icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

irenea
16. nov 2010

@mmmarta ja tiez uz na vahu kaslem, verim ze to schudneme, ved s babom bude vela prace, no nie? a s tym terminom mas pravdu, ved babo si aj tak urci termin samo...hlavne nech je zdravucke a my tiez, aby sme sa mohli o ne starat...vies, ja si aj poviem,ze si idem davat pozor co zjem, ale doobeda som stale hladna, potom uz ani nie, len niekedy ma to tak chyti, co uz no...
uz si aj nieco chystas pre babatko?

irenea
16. nov 2010

@alena24 aj ja pozeram kociky, a priznam sa, ze som si par malickosti neutralnych farieb aj kupila, mozno dokopy 15 veciciek, ale ked vidim kolko to vsetko stoji, tak sa to da len postupne kupovat...nie naraz...aj ked sa bojim toho zarieknutia, lenze kto mi to potom vsetko zaplati? takto potroche sa to da...

irenea
16. nov 2010

@mathildica168 moja lekarka povedala, ze staci kyselina listova a radsej cela zeleniny a ovocia, ked mame pestru stravu tak ziadne umele vitaminy vraj netreba..

mathildica168
16. nov 2010

@alena24 lebo mna to uz tiez laaaka, ze by som teda nieco zacala... a tiez nie som poverciva, ale predsa len, clovek nikdy nevie. radsej pockam este aspon kym nebudem vediet co to bude... v januari by som sa to mala dozvediet, teda dufam ze bude na to vhodna polaha 🙂
no a kociky som aj ja akurat vcera zacala pozerat, ale celkom som sa stratila v tej ponuke 🙂 len viem ze chcem čierny a to je asi tak vsetko. a tie technicke parametre asi necham na mojho draheho, on je taky ten technickejsi a asi aj praktickejsi typ 🙂

mmmarta
16. nov 2010

@irenea ja to stale odkladam, blba povercivost. Teraz cakam na vysledky genetickych testov a asi aj tak pockam do morfologickeho ultrazvuku v 20 TT. POtom uz bude december vsade kopec ludi tak asi zase pockam do januara. Ale rada by som mu pod stromcek, ktory asi nebudeme mat, ....dala prvu nechutne drahu a kvalitnu kosielku alebo ciapocku, ale urcite cakam. Na kocik by ma teraz este nikto nenahovoril. A ty co uz nakupujes? Ja vlastne teraz zistujem co budem potrebovat. ...je toho dost.

alena24
16. nov 2010

mne napr kamoska poslala zoznam veci co ona si spravila pre malu a je toho teda fakt riadne vela.. O niektorych veciach som dokonca ani nevedela ze existuju 😅 co sa tyka financii, urcite to bude dokopy riadny balik, ale zatial to neriesim 😉 kociky len pozeram, zatial som sa neodhodlala nijkay kupit takze to asi pocka bud pred vianocami alebo uz az v januari, uvidime ako vsetko pojde.

Baby, vy ste uz niektora boli na tom morfologickom UZV? Bo na nete o tom citam ale rada by som pocula nejake vase referencie 😉

pami2
16. nov 2010

@alena24 ahoj alenka, a nehodila by si sem ten kamoskin zoznam? mne by celkom bodol...🙂

na morfo utz sa ide v 20TT, nie? ja by som prijala skor lebo mne 20tt vychadza presne medzi sviatkami a neviem, ci vtedy bude robit moj gynekolog...

jankaslamka
16. nov 2010

Ahojte baby..ja sa vam len pochvalim...dnes som volala mojej dr. a vysledky z triple testov dopadli vyborne a mam si uzivat naplno tehu a 13.decembra idem na dalsiu poradnu plus morflologicky utz. 🙂 Tesim sa ko malaaa 🙂

@alena24 morfologicky sa robi v 20 az 21tt a ak nema tvoj dr. na to specializaciu, tak by ta nanho mal poslat nejakemu odbornikovi

alena24
16. nov 2010

@pami2 jasne, hodim ho sem, len nemam ho na tomto notebooku, tak asi az cez vikend

mia_m
16. nov 2010

@jankaslamka gratulujem, super sprava 😉

poveram netreba verit, ten zoznam veci je naozaj dlhy a vsetko stoji peniaze, urcite si nebudete moct kupit vsetko behom 2 mesiacov, treba si to rozplanovat, navyse nam v poradni hovorili, ze uz od 7 mesiaca treba byt pripaveny na porod, t.j. uz vtedy zacat pripravovat tasku do porodnice a mat vacsinu vybavy doma

jankaslamka
16. nov 2010

@mia_m dakujem 🙂
ja si tiez myslim, ze vacsinu veci treba mat uz nachystanych co najskor..podla mna od noveho roka mozeme zacat chystat vo velkom 🙂

grolina
16. nov 2010

no ja sa este bojim kupovat vecicky, a to ked zacnem ani neviem cim mam zacat. ja uz mam kociky po internete presnorene ale u nas v meste som nasla super obchod na kociky a su za polovicne ceny ako na internete. a aj ja som zvedava na ten zoznam.

grolina
16. nov 2010

inak este taka intimnejsia otazka, aj vy mavate taky biely výtok?

eviitka
16. nov 2010

@grolina dnes som mala akurat,z coho netusim..a aj som citila brucho

mandy29
16. nov 2010

@grolina áno a je to normálne je to hlien bežný v tehotenstve..pokiaľ nie je svrbiaci alebo nezapácha tak je to v poriadku...bral ti lekár na poradni ster z pošvy na baktérie?

grolina
16. nov 2010

@mandy29 myslim ze mi nic take nebrala ale na poradnu idem o tyzden tak mozno vtedy.

grolina
16. nov 2010

a ako casto chodite na poradnu? ja idem raz za mesiac ale zda sa mi to malo.

mandy29
16. nov 2010

@grolina každé 4 týždne tuším...bola som 10.11. a najbližšiu mám 7.12., opýtaj sa lekárky na ten hlien, mne napríklad ničnebolo a napriek tomu mi lekár našiel mi mykózu, tak mi dal jednorázovú vaginálnu masť...

duracelko
16. nov 2010

@jankaslamka teším sa s tebou, že triple testy máš v poriadku. ja idem až 2.decembra a zdá sa mi to dosť neskoro, vzhľadom k môjmu veku, ak by nebolo niečo v poriadku, možno ma čaká aj amnio...

duracelko
16. nov 2010

ja si idem kupiť taký kojenecký vankúšik, je vynikajúci aj pri tehotenstve, dobre sa s ním spí a polohuje s veľkým bruškom. a v sobotu skúšame autosedačku ROMER s isofixom do auta. riešime teraz dve autosedačky, a moje sedenie v aute 🙂 🙂

jankaslamka
16. nov 2010

@duracelko dakujem.. 🙂 neboj testy ti dopadnu dobre..ale mas pravdu tiez sa mi zda dost neskoro ze nato ze si tearz v 15tt ..a tak hadam dr. vie co robi

duracelko
16. nov 2010

@jankaslamka ved to ja idem v 17.týždni, za ako dlho budem vedieť výsledky??

jankaslamka
16. nov 2010

@duracelko mne brala krv v stredu minuly tyzdne, povedala ze o tyzden si mam zavolat za vysledky, ale dnes uz ich mala..takze ani nie tyzden ...je to celkom rychle 🙂

duracelko
16. nov 2010

@jankaslamka dakujem pamatam si už že týžden sa na to čaká... a na 3D/4D kedy chcete ísť ???

jankaslamka
16. nov 2010

@duracelko ja som nanho zatial neni objednana..zda sa mi to strasne vela penazi..ale moja dr. povedalaa, ze mi moze dat listok na to a posle ma do nemocnice a tam mi to spravia zadarmo..tak uvidim co z toho bude..ale 13.decembra idem na morflogolicky utz. a 15 na dalsi morfologicky.. mi odporucila moja spravit si ho dvojmo ..jeden mi spravi ona a druhy iny lekar..tak som zvedava

dankakk
16. nov 2010

Ahojte baby 🙂 tripl test sa robi do 17teho tyzdna veku plodu ci od posledneho dna menstruacie? Lebo som vcera bola na ultrazvuk a vek plodu je 13+4 a na tripltest mam prist o 3 tyzdne, co by aj sedelo podla veku plodu, ale ak sa to posudzuje podla poslednej mens. tak sa mi to uz zda neskoro (18tt).

duracelko
16. nov 2010

v BB stojí 3D ... 60 eur. my sme boli aj pri bianke a pojdeme aj teraz 🙂 🙂 no fakt to stojí za tie peniaze, máme doma aj CD, aj fotku bianky ked bola v brušku 🙂

duracelko
16. nov 2010

@dankakk ja idem tiež tak neskoro, a tiež nechápem prečo mi nedal termín skôr 😠

erika12345
17. nov 2010

Ahojte, mozem sa k vam este pridat? Tiez som majovka a cakala som na vcerajsi ultrazvuk, aby som vedela, ze sme v poriadku. Predtym som si totiz zazila vela sklamania, viackrat som o babo prisla a naposledy sa na to prislo v 12tt, tak preto som cakala..Joj, som taka stastna, ze drobcek je v poriadku. 😉 Nie je tu nahodou niektora z vas, co ide na meranie NT do Ziliny k p. doktorovi Babjacovi? Alebo neboli ste tam teraz niektora?

eviitka
17. nov 2010

@dankakk nefilozofuj nad terminom tripple testu,doktor to musi vediet najlepsie a nevezme si na seba zodpovednost za zle meranie v zlom tyzdni,nmyslis?a vsetky vysetrenia su na nete