icon

Mamičky s bábätkami z Piešťanskej pôrodnice

mima1708
18. dec 2009

Tak baby tu mozeme kecat,aby sme neboli v inej teme ako adminka spravne podotkla...

jumca
28. apr 2010

heni kedy pridete do naspat domov?
veru u nas je to opacne... maly je cely po tatinovi, len ocka ma po mne... 😉
pekny den dnes bol, sme boli skoro cely den vonku. pekny vecer maminy 🙂

silvuskaa
29. apr 2010

Heni drzim palce aby tatinovi vsetko dobre dopadlo, daj potom vediet. nasho tatina to aj dobre stale boli ☹

Tak zilku mam uz zlaserovanu a teraz cakat kym mi ta bordova modrina z nosa zmizne, vyzeram ako jezibaba 😀

Takto Davidko uz lieta na behaku 🙂

kattarinkaa
29. apr 2010

Silvi krasne...a akeho ma strazcu, mozu behat spolu, urcite je Davidko nadseny a samozrejme, je to krasna maly anjelik. 😝

Zubcek, nam pekne rastie, ani nevieme, ze mame zubok. Maximko si z toho nic nerobi, ani kremik, gelik a ani kefky nepouzivame. Dufajme, ze to takto pojde dalej s kazdym zubkom. 😅

Dievcence pekny den a hlavne peknu prechadzku...otvarame dnes aupark..mozno sa aj stretneme. Videla som, ked sme boli na prechadzke, ze v rohu auparku je nejake velke hrackarstvo...to sa bude minat. 😎

jumca
29. apr 2010

dobry vecer dievcence 🙂
tak ako? ktora bola na otvoreni auparku??? my sme neboli, akurat Ivuško zaspinkal tak som nesla...pojdem zajtra ked bude hore( snad zase nezaspinka... 😀 )
kati parada ze mate tak skoro a bezbolestne zubal... 😀 ozaj baby vy co mate xapcekov uz zubatyx, v akom casovom rozpati im isli zubky??? myslim vylietol 1 za kolko 2 atd??? dakujeeeem

dnes sme mali opat super pocko, a to ma byt zajtra a v sobotu zevraj 26st, ale verim ze aj dnes bolo na slniecku.... ozaj a este otazocka: ako obliekate drobcov??? ja davam ivkovi bodinko s dlhym rukavikom, ryfle na traky, pancusky, siltovku a topanocky, a ked sa trosku sxladi tak este nosim tenunku trigovicku v kociku. myslite ze uz mu mozem obliect bodinko s kratkym rukavom???? lebo ked ho obleciem ako som hore popisala, tak sa mi zda o.k. a nieje vobec spoteny...neviem, nexam si poradit... 😉

kattarinkaa
29. apr 2010

Ahoj Jumca,
no my sme tiez na otvoreni neboli, boli sme s tatinkom a zbytkom rodiny, skoro cely den na stavbe....takze mozno nabuduce. 😕

No a co sa tyka zubka,v pondelok som si vsimla, ze mame zubok..teda, ze ho ma Maximko uz prerezany vonku a dnes (co je asi po 5 dnoch) mame vedla neho uz skoro doprerezavany dalsi zubok, takze, budeme mat dva spodne hryzaky. 😝 ..bude to mala selma, aj ked papa stale len mamine mliecko. 😀

No a obliekame sa takto: - teda, rozdiel je v tom, ze my sme este v hlbokom kociku - pouzivame na prikritie noziciek len deku. Maximko ma na sebe bodicko s kratkym rukavom na tom trigovicku (skor tensiu ako hrubsiu - hrubsiu davam az na vecer, ked sme napr. na stavbe chladok). Potom mame len ponozky a teplaky. To je asi vsetko. Uz ani ciapocku sme nemali, ked je na trigovicke kapucka...ked nie dam, taku letnu ciapocku a sme nachystany. Neviem, mozno je to malo, mozno vela...ale nebyva spoteny a mava v kociku aj tak uplne zerave rucky, preto ho ani moc nezakrivam dekou.

A idem spat, je neskoro...papa dievcence.

jumca
30. apr 2010

krasne dobre ranko,
dakujem kati za radu o obliekani...aj som uz rozmyslala ze dnes mu dam bodinko s kr. rukavom, ponozky, rafle a botky...uvidim ako bude... 🙂 ale zatial sa ukazuje celkom pekny dnik 😎
no ja by som xcela ist dnes s ivuškom do auparku kuk ake obxody su a malemu nahanam cisto biele gate na leto, ktore nemozem nikde zohnat!!! ani v ba nemaju ani v trnave v kenvele kids, ja uz neviem kde mam hladat a kupit...neviete poradit???
pekny den

silvuskaa
30. apr 2010

kati my sme so zubkymi na tom podobne, tiez sa nam objavil prvy zubok a po nom po 7dnoch mal vonku uz aj druhy 🙂
veru su to uz nase male selmicky zubate 😀

jumci ja obliekam teraz ked je teplucko takto: bodynko bez rukavov (cize tielecko), body s dlhym rukavom, ponozky a teplaciky. tenku capicku alebo len satku na hlavku proti slnku. A na vecer mu dam trigovicku a je zakryty dekou.
cisto biele nohavice ti neviem poradit kde by si zohnala, ja som kupila tento tyzden v Kik take kremove tenucke. Nebola si pozriet v Sandre? Alebo tam na teplickej...neviem ako sa to tam vola Adria alebo tak nejak. Maju to tam vacsie a dost velky vyber.

Ani my sme neboli pri otvarani Auparku, ked si predstavim kolko tam bolo ludi tak sa mi tam ani nechcelo ist. Pojdeme pozriet niekedy buduci tyzden 🙂

henaha
30. apr 2010

Ahojte baby,
jumci, my uz tiez chodime bez pancusiek, ked je tak teplo, i ked tu na vychode je chladnejsie ako v PN 🙂 obliekam tak isto ako katka, ci silvuska...ja to neprehanam, nech je odolny, riadim sa stupnami a co si ja obliekam 😉
vratime sa asi utorok-streda, podla toho, kedy nam prepustia tatina z nemocnice, uz aby to bolo 😵
silvuska, Davidko je zlatunky v choditku a ten havino vedla nema chybu 😀 😀
Samko mi dnes spi uz vyse dvoch hodin, tak ja neviem, co si zasa meni rezim, ci chce spat viac doobeda, ci co... 😉

henaha
30. apr 2010

ozaj, Kati, blahzelame malej selme zubkatej...a este ta nehryzie?ja sa len toho bojim...takze som aj rada, ze este zubky nemame 😀 😀

silvuskaa
30. apr 2010

Heni tak nech to ma vas tatuldo co najrychlejsie za sebou a ficite domov 🙂
dakujem, Bady sa mu stale mota okolo choditka len by ho olyzoval, co malemu samozrejme nevadi a paci sa mu to 😀
Heni presne tak si menil aj David rezim, posledny tyzden mi spaval doobeha 2 - 2,5 hodiny a dnes spinkal uz len 45min. tak neviem cim to bude.

jumca
30. apr 2010

baby,
ivusko spinkava doobeda tak 2 hodky, poobede 2 hodky a koniec...potom uz az v noci spinka 😉
a teraz ho tak ucim ze doobeda ked spinka ideme von sa prejst, a poobede ho ucim spinkavat v postielocke. uz 4 dni poobedia bojujeme, ale vydrzim!!! 😀
ozaj co vam poviem, vcera mi dobre lepilo, maly bol v behatku ( v ktorom lieta uz ako sarkan, ani prah uz mu nerobi problem ) a nas kocur vyvaleny v obyvke na kozusine...maly jak ho zbadal, no jasne ze za nim a sup mu xoditkom a koleckom cez labku...kocuk mnaukal a xodil po 3 labkax, az som myslela ze ju ma zlomenu... 😒 nastastie vecer, uz xodil po vsetkyx 4 😉
no sarkan maly...

corasone
30. apr 2010

ahojte, no dnes mame super pocko, sa tesim. Ja Samulkovi este davam puncosky kedze sme dobrali ATB, ma bodycko kratky rukav a kosielku. ked pofukuje tak mu davam aj svetrik, niekedy vidim ked idem po vale ze mu ten sviezi vanok vadi nechce zaspat a ked nanho dam deku hned zaspinka.
predstavte si ja som si dnes kupila saty na tu svadbu v piestansko auparku 😀 😀 😀 som rada.
jumca maly je super, ked sa Hena vrati dame stretko v auparku na kave vsetky, co vy nato?

silvuskaa
1. máj 2010

jumci maly je krasny modroocko 🙂 Vcera som videla v kik biele nohavice na leto ale boli presivane zelenou nitkou, tak keby nevadi mozes behnut pozriet.
corasone, ake saty si kupila? Aj my ideme za 5tyzdnov na svadbu a zhanam saty.

kattarinkaa
1. máj 2010

Ahojte dievcence...tak, my dnes riadne bojujeme (teda uz od vcera). Maximko nejak nie je vo svojej kozi, stale narieka, nic ho nebavi..len nosit na rukach a ani ho nepolozit, lebo potom spusti taky krik, no hruza. Uz som z neho hotova, a zubkami to asi nie je, (aj mu ich natieram, masirujem..ale vsetko samozrejme na rukach). Uz sa citim ako opica, ruky az po kolena...ked ho dam do kocika, je to o tom istom...aj zaspavame na rukach. Noo, jednoducho uzasne dva dni. Zostarla som o dalsich 5 rokov. Uz neviem ako ho mam zabavit a rozosmiat. A najhorsie na tom je, ze mu neviem pomoc...neviem cim to je. Uz papame kazde 2hodiny, vykakani sme, v noci nespime, vstavame o 5.00 ...no uvidime, snad nam to skoro prejde. Zlatko moje malinke. ☹

Heni, ani neviem, ze ma zubky, zatial ich ma len take malinke, hoci su prerezane, vobec ma s nimi neskrabe po bradavke. Zatial je to postarom, ale uvidime, ked dorastu 😝

Maji, samozrejme, spravme stretko..ked uz budeme vsetky, a skontrolujeme aj aupark, co tam je. Este sme nejak nenasli cas tam vyrazit a nieco to pominat.

Jumca, malinky je uzasny..a ma krasne velikanske ociska a ta farba. Super. 😀

Dievcence od kolkych mesiacov ste davali malinkych do behatok? A babulky, ktore kojite...kojili ste celych 6 mesiacov a az potom ste zacali prikrmovat..ja uz by som aj chcela, (teda, vsetci mi doma tvrdia, ze daj mu nieco, my sme vam davali uz davno..prikrmovalo sa skor). No, neviem, ale ked on ked sedavama s nami pri stole (ked jeme), zuzle s nami, aj ked naprazdno, chudatko moje. Ale, asi treba vydrzat, ved uz len 2 mesiace. 🙄

kattarinkaa
1. máj 2010

A silvi, v PN oproti domosu otvorili novy svadobny salo, a maju tam (aspon co som videla do vykladu), celkom pekne satky..a ze vraj ani nie su velmi drahy. Mozes vyskusat... 😀

silvuskaa
1. máj 2010

dakujem kati 🙂
Mozno Maximka otravuju tie zubky, aj ked ich ma prerezane to ze sa mu tlacia viac a viacvon ho moze boliet.
Ja davam maleho do behatka 6ty den. Ja myslim ze s prikrmovanim by si mohla este pockat, ja som davala prve papanicko po 5tom mesiaci a tom nekojila. Zda sa ti ze by mohol byt drobec hladnucky?

romaroma
1. máj 2010

ahojte baby, my sa veľa flákame po vonku, dokonca ja som si dala včera koncert oproti v klube a MM strážil spiace dieťa, bola to tam hotová opičáreň vydýchaná, ale dosť som sa zabavila aspoň 😀

dnes sme boli nakupovať v tescu a zháňala som tam nejakú šiltovku pre malého alebo niečo také, aby mu to aj očká krylo, ale neúspešne. vaši drobci majú čo? a na nohy sa čo dáva, ked je teplejšie? sandále?? ja mu zatiaľ dávam také tenučké akože tenisky 😵 ale neviem, možno mu už v tom bude aj teplo pomaly, tak premýšľam, čo zadovážim.

kati, počkaj s príkrmami, aj keď sa vraví, že keď tie deti naprázdno prežúvajú, že to už veľmi chcú 😀 jumca tu dávala už veľmi skoro si pamätám, kedysi sa to tak robilo, dnes je trend iný. ja som fedorovi dala týždeň pred 6mes. mrkvu, už som nevedela vydržať. a tiež kým sa to naučil vôbec dačo zhltnúť, tak to dva tri dni trvalo určite. avšak 4mes. to nekojené deti začínajú, pokiaľ kojíš, fakt nedávaj. možno malé množstvo kaše na večer?
čo sa týka behátka, máme jedno u svokry a keď sme tam na návšteve, skúšali sme tam strčiť fedorka, ale on sa tam doteraz bojí 😅 ak máte po kontrole nožičiek, nám tam povedali, že keď sa malý chce troška odrážať a stavať na nohy, tak už smie, tak ak sa aj váš chce, môžete to na chvíľočku skúsiť, že ako sa zatvári.

silvuskaa
1. máj 2010

roma ty spievas alebo si len bola na koncerte? 🙂
Ja som kupila pre maleho pod kolonadou taku tenulinku capicku so siltom a vcera este v kik peknu oranzovu siltovku v Kik a aj klobucik. Inak Davidko rad nosi satky na hlavicke, je to lahunke a nezavadzia mu to. No a na nozickach mame len ponozky, obcas dam tenisky ale myslim ze este ked nechodi je mu najlepsie v ponozkach 😎

Baby aj vasi drobci sa vecer tak strasne potia? Maly kym zaspinka taku ma mokru hlavicku ze ho musim niekedy az utierat....

romaroma
2. máj 2010

silvus, to ho buď kúpeš vo veľmi teplej vode, alebo je naobliekaný, alebo máte v izbe teplo. podľa mňa by sa nemal určite tak potiť...

nespievam 😀 bol koncert noisecut a n.o.h.a.
inak vy nechodievate na pohodu? MM keď si prečítal, že sú limitované lístky, v momente sa zdvihol a šiel kúpiť. veľmi sa tam tešíme. fedorka tam ale nebudem trepať, aj keď sú tam skvelé opatrenia pre deti, necháme ho mojej mame, nech si užije 🙂

nad naším domaom je brutálne veľké mračno, ideme k svokrovcom, predtým do kostola... ale takéto počasie, to sa mi fakt nechce ani len vyliezť...

kattarinkaa
2. máj 2010

Dakujem dievcence..tak, teda papat urcite este nebudem davat...aj mne sa to zda byt strasne skoro (aj ked ostatni nadavaju, ze aka som to matka). A malinky, ked je aj niekedy hladny..tak mu dat prsnik aj jeden aj druhy...(inak mu staci z jedneho), myslim, ze v tom ma dostatok vyzivy a na obycajnu stravu ma cely zivot.

Roma, nozicky sme mali dobre...mame behatko, tak mozno vyskusame, ale az po preockovani 11.5 - opytam sa este doktorky. Ale dakujem.

No, obcas sa spoti aj nas Maxim, hlavne ked vecer papame (ked ho mam polozene na ruke, ako ho kojim), tak sa nejak obaja o seba ohrievame a je nam potom obom strasne teplo, a to pred spanim vzdy vetrame, a dvere vchodove zatvaram az pred kupanim malinkeho. Ale mozno skus, ako hovori Roma, kupavat uz v hladnejsej vodicke, ako ked bol babatko. A nas malinky napr. spinkava v bodicku s kratkym rukavom, ktore je trosku dlsie (do stredu stehienok) a inak ma hole nozicky. Ale ja ho v podstate obliekam, tak ako seba. Ked mne je teplo, vyzleciem seba a aj Maximka 😀 . Ked mne je zima...tak zas naopak. a nejak, tak...clovek to nejak musi odhadnut. Ale, mozno to nie je dobre, kto vie??

Roma a my sme siltovku kupili v tescu...mali vypredaj este z minuleho roka a mali aj siltovky a klobuciky z novej kolekcie, ale boli drahsie, tak..ved nikto nevie, ze uz nie je IN.

Silvi a satku si tiez kupila v Kik?

Inak...asi to fakt budu zuby. Uz sme trochu pokojnejsi...prvykrat sme dnes spali do 6.50, co je uspech. V noci som 2xnatrela gelikom a asi to trochu pomohlo. A Silvi, malinky ma dva predne zubky uz vonku...pamalicky rastu...ale teraz si zacal zuzlat spodnu peru na lavom boku ust a aj vsetko si to tam kladie, dudel, hryzatko...ako keby ho otravoval nejaky dalsi zub. No hruza, aj s tymi zubami... 😒

U nas to konecne vyzera, ze sa aj vycasi a zas bude pekne, ale mozno ma to len sali. 😀

henaha
2. máj 2010

kati, ja som zacala maleho prikrmovat, ked mal 5 a pol mesiaca, tiez som uz nevedela vydrzat a ako pises, tiez chcel castejsie papat, tak mi prislo, ze je hladny a lekarka odobrila, ze mozeme 😉 neponahlaj sa, vydrz urcite este aspon mesiac, v mliecku ma vsetko a ked je hladny, daj mu obidva prsniky 😀
silvi, mne sa Samko zatial nepoti vobec, mame v spalni chladnejsie, takze ja mu stale davam dlhe pyzamko.. 😉

v utorok sa vraciame spat do PN, v stredu nahradzame plavanie, potom uz mozeme dohodnut stretko 😉
tesime sa na vas 🙂

jumca
2. máj 2010

ahojte maminy,
kati ja som dala malemu 1x mrkvu ked mal myslim 3 mesiace aj 2 tyzdne....nic sa mu nstalo...je tu a zdravy 🙂 😉 aspon teraz mi uz vsetko pekne papka, ci z ovocia alebo zeleniny a maska, ale aj jogurtiky. 😀 ale jasne ze je rozdiel ked tvoj je plne kojeny..moj nebol vobec 😒 ale pravdu povediac uz mi to vobec nevadi... dnes su aj tie mliecka tak dokonale... 😉

veru kaficko si mozme dat v tom akoze auparku...no poviem vam som z toho sklamana...cakala som nieco viac 😖

veru maly uz je riadny smekulant, nikde neobsedi, vsetko xce xytat a nosit do pusy 😀 ale sak ako kazde dieta...

jumca
2. máj 2010

silvi dakujem za tip, urcite tam hned behnem... 🙂

silvuskaa
2. máj 2010

No asi to skusim s tou vodou....neobliekam ho vela, ma pyzamko s dlhym rukavom a to je vsetko a este ho davam do spaciaho vaku 🙂 A v spalni mame aj dost teplo, uz dlhsie nekurime ale izba je otocena na juh tak cely den nam tam svieti slniecko.
kati ano aj satku som kupila v Kik, maly 2v 1 baleni a su super 🙂
jumci daj vediet ci si kupila 🙂

Pocula som vraj v Auparku neni vela obchodov este otvorenych, ake su tam vlastne obchody s oblecenim?

corasone
2. máj 2010

ahojte maminy, a mame za sebou vikend v celku pekny, myslim pocasim.
ja som tiez toho nazoru ze s papanim kattarinka este pockaj aspo ten mesiac a pol. mozno ked naozaj budu velke horucavy tak trocha cajika.
silvuska kupila som si saty v orzay v auparku. co sa mny taka aupark ako taky je pekny ale tie obchody no co ja viem. nepoznam tam vela obchodov, jedine tak New Yorker, Orzay, all toys, exi sport. neviem z akeho dovodu su tam 3 zlatnictva. inac som prekvapena ze ziaden obchodik s detskym oblecenim ☹ , skoda ze tam nieje DMko. Samulkovi som tam kupila klobucik taky je v nom zlatunky 😵 moj milacik.
Heni uz sa na Vas tesime, potom sa ozvi ked dojdete.

henaha
3. máj 2010

silvi, tie satky mame asi aj my, jedna je svetlo modra a druha tmavo modra, ze?ja som ich kupovala aj s klobucikom este niekedy v zime sa mi zda 😉
ja sa tesim, ze vobec nejake obchody v Auparku su, lebo ved v PN nic dokopy co sa tyka oblecenia nie je ☹ ...Orsay, Exi sport su dobre obchody, tak aspon co to 😀
Maji, dojdeme v utorok poobede, prip. podvecer, v stredu mame o 11:20 plavanie, tak prechadzku dame asi neskor 😉
kedy mate poradnu? ja som zajtrajsiu zrusila, tak az o 2 tyzdne alebo bud. tyzden, ked sa nahodou uvolni 😉

corasone
3. máj 2010

Heni, poradnu sme mali zaroven s kontrolou co sa mi pacilo, ak mam byt uprimna, ani mi nenapisala nasledujucu, ale idem tam mozno zajtra odniest moč tak sa jej spytam ze kedy nasledujuca. Samko ma 71cm ja si myslim ze ma viac, ale nevadi a 8400g mal teda pred tyzdnom 🙂
ked dojdete potom z plavania a pojdete na prechadzku sa ozvi. ja chodievam aj po tej 15:30 tak mozeme ist teda jasne ak bude dobre pocasie. dnes som dosla domov 16:30 a sup ho dazd tak som bola rada ze som nezmokla.

jumca
3. máj 2010

ahojte,
tak silvi, tie gate v KIK - u uz nemali ziadne...ani kremove no nic... ☹
v TAKKU som objavila jedny super biele, ale ci zase nemali vysitu velku cervenu jahodu na boku... 😠 😠 😠 vsetko len pre dievcence, a xlapci co sa nexcu pekne obliekat???!!! 😒 uz neviem kde by som to mohla kupit... este zajtra pojdem do daniely, zevraj tam maju 70% vypredaj na vsetok detsky a dojcensky tovar vratane oblecenia... ale uz nedufam ze ix tam budu mat... 😒 ☹

corasone
4. máj 2010

no vidime ze uz je leto a nam sa tu moc casto nechce. ved najlepsie je nam vonku s detickami a vecer je clovek rad ze sa natiahne v klude a potom uz spat.
jumca ja sa nad tym problemom o satach pre chlapcov zamyslam uz dlho, no odpoved neviem 😒 😀 😀

jumca
5. máj 2010

veru maji je to smutne, ze pre dievcatka je vsetkeho vsade a xlapci xudatka co??,!!!
aj som tajne dufala ze konecne bude v tom akoze auparku bud CA cko alebo HM ko a nic....no pekne... 😒
ja som sa uz vzdala, a melemu uz neviem kde by som mohla tie biele gatky kupit... vcera som bola v ADRII ( mali zlacnene nocniky za 1,55€/ ks, tak som bola kupit) a pytam sa tej majitelky ze biele xlapcenske gate naaahodou. ona na mna pozrela a nexapavo povedala ze a naco Vam to je???... som mala xut jej povedat ze na .... 😠
vsade na mna kukaju ako na debila, ked xcem malemu biele gate, naozaj to nexapem... 😠