Mamičky s bábätkami z Piešťanskej pôrodnice
Tak baby tu mozeme kecat,aby sme neboli v inej teme ako adminka spravne podotkla...
my sme inak tiez este sportiak nevytiahli... vraj ma prist april blaznivy ako sa patri a meteorologovia nevylucuju,ze moze este aj nasnezit,takze radsej este nic prehadzovat nebudem... lebo ja sa chystam prehodit sportiak tak,ze hlboku vanicky vytepujem, vykefujem, zabalim a odkladam na povalu... a 2x sa mi to robit teda urcite nechce,tak radsej pockam....
to má ešte aj nasnežiť?? to je vrchol, aké sú to výkyvy 😒 ja sa budem snažiť nechať ho vo vaničke čo najdlhšie, tam ešte neprišiel na to, že sa dá vykúkať a tak keď aj nespí, tak len tak tupo leží a tak aj vydrží 😀
stolička nám prišla presne táto: http://www.matko.sk/baby-shop/stolicka-cam-mini...
vyzerá byť veľmi fajn.
dnes je tu teda tiež veľmi čudné počasie, príde svokra kočíkovať, tak budem mať nohy vyložené a kávu v ruke 😎 lebo som už kadečo postíhala. život v malej garzónke má aspoň upratovacie výhody!
tak pekný deň prajeme s týmto slinťošom
roma to je oproti nasmu malemu nic mne minule mama vynadala,ze co mu davam vlhke veci ci som normalna a ja som nechapala,az potom ked som ho chytila mal celu mikinku pod krkom pomaly az po pliecka vlhku,oslintanu... strasne volaco....
baby nas maly uz prestal slintosit, lebo prisiel na to ako sa slinky prehltaju, tak uz sme skoro stale suxy 😉 🙂
mima asi mas pravdu s tymi plienkami, dnes neprisli a zevraj este mozno zajtra- no uz neverim...ale nevadi muz teda donesie z rakuska, aj tam su lacnejsie nez u nas 😉
inak ja sa uz uplne strasne moc tesim s tohoto pocasia....som strasne rada ze uz teplo a slnko 😎 😎
aj adrianko ich prehlta,ale aj tak je stale uslintany... hlavne ked sa hra s nejakou hrackou,to je vecne cely mokry...
ahojte 🙂
Davidko tiez slinta a teraz ma stale ukazovaky v puse a ruky uplne vymocene 😀
roma veru maly bytik ma vyhody, ze nemusis upratovat vela, ja upratujem skoro stale, zacnem v jednej izbe a kym sa dostanem po poslednu, tak v tej prvej je uz zasa prach 😒
Tak a od dnes uz konecne papame znova zeleninku, maly vyplazoval jazycek ako keby pol dna nepapal.
Idem pozerat Odsudene...prajem vam pekny vecer.
mima tiez chcem cely kocik vytepovat a uschovat, uvidim ci ho potom predam alebo odlozim, lebo sportovu cast chcem vyuzivat, zatial neplanujem kupovat karicku, aj ked casom asi ano, chcela by som taku skladacku ...do auta, co sa lahko posklada a nezaberie vela miesta.
Ahojte baby, trosku sme sa odmlcali 🙂 My uz sme v sportaku, vo vanicke sa mi ho uz nechcelo vozit, no ked teraz stale svieti slnko, ked ideme oproti a este nespi, tak sa zlosti, ze mu svieti do oci, o vetre ani nevravim ☹ uz aj idem kupovat slnecnik..Silvus, ja sa tiez chystam kupit nejake golfky, nech je to praktickejsie do auta a ked uz bude cupitat popri mne, nech mam nieco lahucke vedla seba 😀 Ale je to uz parada so sportiakom, omnoho lepsie sa mi ide 😉
Je to celkom fajn, ze sa tu daju hned pripnut fotecky, aspon vidime navzajom nasich drobcekov...dobru noc maminy 🙂
Dobre ranko Maminky,
my sme vcera absolvovali svoje prve pichanie u nasej p. doktorky ("koza jedna"). Robila nasmu anjelikovi zle. 😝 Maximko to zvladol, trosku si poplakal...ale hned ako sme odisli, uz sa pekne vozil v kociku a este si aj pospinkal. A noc bola v pohode. Asi az tie preockovania su horsie (ako som citala u vasich drobcekoch).
Takze, uz mame 3 mesiace (63cm a 6260g). Maximo je riadny chlap.
Noooo....krasa, Samko ma aky nadherny uces. 😀
Dnes bolo nadherne, teda este aj je...malinky bol dnes s babkou a dedkom vonku, tak som upratovala, umyvala, prala, vysavala...no vsetko co bolo treba, ked Maximko bol vonku. Teraz som uplne vyflusnuta, chcelo by to aspon na polhodku sa vyvalit. Ale malinky uz je doma, a treba sa venovat jemu. Tak oddych bude az vecerny spanok.
ahojte maminy,
ja tu ucast na koniku teraz flakam... 😒 ale maly xce stale viac a viac pozornosti, sak to poznate...a jaksi mi neostava cas sem zajst... 😒
ale som rada ze uz je takto krasne teplucko, paradicka 😎 heni som bola v sandre kupit malemu dudusku a som sa pytala aj na tie slnecniky a stoja 18€, no maju uz len maly vyber farieb...mozno ked povies aku farbu xces tak objednaju, neviem...dnes sme boli s Ivuskom vonku od 9.30 do 17.00, malemu sa strasne paci vonku 🙂 vsetko komentuje na vsetko ukazuje 😀 😀 😀 no sranda to pocuvat 😀
nuz kati to je udel nas mamiciek... ale stoji to zato...
baby dnes sme boli na poradni... vsetko je uplne v poriadku, mame krasnych 10 200 g, mozeme papat uz aj probioticke nesladene jogurtiky, piskotky rozdrvene, surovu nastruhanu zeleninku a ovocie, takze jedalnicek sa nam znovu krasne rozrastol o nove veci... 🙂 len jedine s cim bude problem je pravdepodobne alergia na psikov,lebo ked sme u niekoho kto ma psa tak si stale sucha ocka a nostek a ked som to povedala dr. tak povedal,ze ho mam sledovat a ak o 2 mesiace prideme na poradnu a bude sa to stale opakovat absolvujeme ocne a alergologiu... niesom z toho nadsena, ale radsej nech to pochytime v zaciatkoch ako to zanedbat a mat doma silneho alergika alebo nebodaj astmatika, no nie?
Maminy, nejako to tu flakate... 😉 😉 My mame dnes po plavani, nahradzali sme si zajtrajsok, lebo cestujeme na vychod za babkou a dedkom, tak sa uz tesime, lebo tam pobudneme cely tyzden 🙂
Jumca, to je super cena, boli sme sa tam pytat, slnecniky im vozia kazdy piatok, len nevedia ake farby, tak budeme cakat na cierny 🙂 ale nasla som tu na bazare za 13€, tak ho asi kupim, sa mi zda, ze je to presne ten, co v Sandre od Demy 😉
Heni a ako je na plavani? Malinkemu sa to paci, uz ponara aj hlavicku?
Napis nejake postrehy 😎 .
Jumca kade behate po meste? Ako to, ze sme sa uz vobec nestretli, uz by sme sa konecne mali stretnut.
kati, je to velmi mile, ani som nepisala, ze cely cas tam spievame alebo rozpravame riekanky, takze sa aspon co to naucim 😉 hlavicku este neponarame, len lejeme vodu na hlavicku, spliechame, zbierame lopticky, kacicky, kopeme a take kadejake nosenie, otacanie a tak....ma to svoju naslednost, tak sa stale tesim co bude dalej 🙂
Samko sa stale vrti najviac, krici, tesi sa, on je taky neposedko neposedny 😉 😎 foto z nasho prveho plavania, len na fotkach je para, lebo je tam strasne teplo 😀
jeeeeeeej heni aky ste tam zlatucky... Samko tam vyzera ako stary morsky vlk 😀 hovoris,ze sa ucite riekanky a pesnicky? tak sup sup sem nejake,nech sa naucim aj ja nieco lebo take ze tap tap tapusky a podobne uz adka nebavia 😀
no ucime, ucime...som rada, lebo ja si skoro nic z detstva nepamatam 🙂
tak napr. to urcite poznate:
Osievame mucku v slamenom klobucku, co naosievame mlynarovi dame...co sa zvysi, to Marisi, co zostane, to Zuzane 😝
jasneeeee,boze inak mala by som veru oprasit nejake stare pesnicky a basnicky... toto moje male zacina uz dzavotat o zivot,tak ho musim nejako podporovat ked sa hrame.... budeme sa ucit spolu,najprv mamina a potom adrianko 😀
Heni, no malinky je uzasny, a tie plavocky, no fesak ze paru nema, to je nieco prenho. super.
ó aké kúpanie! vám to tam pristane! 😵
nepíšem, lebo len behám po vonku, alebo tu stále niekto bol a to ja neviem nič sem napísať, keď sa niekto pozerá 🙂 boli sme v poradni, fedor má 6500g, 68cm, poslala nás kožnej, že je malý atopik ako ja, čo ma teda nejako neprekvapilo. šli sme tam, no doktorka ma hneď ovalila, že: vy taká malá a také tučné dieťa???? no mi skoro oči vyliezli, a potom už pani doktorka dávala hlody ďalej, keby mi tam fedor nereval, tak jej aj dačo poviem, no vôbec nemám chuť ísť do tej súkromnej kutice zas, ale vyžaduje kontrolu. čapla mu kortikoidy, tak mi je jasné, že keď mu ich dám, ekzém na kontrole mať nebude. tvárila sa, ako keby v živote žiadne iné dieťa také čosi príšerné nemalo, pritom má len suché ložiská, podľa mňa nič závažné.
jediné, čo ma potešilo, že keď som jej povedala, že sa mi malý po každom očkovaní vysype skoro po celom tele, tak ona že áno, to môže byť. detská doktorka sa zase tvárila, že to sme rarita, že to nevidí dôvod, aby to bolo z toho 😠 a sestrička, nó fedorko je cintľavka, spravte z neho chlapa!
pch!!!!
ale zase sa dá chodiť do lesa, tak už je to ok.
Roma, tak to teda nechapem, co to bolo za p.doktorku. Nas malinky ma 3 mesiace (63cm a 6260g). A nasa povedala na poradni, ze pribera a rastie ukazkovo. A ja som tiez mala (158cm). Keby mi nieco take hovorila, ako tebe tak sa asi nezdrzim....len skoda, ze tam este musite ist.
Kam to chodite do lesa?
Heni, kde si kupila malemu plavocky na plavanie?
roma ja neviem co by robila moj Samko ma asi tak 68-69cm a ma uz 8kg xixixixi, skor by som povedala ze tvoj je dlhy nato ze ma o mesiac menej od mojho ale nie tucny. no nic si s toho nerob. a mimochodom ty si z BA? aj odtial pochadzas?
katarinka tusim Hena kupila Samkovi tam kam chodi plavat tie plavocky sa mi zda. dnes uz cestuju k starym rodicom tak neviem ci sa prihlasia. a co Jumca?
peknz vikendik maminky.
romi presne viem o com hovoris,ja som taketo sprostosti pocuvala kazdy mesiac ked sme chodili na poradnu... maly mal tak nejako akoncorasonin samko, teraz ma 75 cm a 10,2 kg... a tiez som malicka, mam 164 cm... a furt,ze maly je tucny a moc pribera a neviem co vsetko,tak ale nechapem tych dr,preco pozeraju len na to,ze v takom a takom mesiaci maju vazit tolko a tolko... moj maly je sice tazky na svoj vek,ale zas sa narodil aj s poriadnou porodnou vahou!!! mal 4250 g ked sa narodil,takze za 7 mesiacov pribral 6 kg a podla mna to je akurat... neznasam toto ich tabulkovanie deti, ved kazde mrna je individualita a nie nejaky udaj z tabulky!!!!
jumci co je s tebou? dufam,ze ste s Ivkom v poriadku ked sa tak dlho neozyvas...
heni krasny vikend u starych rodicov zelam...
a nam ostatnym zelam,aby nam vydrzalo taketo pocasie cely vikend a neprisiel ten studeny vietor a dazd ako hlasia... ☹
no mne teda fedor príde akurát, málokedy mi príde taký dajaký dobre vykysnutý 🙂 určite by som ho teda nenazvala tučným!
coras, siedmym rokom som v bratislave, chodila som sem na strednú a teraz aj na vysokú a ešte som sa aj zamilovala a ešte som sa aj vydala. ale rodičia sú v piešťanoch a chodíme tam dosť často a keďže môj muž mal pracovné povinnosti okolo termínu pôrodu, pre pokoj v duši som bola asi mesiac u našich a aj som rodila v rodnom meste 😎
jumca sa asi riadne zvŕta okolo malého, to už ani nespomínam kessy 😝
katarinka, najbližší les, čo tu máme, je koliba, celé dni tam nikto nechodí, tak tam vypustíme psa a prechádzame sa. v piešťanoch je to ale tiež dobré, naši sú pri letisku, je tam strašné ticho a blízko je do parku, vždy, keď sme tam, tak si hovorím, že je to v niečom ideálne mesto na kočíkovanie, ako som sa pred rokmi pratala odtiaľ preč, tak si tam teraz fakt rada odpočiniem
Kati, plavky nam predali priamo tam, v Klube Kvapka, im to sije nejaka pani a stali 4.50€, takze uplna paradicka...vyzera v nich ako velky plavec 😎 ....ano, sme uz na vychode, ale moji rodicia maju pripojenie, kedze sme vsetky ich deti a vnucatka roztrusene 😉
Roma, mne tiez pride Fedorko skor dlhy, nie tucko...mne sa zda, ze v 5. mesiacoch sme vazili tiez tak nejako, potom sme uz zacali priberat pomenej, kazde dieta je ine, to je pravda, vela robia geny, aktivita deti a tak...drzat sa tabuliek je riadna hovadina 😠
Heni, aka bola cesta? ja uz mam teraz mindraky ako to maly zvladne, ale snad dobre.
roma tak sa ozvi ked tu budes, s Henou chodime kazdy den do mesta a naspat tak sa mozeme stretnut. inac tych lekarov ber s rezervou, ako ja. a to mal Samko vrodenu vadu obliciek, mal ich zrastene mal megaureter a nakoniec z toho nemal nic, vobec nemal zrastene oblicky, co sa velkosti tyka vyvojom sa to upravilo a ani megaureter nemal, tiez sa to vyvojom upravilo, takze take mam ja skusenosti, ale nas nefrolog je super, on sam mi povedal, ze vobec sa nestrachujte, u takych malinkych sa vsetko vyvojom upravuje tak ma potesil. ideme tam este raz v lete a snad uz povie ze nemusime chodit.
s Jumcou som sa v mesta pozdravila, mam dojem ze su tam cele dni kedze je krasne teplucko tak sa prechadzaju vonku.
no ale kde je silvuska??????
silvuska halooooooo? ste OK?
corasone, cestu Samko zvladol uplne na jednotku, az sama nechapem 🙂 V RK sme totizto cakali na lekara s Matom 4 hodiny 😠 😠 a on ako velky chlap cakal s nami, potom sme boli v aute a tak sme to striedali, raz tam, raz tam...v aute cestou pekne spinkal, takmer celu cestu s malymi prestavkami 🙂 🙂 no ale prisli sme k babke a on place, ze ich nepozna ☹ dnes je to uz ok, usmieva sa ako slnieco, aj pekne v noci spinkal, sice od 5:45 bol hore, ale prehral sa este do osmej v posteli s nami 🙂 neboj, bude vam spinkat 🙂
hena a ty si z RK?

roma maly je uuuuzasny🙂
Inak my sme sportiak este nevytiahli a dnes je zasa nejako skaredo ...mrholi tu u nas 😒 Vyhnala som manzelika s malym von a ja idem zehlit. No poviem vam ze sa mu moc nechcelo ale ked ja mam na zehlenie zasa kopu 😝
corasone zariekla som to, lebo maly sa mi vecer tak pokakal ze plienka to nestihla vsetko udrzat 😒
roma aku stolicku ste kupili a autosedacku?
Ja som nakoniec objednala Fabulu, uz len pockat kym dorazi 🙂