icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

tinasc
12. mar 2013

@alyze dnes sa akurát malý prvýkrát bez pomoci obrátil z chrbátika na bruško 🙂 z bruška na chrbátik to už má dávno natrénované 😀

tinasc
12. mar 2013

@alyze krásna babulka 🙂

ingeborgnicol
12. mar 2013

Alyze a aliatko mate prenadherne deticky.tinka no vobec sa ani ukolisat nedal?a ako dlho ste boli vonku?

jgiovanna504
12. mar 2013

@ivkasendy no presne.neviem ci to bude tym,ze uz su vacsie, ale tym pocasim mozno 😀 a v noci ti ako dlho spinka? mne cca tych 12 hodin,ale s prestavkami na kojenie.mozno im to staci aj takto.a my si tu hlavy lameme... 😀

jgiovanna504
12. mar 2013

@ingeborgnicol @slady vy pouzivate manducu,vsak? ked v nej zaspinkaju,nemate pocit,ze sa zadusia v tom? ja som ju kontrolovala dnes kazdu minutu hadam,lebo mala pricapnuty nostek na mne..

tinasc
12. mar 2013

@ingeborgnicol nie nedal sa ukolísať, aj v sedačke som to skúšala a nič, nezabral, ale zase som si overila, že vie byť trošku dobrý aj v kočíku, keď práve nespí, uvidíme ako to bude nabudúce 🙂 vonku sme boli hodinu aj pol, lebo som chcela aby spal ten spánok medzi 16-17.00

ingeborgnicol
12. mar 2013

@tinasc aha,no to sa uz stalo aj mne tak chodim skvor cca o 20 min skvor aby zaspala a zaspi,hoci nie vzdy na celu hodku,zatial.jgiovana neboj sa nezadusi sa aj moja svokra sa tak boji ked ma vidi tak a v satke je este viac na tesno a zije 🙂

ingeborgnicol
13. mar 2013

To je len pocit fakt sa nemusis bat 🙂 este som nepocula o dietatku ktore y sa zadusilo nosenim, ak sa tak aj stalo ku mne sa onformacia nedostala 🙂

ingeborgnicol
13. mar 2013

My mame nejaku novu maniu, vstavat o 6tej. a tym padom sa nam do rezimu vkradol o jeden spanok naviac, cize uz nemame iba jeden dopoludny, ale dva, dokopy 4. uvidime dokedy, lebo uz aj dnes si to zopakovala. s tymto pani Gina ford neratala 🙂 Ale obednajsim rezim dobehneme cize je vsetko ok 😉 a co je najlepsie spinkame same v postielke vsetky spanky doobedne, lebo tam nam staci hodinka, hodinka a pol. obednajsi radsej neriskujeme

mata884
13. mar 2013

@ingeborgnicol pekne sa uz naucila spinkat a super je, ze aj v postielke. Drzim palce nech jej to vydrzi. 🙂

tinuska1112
13. mar 2013

@ivka228 naša Ella spí na brušku od narodenia 🙂 .. viac ľudí ma aj odhováralo, že je to nebezpečné kvôli syndrómu náhleho úmrtia, ale čo mám robiť, keď ona ináč spať nechce... to si zvykla, keď som si ju brávala na seba spať ako novorodenca, lebo tak super zaspinkala vždy a spali sme tak aj 4 hodinky v noci.. potom som ju začala prekladať v takej polohe do postieľky a teraz tak spí vkuse, akurát v kočíku nie.. aj to nerváči niekedy, chce na brucho, ale to už sa mi zdá extrém.. aby ju tam trmácalo keď leží na bruchu 😝

ivka228
13. mar 2013

@ingeborgnicol Citam, ze uz pekne spinkate aj cez den v postielke. Mozem vediet ako sa vam to podarilo? Ked si ju tam dala prvykrat tak ti hned zaspala tam alebo ste mali plac? Lebo ja som ho tam vcera chcela len prelozit po tom ako nam zaspal na velkej posteli a on sa hned zobudil a spanku bolo dost. Mam to nejako zacat skusat natvrdo, teda aj s vyplakanim alebo aj s tym, ze zostane dlhsie hore medzi spankami? Uz sa mi celkom pekne otaca z chrbatika na brusko a na nasej posteli to o chvilu zacne byt nebezpecne.

ivka228
13. mar 2013

A este sa chcem spytat kolko hodin vam deticky nespia pred nocnym spankom? Vcera som si v knizke precitala, ze 3 mesacne by uz mali mat prestavku 3.5h. A nas mal vcera 4.5, lebo nevedel zaspat este na pol hodinku okolo 18:00. A tak potiahol od 16:00 - 20:30. Ale to je uz asi extrem na tak male deti, ci?

ivka228
13. mar 2013

@evamarcel inak aj my mame rovnaky problem s nocnym spanim ako vy. Do 3m sa budil 2x za noc a to prvykrat niekedy medzi pol2 - pol 3. Posledne 3 tyzdne mame v noci 3 vstavania s tym, ze prve uz okolo polnoci. Neviem co sa stalo. A tiez mu dam vzdy napapat, lebo ked to skusim iba podanim cumlika, tak potiahne iba pol hodinku a s napapanim cca 2 - 3h. Stale cakam, ze ti tu niekto poradi alebo ze sa vam podari to nejako upravit, aby si mi mohla poradit, co mam zmenit. Ved deti by mali vydrzat cim dalej tym dlhsie bez kojenia. Dokonca 6m uz mozu aj celu noc. Nam sa zatial podarilo len posunut interval medzi dennym kojenim z 2h na 2.5h. Dufam, ze toto nemoze byt pricina zvysenia poctu nocnych kojeni...

slady
13. mar 2013

@jgiovanna504 nezadusi, ja som sice o zaduseni pocula ale nie pri manduce ale pri tych takych vakoch kde visi dieta priliz nizko a v zlej polohe, pri manduce mas dodrzane zakladne pravidlo bezpecneho nosenai - a to je ze mas babatko tak vysoko aby si mu mohla dat pusu na hlavicku ked sklonis hlavu, priestoru tam ma dost neboj, dokonca aj so salom okolo krku a pod bundou 😀 aj ked mna sa dobromyslen ebabicky vkuse pytaju na ulici ci sa mi tam nezadusi, uz to ignorujem...

mirkov
13. mar 2013

@ivka228 nasmu malemu zas robi problem zaspavanie. A na kojenie sa zobudil o 23,00 o 3,00 a potom az rano o 7,00 po zobudeni. Myslite, ze je to vela?

mirkov
13. mar 2013

dievcata ako casto cez den kojite? Mne to vychadza cca kazde 3 hodky.

ivinka77
13. mar 2013

cauteeeeeeeeeee...tak my dnes mame 4 mesiace 🙂 booooooooooze kam to uletelo...

slady
13. mar 2013

inak ja dnes celu noc hore, ked som nekojila (co som robila najmenej 5x) tak som mala zaludocne krce, alebo som grcosila a horuckovala, super matoha, keby som tu dnes nemala segru ktora sa mi stara o domacnost tak neviem neviem co by sme zrali...

mata884
13. mar 2013

@slady och. A co si nieco zjedla, co ti nesadlo? Ci skor nieco na teba lezie? Nezavidim :( . Skore uzdravenie prajem 🙂

slady
13. mar 2013

@ivinka77 blahozelam 🙂 modelka! ja dnes jednu aj so mnou z vikendu:

ivinka77
13. mar 2013

@slady jeeeeeejo zlateeee ste ! a dakujeme....

ivinka77
13. mar 2013

@slady a uz ti je lepsie ??? :( nech to rychlo prejde sakraaaaaaaaaaa !!!

mata884
13. mar 2013

Moj vysmiaty Matej 🙂

ivinka77
13. mar 2013

@mata884 zlatyyyyyy 🙂

mata884
13. mar 2013

@ivinka77 Smejko. Tiez bublinkuje ako moj maly. Stale sa smejem ci vypil bublifuk. 🙂

petuska55
13. mar 2013

ahojte, malý haji na balkoniku ale už ide vstávat bo dnes máme o 16 kontrolu klbov, tak nech este postpí pred tým vonku.
Fotečky - krásne detúrence babule - všetky 🙂
No my sa este neotáčame z chrbta na brucho, nejak sa mu nechce, teraz je hrozne nervný, furt pchá prsty do úst, slintá ako besný a pomrnčieva - ktovie či nejaký zub nevyjde zachvílu.

evamarcel
13. mar 2013

ani mi sa este nepretacame ale neviem kedy sa naucime ked mala len na ruky a pozerat sa na svet...ked ju dam do satky a ideme vonku no to len kuka jak mala kukucka🙂 ale zasapavat ju v satke nenechavam to mi len pol hodku potiahne takze mi ideme potom do kocika

@ivka228 no ja som uz niekedy taka zufala z toho nocneho spania ved tiez mi semtam vydrzala spat vkuse aj 4hodky ale to bolo zvacsa ojedinele ale teraz no mi sme kazdu hodku aj polhodku hore ked nekojim ale dam cumel a ked kojim tak po hodine a pol az dvoch cize ja celu noc mam nepretrzite max. dve hodky, no a podla mojej skusenosti so starsim to bolo tak ze sa kojenie stalo zlozvykom a kojila som do 13mesiacov kazdu hodku a pol takze vyslo to obcas aj na 6-8krat budenie a kojenie resp. cucanie az sme ho to oducili davanim cumla vzdy ked sa prebral a za tyzden a pol sa prestal tak casto budit zobudil sa semtam a zapytal si cumel a spal dalej a potom v roku a pol sme odstranili aj cumel a prestal sa budit na cumel ked sa prebral v noci stacilo mu ze sme povedali pššš a už pekne spinkal.
Čo mi požičala ingeborgnicol knihu tak francuzske mamičky spinkaju celu noc od dvoch mesiacov najneskôr od štyroch a spravili to jednoducho škoda že som to neskusila aj ja ...babatka spinkaju v roznych fazach a su fazy ked placu a otovria oci zivaju a mlaskaju ustockami a netreba k nim hned utekat a kojit ale treba pockat ked placu aj 10min. oni sa naucia prechadzat z jednej fazy do druhej bez toho aby nato potrebovali kojenie ...ja som vzdy pri malom zamrncani kojila a teraz sa budime niekolkokrat za noc...oni to tam odovodnuju ze dieta v noci jest nepotrebuje no a jediny recept ked v styroch a viac mes. dieta nespi je nechat vyplakat aby sa naucilo v noci spat. Ja neviem ci najdem odvahu v sebe toto spravit ale je pravda ze unavena depresivna matka je viac skodliva pre rodinu ako par dni placu babatka je to pre dobro dietata co ja mozem len potvrdit ked sme maleho naucili spat tak som sa citila jak znovuzrodena a on bol cez den tiez uplne ine dieta nevisel tolko na mne. Zas v inej knihe som citala to ze ked sa dieta v noci budi vzdy to ma svoju pricinu do 3mes. je to hlad ale ked ma viac to uz neviem ci by sa mali budit na hlad max raz asi by sa mali iba kojit potom je to skor budenie ze im je teplo, zima, zuby ...atd. a ze ked odpovedame na ich budenie len kojenim oni sice zaspia na urcitu dobu t.j jednu az dve hodky ale zobudia sa znova na ten isty problem lebo sme ho neporiesili kojenim takze my opat kojime aj ked to dieta vobec nemusi byt hladne a casom ked uz ma dieta viac ako 6m. sa to stane pre dieta zlozvykom ktore cim vyssi vek tym horsie odstranit...takze ja precitane mam ale neviem ako to mam riesit s mojou malou.,. uz som uvazovala ze nakojim malu tak ako je to podla G:F: v noci o 23 a do rana skusim davat cumel co to spravi...a ze mozno po tyzdni sa oduci budit na noc na jedenie lebo mne sa zda ze mala ma zamene den s nocou co sa tyka papania.

evamarcel
13. mar 2013

@ingeborgnicol no tak s tym vstavanim sme teraz rovnako mi tiez uz dlhsiu dobu o 6 alebo pred 6. Neplace ti mala ked das cez den do postielky? A vecer ked ju polozis do postielky vzdy to ide bez placu zaspavanie? Ja to nechapem ako dosiahnut tak ako vy mate ze ti mala papa vecer o 19 a potom az rano o 4 aj ja by som chcela taku dlhu nepretrzitu noc. Nam sa to ani raz nepodarilo odkedy sa narodila. Ked si mi pisala o tom vyplakani to si ju chodila kojit kazde dve hodky a potom sa ti zrazu zacala budit uz iba o tej 4?Aj syna si nechala vyplakat tiez tak maleho a potom ti spinkal uz stale pekne?

evamarcel
13. mar 2013

@mirkov neviem ci je vela take nocne kojenie mne sa vsak omnoho viac budi mala a som z toho uz moc unavena, ja ju nakojim o 19tej a uz o dve hodky hore a potom aj ked kojim tak aj po hodine a pol az do rana stale max. dve hodky vydrzi spat vkuse.

Inac ked mas problem so zaspavanim mne jedna kamoska vravela ze ona malu uspava tak ze polozi do postielky chyti jej rucky mala reve zlosti sa ale nakoniec zaspi. u mna zatial tiez iba takto dokaze zaspat ze dam ju do perinkovej ulitky cize ruckami nesermuje lebo to ju zrejme este viac rozrusi a dam jej cumel najprv reve nechce cumel tak pockam najprv minutku a dam cumel ukludni sa niekedy hned aj zaspi a niekedy musime trosku dlhsie nechat poplakat a az tak cumel a nakoniec zaspi nechapem tiez cim to je ze niekedy mi uplne kludne s cumlom zaspi a niekedy place velmi si myslim ze ked velmi place asi je prestimulovana a nedala som ju vo vhodnom case spat az velmi je unavena len teraz co maju 4mes. davam ju spat tak po dvoch hodinach a je plac davala som aj po hodine a pol a tiez s placom tak neviem ci by mali po dlhsom case bdelosti spat