Maminky z Beneluxu: Nájdete sa tu?
Najdu sa maminky z beneluxu?
no to ti poviem famfrla, to je taka pokojna dovca, maly si pozve kamosov a bratranca s ktorym su v jednom veku a vyhlasia striekackovu vojnu. Naplnaju si take velikanske pistole na vodu v bazene a tak sa blaznia, na hojdackach sa zasadne nehojdaju, ale krutia a na smykacke sa nikdy nesmykaju, ale lozia naopak 😀 😀 😀 No a na pieskovisku zakopavaju vsetky anglicaky a ja sa potom cudujem ze ich ma cestou tam 200 a cestou naspat 5, no a o rok si ich zase vykopeme 😀 😀 😀
Ked nahodou prsi, vtedy grilujeme, lebo v lete je pri dazdi tak prijemne, pristavila som tam velku terasu a na tej vlastne zijeme cele leto, aj pod nou grilujeme. No a moje najmiesto, kam sa nikto neodvazi ked som doma je hojdacia lavica. Ked bol maly este malicky, tam som si s nim sadla a hojdali sme sa kym nezaspal, teraz sa tam vyvalim sama, hojdam sa a citam si 😀 😀 😀 To je pre mna dokonala leniva dovolenka
rybca a co planujete v Limburgu?? mate tam nieco, alebo rodinu??? alebo len tak navstevovat kulturne pamiatky??? nepoznam to tam
famfrli vy co planujete?
heni, ze to je najkopcovejsie miesto v NL a po minulorocnych Alpach sa nam ziada este nejakych kopcov....🙂 priroda a tak...🙂 My tu nemame nikoho, takze je to len ako dofca v zahranici...🙂
dobre ranko 🙂 heni no my planujeme kretu ale ja planujem uz pracovat 😀 ale chceli by sme ist sami malu dodam na slovensko. Lebo to vies ona este spinka po obede aj 3 hodky takze sa s nou este velmi neda 🙂 tak ak pojdeme tak ona pojde na jazykovy pobyt na slovensko 😀 ma tam kopec deti bazen a smykacku tak tam je rada 🙂 no uvidime lebo mm chce zmenit pracu tak ma nejake pohovory vo stvrtok ide do bruselu na pohovor 🙂
dobre ranko, akurat si uzivam posledne minutky kludu pred kazdodennym stresom a dopijam kavicku, za chvilku padame do nasho kazdodenneho kolotoca
Kreta znie dobre, posles mi pohladnicu??? Mne to staci ku stastiu, pozriet pohladnicu, lebo ja sa necitim dobre po hoteloch a neznamych miestach, ja len pekne doma. Predtym ma to bavilo, v kuse som niekde lietala, asi som uz stara
huraaaaaaaaaaa, mam zapocet z franiny, mozem ist na skusku.
Kto by to bol o mne povedal ze sa tak rychlo naucim po francuzsky, vsak?? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
no a nepriznala si sa ze ides dnes do bxl 😒 alebo som to prehliadla? Mohli sme sa stretnut 😠
famfrla netvar sa ze tu nie si 😀 😀 😀 ved ja sa nehnevam
tak ti treba, prisla si o prilezitost ist so mnou na kavcu 😀 😀 😀
Ale ked si bola v bxl, to znamena, ze je Julke uz asi lepsie, no to je dobra sprava. Dufam ze si stihla vsetko vybavit
heni no to bola jazda smrti 🙂 som sa dva krat stratila 😀 😀 no prisla som na ambasadu a bola som dost sklamana pracovnikmi :( hned vidis ze su to slovaci a ze si v slovenskej institucii 🙄 🙄 na MZV belgicka som prisla 12 32 do 12 30 pracovna doba potom prestavka tak som tam hodku trcala. za jeden papier som platila 20 eur 🙂 som myslela heni ze este dovolenkujes 🙂
no nie, dneska som uz bola v praci a aj ja som bola na ambasade, ale na talianskej 😀 a to hned dvakrat ale to vies taliani, co vsetko nepomotaju, nie nadarmo sa hovori ako talian
😀 😀 😀
inac som napisala holandankam, ci by sa k nam nechceli pridat, myslim ze by to bolo zivsie, tak uvidime, ved benelux je aj holandsko, som zvedava, ci k nam pridu. No a ja mam na slovenskej ambasade tiez take "dobre" skusenosti
ahojte! ahojte!
tak mi uz zajtra letime! aspon dufam, drzte palce.
dokonca sa nam podarili aj tie nestastne letenky predat..jupi! cize same pozitivne spravy..dufam ze s bytom v Lux sa nic nestalo a mozem porkacovat v statuse "zeny v domacnosti" 🙂
priznam sa ze ja urady moc nemusim, najma ten slovenksy pristup..no ale co narobime...na druhej strane som rada a hrda ze som slovak..len potrebujeme tak 100 rokov aby sme boli tam kde zapadna europa.. 🙄
utekam kadernicke...som zvedava ako ma "dogabe"
famfrla dakujem, uz po obede, teraz uz len travim a priberam 😀 😀
krisbar, drzime palceky, aby ste stastne odleteli nacas a aj doleteli. Ja musim o tyzden do Ostravy 😖 na ustnu skusku, pytala som sa ci by to nebolo mozne cez skype, hadajte kam ma poslali. 😀 Dokaz toho ze v cechach to nie je o nic lepsie ako na slovensku, napriek tomu mam aj ja slovensko rada a som nan hrda a branim ho zubami nechtami pred nevzdelancami tu v be, ktory si snad myslia ze u nas este ani televizia neexistuje. 😀 😀 😀
Ahojte baby,
ani ja som ste nepocula cvrcky...ale to asi este maju cas 😉 pripajam sa k vam, tiez nemusim organizovane zajazdy..ja radse zbalim kufor, kupim letenku do XY a tam funfujem- uz na mieste. cestovanie- i love it!
co sa tyka prace, tak je to uplne normalne, ze mi kamionisti v noci a cez weekend volaju- ale treba si ich len vycvicit 😎 a nestresujem. pracovala som predtym v banke na SR na riadiacej pozicii a to boli stresy!!! never ever 😕
inac ste niektora zaregistrovana v komunite slovakov v Belgicku? lebo som bola na ich stranke a nejako im ta stranka nefunguje..
peny den zelam.paaaaa
famfrla, ved prave, takze idem autom, to sa zas prejdem, ale cestou si uzijeme pekny vikend s manzelom, potom v pondelok na obed na skusku a odtial letim do BE, do rana tu musim byt, aby som mohla maleho odviest do skoly a ja pojdem do prace.
shinelove, napis na ktorej stranke, ak myslis tu na szm, tu prevadzkoval moj kamarat a uz s tym skoncil, kvoli par ohovaracom a nevdacnikom, napis o ktoru stranku sa jedna. Inac som zaregistrovana na ceskej a slovenskej komunite v be u pana Vytopila a oni funguju normalne. Najblizsie ked dostanem od neho mail, ti ho preposlem a potom mu napis aby ta zaradil do databazy, podla vsetkeho je nas tam okolo 3000
ahooj babule, tak my mame dnes 1 mesiacik 🙂
inak, pytala som sa u nas ohladne tej famy ze parental leave maju skratit v Luxe zo 6ich na 4 mesiace - odpoved bola ze iGNORE THE RUMOUR, IT'S A NONSENSE 😀
cmuk, idem kojit 🙂
jej civavka, tak to su krasne narodeninky, ze jeden mesiacik, take chutne babatko na spapanie. 😉 Takze blahozelam a posielam malemu pusinku k narodkam.
No a famy??? Uz ich nepocuvam, ja som na relexe, onedlho sa oddelime od komisie a fam pocuvam denne aj 200 a stale nieco ine 😀 😀 😀 Koniec koncov ked dojde k strukturalnym zmenam, ja to urcite nezmenim, budeme sa musiet prisposobit, to iste v beznom zivote, nielen v praci
tak sme doma, ja som sklamana, idem sa vyrevat, v tomto belgickom kralovstve snad neexistuje normalny dom
S tym revanim to bol vtip,, ale som sklamana takze asi nic ani z tohto a my sa nikdy neodstahujeme
heni - nam v NL tiez trvalo kym sme mali stastie na to co nam vyhovuje..🙂 najhorsie je to tu so schodami, v kupelniach mnohokrat len vyvedena ruzica na sprchu, ani naznak sprchoveho kuta a videli sme aj taky co mal v izbe umyvadlo..🙂)) a sirka izieb je kapitola sama o sebe..🙂

famfrla - dik, kuknem...🙂 My sa chystame do Limburgu - Valkenburg na dovolenku..🙂 Dufam, ze nam to vyjde..🙂