Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@ingeborgnicol a pijes cajik? ja pijem kazdy den feniklovo, anizovo kminovy- aj 2x denne, pripadne stavu z kapusty, mrkvicky a repy...a my kakame aj 3x za 24hod....ako kedy no🙂 a prdkame tiez🙂
@tinasc no zobudila sa o 19.40, potom o 03.30 a poto o 06.45 ale z toho iba dva krat didkala po trosicke a nadranom so ju len presupla k na. Neboj aj vy budete iste 🙂 Nam takto spava od zaciatku, teda ak laskavje v noci spi 🙂))) a nema den 🙂))))
ahojte...peknu nedelu vam prajem... my sme mali dnes uzasnu noc... od 21.30 do 5.40 a od 6.00-9.00 spanok...a potom od 10.10 na balkone az doteraz 13.40... prave vstala... tak dnes ani neviem, ze mam dieta... 🙂 dnes ma caka balenie a ficime smer vychod... ideme vegetit k dedkovi a babke, tak sa nevieme dockat... 🙂
Ivinka aj moja by tak spala cez den je strasne unavena, ale velmi. Lenze ked ja ju necham spinkat tak potom nechce v noci. Nasi napriklad boli vonku hodku a pol spala a prisla domov, cuvhala oci a revala este chcela spat. Hodinku sa mi ju podarilo udrzat hore a uz zase odpadaja...tak ju pekne poobliekal a sli zas vonku na hodku a pol aj ked mali ist az o pol hodku. A poriadne sa oblec tu je zima ako v rusko filme a prsi o dusu. napisem ti do IP ak chces moj mobil a mozeme ist tyrat deti spokojne spolu vonku.
@ingeborgnicol No svagrina zapina tie spotrebice pri zaspavani...inak mala bola zvyknuta na ruky...a tymto si ulahcila situaciu a dakuje za vydobytky tejto doby🙂
A to v noci spi potom vkuse? No nase babo...vlastne podla mna ziadne babo necura a nekadi v spanku....musi sa prebrat aby vykonalo potrebu a znova zaspat.....pretoze ja ked malu prebalim a zaspi sucha- sucha sa aj zobudi....akurat cura po zobudeni /moja uz pocka kym sa napapa,,,niekedy si papanim nastartuje aj kaku/..ale tak je pravda...ze moja viacej ako 5 hodin nespala vkuse...tak ak je to viac- nemam osobnu skusenost...neviem zarucit....a pravda je, ze deti su rozne....tak ak so mnou neikto nesuhlasi- beriem to🙂 Vsetko je mozne.....🙂
No moja spinka minimalne 6 az 7 po prvo zaspani to znamena, ze ak zaspi o 19tej tak najskvor sa zobudi o 02.20 a potom uz sa budi po 3 hodinach. to znamena napiklad 19.OO, potom 02.30 to aj papa a 06.30 vtedy ju dam do nasej postele a potom uz sa zobudi co ja viem o 8,alebo 9 a ostane hore. lenze ja som to fakt skusala, a vzdy sa mi prebrala ked som ju davala cikat. okrem toho ma vecsinou suchu plienocku rano, lenze pouzivame pampers tak neviem nakolko 😝 . ako ide BKM Vam? a nechystate sa znakovat? To sa mi viacej paci, pretoze jej to neovplyvni spanok a pomoze mi v komunikacii s nou, uz to studujem. ale tu BKM uzivame tak ako som pisala.
my sme skusali vysavac z PC sme mali taky progra, ale uz neviem kde mam ten link a to nepomohlo......skoda........ale moze skusit riadny vysavac to mi ani nenapadlo 🙂
@ingeborgnicol Ale ja malu davam curat ked je prebrata🙂 Ona vacsinou spi 3 hodky a aj v noci a potom chce papat, cikat, prebalit a znova spat...ja som v noci hore aj 3x...resp. zaspi okolo 22hod, tak sa zobudi okolo 1, potom okolo 4 a potom okolo 7 a niekedy este spime do 9 alebo 10hod. , stane sa mi niekedy ze na tom nocnicku zaspava tak ju preberiem ..ale proste ak sa zobudi so suchou plienkou tak cakam na tu ciku, lebo zarucene ju musi dat von aby mohla opat spat v suchom...cize bud ju necham tak aby sa pocikala predomnou alebo ju dam nad ten serblik.Ako ty ju davas v spanku vycurat? alebo ako, tomu som nepochopila....alebo? o znakovani som nepocula...co to je? znie to ako so steniatkami nieco robit🙂
@ingeborgnicol tu som ti poslala link na tu knihu,tak ked chces tak si stiahni http://www.ulozto.sk/xjfFpdg/kazde-dieta-sa-vie... .a ani od unavy ti nikdy nezaspi??joj,lebo ona sa hra a potom uz sa len zameriava a tak zaspi..no niekedy ju este ale idem pohladit..ale dnes to nejako neplati...:(
@ivinka77 aj my sme cestovali dnes na vychod,k babke a dedkovi 🙂 a poviem ti,ze v tej autosedacke sa jej vobec nedalo spat,a pritom minule v nej spala ako zarezana.
dufam,ze som si nepokaslala cely jej rezim kvoli tomu :(
@jgiovanna504 No nie, lebo nasa ke dje unavena zacne strasne plakat a potom sa vyhecuje, vypusti adrenalinn a kortizol, unavena este viac a tak to ide dokoecka a poto pride moj chlap a vezme ju na ruky. teda do vcera. od vcera ju oducame od ruk, prvy krat po 3 mesiacoch plakala 🙂 lebo som ho nevedela oducit brat ju na ruky az teraz ked ju musel nosit v kuse 🙂 cize este sa mi nestalo zeby sa unavila bez revu....
@jgiovanna504 a dakujem krasne uz si stahujem
podte na kavej ked ste tu 🙂))
@alyze ja by som ho aj nenechala, ale potom je hrozne protivný a stále plače, chcel by spať ako napríklad teraz, neviem či mi vydrží a nezaspí aj sám, plače tu od únavy... a v noci hoci ho ukladám pravidelne v rovnakú hodinu, nikdy sa mi v noci nezobudí v rovnakú hodinu, niekedy je to už o 00,30 potom o 1,00 niekedy o 1,30 málokedy o 2,00 takže sa na neho vôbec nemôžem spoľahnúť... ☹ a potom sa budí o 5,00 ach jo... a potom už nechce spať vôbec...
@tinasc to mas velmi tazke...ale prave citam knizku od jgiovani co poslala linka tam pise ze sa to bude kazdu chvilku menit, aj nam co mame dobre spanky aj vam co mate horsie, ta knizka je celkom dobra, cize ju mozem odporucit aj ja.
moja zaspala a ja cakam na jej povestnych 40 minut kedy sa preberie a ja ponezkam s didkou 🙂))))) 😝
@ingeborgnicol ja viem, že sa to každú chvíľku mení, aj s dcérou som to mala ťažké čo sa spánku týka, potom to už bolo lepšie tuším od polroka... tak mi iné nezostáva ako si zvyknúť, len dúfam, že ma niekde nepoloží od únavy 🙂
takze zase som zakrikla, zobudila s pa a pekne sme hore ale oproti predchadzajuci trom mesiacom ju teraz neuspavame na rukach, ale nechavame v postielke, zastial ričí chudatko, tak uvidie ako bude prebiehat cely vecer. bolo sa mi treba ozvat.
@tinasc nepolozi Tinka neboj sa, ked nas nepolozilo, uz nikoho a nikdy nepolozi neboj 🙂))) ja nemam tuto skusenost tak sa riadim Vasimi skusenostami a povie ti do pol roka by sa mi nechcelo cakat.
@ingeborgnicol čo už narobím, snáď to bude skôr ako od polroka 🙂
@jgiovanna504 no tak my este placeme. ale my s muzom sme aspon prisli na to, ze nemusime nosit v kuse na rukach alebo valat na didke. ale pocuvat to plakanie je na porazenie. pisu ta ze maximalne 2 hodiny to ma trvat a pozri kolko hodin a nasa hore. myslim ze toto bude len dalsia nocna s tym rozdielo ze ju nenosime ale ona len place vo svojej postielke. muz si o mne mysli ze som krkavcia tyranska matka a ja sa citim ako asocial a ked vidi tie cervene opuchnute ocka ide ma porazit..........a ete k tomu ju musim medzitym krmit cize to ma aj prerusnia a neviem ci sa tak nevymyka z priemeru
@ivinka77 to sce uz na vychodze? 🙂)))
@ingeborgnicol nee ta co ši šaľena ? až jutre rano idzeme... ale perša zastafka v Žiaru nad Hronom, bo tam mame starkých a až v stredu lecíme na toten vyhod 🙂 🙂 🙂
inak ja som zo Spisskej...takze tentokrat my krok do KE asi nevyjde, ale na jar sa chystam aspon na dlhsie k sesterke, tak potom mozme dat kavej 🙂 dohodnute caja ? 🙂
@ivinka77 caja ta berem za slovo 🙂)))
Hlasim, malinka 20 minut spinka prvy krat be nosenia na rukach!!!
@jgiovanna504 clovece teraz som docitala tu knihu. ved v nej je presne to iste co som vysetlovala tomu mojemu chlapovi tu a co som vlastne urobila aj ez knihy. ale teraz mam 100% istotu ze som robila spravne!dakujem ti velmi mi pomohla ta kniha aj chlapovi, ked videl ze o tom sa aj knihy pisu co robim 🙂)))))))))))))))))))))))))))))))
pocujte baby...ked v noci kojite tak zakazdym aj prebalujete ?
neprebalujem vobec. netreba. par krat som skusala zakazdym bola sucha. a keby aj, nemohla so prebalovat a ani dodrziavat BKM, lebo zakazdym sa mi malicka zobudila a bola hore az do rana.

Ahojte baby. Ja som bola taka vytesena z poradne ze mala uz ako vela pribrala, za 2mesiace a 1tyzden, vazi 4040g a 55cm, no ale ako tu pisete o Vasich drobcekoch tak moja stale zostava " Palculienka" 😀 Je plne kojena. A narodila sa 2460g a 45cm, takze aspon ja ju povazujem za buchticku 😀 A este otazocka - Ma niektore Vase mimi reflux? Ze ako ste na to prisli a ako sa to u babatka prejavuje?