Mamičky s bábätkami z Piešťanskej pôrodnice
Tak baby tu mozeme kecat,aby sme neboli v inej teme ako adminka spravne podotkla...
Silvi, cumlik na flaske mame taky, ze ked chcem aby tieklo, musis ho stlacat...takze sa musi narobit (teda ja, ked mu davam vodicku).
jumca a malinky ostal sam od seba spinkavat dlhsie, alebo ste aj nieco praktizovali? Nas sa stale budi okolo 5, 5.30 ..este ze tatinko spinka pekne celu noc a rano je uz vyspaty, tak sa zabava s malinkym.
dakujem baby, oddychnuta sice som, len dieta musim dat volajako dokopy, ved isiel k ruky do ruky takze sa musi toho oducit lebo by som sa zblaznila ho neustale nosit. dnes mi krasne pospinkal vonku od 12tej do pol3 tak som bola rada.
silvuska mali sme sa super, nic som nemusela robit, akurat som nasim po veeeeelmi dlhej dobe pomahala na zahrade sadit zemiaky, ale len malinko. docela som si to vychutnala. mamina aj s ocinom si maleho vychutnali ako najviac vedeli, sak pridu zaciatkom maja lebo sa musim zacat ucit na skusky.
jumca drzim palce aby ti ta skola vysla.
vitaj maji opat medzi nami, uz si nam tu xybala 🙂 to je dobre ze si si aspon trosku oddyxla, treba aj to ako sol... 😉
kati no vzdy sa mi budil okolo pol 4 ba dokonca aj o pol 3, to bola hruza. vzdy xcel jest mliecko, hlados jeden,a vzdy som mu strcila caj. zo zaciatku sa jedoval, ale uz si zvykol. dnes napriklad sa zobudil o pol 1 to som mu dala mliecko, a potom az o 5.00, ale bol tixo tak som ani nevstavala a este pospal do pol 6. potom dostal cajik a zdriemol do pol 7. a to sme uz vstavali 🙂
vcera cez den toho moc nepospal doobeda len hodinku, poobede tiez, ale to je zase moja xyba, lebo prsalo a nesla som von...dnes uz musim ist aj ked prsi. aspon si pospinka a vonku je dobry vzdux ked prsi 🙂
Jumci, to je parada, ze spite dlhsie 🙂 vidis ako sa ti to podarilo pekne natiahnut 😉
Samko sa tiez zobudza pred siestou, beriem ho do postele medzi nas, tam vystraja a potom zvykne este, ked ho nakojim zaspat, posledne dni si vymyslel, ze od pol 8 do pol 9, tak som rada, lebo ja samozrejme driemem s nim 🙂
Kati, ja si myslim, ze je dobre naucit aj na flasu, lebo raz skoncime dojcit a mliecko alebo kasu budu dalej pit. Pred spanim sa flasa na uspanie urcite zide 😉
jumci vidis ako sa vam to krasne podarilo a tak si sa bala na zaciatku,ze to nezaberie... 😀 a to ze ti tak malo spi doma nemas veru boh vie co... adko mi spi rovnako vonku aj vo vnutri, uz si to zvykol,tak kym spi ja si porobim vsetko co potrebujem a este si stihnem obcas aj oddychnut a potom poobede ideme von aj ked je hore a vsetko ho zaujima,stale vykuka z kocika a vsetko chce vidiet... 🙂
heni nesuhlasim s tebou s tou flasou pred spanim ... moj muz tak naucil maleho,ze pred spanim mu dava caj od malinka a teraz bez toho uz nezaspi a je to strasne nezdrave ked budu mat zubky... velmi sa tym nicia a maju ich potom kazove... ja sa ho to snazim oducit uz aspon mesiac a stale bezuspesne... len place a place, aj pol hodinu v kuse, nechce ani dudlik... skusila som mu dat napit predtym ako som ho ulozila,uz mi vytlacil flasku,ze nechce a ked som ho dala do postielky aj tak si ju znovu zacal pytat...
ja neviem mima, aj mne maly vzdy vecer ked vypije mliecko, alebo kasu tak este za 10-15min este upije cajik a tak zaspinka...lebo ked vidim ake ma to mliecko huste, sa mu necudujem ze je smadny... 😉 aj ja by som bola 🙂 ale vies co zacala som mu pred spanim do flasky namiesto cajiku davat cistu vodu, a to vypije a spokojne zaspinka 😉
baby musime sa pochvalit...Davidko ma prvy zubok! 🙂
Na zaspavanie nepotrebujeme flasku nastastie ale ved cez den pije maly stale cajik len z flasky lebo z poharika je este priskoro. Poznam vela mamiciek ktore davaju caj aj v noci a to maju ich deti uz aj 2roky. Urcite nechcem naucit aby v noci pytal caj a budil sa kazdu chilu aby mal flasu v puse, ale s niektorymi detmi to inak nejde 😒
ahojte ahojte! mne sa tu stala taká vec, že mi odrazu nešlo vôbec sa sem prihlásiť, tak som sa prihlásila aj odznova pod iným menom a nič! tak os písala tuto adminkám, ledva som našla nejaký email, že čo to má znamenať 🙂 tak to nešlo až to niekto opravil. no celkom zaujímavé, že z ničoho nič.
ja som bola v tomto otrasnom počasí nakupovať v dmku (pre mňa je to rovnaká záľuba ako nakupovať oblečko), kúpila som fedorovi fľašku s polomäkkým náustkom od značky mam, niečo medzi pohárikom a fľašou, nemalo by to vytekať, tak uvidím. plánujem začať aj s mrkvou už, máme povolenie, že aj tak najprv to bude asi vypľúvať... to sa varí normál vo vode a popučí? alebo to mám mixovať? ešte som si nič k tomu nenaštudovala.
v pondelok sme boli na očkovaní, prevenar, zatiaľ klo klop nemá žiadnu reakciu na tele, tak snáď do rána mu tam nič nevyraší.
toto počasie ma ubíja, lebo ani von, nič, tu bez balkóna len tak vetrám, aj pes sa nudí.... ale zato máme tu krásne vyupratované 😀
silvuš gratulácia k zubu, ja by som si priala, aby aj fedor mal, lebo mi príde nervák miestami.
heni zapísala som si číslo, ozvem sa po víkende.
sulvi gratulujem k zubku,my nejako zaostavame... ☹ ja sa tiez chcem vynut tomu aby bol nauceny na flasu... nechcem to... v noci mi nastastie caj nepyta iba ked zaspava... aj od toho ho chcem oducit... uvidime ci sa to podari...
jumci aj mne ked vypije mliecko tak sa napije cajika o chvilocku,ale mne ide o to,ze on mi nezaspi bez toho aby tahal z flase,chapes? a to mi vadi... ja mu mozem flasu vybrat az v takom polospanku a rychlo vymenit za dudlik,inak mi nezaspi...
roma ja som mu tiez kupila ten poharik s naustkom a fakt to nevyteka... najprv sa s tym maly hral, preskumal si to, vselijako to obracal a nevytiekla ani kvapka... a potom ked tahal tak mu to islo krasne, takze ja som spokojna... a s tou mrkvou to len normalne uvaris ale v prevarenej vode, nie v normalnej, a potom to rozmixujes... nedavaj mu este rozpucenu s vidlickou,lebo to nebude vediet papat... a neviem co ti to doktorka povedala za sprostost,ze to bude zo zaciatku vypluvat... mne maly nikdy nic nevypluval ani zo zaciatku,ani teraz,len teraz ked je uz najedeny bud zatne pusu alebo vypluje,inak vobec .... to zalezi od kazdeho dietata...
silvuska gratulujeme k zubku, ocakavaj aj druhy cochvilka. 🙂 🙂
Jumca, my sme boli na prechadzke vcera a pojdeme aj dnes. Malinkemu nevadi, ze prsi a ja to musim vydrzat. Len sa mi tak zdalo, ze som bola v meste sama s kocikom. Za tie dve hodinky, co sme boli vonku sme nestretli ziadnu maminu s kocikom 😝
Super Silvi, sprav fotecku malinkeho aj jeho prveho zubka.
No dievcence uvidime, ci naucime na flasku, alebo nie...je to strasne individualne, ale ja by som bola rada, keby si chcel dat aspon trosku, ked je smedny...nemozem mu stale davat prsko, aj ked napr. dostane stikutku. A ked mu davam s lyzickou tak pekne pije, ale ...skor sa s nou hra, (vyplazuje jazycek, ako psik 😀 ). Takze s lyzickou je to zabava, vypije toho dost, ale sme obaja trochu mokry. 😉
Roma, aj ja chodim strasne rada do DM-ka, nejak dobre na mna ten obchod posobi...vsetko by som chcela ovonat a vyskusat, dnes sa mozno prejdeme tym smerom (smer Tesco a spol). Mozno nieco kupime, ci uz v takku, dm-ku a mozno aj v tescu. Nieco pre Maximka, mame netreba. 😀
ahojte, no nezaprsi a nezaprsi... ☹ ☹ ☹
kati aj ja som bola vcera, maly si 2,5hodiny pospinkal a hned bola aj noc lepsia 😉 ja som bola mokra ako mys, do poslednej nitky, ale co by sme nespravili pre blaho nasix deti??? 😉 🙂
veru silvi aj ja gratulujem...zaxvilku ako corasone povedala cakaj druhy 😉
no ja mam od dnes na mesiac postarane, pride mi svokra!!!! 😖 😠 😠 😠 boze neznasam to....
jumca tak drzim palce aby si to s nervami vydrzala, ja viem ake to je xixixi
vcera som cely den mala migrenu sialenu, vecer ked malinky zaspal som myslela ze uz koncim aj ja, uz som nevidela pred seba pre tu bolest. dnes je to uz OK, to bude asi aj tym pocasiim, uz mi to naozaj lezie na naervy, ale aj poprsat musi. ☹
corasone viem o com hovoris,ja mavam tiez priserne bolesti hlavy najma ked je taketo ,,uzasne" pocasie...
jumci to mas este dobre,tebe pride a za par dni odide,lenze ja so svokrou byvam zatial... 😀 to zvladnes neboj,len si moc nedohryz jazyk!!! 😀
silvuska, blahozelame 🙂 ako to prebiehalo? my stale nic, ale som aj rada, aspon ma este nehryzie 😀
mima, my caj nepijeme este vobec, kedze kojim, este stale nepotrebuje a ked je vonku zima ani ma nenapadne mu davat...a planujem ho naucit len na vodu, tie granulovane caje su sladke ako cecek ☹
inac aj mna od vcera boli hlava 🙄
roma, mne chcel zo zaciatku viac tu kupenu prvu lyzicku mrkvy nez varenu 😉 a urcite to pomixuj, mne ho este aj teraz napne, ked ma vacsi kusok 😉
dakujeme 🙂 No ako pisete asi sa za chvilu objavi aj dalsi, lebo maly vsetko zuzle a stale si dava prsteky do pusinky a je cely uslintany 🙂
jumci aj ja prajem pevne nervy, uplne ta chapem🙂
kati my tiez dnes planujeme behnut do DMka na plienky a tie zubne kefecky co ste spominali ale urcite kupim aj nieco naviac, lebo tiez tam rada chodim, maju tam vsetko....a potom kupim aj to co neplanujem 😀
Aj do tesca by bolo treba ist, uvidime co postihame, mozno sa aj stretneme.
corasone hlavne ze je ti dnes uz dobre, aj ja som bola vcera uplne ovalena, kade som isla tade som driemela a hlava ma tiez bolela a aj dnes este pobolieva 😒
roma ako pise mima je lepsie uvarenu mrkvicku v dojcenskej vode radsej rozmixovat lebo mne maly nechcel papat tie kusky a aj ho to napinalo, zatial vsetko mixujem, ked bude vacsi tak prejdeme na roztlacanie a krajanie 🙂
heni prebiehalo to nastastie v pohode, akurat to slintanie a stale ruky v puse, ani zuvatka moc nechce. Posledne 2noci trocha nepokojne buval ale to je vsetko.
Inak ja davam cajik vetricek a neni skoro vobec sladky, je od vyrobcu Cajanek.
pojdem mrknut coty 🙂
dala som to vymazat, silvi pre istotu, nech nie je z toho nejaky pruser, asi tato debata je vhodna skor na IP 😀
silvi, ani teploty ste nemali? tak to je statocny Davidko 🙂
ahojte, môjho muža som dnes nanútila zháňať intenzívne robotu, tak to hádam prinesie dáke ovocie 😎 teraz sa odpratal písať do kaviarne divadelnú hru. ja som práve neúspešne druhýkrát dobojovala s rúrkou, kde mám dať fedorov moč. samozrejme, keď to potrebujem, nie je ochotný ma očúrať....znovu stratil trpezlivosť, tak hádam ráno... nemáte na to nejaký zlepšovák?
popoludní trocha vyšlo slnko aspoň, zajtra asi bude pekne, nie? silno dúfam!
akú to máte so silvus nevhodnú debatu?
nič nie je krajšie, ako keď mi toto bábo zaspí na ruke 😵
Dievcence...stihli ste si uzit dnes slniecko...ako krasne nam na chvilku zasvietilo. 🙄 Skoda, ze to bolo fakt len na chvilku.
A....zabudli sme vas vysibat dievcence. Tak aspon tak dodatocne (na buduci rok, uz pride Maximko aj k vam...do bytu 😀 ).
Silvi, nas malinky slinta stale a rucicku ma v ustat vzdy, ked sa mu podari vytiahnut dudlik (a stim sa v poslednej dobe vzdy dobre zabava). Ale dufam, ze zubky mu este nepojdu...hoci jeho tatinkovi vysli uz v 4-mesiaci a vysli mu horne zuby 😝
Kati, Maximko je zlatunky a s tym korbacom nema chybu 🙂
Ked zasvietilo, sme sa vybrali na prechadzku a nakoniec nas este chytil aj dazd...no april 😀
heni ja mu davam od malicka od hipp caj na dobru noc... nieje tam absolutne pridavany cukor a je len z byliniek... tie sladene a ovocne som mu este nedavala a ani tak skoro neplanujem... ale chce mi pit aj vodicku,takze v lete mu budem urcite davat len vodu, predsa len ta uhasi smad najlepsie... ja som mu davala od malinka vodu pretoze sa mi narodil v polovici augusta a bolo minuly rok riadne dlho teplo a kojila som len 3 tyzdne,tak som sa bala aby nebol dehydrovany a aj doktor mi to odobril... ale to som mu davala len cistu vodu,cajik som mu zacala davt od nejakeho mesiaca...
roma zajtra hlasia este prehanky,ale od piatku ma byt uz pekne a na pondelok myslim hlasia az 19 stupnov!!! len dufam,ze im ta predpoved vyjde...
silvi tak to mas super,ze ste to tak perfektne zvladli... nas uz asi 3 tyzdne hnevaju naliate dasienka, vsetko zuzle, sliny tecu potokom, nervozny je a staaale nic... uz som normalne na nervy z toho... dufam,ze mu cim skor vylezu,lebo sa ozaj asi scvoknem...
heni mas pravdu🙂) Nemali sme ani teploty, dufam ze to takto bude prebiehat aj pri dalsich zubkoch.
Maximko je zlaty, uz ako velky chlapino ma sibak 😀
Tak bola som dnes v tom Dmku a kupila som nakoniec len Dmkove plienky. A kefky maju u nas uspech, David cely vecer zuzlal, s tou zltou si masiroval sam dasienka a zelenu som mu drzala ja.
Chodievate do KIK na kupovat pre drobcov? Lrbo vzdy ked tam idem len nakuknut tak malemu musim kupit aspon drobnost, take tam maju pekne vecicky pre deturence.
Roma skus po kupkani nechat maleho dlhsie bez plienocky a potom by sa mohlo zadarit, lebo mna maly vacsinou ocika ked sa dokupe 😉
mima najhorsie je ze cim viacej cakas, tym to dlhsie trva 😒
My sme mali tiez dlho naliate dasienka, kazdy den som kontrolovala pusu ci sa mu neobjavil za noc zub.....no a jeden den mal uz aj taku bielu bodku a na dalsi nam uz cinkal zubcek 🙂
roma tak to ti nezavidim, ja tiez ked ideme na kontrolu to mam, vacsinou to chytam rano ked vstane, nezabudni chytat stredny prud, tam je najmenej bakterii. drziiim palce xixi je to sranda.
Maximko je naozaj super babo s tym korbacikom xixixii
pozdravujem Vas dievcence a dobru noc.
Dobre rano 😲 Dnes sme stavli o 4.50 a to som ho vecer nechala naschval dlhsie hore, (21.00), aby sme si zvykli spavat dlhsie, a nic, este skor ako obycajne.
Dievcence a kam nosite moc na kontrolu?
Silvi v kik sme este nenakupovali, ale ked tam maju pekne vecicky, tak preco ich pre nasich drobcov nekupit. Aj tak ich ponosia len chvlku, tak je jedno ci je to znackove, alebo obycajne. Vsetko treba rovnako oprat a vyzehlit 😀
Kam chodite nakupovat hracky pre malinkych, Maximko ma uz nejaku tu kopku hraciek, ale uz sa s nimi hra dlho, a nejak ho prestali bavit...vcera sa az rozcertil pri nich, ale potom zbadal ovladac a s tym sa dokazal hrat skoro hodinku. Ale najviac ho bavi mamin pc. 😝
corasone, že stredný prúd, haha, ja som rada, že tam niečo šlo vôbec a nie všetko mimo 🙂 skúsila som to teraz ráno, dvihla nohy dohora, samozrejme začal kakať aj čúrať naraz, no hrôza, ruky namočil do toho, ale mám to mááám, tak to idem zaniesť 😅
samozrejme, prší tu veľmi silno 😠
dobre ranko dievcence a xxlapci 🙂
nemate doma niektora nejaky jed co zabera na svokru 😠 ??? ja uz asi zabijem....dnes som nakazala muzovi ze ked ju dnes neodvezie na hotel, tak odxadzam ja s malym k mojim rodicom...to sa uz neda....stale len: preco, naco, ako mu to davas? co to robis? a za nasix cias....boze ja ju ozaj zabijem.....!!!! 😢 😠 mima aj ostatne baby co zijete so svokrouja vas obdivujem...
no kati ja kupujem malemu hracky bud v Draciku pri Tescu, alebo v Sandre, alebo cez net 😉 ...ale sibacik maly, zlaty je 😉 kati aj mne to najskor nezaberalo, ale potom sa mu to asi po 2 tyzdnox upravilo...a rano spinkaval dlhsie...ako mi aj mima povedala musis vydrzat a nepolavit a bude dobre...a aj mala pravdu 😉
mne sa maly najnovsie prehra ( aj 30 min ), s retiazkou co mava vonku pripatu dudku, ta ho uplne fascinuje 🙂
romi tak to pekne bojujete s Fedorkom 🙂
a toto pocasie hnusne uz aby skoncilo, lebo sa xce cloveku len spat a boli hlava ☹ inak aj ja xodim s malym von aj ked je takto, lebo inak mi nespi, a este teraz prerabaju na bytovku nas balkon a to stale hrmot, buxot, no hruuuza, tak si pripadam ako taky debil ked sa jedina prexadzam s kocikom po vonku v dazdi... 😒

corasone huraaa konecne si tu! 🙂 Ako ste sa mali, co vsetko ste robili?
jumci to je supis ze Ivko si uz takto dlhsie pospinka, lebo byt od pol5 hore az do vecera kym znova zalahne neni vobec sranda.
kati pokial aj by si davala z flasky, nemusi ti maly zacat odmietat prsnik, ale hlavne mu davaj na flasku najmensiu dierku na cumliku, aby sa natahal tak ako pri kojeni.
Heni myslim ze maly je taka miesanka nas oboch ale oci ma hnede po mne 🙂