Mamičky s bábätkami z Piešťanskej pôrodnice
Tak baby tu mozeme kecat,aby sme neboli v inej teme ako adminka spravne podotkla...
Mima, dakujem, hej on ma taky maly pekny nostek a velke pery 🙂 🙂 ale ved vsetky babatka su zlatunke a pre kazdu maminu je to jej najkrajsie na svete 😉 pises, ze davas Marina keksy-tie sa uz mozu davat? Sice sa mi zda, ze som niekde pocula, ze je to cisty produkt, tak hadam ano...a piskoty davas klasicke? Nie je to dost sladke? Mne sa preto zdaju vlocky lepsie, ze nie su sladke a v DM som aj videla vyzivy s vlockami 🙂 no je to hotova veda so stravovanim 😠
heni ja sa teraz tiez uz malemu bojim hocico dat ked mal problemy s bruskom. Ale mne sa zda ze marina keksiky su menej sladke ako piskoty nie? Ja som rozmyslala ze kupim keksiky co maju pre nasich malych drobcov aj v Dm som ich videla a budem tie pridavat do vyzivky.
Presne ako pises pre kazdu maminu je jej dieta najkrajsie na svete, ved to kazda pozname 🙂
ahojte, ved aj ja som nad tymi okuliarkami rozmyslala, ale skor nie, ked mima hovoris ze to ma taku pevnu gumu. 😒 nebudem ho zbytocne stiskat 😉
silvus volala som na tu VS a mi jedna totalne neprijemna pani odpovedala - skoro az vynadala ze co cakam, ked oni posielaju odpovede najskor koncom maja, zaciatkom juna... 😒 tak stale cakam...to som sama zvedava...
ahojte ja si vás dnes dočítam,len vás narýchlo zdravím. nemala som net v piestanoch, vobec som to nedomyslela celé
silvus, ja mam tie keksiky z DM Sunarka boli zadarmo v knizke a su dobrucke, aj ked mi pridu tiez sladke 🙂 ale ved musia mat nejaku chut 🙂 od buduceho tyzdna mu zacnem pridavat do ovocia a skusim aj vlocky 😉
roma, no to si fakt nedomyslela, nabuduce sa musis polepsit 😀
jumca, mima, vy mate choditka, ze? Ja dnes upenlivo rozmyslam, ze nejake z druhej ruky asi kupim, lebo od Samka sa uz poriadne ani pohnut nemozem aky je aktivista 🙂 tak hadam choditka na nejaky ten cas pomoze..
Dnes rano som mala az slzy v ociach, ked som videla ako si sam z bruska sadol a uz sa ani rukami nepodoprel 🙂 je to este take labilne, ale bojuje, ked ho kolise na strany...to je take krasne ako tie nase deturence napreduju 🙂
roma veru nabuduce to musis lepsie domysliet 😀 ale neboj ved nas stihas docitat 🙂
Heni aj my mame choditko, ale zatial sme ho nepouzili, akurat David teraz pouziva ten pultik hrazi z neho a stale si na tom vyhrava...tie melodie mi aj v noci hraju v usiach 😀
heni ja mu tie klasicke piskotky pridavam len do activie,lebo je dost kysla podla mna a pochybujem,ze by mi to maly bez tych piskotiek zjedol a do ovocia mu ich pridavam len vtedy ak je napr. jablko kyselsie... inak mu davam samotne ovocie alebo vyzivky... a marina keksy ci sa mozu? ja neviem, nejako neriesim taketo veci, ja som na nich vyrastal, moj brat a neviem kolko x dalsich deti a nikdy nam nic z nich nebolo a do tej mariny je pridava aj rasca na dobre travenie,takze si myslim,ze su ok... skusila som mu to dat, nic mu neurobili,takze nevidim dovod mu to nedavat dalej... zase nehovorim,ze kazdy den, to urcite nie,ale ked mu to raz za tyzden - dva zamenim za piskoty nic sa nestane... a to choditko ti vrelo odporucam vyskusat... ja som bola zaryty odporca choditok,ale zmenila som nazor, skusila som to, maly tam bol spokojny, chrbticu ma v poriadku takze je vsetko ok... ja mam tiez doma take aktivne klbko a neviem si teraz uz predstavit,ze by sme mali fungovat bez choditka,pri jeho zvedavosti by musel byt nonstop na rukach,aby vsetko videl a mohol skumat... jedna taka velmi ,,mila" a iniciativna predavacka v zdravotnickych potrebach sa mi starala do vychovy ked som malemu zhanala ortopedicke topanocky 19-tky,ze do 9 mesiacov by nemali byt vobec v choditku, som si tak pomyslel,ze ty krava,dala by som ti ho na tyzden a potom by si si rozmyslela,ci ho das do choditka alebo nie,ked si taka mudra... nenavidim takychto ludi... vidia mladu babu s babatkom a automaticky ma kazdy pocit,ze ma musi poucovat a davat mi ,,mudre " rady... 😠 jaj,no trosku som sa vyzurila,pardon... 😅
silvuska ano,davam mu len bezvajecne cestovinky a iba roztlacene takym tym magatkom na zemiakovu kasu, neviem ako sa to spisovne vola,hadam vies co myslim 😀 ja mu nemixujem papat uz asi mesiac,len mu to roztlacim a je...
dobré ránko dievčatá, od šiestej tu je krásne počasie. už som konečne vybalila kufre, o týždeň však prídem do piešťan zase, fedor má meniny a bude rodinné stretko. posielam heni do ip telefón, pretože zase sa nebudem mať ako dohodnúť. aj som sa pozerala po meste, jediné podozrivé mi prišlo žieňa s oranžovým kočíkom, ma napadlo nó, to by mohla byť corasone, ale asi riadna blbosť 😀
dnes idem zase ku svokrovcom, stále len striedame rodinné náruče, dosť mám od neho pokoj 😎 ale fedor sa začal stále pretáčať, zuby mu nerastú, ale každý deň sa poctivo kukám, no nič podozrivé nevidím. kúpila som mu sadu zubných ,,kefiek´´ z dmka, celkom dobrá vec je tam to prvé ružové žužlátko, mali ste to niektorá?
v pondelok ideme na preočkovanie prevenaru, dnešný deň ho mám dopovať fenistilom, že aby sa minimalizoval výsyp zase, už sa dnes trasiem 😠 a tento týždeň zase tá otrasná kožná, teraz je úplne hebunký, snáď sa ani po očkovaní nevysype, lebo zas si vypočujem 😔
my máme u svorky tiež chodítko, nie som proti tomu, ak sa to použije tak občasne, my sme ešte malý, avšak sa už skúša odrážať od mojich nôh, vždy z toho strašne výska 😉
ó a máme nočník, hah, sme ho už aj pokrstili, budem skúšať aspoň tak ráno a pred kúpaním, vtedy viem, že chlapec pracuje, tak keď nebude revávať na ňom, budem rada. v obchode na mňa kukali, že čo ho idem týrať 😝
tento román je už na konci, pekný deň želám.
mima, to o tom veku a prehnanej starostlivosti a poúčaní iných starším mamičiek a lekárov a pod., mne to tak vadí, počnúc lekárničkami až po predavačky v obchode, dokonca v kaviarni, na mňa sa často pozerajú, že či som si to bábo len požičala alebo čo.... ale možno to už len tak vidím, lebo som sa na to nastavila, asi poučujú aj tridsiatničky, však heni 😎 😀
keby som mala milión peňazí, chcela by som aj tri deti.
Ahojky Dievcence. Roma, suhlasim s tebou...a mas aj pravdu, ludom "cudzim" je jedno ci mas 20 alebo 30 vsetci poucuju, ale chcela by som ich vidiet, pri ich vlastnych detoch.
Jooooooj, mat tak aspon milion, mala by som dostavany nie len dom, ale...bola by to ina pohoda, ale to asi je na dlho rozoberat tuto temu, ked penazi nie to.
A dievcence, chcela som sa opytat, co vam ppomohlo proti strasnemu vypadavaniu vlasov. Nejak ma zacalo trapit, ze vlasy su vsade a ja som skoro holohlava....take chumace vlasov je vzdy v umyvadle, ked sa ucesem. Asi je potrebne sa dat ostrihat...alebo uzivali ste aj nejake vitaminy? Diky.
kati, to si asi musíme pretrpieť tie vlasy, ja, čo som počula, zabrali homeopatiká, ale po takom čase, keď už to aj celé prestane, ja si skôr myslím, že to len tak pomôže pocitovo, že akože dačo pre to robíme 😒 keď počas tehotenstva nepadali, musia teda niekedy vypadnúť. je to ale riadne nechutné, všade sú, ja som sa dala podstrihnúť a akurát je to menej strašidelné, keď vypadnú také kratšie vlasy. ale pre dobrý pocit môže pomôcť oplachovať v žihľave, alebo žihľavový šampón, alebo piť žihľavu, alebo zinok (keď dojčíš, na to by som sa spýtala), alebo tie homeo, ale názov ani dávkovanie neviem veru.
katarinka ja som sa dala na kratko ostrihat a zacala som pouzivat sampona balzam od elseve total repair 5 a dost mi to mohlo... padaju stale ale uz ovela ovela menej...
roma ja mam tiez tie kefecky z dm a bez tej ruzovej mi uz ani nevieme existovat... ja mu ju dam a on si ju zuzlika a beha s nou po celom byte... ukludni ho to,ale neviem ci preto,ze ho to zabavi alebo preto ze mu to pomoze na dasienka...
ozaj baby neviete co je s kessy? uz to strasne davno nebola... ako sa so samkom maju?
kati, ja som sa uz s vlasmi zmierila, musime si to pretrpiet bohuzial ☹ co som sa pytala kamosiek, ktore maju vacsie deturence, tak asi pol roka po skonceni kojenia im to skoncilo 😒 😒
tie kefecky z DM ja nemam, ale stale na nich pozeram, budem musiet ich kupit, ked ich tak chvalite, baby 🙂
roma, dakujem za ciselko, poslala som ti moje, urcite sa uz stretneme,bude doma uz aj corasone, tak prideme do mesta...ona ma svetlo modry kocik a ja cierny 😉
silvi, stolicku stale nemame, tak papame v lehatku ☹ ale uz sa neviem dockat, kedy pre nu pojdeme 😉 ale je myslim zlto-zelena...to som rada, ze si spokojna 😀
ahojte maminy,
mima kessy dost casto xodieva na stranku kde sme boli pred tym, kym nas adminka neupozornila... 🙂
to tiez inak neznasam ked mi nejak muuudra pani zasne kecat do toho co dieta moze a co nie.... 😠 ja davam maleho do xoditka uz aj 2 mesiace a tak sa mi vzdy pekne prehra s tym hracim pultikom, a ja mam xvilku cas na pustenie alebo vyvesenie pracky napriklad a este si stihnem aj na xvilku sadnut 😉 aj moj maly ma ortopedicke topanocky ked je v xoditku 🙂
a dnesne deticky su tusim vsetky take aktivne klbka 😀 😀 😀
ja mu davam piskotky co muz nosi z rakuska su bez pridaneho cukru a malemu ju dam do ruky a on ju vzdy celu ozuzle 😉
peknu nedelu vam prajem 😀
katarinka mne tiez strasne padali vlasy, aj som sa dala od porodu 3x strihat ale nepomohlo, tak beriem teraz treti mesiac Revalid a ten mi pomaha. Uz mi padaju len troska a rastu nove, mam take fontanky na vrchu hlavy ale som stastna ze rastu nove. Ale popri tom je dobre brat aj zinok 🙂
no musim aj ja vyskusat tie kefecky z Dm ked pisete ze su dobre. Mne sa zda ze konecne sa malemu tlaci predny zubok, ale kolko to potrva kym mu vyjde tak to nemam ani tusenia. Lebo aj na bokoch ma take cervene fliacky a v strede biely pasik ale zatial to zubky nie su.
Dievcence, dakujem za odpoved, nieco vyskusame.
Dnes som sa priserne "nasrala". 🙄 Staviame, teda resp. dostavujeme dom, tak priatel (Maximkov ocino) je vacsinou tam, aby sme sa mohli co najskor nastahovat a prestali vyuzivat a otravovat nasich rodicov. Dnes si povedal, ze si jeden den oddychne a, ze ostane doma s nami, ze mi pre zmenu aspon trosku pomoze, aby som si oddychla, alebo resp., aby som nerobila vsetko s malinkym na rukach. Len skoda, ze mu to dlho nevydrzalo...uz o 10.00 vypadol z domu upratovat auto a poobede isiel pokracovat, ze tam treba este nieco dorobit,...tak mi malinky zaspinkal, uz na postely. Nemalo vyznam ho cakat, ze pojdeme spolu na prechadzku. No nic, ...nie vsetci chlapi su dokonali, ale aspon ten moj mohol. ☹
Len sa tak opytam...ja viem, ze nie som velmi dobra mamina, ale nemate, alebo nie ste niekedy z malinkych drobcov priserne unavene, ze by ste boli najradsej, keby bol aspon jeden den len vas, poriadne si oddychnut, dat si vanu, konecne dom poupratovat ako sa patri, navarit a ..jednoducho byt zase slobodna. Mozno to znie stasne, ale ..ono to potom prejde a som strasne rada, ze maleho Maximka mam pri sebe.Je to moje velke srdiecko.
kati urcite si dobra mamina a svojho Maximka milujes nadovsetko 🙂 Je to krasny smejko.
Myslim ze kazda z nas ma obcas take pocity ako ty. Ja tiez niekedy potrebujem vypnut a troska sa venovat len sama sebe, napr. v klude stat pod sprchou aj hodinu alebo len tak relaxovat v tichu. Vacsinou sa len nahanam a neviem co je nuda. Ale su to fakticky len take chvilky, lebo Davidka by som nedala nikomu za nic. Ked sa na mna usmeje som najstastnejsia na svete a vtedy ani minutku volna nepotrebujem 😀
Hmmm....ale stava sa ze obcas vybuchnem a schyta to moj muz. My prerabame a ked nie je v robote tak tiez robi okolo domu a ja mu potom vycitam ze na nas nema vobec cas a hadame sa kvoli tomu, ale na druhej strane robi to predsa pre nas!! A mozem byt stastna ze sa snazi aj ked nie vzdy si to uvedomujem.
Heni kukni stolicku...
kati, kazda mame taketo pocity, teda aspon za seba mozem povedat ze ano.... 😉 no ja velmi mozem dakovat mojej mamine, ze si maleho berie vzdy na cely vikend a ja sa aspon trosku vyspim...( ale poviem ti ze to zacala robit aj preto ze vidi ze muz mi tiez doma s nicim nepomoze ci uz s malym alebo v domacnosti ☹ tak aspon takto to riesi, a za to som jej neskutocne vdacna 🙂 🙂 🙂
ale ja myslim ze vsetci xlapi su rovnaky, a teda spon mojho muza ked sa aj zacne nahodou hrat s malym tak ho to bavi maximalne 10min a potom uz ze mamina ber si ho... 😒 alebo ho strci do xoditka, alebo postielky a si mysli ako krasne sa s nim hra.... 😒 ale zase obcas ked rano maly vstava o pol 4, pol 5, tak ja ho sama na drzaka dam tatinovi,a ze bavte sa a ja si este hodinku zdriemnem 😉
kati aj ja som uz par krat povedala,ze keby som mohla tak adriankovi vytiahnem baterky a aspon na jeden den ho odlozim na policku... 😀 je toto na kazdu z nas dost a ked niektora povie,ze nad tym este nerozmyslala,tak jej nebudem verit... ja som teraz na nervy lebo malemu sa tlacia zuby a uz je asi 2 tyzdne strasne zly... ani sediet, ani chodit, ani sa hrat, ani na rukach, vonku v kociku ked nechodi hore dolu tak necusi, uz som normalne zrela na psychiatriu... uz len cakam kedy mu tie blbe zuby vylezu,aby sme mali zase pokoj... 😖
a s tymi tatinkovcami to poznam... kedze my staviame a popritom muz chodi do roboty vidime ho rano asi pol hodinku a vecer na hodinku a sme vybaveny... ale zase on je poklad, aj maleho okupe, aj k nemu v noci vstane, hraju sa spolu, na prechadzky ho zoberie ked ma cas... teraz som uplne statna lebo ma muz zlomenu pravu ruku a je uz 2,5 tyzdna doma,takze sa nam maximalne venuje... stale sa s malym hra a kedze mi s nim nemoze pomoct vecer nakremikovat a vycisitit po kupani a tak o to viac sa mu venuje cez den... ja som si dnes mohla v klude uz 2x pospat po hodinke, kazdy den pol dna lezim na posteli s vylozenymi nohami a on je s malym... 🙂
jumci tak potom to mas este o to tazsie ze aj ked mas muza doma tak moc nepomoze, to akoby si mala 2deti 😒
Moj pomaha ked nie je v praci, prebali maleho, nakrmi aj sa snim zahra, len keby ma na neho viacej casu. Ale musi aj zarabat ked chceme zit, inak to nejde predsa.
ahojte dievcenca, tak sa konecne hlasim po dlhej dobe. uz sme doma, prisli sme vcera. no ako tak pozeram deticky mate nadherneeeee.
silvuska Davidko je super v tej stolicke, tesim sa na stretko.
heni vy ste uz v novej autosedacke? Samko spinka ako malinky anjelik. inac uz mam slnecnik, takze ako ste pisali o tych okuliaroch ja mam slnecnik. skusala som mu dat u nasich okuliare no bola sranda, take babo nechce mat nic na tvaricke takze si myslim ze ani gumicka by nezabrala.
roma som sa zasmiala s tym oranzovym kocikom, vies preco? lebo som povodne oranzovy chcela. tak ked dojdes sa ozvi dame vsetky stretko. 🙂
vazila som si dietatko, mame s oblecenim, plienkou 8600g takze asi nejakych 400g dole a meria asi tak 73cm, ved co nevidiet mame poradnu.
zatial tolko, idem vybalovat 😒
ahojte, veru silvi niekedy si pripadam ze mam 2 deti... ☹
corasone vitaj opat medzi nami 😉
corasone, vitaj doma 🙂 autosedacku sme este nekupovali, to je stale vajicko, ono je dost velke a je do 10 ci 13kg, takze mame cas 😉
silvi, maly je zlatunky v tej stolicke, sa mi zda, ze sa podoba na teba, ci nie? 🙂 🙂
No ja musim poklopat, ze mne ten moj pomoze s malym kolko vie, ked pride z prace, hned mu odovzdavam stafetu 🙂 aj ked teraz, ked uz je jar, je viac vonku ako doma....pride, zhodi veci a uz je v zahrade 🙂
ozaj, vcera sme od znamych pozicali choditko, take starsie, len s pultikom, nehra ani nic nerobi, ale verim, ze na par mesiacov staci a posluzi 😎
Tak, ..tatinka sme trochu potrapili, tak sa dnes naramne snazi. Hned rano ako sa malinky zobudil (Maximko vstava o 5.30), bol pri nom, besnili sa v posteli, spolu nachystali ranajky a nechali maminku aspon chvilku polezat. Takze trosku rozculovania stalo za to. 😀
Pochvalime sa. Ako sme dovrsili 3 mesiace prestali aj place pri obliekani. Robime spolu srandicky, smejeme sa, spievame uspavanky a aj obliekanie cez hlavu je sprevadzane vybuchmi smiechu. Teraz sa tesim na kupanie. Natrieme sa a nemusime sa ponahlat rychlo obliekat a papat. Konecne je to zabava...len vzdy mame stikutku 😖 Ale to sa da zvladnut.
Maminy, ktore kojite, ako ste malinkych naucili na flasku. Ked bolo teraz tak teplo, a boli sme na stavbe a chcela som mu dat vodicku z flasky (prevarenu lucku), tak nechcel ani za svet. Nechal si to len striekat do hrdla (ked som stlacala dudel na flaske) alebo pil len z lyzicky. Nejak cumel na flaske len prevaluje v ustach z jednej strany na druhu.
kati, ja som mu davala odstriekane mliecko z flase a vypil 😉 predsa tu chut pozna 😉 skus sem-tam, aspon male mnozstvo, ale mam aj ja z toho mindraky, lebo vodu moc nechce, ani ho zatial nenutim a ked to nepojde dam mu poharik s tym naustkom 🙂 ale chcem ho naucit aj na flasu, tak uvidime 😕
super, ze si si pospala 😀 😀
baby ked vam deticky nechcu flasku ani ich na nu neucte... davajte im po lyzickach alebo prejdite na poharik... ked si na flasku zvyknu nebudu chciet prsnik a bude sa vam potom tazko oducat od toho... ja som bohuzila kojila iba 3 tyzdne a maly mi teraz absolutne nechce ten poharik s naustkom... s flasky pije uz sam,pekne si ju chyti a napije sa,ale poharik ani za svet,takze sa pojdeme pekne trapit a ucit na poharik...
corasone vitaj opat medzi nami... oddychnuta?
heni tak potom mame podobnych tatinkov... ten nas tiez len co pride z roboty ide sa rychlo najest, osprchovat kedze robi na stavbach a sam od seba mi zoberie maleho ani mu nemusim nic hovorit... a fakt si ho za to vazim lebo niektory chlapi su taky ako jumcin, ze sa zahraju s drobcom na pol hodinku a tym je vsetko vyriesene... a potom chuda zena...
veru veru mima....ale zase si hovorim ze ja som matka, ale je mi aj luto ked vidim a viem ze druhy ockovia sa viac zapajaju 😒
no moj maly, pije cajik, aj s flasky aj s poharika, ma ten co si sam drzi a pije. vypije mi aj vodicku aj cajik. a mliecko jasne ze s flasky.
ozaj musim vam povedat, ako sa nam polepsilo spavanie, zaspinka okolo pol 9 max o 9.15 vecer, spinka do 1,2 ako kedy s polospanku pypije mliecko a spinka do pol 4, pol 5 ako kedy, potom mu dam cajik a potiahne este do pol 6, pol 7 ako kedy....takze myslim ze celkom dobre... 🙂 v piatok ideme na poradnu, tak som zvedava ako pokracujeme s vahou a cm 😀

mima ved prave ze aj nam zatial mliecko staci, ale chcela som aspon vyskusat....len nechcem zasa aby mi velmi priberal. Mozno mu ju dam neskor a len obcas. S bruskom sme na tom uz ok, rano pijeme mliecko, na obed mix. zemiak + mrkvicka+ masko ( 4-5x do tyzdna masko). A bud tyzden zacneme na desiatu papakat aj ovocie. To davas cestovinku rozmixovanu? a aku bezvajecnu?
Heni maly je strasne podareny, taky gombicek ...chutnucky je ♥
Stolicku mame oranzovu a som s nou maximalne spokojna. Uz mate aj vy domenka tu vasu?
jumci okuliare nebudeme kupovat urcite, to si uz teraz viem predstavit ako si ich maly v momente ako mu ich nasadim hned aj strhava 😀
A co skola? Uz prislo rozhodnutie?