vzdali a vratili sa domov a rano šli riadne k môjmu gynekologovi a ten ma dal pre istotu na rizikove

alena24
11. nov 2010

kocky, jedna rychla otazka, kedy sa da prvy krat citit pohyby babatka? lekarka mi hovorila ze cca 21 tt a na nete som normalne nasla ze aj 16 tt tak som zmatena bo 5 tt rozdiel je celkom dost 😒

mia_m
11. nov 2010

@alena24 prvorodicky okolo 20 tt a druhorodicky od 16 tt ale je to dost individualne, niekto skor a niekto neskor citi

eviitka
11. nov 2010

tak baby,po troch tyzdnoch 2 kg dole 🙂)parada,a to len prechadzkami, ziadne diety .ozaj vas vazi doktor,lebo mna sa sestra vzdy opyta,mozem jej povedat aj 50 kg,ona to tam napise

jankaslamka
11. nov 2010

@eviitka tak gratulujem k schudnutiu, len teraz ked zacne babo rast tak uz tie kila dole nepojdu 🙂) mna vzdy vazi sestricka a nadiktuje doktorke 😉

eviitka
11. nov 2010

@jankaslamka dik Jani,to je mi jasne.ze sa bude priberat,len je sila,ked vymenite sedave zamestnanie za Pn doma-zrazu mate viac pohybu 🙂)ja som zvedava,co sa bude diat zajtra na poradni,uz som nabrusena dostatocne na ich odbornost a pristup

mandy29
11. nov 2010

@eviitka ja sa vážim u doktora, bo jak pozerám tak medzi váhou čo mám doma a ich je veľký rozdiel...dohodli sme sa že sa budem vážiť stále len u nich...podľa mojej domácej váhy som pribrala 2.5 kg a podľa ich len 1.5 kg...tak neviem...oni majú digitálnu tak predpokladám že ich je presnejšia...

simonka99
11. nov 2010

@pepi_petra tiez poznam take vracanie (hlavne pri predoslych tehu) skoncila som na infuziach v nemocnici,ale velmi mi to pomohlo....po nich som uz vracala minimalne a dokonca mi zacalo viac chutit jest.Drzim palce 🙂

irenea
11. nov 2010

@paula1234 ja mam AFP v pondelok, tak uvidim...snad to dobre dopadne, ja sa utesujem tym, ze ked bolo vtedy v poriadku, bude aj teraz...a citim sa vcelku dobre, len ma obcas zaboli v slabinach...veru musime verit

jankaslamka
11. nov 2010

@eviitka tak to drzim zajtra palce a hlavne sa moc nerozculuj 🙂 Ja som doma od oktobra a schudla som 3 kila 🙂 nieco na tom asi bude 🙂

l.lara
11. nov 2010

@monika0001 ahoj moni, gratulujeeem! 🙂 krasne fotocky a fajn lekar, ked ti to takto popisal..:o) co si bola na tom utz, to bolo NT?

monika0001
11. nov 2010

@l.lara - Ďakujeme 🙂
zlatý je dokino 😀
a to NT - ? neviem čo to je 😅

eviitka
11. nov 2010

@jankaslamka ja doma malo sedim,furt neico robim,4x vencim psa,teraz mi zacne cvicenie,najprv 2x tyzdenne po 1,5 hod,potom asi aj 3-4x tyzdenne,co bude super,lebo porod bude potom hracka,ja tomu pevne verim...a neboj,ja sa nerozculujem,urcite ma tieto reci tu nemozu rozhodit,na to uz som trocha stara

l.lara
11. nov 2010

NT je nuchálna translucencia - prejasnenie sije, zistuje sa z neho chromozomálne aberácie ako Downov syndrom (Trizomia 21), Edwardov syndrom (Trizomia 18), Patau syndrom (Trizomia 13), otvorené defekty neurálnej trubice alebo otvorené defekty brušnej dutiny .robi sa medzi 11+0 a 13+6 po ultrazvuku treba ist na krv nemusis na lacno a potom sa vyhodnocuju vysledky z ultrazvuku a krvi. cele sa to vola prvotrimestrovy skrining. 🙂

eviitka
11. nov 2010

@mandy29 je asi rozdiel,ci sa vazis rano alebo na obed,ja mam doma tiez digitalnu vahu a netusim,aku ma doktor,sbad ma s nou zoznami zajtra konecne 🙂)

eviitka
11. nov 2010

@l.lara ja to mam zajtra,ale krv mi berie sestricka normalne v ambulancii,ty si niekam musela chodit?ja tam idem na obed,netreba nalačno,ako hovoris..

l.lara
11. nov 2010

@eviitka bolo to tak planovane, ze na druhy den rano na krv, ale nakoniec mi to urobili na mieste.

@monika0001 uz som ti pisala, ale zabudla som tam dat tvoje meno, tak pozri vyssie..a este ti dam link, tam to mas cele vysvetlene..🙂

http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=71