icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

sssiska
12. mar 2013

@ingeborgnicol to je haro 🙂) nadherna princezna 🙂

ivka228
12. mar 2013

@sssiska Filipkovi su hryzatka este dake tazke alebo nemaju ten spravny tvar do pusy, lebo si tam strka vsetko mozne aj nemozne, len hryzatka velmi nie. 😀

ivka228
12. mar 2013

a uz sme hore. spali sme az 40 minut! nepomohla ani poloha na boku. 😒

mirkov
12. mar 2013

tak u nas kojenie stale rovnako. Sem tam pekne ale vacsinou musim prehadzovat prsia aby sa nejedoval. Mliecka mam dost. A ked som skusila odsat aj hned strieka. Tak ja fakt uz neviem. Inak k teme spanku: uz 3 den jaci ako najaty ked ho polozime vecer do postielky. Normalne spi a ked ho tam polozim tak do 5 minut rev, zoberiem ho a chechce sa! 🙂.
Vcera nespal od pol 3 a vecer zaspal az o 22.00 s nami. Ale cuduj sa svete terz doobeda spal v postielke uplne bez problemov 1,5 hod. To co je toto?!

gabikaadam
12. mar 2013

Dievčatá poraďte. Malý mi už od minulej stredy nechce spať na obed v kočiari 2-3 hodiny ako doteraz. Zaspí len na pol hodinu a už je hore. Ráno tiež a poobede takisto len pol hodinu. Neviem čo sa mu stalo. možem ho kočíkovať koľko chcem, aj tak už nezaspí. Nespí cez deň ani dve hodiny a v noci je tiež každé 3-4 hodiny hore a nad ránom už pospí len dve hodinky. Kde je chyba, netuším.

ivinka77
12. mar 2013

@evamarcel nie neplace...len zamrnci....tak ju rychlo vezmem, hned ''napojim'' na cecok, pocuca a spi dalej... a spi tak, ze okolo tej 21-22 zaspava, spi v postielke, okolo 4-5 sa zobudi, vtedy si ju prelozim k sebe do velkej postele, poleziacky pospiacky nakojim a spi do takej 7-7.30 akokedy...spinka v pyzamku...take bodycko spojene ruky nohy a v spacom vaku a ma tenucku ciapocku cez ksciht... 🙂 a kojim podla potreby...niekedy vypije obidva, niekedy len jedno vacsie - prave...lebo lave mam mensie a menej mlieka, to mi zostalo este po prvej dcerke...a teraz sa to opakuje...

ivinka77
12. mar 2013

@ivka228 aj Viki sa takto zabava...pekne si ho vyberie jednou ruckou z pusy, potom si ho popreklada z jednj ruky do druhej...a potom pekne sama vlozi... mi to pride strasne sikovne, na take male baob 🙂 sa mi zda, ze prva dcerka Teri nebola taka sikovna.... a Viki papa tesne pred spanim... ja ju nakojim a ona mi uz na cecku zaspava, tak potom ju len prelozim na balkon alebo do kocika, ked ideme na prechadzku... a 3-4 hodky je pokoj 🙂 ale ona je asi z inej civilizacie...lebo kade chodim, tade som este nepocuala o takom spachtosovi 🙂

mata884
12. mar 2013

Dievcata, nemali ste bolesti maternice? Ja uz druhy den mam dost riadne a nechapem, ze co to. Ze by sa este stahovala, alebo reagovala na pocasie? No neviem. Idem dnes na gyndu, tak som zvedava. :(

ivka228
12. mar 2013

@ivinka77 akurat som si vsimla, ze som si pomylila Viki s Teri 🙂 Prepac.
Ale mame uz druhy pokus. Opat zaspinkal po papani. Uvidime na ako dlho. A opat na boku respektive uz takmer na brusku. Ked to poviem vecer manzelovi, tak bude cely vyteseny, ze je to cely on, lebo aj on spi na bruchu. A ja tuto polohu nemozem ani citit. 😨

ivka228
12. mar 2013

@mata884 Ja som to mala asi pred mesiacom. A potom to preslo. Ale podla mna maternica by uz mala byt stiahnuta. Som zvedava co ti na to povie Dr.

mata884
12. mar 2013

@ivka228 a ako dlho si to mala a ako sa ti to prejavovalo?

ivinka77
12. mar 2013

@ivka228 nevadi, doslo mi, ze myslis Viki 🙂 inak podla stavu mojho brucha, ja maternicu nemam stiahnutu este ani nahodou ... :(

ivka228
12. mar 2013

@mata884 mala som bolesti ako na zaciatku tehotenstva a nebolo to vobec pri kojeni, cize stahovanie maternice ma ani nenapadlo.

ivka228
12. mar 2013

@ivinka77 ani mne sa este nestiahlo. Sice sa uz vojdem do nohavic spred tehotenstva, ale este su mi take obtiahnute. A svokra poznamenala, ze skoda, ze mi ostalo brucho po tehotenstve. 😀

ivinka77
12. mar 2013

@ivka228 ja sa nevojdem do nicoho :( takze teplakova moda to isti 🙂

salome123
12. mar 2013

@ivka228 buducu farbu oci zistis tak, ze nechas slnecne luce svietit dietatu do oka a ty sa pozries na jeho duhovku z boku.
moja prva dcera mala take modrave oci asi prve 3m, ale potom sa jej zmenili na hnede. a tato druha ma 100%modre oci a tie som si ista sa uz nezmenia, su prilis svetle a ciste

mata884
12. mar 2013

@ivka228 a ako dlho si mala tie bolesti?

evamarcel
12. mar 2013

@ivinka77 takze ona za noc iba raz sa zobudi na kojenie a to neplace ale ti iba mrnci...ci viackrat ju nechas cuckat ked mrnci? ale papa poriadne iba o tej 4-5? zaspava ti vzdy pri kojeni? Po akom case od posledneho zobudenia ju davas spat cez den a vecer a kupes ju az o tej 20tej?prepac ze ta tolko otravujem ale ja uz skusam hladam kde robim chyby ze sme kazdu hodku hore...ci to uz len vyplakanie pomoze?

evamarcel
12. mar 2013

@ingeborgnicol uz mi dosla kniha dakujeeeem uz zacinam citat ....dufam ze tam najdem odpovede na to moje spanie a jedenie

ivka228
12. mar 2013

@salome123 tak to musim skontrolovat na slnku. Lenze u nas sa vacsinou, ked sa vyberiem na prechadzku zamraci. Vcera sa dokonca rozprsalo. 😒 Konecne sme sa obliekli, vychstali a otvoram dvere na brane a ....zacalo prsat. Tak som presla 10m a spat domov a sup ho na balkon. A vonku hrmelo a lialo a on na balkone. 🙂

ivka228
12. mar 2013

@mata884 nemala som tie bolesti vkuse, ale trvali asi tyzden.

mata884
12. mar 2013

Matej spal vcera cez den doobedu 4 hodinky a poobede 3,5. Vecer zaspal o 20,00 a vstal o 2,00 a koniec spanku. Vysmiaty , museli sme sa pohrat 2 hodinky, aby zase zaspal. Este, ze neplace. Vymienala som mu v rucke hracky, potom sme trosku pocvicili s nozkami, prebali a dali cicusku a zaspal. To je ale male cislo. Proste deti si niekedy sami urcia co a kedy budu robit a clovek sa moze aj na hlavu postavit. Ale neda sa na neho ani hnevat, lebo rozdava usmevy aj po tme. Lebo ja ani nezapnem lampu, ked ho v noci krmim. 🙂 Zlate nase deticky 🙂

mata884
12. mar 2013

@ivka228 to aj my sme vtedy boli vonku...Bola som s nim na nakup v Galerke a vysli sme vonku a nechapala som, ze odkial sa rozprsalo, ked sme volsi do obchodu bolo vonku este slniecko. 🙂

ivka228
12. mar 2013

@mata884 ved prave, ja som tiez chcela ist na nakup, ale to som sa len otocila a sla domov ☹

ingeborgnicol
12. mar 2013

Baby Ja vas npotesim, ale s tymi dennymi spankami to bude uz len horsie a horsie. Tie ktore mali doteraz 3-4 spanky denne uz to asi take nebude. ani nasa uz nechce cele tri spanky ako doteraz treti uz spolovice ignoruje aj ked ja ju tvrdohlavo nutim. pomalicky nam prejdu na dva spanky a potom na jeden. oni su uz vo veku kedy im budu o mesiac cca o dva, stacit dva spanky, predpokludnim a popoludni jeden. a celkova dlzka spanku okrem Terri 🙂 by fakt nemala presiahnut 4 hodky. Nasa spinka tiez zatial 4,5 az 5 a ok, ale navzdy to nebude.

Naucili sme sa spinkat uz aj cez den v postielke. ako vecer, raz sme nechali vyplakat. ale moc to nebudem vyuzivat, lebo dnes dopoludnia poto zaspala dva krat, raz na hodku a pol a raz na hodku, ale takto by nemala obedna spanok, tak budeme propri tom kocikovat. ale je herecka!uz velkacky spinka cez den.

@evamarcel som rada, len citaj aj ja nieco ide.

@ivka228 vy s bruchami, co mam ja povedat s 10 kilami od prichodu domov nahor🙂 ja som cez tehu nic, po tehu som schudla a priberam teraz 🙂))

@mirkov aj ja musim prehadzovat ciciny lebo sa odtahuje a pri tomjej mliecko ide prudo ledva glga, ale ten silny to za chvilku pride a mala by tahat a uz sa jeduje potvora!

ingeborgnicol
12. mar 2013

@sssiska dakujem za komplimentos

ingeborgnicol
12. mar 2013

Aj ja by som rada radu 😀 potrebujem vediet do kedy mozem prevazat malicku v autosedacke vajicku a kedy ju budem musiet nosit uz v tej velkej autosedacke, lebo mi ide chlap na tri mesiace prec a neviem ci mame to kupovat teraz, alebo bude stacit az ked sa vrati

alyze
autor
12. mar 2013

@ingeborgnicol Cauko, myslim, ze potom staci, ved tie vajicka, by mali byt do 13 kilov 😉 neponahlala by som sa s druhou autosedackou, vajicka su aj tak najbezpecnejsie 🙂

ingeborgnicol
12. mar 2013

No a kam potom da nozky? ja nosim tak autosedacku ze ju mam vpredu a je v protismere polozena. ale netusim kam da nozicky potom ked jej narastu a nevojdu sa do autosedacky ak chapes. lebo jej budu pretrcat a teraz mam autosedacku v protismere opretu o sedadlo.

ingeborgnicol
12. mar 2013

Ja sa teda uz nepametam do kolko kil su vajicka...